Castreren reu, standaard of niet?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel M & JM & J

honden foto van M & J

" Hier wel een gecasteerde reu. Ik vind dat je niet alleen naar medische noodzaak moet kijken maar naar de hond zelf. Ik was ook altijd er op tegen om in een gezonde hond te snijden. Onze vorige reu was gewoon intact en
Kon gewoon langs een loopse teef lopen. Maar toen kwam Maylo, kon met alles en bijna iedereen maar zodra er een loopse teef in de buurt was (en we hebben er veel en die zijn allemaal achter elkaar loops) was het een hel. Met name voor hem.
 
Hij at niks meer of te weinig dus met een beetje pech waren er 6 weken lang loopse teven in de buurt. Hij piepte none-stop. Buiten was het alleen maar 'loopse teef loopse teef'. Hij was ook vaak ziek, diarree en overgeven. Dan heb ik zoiets van al is dit geen medische noodzaak mijn hond is gewoon niet gelukkig. Dan vind ik castreren wel een overweging. Wij hebben het gedaan en eerlijk? Beste keuze voor Maylo ooit. Mensen van HP die Maylo gezien hebben voor de castratie geven me ook gelijk. 
Hij was doodongelukkig en nu meest happy hond ooit. Castratie is voor iedereen persoonlijk en ik vind dat je naar je hond moet kijken. Wat is beter voor hem
 
Edit: Maylo heeft ook geen nadelen er aan over gehouden. Vacht is prima en hij is niet onzeker geworden. Hij had al grootheidswaanzin en nu nog steeds hahaha "

 

Ik vind ook zeker niet dat reuen helemaal niet gecastreerd mogen worden. Ik vind het alleen bijzonder dat zoveel mensen het normaal vinden dat een reu gecastreerd wordt en dat je vreemd aangekeken wordt als de jouwe dat niet is. In jouw geval snap ik zeker dat je het hebt gedaan en het is prettig dat dat zou positief heeft uitgepakt. Ik ben dan ook van mening dat het inderdaad belangrijk is om naar je hond te kijken en van daaruit een beslissing te nemen. In mijn geval zie ik dus helemaal geen aanleiding om Jack te castreren (nog niet). En dan vind ik het vreemd als mensen daarover vallen en tegen mij gaan zeggen dat ik mijn hond beter bij mij kan houden als er een intacte reu aankomt, alsof hij dan ineens van een goedzak in een verschrikkelijk monster verandert ;)

honden foto van teckelventje Lobke Lodewijk en de rest.

Hier een teef en een reu.teef is geholpen van wege een schijnzwangerschap . achteraf was ik er op tijd bij want ze had een etterende baarmoeder, ze heeft geen castraten vacht en is gewoon op gewicht, het reutje is 6 jaar heeft een keer gedekt tegen mijn zin, maar wat doe je als men een hoogloops teefje over het hek zet ja raak. ondanks die dekking is Hij niet echt lastig hij valt blijkbaar maar op een teef dan is het 3weken lijn arrest hoe vaak mij word gezegd laat hemhelpen dat is niet te tellen, dan zeg ik als jij nou het goede voorbeeld geeften je teef laat helpen? dan is het antwoord weet je wel wat dat gaat kosten . dan zeg ik dan mag ik zeker er voor opdraaien ik heb geen last er van . dan is het steevast Mannen wat een watjes, nou Lodewijk mag zijn klokkenspel houden .Hein.

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Toen Romeo en Luca vochten, adviseerde de dierenarts Luca te castreren. Dat heb ik niet gedaan, omdat Luca al onzeker was, vooral na de pitbullaanval en dat zou hem nog meer onzeker gemaakt hebben. Dus een verkeerd advies en ingrijpend voor de rangorde.

Een gedragsdeskundige kon hier wel advies in geven en zonder castraties is het goed gekomen.

Een half jaar voor zijn dood, wilde de dierenarts Luca nog castreren, op zijn negende, omdat hij overgaf en de dierenarts dacht dat de prostaat te groot was, op de ingewanden drukte en daarom overgaf! 

Weer een fout advies. Luca gaf over, omdat hij levernecrose had en daaraan is gestorven.

Ook deze castratie zou ingrijpend en zinloos geweest zijn!

 

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Ik schop je hond dood
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^