Geschrokken! Opsturen voor onderzoek? *Update*

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marlies met Frøya

Ooh, wat een vervelend bericht! Ik weet niet zo goed wat ik moet zeggen eigenlijk... Heel veel sterkte!

honden page profiel s@nt@[email protected]@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Oh wat een vreselijk nieuws. 

Heel veel sterkte. 

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinkogoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Hilde & Twinko

Goh zeg, dat is heftig nieuws. Niet het bericht waar we op hoopten. 

Ik wens je heel veel sterkte en hopelijk kun je ondanks het zware vooruitzicht toch nog extra genieten van elke dag samen.

honden page profiel Michelle & BentleyMichelle & Bentley 3 doggies

honden foto van Michelle & Bentley

Jeetje, wat een vreselijk nieuw. Heel veel sterkte!

honden foto van •• Ellun en Evi  ••

Dank jullie wel.
Inderdaad niet het nieuws waar we op hoopten.. Ben al een keer eerder met haar geweest met een opgeblazen buik. Toen had ze wat verkeerds gegeten, dus toch hoop dat dat deze keer ook het geval zou zijn, maar helaas... We gaan zeker genieten van de tijd die we nog samen hebben en hopen dat ze nog een tijdje pijnvrij bij ons mag zijn... Maar moeilijk hoor, wanneer is het tijd... :'(

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Ach wat verdrietig. Heel veel sterkte de komende tijd.

honden page profiel Dutch AutiDutch Auti 3 doggies

honden foto van Dutch Auti

Wat vreselijk heftig voor jullie. Tumor is zwaar schrikken. Geen uitzaaiingen zichtbaar. Opluchting en dan toch foute boel. Kan hier sprake zijn van MH. Maligne Histiocytose. Als dan een tumor word weggehaald laten zich miljoenen kwaadasrdige celketjes los.

Of is dat bij de lever over het hoofd gezien?

Niet dat je er iets mee opschiet om dat te weten.

 

Heel veel sterkte voor jullie en hoop dat jullie nog mooie dagen en mooie momenten samen migen hebben. Heel heftig dit. 

honden foto van •• Ellun en Evi  ••

" Wat vreselijk heftig voor jullie. Tumor is zwaar schrikken. Geen uitzaaiingen zichtbaar. Opluchting en dan toch foute boel. Kan hier sprake zijn van MH. Maligne Histiocytose. Als dan een tumor word weggehaald laten zich miljoenen kwaadasrdige celketjes los.

Of is dat bij de lever over het hoofd gezien?

Niet dat je er iets mee opschiet om dat te weten.

 

Heel veel sterkte voor jullie en hoop dat jullie nog mooie dagen en mooie momenten samen migen hebben. Heel heftig dit.  "

 Geen idee of het dat zou kunnen zijn, goed mogelijk. Heb het destijds niet laten onderzoeken, omdat ik de meerwaarde er niet van in zag.
Maar wat bedoel je met 'of is dat bij de lever over het hoofd gezien'? Destijds is er niks van de lever weg gehaald of onderzocht. Er is toen alleen gekeken of er geen rare structuren op andere organen zichtbaar waren. Nu is er alleen een echo gemaakt.

honden page profiel Dutch AutiDutch Auti 3 doggies

honden foto van Dutch Auti

Begrijp ik. Ik bedoel of ze dus na het zien van die tumor ook met de echo de lever al gelijk bekeken hebben. En er toen dus niets te zien is geweest.

 

 

honden page profiel Mariska & JudahMariska & Judah 3 doggies

honden foto van Mariska & Judah

Wat vreselijk.. heel veel sterkte !

honden foto van •• Ellun en Evi  ••

" Begrijp ik. Ik bedoel of ze dus na het zien van die tumor ook met de echo de lever al gelijk bekeken hebben. En er toen dus niets te zien is geweest.

 

  "

 Volgens mij hebben ze de lever bekeken toen ze de milt(tumor) eruit hebben gehaald. Mij is verteld dat de rest van de organen en buikholte er rustig uitzagen. Als er toen al uitzaaiingen waren geweest hadden ze haar in slaap gelaten, dus neem aan dat er toen niets verontrustends te zien is geweest.

honden page profiel Dutch AutiDutch Auti 3 doggies

honden foto van Dutch Auti

Dan is de kans dat er van MH sprake is groot. Geniet van elke minuut samen. Ik wens jullie alle mogelijke kracht toe. Moeilijke dingen dit.

honden page profiel MartineMartine 3 doggies

honden foto van Martine

Wat een spijtig nieuws... héél veel sterkte met jullie moeilijke beslissing.

Wacht niet te lang, de lever gaat snel... zorg dat ze geen pijn heeft.

honden page profiel Nadine Nadine 3 doggies

honden foto van Nadine

Vreselijk nieuws heel veel sterkte de komende tyd

honden page profiel MartineMartine 3 doggies

honden foto van Martine

@Dutch Auti, in geval van kanker (toen met de milt) is de kans groot dat deze later terugkomt op een andere plek.  Hier dus de lever.

