Kvv, tips en tricks?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Dit topic (http://www.hondenpage.com/hondenforum/200733/kvv-vraagje-.php) was ook van mij, alleen omdat ik die als gast gestart ben kan ik de titel niet veranderen, dus ik ga hier even verder 

 

De vriezer staat inmiddels! En morgen worden 20 rollen dailymeat bezorgd 

Verschillende diersoorten + zalm

 

 Gijs krijgt 4 vleesdagen (thuis) en 3 dagen brokken (op de camping, daar kunnen we niks kwijt in de vriezer) 

 

 Ik ga er in eerste instantie vanuit dat hij 600gr per dag moet hebben, met de carnibest was 500gr op een dag echt veels te weinig (hij weegt krap 20 kilo) 

Plus dat ik het idee heb dat hij nog steeds aan het groeien is.. hij loopt een beetje achter geloof ik 

Kan ik dat het beste verdelen in 2 porties? Mijn gevoel zegt eind vd middag een deel en s avonds, dat zijn namelijk de tijden dat hij anders zijn brokken uit zichzelf eet (maar veels te weinig dus) 

 

En groenten? Wie geeft dat, welke en waarom? 

Eitje krijgt hij al, maar naar zijn mening niet genoeg ;) 

 

Verder iemand nog goede tips of dingen die ik niet moet vergeten? 

honden page profiel Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk) 3 doggies

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

Hoe oud is Gijs nu?

 

Over het verdelen van porties en wanneer voeren zijn de meningen verdeeld. De één zegt alles in één keer, voor het slapen gaan, want "in de natuur" jagen ze, eten ze, slapen ze. Anderen zeggen weer, voeding is brandstof voor je lijf, dus aan het begin van de dag. Ikzelf voer 's morgens én 's avonds, omdat mijn honden enorme hongerlijers zijn en ander ook meer geneigd zijn om van straat te snoepen. Ik denk dat je het dus ook het beste aan Gijs kunt vragen, goed opletten of hij honger heeft en op welke momenten hij goed of juist slecht eet.

 

Ik geef groente (ik voer BARF) omdat Cosmic vaak last had van diarree. Met het toevoegen van groente was dat vrijwel ineens over, dus ik ben het maar blijven doen. Ik geef seizoensgroente, maar net wat de supermarkt heeft en/of wat in de aanbieding is. Ik blender het daarna met wat water en vries het dan in in dagporties. Dingen die ik vaak gebruik zijn sperziebonen, witlof (omdat de ratjes dat ook eten, haha), andijvie, komkommer of courgette (voor wat extra vocht, hoeft er minder water bij) en pompoen (vinden ze erg lekker). Als je groente wil geven, dan moet het wel gepureerd óf gekookt zijn. Kijk ook even op barfplaats.nl, daar staan precies wel groente wel, niet en met mate gevoerd kunnen worden.

 

Hier krijgen ze iedere dag, naast hun BARF, een "extraatje". Dit is drie dagen per week een visje (haring of sprotje of een stukje witvis), één dag gemalen rauwe noten (als je dit wil gaan doen moet je ook even op barfplaats kijken, niet alle noten zijn goed voor honden), één dag een scheutje yoghurt/kwark, één dag een rauw eitje (met schil) en één dag een schepje kokosolie met chia-zaadjes.

 

Wat je niet moet vergeten is om het vlees te ontdooien :P Dat wil ik nog wel eens doen, hihi.

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Gijs is net een jaar 

Oke, ik zal daar ook eens rondneuzen! (op barfplaats) 

Haha, ja het vlees uit de vriezer halen lijkt me wel cruciaal ;) 

honden page profiel Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk) 3 doggies

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

In principe raden ze aan om een volwassen hond (10+ maanden) 20 gram per kg lichaamsgewicht te geven. Dan zou Gijs op 400 gram zitten maar ik vind dat best een beetje weinig persoonlijk. Mijn Wispa eet ook 400 gram per dag en weeg maar 13 kg.

 

Ik zou, zeker als hij nog wat aan het groeien is, zeker 30 gram per kg lichaamsgewicht aanhouden, wat dus neerkomt op wat je zelf al zei, 600 gram per dag. Je moet ergens mee beginnen maar verder kun je natuurlijk op het oog voeren. Hier eten ze in de zomer wat minder dan in de winter, wanneer ze de hele dag lopen te rillen om zichzelf warm te houden. Dat kost ze veel energie en daardoor vallen ze wat af.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Als je een koelkast hebt op de camping kun je daar best het vlees in bewaren hoor. Hier heb ik wel eens een pakje van smuldier, dat staat 3 á 4 dagen in de koelkast (wel in een bakje wat dicht kan).

