toelaten of verbieden ?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Gast (Gast)

twee weken geleden heb ik een rottweiler pup gekocht, ze was toen 9 weken. Het is mss een domme vraag van mij, maar mijn pup blaft niet als er bezoek bij ons binnen komt, ik denk dat mijn pup daar nog te jong voor is, maar ik wilde het even jullie mening weten. Vanaf welke leeftijd zal mijn rottje zijn omgeving bewaken en beschermen ? een tweede vraag die ik heb, mijn pup bijt om te spelen in mijn handen en vingers, het doet geen pijn dus is het idd maar om te spelen, maar mag ik dat toelaten of moet ik dat verbieden ?

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker

honden foto van cia v.d. heijden

Ach gut.. je pup is nog veel te jong om te blaffen bij binnen komst van het bezoek. Zie er ook het nut niet van in dat je pup dit moet gaan doen...

 

Zolang jij je handen aanbiedt zal de pup hierin bijten. Verbieden kun je dit dan niet aangezien je zelf je handen aanbiedt.

 

Beter is om te spelen met een speeltje.

 

Je kunt dus niet je pup verbieden om niet te mogen bijten in je handen...

honden page profiel DeesDees

honden foto van Dees

Zoals al eerder gezegd: Waarom moet ze blaffen als je er zelf bij bent? Misschien heb je wel een stille waker?  Het komt allemaal vanzelf wel, ik zou 't blaffen niet aanleren iig. Ze is nog zo jong. Rottweilers die niet willen waken zijn -denk ik- heel erg zeldzaam.

Gast (Gast)

@Cia v.d. heijden, mijn handen bied ik niet aan als speeldje, als ik haar een paar keren streel over haar kopje bijt ze gewoon om te spelen in mijn pollen, ik vind dat persoonlijk niet erg maar had hierbij toch de vraag of ik door het toe te laten het "echt" bijten op latere leeftijd aanwakker ? zoals ze zeggen "eigen schuld dikke bult" en dat is nu net wat ik wil vermijden voor in de toekomst.

 

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Over het blaffen/waken heb ik niet echt een mening.....

over het bijten.. Ik zou het niet toelaten en idd een speeltje aanbieden als er in handen hebeten word. 

Nu doet het nog geen pijn maar dat gaat nog wel komen. 

Dan is het niet handig als je het hebt laten gaan. 

 

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Per hond verschillend wanneer waaksheid tot uiting komt kan binnen een half jaar zijn, kan ook 2 jaar duren. En zelfs al hen je een ras dat bekend staat om waaksheid is t geen garantie dat ze dat ook zijn.

Of dat ze uit waaksheid blaffen. Super alert zijn uit waaksheid kan ook.

Berner kan ook flink waaks zijn. Eerste Berner die we thuis hadden was waaks (lees verantwoord waaks) vorige Berner totaal niet eerder angstig/terughoudend bij vreemd volk.

Huidige Berner 23 maand geen tekenen van waaksheid middels blaffen, wel alert er ontgaat haar niets.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

T speels bijten ben.ik geen voorstander van in handen benen of kleding.

Dan beter een speeltje aanbieden en flostouw trektouw kan maar hou er rekening mee dat t lichaam van je pup snel groeit en het botgestel het daar alleen al door behoorlijk zwaar heeft.

Aanleren van in handen bijten is zo aangeerd/aangewend afleren het er weer uit krijgen is een stuk moeilijker.

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Een Rottweiler waakt echt zonder blaffen daar hoef je deze ook niet in te motiveren. Een Rottweiler is ook geen overdreven blaffer deze zal alleen optreden indien het nodig is en dan als hij/zij blaft dan moet je echt gaan kijken wat er aan de hand is. Maar een rottweiler zal ook niet blaffen bij binnenkomst van visite mits je de hond netjes opvoed

 

Wat het bijten betreft er zijn mooie tips gegeven door bovenstaande.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^