Bij één van mijn honden was er bij de operatie aan de milt al te zien dat de lever ook aangetast was, haar hebben ze niet meer laten wakker worden... ze hebben het me toen wel gevraagd, maar ik wilde haar niet die herstelperiode laten doormaken om kort daarna dan terug ziek te worden en toch te moeten sterven.  (mijn schoonzus haar Berner Sennen was immers overleden aan leverkanker, tussen de diagnose en het overlijden waren twee weken)

 

Dat was de reden dat ik later bij Athena het gezwel heb laten onderzoeken, zodat ik voorbereid zou zijn en alert op eventuele tekenen van uitzaaïngen.  Bij Athena was het geen kanker, spijtig genoeg is ze drie weken later overleden door hartfalen...

honden page profiel Dutch AutiDutch Auti 3 doggies

honden foto van Dutch Auti

" @Dutch Auti, in geval van kanker (toen met de milt) is de kans groot dat deze later terugkomt op een andere plek.  Hier dus de lever.
Bij één van mijn honden was er bij de operatie aan de milt al te zien dat de lever ook aangetast was, haar hebben ze niet meer laten wakker worden... ze hebben het me toen wel gevraagd, maar ik wilde haar niet die herstelperiode laten doormaken om kort daarna dan terug ziek te worden en toch te moeten sterven.  (mijn schoonzus haar Berner Sennen was immers overleden aan leverkanker, tussen de diagnose en het overlijden waren twee weken)
 
Dat was de reden dat ik later bij Athena het gezwel heb laten onderzoeken, zodat ik voorbereid zou zijn en alert op eventuele tekenen van uitzaaïngen.  Bij Athena was het geen kanker, spijtig genoeg is ze drie weken later overleden door hartfalen... "

 Dat is ook vreselijk heftig geweest. 

honden foto van •• Ellun en Evi  ••

" Wat een spijtig nieuws... héél veel sterkte met jullie moeilijke beslissing.

Wacht niet te lang, de lever gaat snel... zorg dat ze geen pijn heeft. "

 Dankjewel, we doen ons best...

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Zoiets wil je niet horen; wat verdrietig.

Niet eerlijk voor Noa van n.b. nog geen 7 jaar.

Geniet van elke dag dat Noa nog bij jullie is en verwen haar extra nu het nog kan.

Heel veel sterkte om het moeilijke besluit op tijd te nemen, zodat Noa geen onnodig lijden hoeft te dragen.

honden page profiel KathKath 3 doggies

honden foto van Kath

Erg jammer. Geniet nog van elkaar. Veel sterkte.

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo †Roos,Jeff † en Waldo † 3 doggies

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo †

sterkte meid

Ik hoop dat jullie nog heel veel mooie momenten krijgen met elkaar..voor die tijd aanbreekt

 

 

honden page profiel ChantalChantal 3 doggies

honden foto van Chantal

Ach nee. Wat een verschrikkelijk nieuws. Heel veel sterkte. Ik heb het 3 mnd geleden zelf meegemaakt. Om 10:00 liet ik mijn 11 jarige herder uit, hij was niet vooruit te branden. Alles leek mis en ik wist het al. Dit was de dag dat ik afscheid ging nemen van hem. Om 11:00 bij de DA, echo en röntgenfoto gemaakt. Nieuws wat je nooit wil horen. Hij had tumor op/aan zijn milt die gescheurd was en aan het lekken was. Milt stond op ontploffen. DA vergeleek zijn milt met een beschuitje. Zo broos. En er lekte bloed in zijn buikholte. Het was een kwestie van tijd. Ik wilde hem hoe dan ook thuis laten inslapen. Om 11:30 was ik thuis, om 13:00 kwam de DA. Om 13:25 was mijn mannetje overleden. Zo snel ging het. Enige regie en controle had ik moeten laten varen. Niet normaal. A.s. maandag is het 3 mnd geleden. Geniet door intens van Noa. Want het gemis gaat hels zijn. Maar erop voorbereiden kan je je niet. Heel heel veel sterkte. 