Wat dat betreft zou je ook wel vlees kunnen geven op de camping.

 

Ik had ook wat meer gegeven. Begin eens met 600 gram. Mocht hij dan toch te dik worden merk je dat gauw genoeg en kun je wel iets minderen.

Zelf geef ik geen groenten, dus daar kan ik je weinig mee helpen.

 

2 porties op een dag .. Ik geef 1x 's avonds na de laatste uitlaatronde. Dit tijdstip verschilt per dag.

Je kan wel 2x geven, maar doe dan 's morgens na het uitlaten en 's avonds na de laatste ronde, omdat eind van de middag en avond wel erg dicht op elkaar zit en hij dan mogelijk geen 'hongergevoel' heeft en dan dus nog weinig eet.

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

" Als je een koelkast hebt op de camping kun je daar best het vlees in bewaren hoor. Hier heb ik wel eens een pakje van smuldier, dat staat 3 á 4 dagen in de koelkast (wel in een bakje wat dicht kan).
Wat dat betreft zou je ook wel vlees kunnen geven op de camping.
 
Ik had ook wat meer gegeven. Begin eens met 600 gram. Mocht hij dan toch te dik worden merk je dat gauw genoeg en kun je wel iets minderen.
Zelf geef ik geen groenten, dus daar kan ik je weinig mee helpen.
 
2 porties op een dag .. Ik geef 1x 's avonds na de laatste uitlaatronde. Dit tijdstip verschilt per dag.
Je kan wel 2x geven, maar doe dan 's morgens na het uitlaten en 's avonds na de laatste ronde, omdat eind van de middag en avond wel erg dicht op elkaar zit en hij dan mogelijk geen 'hongergevoel' heeft en dan dus nog weinig eet. "

 we hebben net een zak totw besteld, dus die gaat eerst op en dan kijken we wat we op de camping gaa doen 

Ik ga eens kijken hoeveel gr goed voor hem is, dat zien we snel genoeg denk ik :) 

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

De bestelling is binnen! Ik nam 1 rol mee van de vriezer naar de koelkast. Gijs begreep niet waar ik de rol gelaten had en zat overal te zoeken. Dat lijkt me een goed teken! 

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper 3 doggies

honden foto van Kim en Casper

KVV zou ik zeker verdelen over twee maaltijden. Eentje sochtends na de wandeling en eentje voor t slapen gaan. Barf is het enige dat je imo een keer per dag kan voeren omdat dat meer vertering vergt dan hap slik weg KVV. En KVV blijft ontdooit ongeveer 24 uur houdbaar. Als je het dus stijfbevroren meeneemt en in de koelkast bewaart kan dit geen kwaad voor een weekend

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Nou zijn eerste portie zit erin en dat smaakte naar meer geloof ik 

 

Hij heeft inmiddels zijn eigen snijplank, schaar en mes. Hoe heet je het ook afwast, ik vind het niet zo'n fris idee dat de schaar waar ik s morgens de kvv rol mee openknip ik s avonds het zakje aardappelpuree mee open maak.. haha 

 

Hoe lang van tevoren halen jullie de rol eruit? Had hem gisteravond eruit gedaan maar middenin was het nog wel bevroren

En snijden jullie als het ontdooit is of als het nog bevroren is?

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Kvv snijdt het makkelijkst als het nog aardig bevroren is. Snij je in een ontdooide rol dan flatsjt alles uit elkaar en kun je geen mooie plakken snijden.

 

Ik haal altijd voor ik naar bed ga het vlees wat ik wil geven uit de diepvries en laat het ontdooien in de koelkast, een uur voor het geven haal ik het uit de koelkast en laat ik het op het aanrecht op kamer temperatuur komen.

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Gijs krijgt alweer een tijdje kvv en wat vind hij het geweldig!! Hij eet met plezier en daar heb ik heel wat voor over (lees de lucht en het snijden en verdelen, haha. Gaat steeds beter!)

