welke inenting?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Maureen & NobleMaureen & Noble

honden foto van Maureen & Noble

Mijn Tervuerense Herderreu is nu 15 maanden en is opgeroepen om zijn vaccinaties te halen. Maar ik heb wel eens gelezen dat ze niet ieder jaar die gehele cocktail hoeven te hebben. Het is al duur genoeg, vorig jaar € 86 voor cocktail en kennelhoest neusdruppel. Wat is normaal zodat ik weet wat ik moet vragen aan de dierenarts (zodat ik niet standaard die duurste krijg aanbevolen).

honden page profiel Zoë de gevlekteZoë de gevlektebijna goedgekeurde fokker

honden foto van Zoë de gevlekte

Een goede dierenarts kijkt in het entingsboekje naar wat hij de vorige keer heeft gehad en zal niet standaard de duurste doen hoor.

 

Ik kan je zo ook niet zeggen wat hij nodig heeft want daarvoor moet ik weten wat hij de vorige keer gehad heeft. Een hond geënt met 12 weken en 1 jaar krijgt de volledige enting, met 2 jaar alleen lepto en para-influenza.

 

Entingsschema's kun je ook vinden op internet.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

er zijn genoeg dierenartsen tegenwoordig waar je kan titeren, een kliniek in Roden titert voor 40 euro, de Hopmans kliniek, is het nodig een enting te zetten dan krijg je een enting die je niet betaalt, de 40 euro betaal je dus zo wie zo, is het zo dat door het titeren geen enting nodig is is die dus niet nodig.

 

titeren voor parvo leverziekte en hondenziekte, zou je aanraden om deze te titeren, weil en kennelhoest zit daar niet bij, maar als je hond niet naar een kennel gaat, waarom dan kennelenting geven ? weil is eigen keuze..... zoek altijd een stromend water op en bekijk zomers de stand van het water, groenig en blauw wegwezen........ en hou zomers het in de gaten waar blauwalg ontstaat.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

heb het even voor je opgezocht.

 

honden page profiel willemijn, baasje van bamse .willemijn, baasje van bamse .

honden foto van willemijn, baasje van bamse .

Roden kliniek Hopmans.



Vaccicheck

DC Hopmans biedt de Vaccicheck aan.

Vaccicheck is een titerbepaling bij honden.
Er wordt bloed afgenomen om te bepalen of er genoeg afweerstoffen aanwezig zijn tegen parvo, hondenziekte (canine distemper) en besmettelijke leverziekte (HCC).

Voor wie is de Vaccicheck geschikt?
1.Elke hond, waarvan de eigenaar de hond wel goed wil beschermen, maar onnodige vaccinatie wil voorkomen.
2.De hond met onbekende vaccinatie-geschiedenis.
3.Om honden op te sporen die geen afweerstoffen aanmaken na vaccinatie.
4.Risico's verminderen bij honden die eerder een allergische reactie gehad hebben na vaccinatie.

Hoe werkt de Vaccicheck?
Tijdens de jaarlijkse gezondheidscontrole wordt uw hond gevaccineerd voor de ziekte van Weil (leptospirose) en kennelhoest (bordertella). Tevens wordt er bloed afgenomen, zodat de Vaccicheck kan worden uitgevoerd.
Binnen 2 weken hoort u of uw hond nog beschermd is tegen parvo, hondenziekte en HCC.
Zo ja: dan zal er hiervan een aantekening in het paspoort van uw hond worden gemaakt.
Zo nee: dan zal uw hond alsnog gevaccineerd worden voor de ziekten waarvoor deze niet meer beschermd is. Aan deze aanvullende enting zitten geen extra kosten.

Kosten?
De kosten van de Vaccicheck bedraagt 40 euro.

Bel gerust voor meer informatie over enten op maat!








DC Hopmans - Roden vaccicheck

Dieren
HondenVaccinatiesVaccicheck

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

over twee weken hoor je de uitslag, dat wil zeggen dat het goed gedaan wordt, laboratorium onderzoek, dus niet per computer, alleen maar goed, wel heb je dan de ziekte van weil en kennelhoest, maar daar kan je over praten, titeren doen ze in ieder geval, ga er voor.

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

" over twee weken hoor je de uitslag, dat wil zeggen dat het goed gedaan wordt, laboratorium onderzoek, dus niet per computer, alleen maar goed, wel heb je dan de ziekte van weil en kennelhoest, maar daar kan je over praten, titeren doen ze in ieder geval, ga er voor. "

 

Dat is onzin. Titerbepaling met de VacciCheck houdt in dat je binnen 30 minuten ter plekke een uitslag hebt. Daar is geen computer voor nodig overigens.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

 

of na de 3e puppy enting (12 weken) laten titeren zoals Willemijn aangeeft.

 

Mijn hondje had een jaar na de laatste puppy enting genoeg antistoffen voor 6 jaar  tegen hondenziekte, parvo en besmettelijke leverziekte (= cocktail enting) met het advies om dan opnieuw te laten titeren.

 

dierenartspraktijken, die titeren; (lijst is niet up-to-date) 

 

http://www.hondenpage.com/honden-encyclopedie/wid_391-Titerbepaling....php

 

 

 

honden page profiel Maureen & NobleMaureen & Noble

honden foto van Maureen & Noble

Dank voor het opzoeken. Ik zal eens navraag doen bij mijn DA. Want ik wil hem niet onnodig vaccineren. Ontwormen doe ik ook maar af en toe. Ik kijk zijn ontlasting toch altijd dnel na sls ik het opraap. Tegen teken en vlooien krijgt hij wel iedere 3 maanden Bravecto.

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

Veel honden worden getiterd op deze leeftijd. Het is een goede optie ten opzichte van klakkeloos vaccineren als er nog voldoende titers aanwezig zijn. Dat wekt vaccinatieschade in de hand en de vaccinatie zal niet aanslaan. Misschien vind je dit interessant om te lezen?

 

Vaccinatieschade & Beleid (titerbepaling)

Ontwormen (o.a. faecesonderzoek)

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^