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus 3 doggies

honden foto van Odette * Bacchus

Wat een slecht nieuws, veel sterkte.

honden foto van •• Ellun en Evi  ••

" Ach nee. Wat een verschrikkelijk nieuws. Heel veel sterkte. Ik heb het 3 mnd geleden zelf meegemaakt. Om 10:00 liet ik mijn 11 jarige herder uit, hij was niet vooruit te branden. Alles leek mis en ik wist het al. Dit was de dag dat ik afscheid ging nemen van hem. Om 11:00 bij de DA, echo en röntgenfoto gemaakt. Nieuws wat je nooit wil horen. Hij had tumor op/aan zijn milt die gescheurd was en aan het lekken was. Milt stond op ontploffen. DA vergeleek zijn milt met een beschuitje. Zo broos. En er lekte bloed in zijn buikholte. Het was een kwestie van tijd. Ik wilde hem hoe dan ook thuis laten inslapen. Om 11:30 was ik thuis, om 13:00 kwam de DA. Om 13:25 was mijn mannetje overleden. Zo snel ging het. Enige regie en controle had ik moeten laten varen. Niet normaal. A.s. maandag is het 3 mnd geleden. Geniet door intens van Noa. Want het gemis gaat hels zijn. Maar erop voorbereiden kan je je niet. Heel heel veel sterkte.  "

 Oh, das verschrikkelijk zeg... Bij Noa was de tumor vorig jaar nog niet aan het bloeden, dat geluk hebben we gehad en daardoor hebben we haar sowieso nog bijna een jaar bij ons mogen houden. En ook nu krijgen we gelukkig nog wat tijd om afscheid te nemen en er een mooie tijd van te maken. Hoewel ik niet denk dat het lang gaat duren.. We zullen het zien..

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa 3 doggies

honden foto van Ina, Misty en Aysa

O jé Ellun, dat zal dan toch nog rauw op je bordje vallen ondanks dat het waarschijnlijk altijd in je achterhoofd blijft spoken

Als het moment dan echt met rasse schreden nadert is de schrik en het verdriet er toch niet minder om

 

Heel veel sterkte de komende tijd... hopelijk houdt ze het nog even vol en kunnen jullie extra genieten van haar reserve tijd. 

honden foto van •• Ellun en Evi  ••

Het is zeker even binnen gekomen.. Gelukkig houdt ze zich goed tot zover! Ze is wel wat rustiger, maar zo'n tumor kost natuurlijk gigantisch veel energie. Verder gaat ze nog wel graag mee met de wandelingen, loopt dan ook prima mee en speelt ze nog met een bal of met onze andere hond en eten en drinken doet ze ook nog. Wel heb ik haar aan de pijnstillers, want wil gewoon niet dat ze pijn heeft en vind dat moeilijk in te schatten. We zullen zien hoelang ze zich goed houdt.. Vind het wel heel moeilijk hét moment te bepalen..

honden page profiel Dutch AutiDutch Auti 3 doggies

honden foto van Dutch Auti

Is ook moeilijk.

Mijn eigen motto is wel liever iets te vroeg als eigenlijk te laat. Maar feit blijft dat het vreselijk moeilijk is. 

honden page profiel ChantalChantal 3 doggies

honden foto van Chantal

" Het is zeker even binnen gekomen.. Gelukkig houdt ze zich goed tot zover! Ze is wel wat rustiger, maar zo'n tumor kost natuurlijk gigantisch veel energie. Verder gaat ze nog wel graag mee met de wandelingen, loopt dan ook prima mee en speelt ze nog met een bal of met onze andere hond en eten en drinken doet ze ook nog. Wel heb ik haar aan de pijnstillers, want wil gewoon niet dat ze pijn heeft en vind dat moeilijk in te schatten. We zullen zien hoelang ze zich goed houdt.. Vind het wel heel moeilijk hét moment te bepalen.. "

 Geloof me. Dat vertel ze je. Daar was ik ook altijd bang voor, maar Schumi was luid en duidelijk. Zoals we altijd afgesproken hadden. Hij zou mij laten weten wanneer de tijd daar was. Nou... en of hij duidelijk was. Jij gaat dat aanvoelen en je hondje gaat je dat vertellen. Belangrijk is alleen wel dat je écht luistert. Sterkte. 

honden page profiel DoberkikiDoberkiki 3 doggies

honden foto van Doberkiki

wil je veel strekte wensen voor de komende tijd Ellun.

 

na de eerdere berichten, nu dit zware nieuws....

 

sterkte

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Yara

Wat vreselijk. 

Ik hoop dat jullie de komende tijd nog veel van elkaar kunnen genieten ondanks die donkere wolk die erboven hangt. 

 

Heel veel sterkte.

honden page profiel Witte DraakWitte Draak 3 doggies

honden foto van Witte Draak

Wat erg, en precies wat wij met onze vorige hond Charlie hebben doorgemaakt alleen ging het bij ons veel sneller. Tussen de spoedoperatie om de milt te verwijderen en het overlijden zat precies 3 weken. De dag voor zijn overlijden kregen we de uitslag terug van de milttumor die opgestuurd was: kwaadaardig. De volgende dag knapten de tumoren op zijn lever en hebben we hem laten inslapen. In drie weken uitgezaaid!!! Tijdens de operatie zag de lever er nog goed uit. Echt verschrikkelijk die kankertroep. 

 

Veel sterkte komende tijd. 

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: Ziek maar wat?...
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^