 

Hij krijgt 600 gr per dag en ik zie geen verschil, ik bedoel, hij komt niet echt aan ofzo. Soms mag hij nog een beetje extra als hij aangeeft dat hij honger heeft. Maar ik kan gelukkig zn ribben niet meer zien als hij het water uitkomt. Soms denk ik ook dat hij weet wat gegroeid is (in de hoogte) maar misschien is het gezichtsbedrog 

 

En jee, wat weinig poep komt eruit! Onvoorstelbaar, haha. Verder zie ik geen verschil, bv aan zijn vacht ofzo maar dat was ook allemaal in orde en daar deden we het ook niet voor. 

honden page profiel buyse veroniquebuyse veronique

honden foto van buyse veronique

Nao krijgt 500 Gr. Kvv per dag + nog groenten erbij in het begin was ik niet zeker of het genoeg zou zijn maar ze blijft mooi op haar gewicht haar bak is altijd helemaal uitgelekt als ze gegeten heeft 

honden foto van Bennie & Diva / Sultan

Een aantal rollen laat ik anderhalf uur ontdooien daarna snij ik in porties voor en dag, en stop het weer de vriezer in.  

En mocht ik het vergeten voor de zelfde dag uit de vriezer te halen , ontdooi ik verpakt het in een emmer koud water ,na 2 a 3 uur is het ontdooit ongeveer.

honden page profiel Maureen & NobleMaureen & Noble

honden foto van Maureen & Noble

Mijn hond zit sinds enkele weken op versvlees van Renske. Hij vindt het heerlijk en er zitten ook groentes in. En het mooie is dat het niet in de vriezer bewaard hoeft te worden. Is fit misschien wat voor je hond? 395 gr kost hier € 1.75 en is voor een hond van 15 kilo. Hij krijgt dus 1 bakje per dag en daarnaast de brokken zonder graan met vlees erin van Renske. Hij doet het er heel goed op.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Ik voer groentjes. Ik voer uitsluitend bio groente die ik of kook of pureer.
Momenteel voer ik de gesneden bio groente uit de diepvries van Lidl. Er zijn 2 mixen die ik voer:
- Sperziebonen, erwten, wortels, bloemkool.
- Broccoli, wortels, bloemkool.

Normaal koop ik bio groente vers:
- Knolselderij
- Alfalfa
- Radijs met blad
- Koolraap
- Pompoen (de pitten geef ik rauw)
- Pastinaak
- Sla soorten
- Komkommer
- Courgette
- Witlof zonder de kern
- Rode bieten
- Tauge
- Selderij
- Andijvie
- Soms gooi ik er nog wat kruiden door

Tussendoor (dus niet gelijk met vlees) geef ik af en toe wat cranberries.

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Hij heeft inmiddels een eigen vriezer EN koelkast.... haha 

 

Hij krijgt op een dag 800gr denk ik, soms heb ik het idee dat het nog steeds niet genoeg is.. 

 

Ohja, laatst had hij een keer een stuk witte poep, krijtpoep heet dat toch? Volgensmij kwam dat van de rol zalm? Maar als dat af en toe voorkomt maakt dat toch niet zoveel uit?

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Oh en groenten blieft hij niet... af en toe een boontje, verder niet

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" Hij heeft inmiddels een eigen vriezer EN koelkast.... haha 
 
Hij krijgt op een dag 800gr denk ik, soms heb ik het idee dat het nog steeds niet genoeg is.. 
 
Ohja, laatst had hij een keer een stuk witte poep, krijtpoep heet dat toch? Volgensmij kwam dat van de rol zalm? Maar als dat af en toe voorkomt maakt dat toch niet zoveel uit? "

 

Je kan er extra vis filet bij doen of gewoon hele visjes zoals sprot en haring geven in plaats van de zalm kvv.

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Hulp gevraagd! Gijs is nogal kieskeurig, ik ben op zoek naar lekkere, stinkende, iets van vleesachtige trainingssnoepjes! Hoeft niet per se gezond te zijn, graag veel voor weinig, haha 

 

Die worstjes van de lidl vallen in de smaak, alleen als ik die wil gebruiken voor cursus dan ben ik 5 pakken verder..

 

De trainster van de hondenschool zei dat gijs wel nog meer mag krijgen, ze is ook da assistent, hij is echt aan de dunne kant. Klopt ook wel, als ik die indeling opzoek van ideaal gewicht, overgewicht en ondergewicht dan zit hij toch echt bij de ondergewicht kant. Hij krijgt dus nog meer kvv voorlopig, wat een feest ;) 

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Rocco eend van zooplus.nl of zooplus.de. Lekker, ruikt sterk, goedkoop, gezond en makkelijk in stukjes te knippen.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Hulp gevraagd! Gijs is nogal kieskeurig, ik ben op zoek naar lekkere, stinkende, iets van vleesachtige trainingssnoepjes! Hoeft niet per se gezond te zijn, graag veel voor weinig, haha 
 
Die worstjes van de lidl vallen in de smaak, alleen als ik die wil gebruiken voor cursus dan ben ik 5 pakken verder..
 
De trainster van de hondenschool zei dat gijs wel nog meer mag krijgen, ze is ook da assistent, hij is echt aan de dunne kant. Klopt ook wel, als ik die indeling opzoek van ideaal gewicht, overgewicht en ondergewicht dan zit hij toch echt bij de ondergewicht kant. Hij krijgt dus nog meer kvv voorlopig, wat een feest ;-)  "

 

Je kan evt ook zelf gaan drogen. Een voedseldroger kun je al voor 30,- kopen, heb er zelf ook een om beloningssnoepjes te drogen. Ik droog vooral runderhart, puck vind het erg lekker.

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

" Rocco eend van zooplus.nl of zooplus.de. Lekker, ruikt sterk, goedkoop, gezond en makkelijk in stukjes te knippen. "

 die heeft de dierenwinkel hier ook geloofik, ga eens even kijken

honden page profiel Indy haar bazin.Indy haar bazin.

honden foto van Indy haar bazin.

"  
Je kan evt ook zelf gaan drogen. Een voedseldroger kun je al voor 30,- kopen, heb er zelf ook een om beloningssnoepjes te drogen. Ik droog vooral runderhart, puck vind het erg lekker. "

 Waar bestel jij je vlees voor het drogen?  En wat zijn nuttige voedseldrogers? (Ben er zelf ook naar aan 't kijken, sparen enzo)

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

"  Waar bestel jij je vlees voor het drogen?  En wat zijn nuttige voedseldrogers? (Ben er zelf ook naar aan 't kijken, sparen enzo) "

 



Ik ben dol op mijn stockli droger. Mijn hond eet barf. Dat bestel ik via oa gunshies.nl, versvoer.nl etc.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

"  Waar bestel jij je vlees voor het drogen?  En wat zijn nuttige voedseldrogers? (Ben er zelf ook naar aan 't kijken, sparen enzo) "

 

Op internet, zelf bestel ik bij oervoer. Deze is wel wat prijzig maar ik bestel er puur omdat ze in kleine porties verpakken, dat doen weinig vers vlees leveranciers.

Runderhart koop ik vaak bij Albert heijn. Is al in stukjes gesneden.

 

Oh en als droger heb ik de clatronic van 30,-. Ding doet het goed voor wat ik droog.

 

Je zou ook bij een slager die zelf nog slacht kunnen vragen om dingen.

honden page profiel Indy haar bazin.Indy haar bazin.

honden foto van Indy haar bazin.

@Roosje & Ruby: Tnx for info :) Ik ben me er al een tijdje in aan het verdiepen.. maar met die verschillende drogers duizelt het mij soms voor mijn ogen 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" @Roosje & Ruby: Tnx for info :-) Ik ben me er al een tijdje in aan het verdiepen.. maar met die verschillende drogers duizelt het mij soms voor mijn ogen  "

 

Gewoon met de goedkoopste beginnen. Bomann of clatronic beide zelfde prijs dacht ik.

Vooral als je begint, stel dat het je toch tegenvalt heb je niet een onwijs dure droger er staan.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Ik heb juist direct voor de Stockli gekozen omdat je de temperatuur in kunt stellen en zo ook dingen met bot/graat kunt drogen. Met de goedkope drogers kan dat niet. Het voedsel wordt dan op een vrij hoge temperatuur gedroogd.

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

De rollen dailymeat zijn bijna op, hebben nu herby versvoer besteld. Gewoon omdat ik graag verschillende merken wil proberen, over dailymeat ben ik hartstikke tevreden 

 

Kan iemand vertellen wat de wat vettere diersoorten zijn en welke mager zijn? 

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: iemand ervaring met farmfood?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^