honden vast bij passeren, waarom is dat nou toch zo moeilijk?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel --

honden foto van -

" Nou, dit herken ik dus helemaal! Dacht dat ik de enige was, hahaha. 
En ik steek echt ruim van tevoren over (meestal als het 2 kleine puntjes in de verte zijn). En dan toch nog hè...Nog iets geks wat ik heb meegemaakt (laatst nog): Ik steek over voor baas met hond, baas steekt ook over. Ik steek weer over, baas kwam ook terug. Ik weer overgestoken, en daar kwam baas en hond. Ben maar omgedraaid... Of ik word paranoïde of hij deed het erom. 
Heb ook een keer meegemaakt dat een man, met een york pupje, het hondje maar naar Daya bleef sturen en ik wou dat absoluut niet. Daya kan nogal lomp doen (1 poot en het hondje breekt wat). Na wat discussies (waarom ik dat niet wou en het gevaar voor de york) gezegd: "Ja maar, ik (IK!) wil dat niet hebben!" Meneer: "Ja maar, als ze willen spelen mag dat gewoon van mij hoor!"  Ja, klopt.. die van ons wil dat wel (en ik krijg haar dan ook niet meer mee als er steeds een hondje aan haar kont hangt haha). Dit hondje zat trouwens aan een flexi-lijn, dus het was niet zo heel moeilijk om de pup weer mee te nemen.. (ervaringsdeskundige hier -).Ik probeerde ook weg te lopen, maar het beestje kwam er gewoon achteraan, inclusief baas.  Soms, heel soms.. vind ik het jammer dat ik Daya niet gewoon op kan tillen. 
Maar ook, de rug blessures (ik heb het dus ook zelf meegemaakt met Daya). Dan vertel je dat en dan nog maken ze niet echt aanstalten om de hond op te halen. En je hond heeft weer extra pijn bij verkeerde bewegingen. 
 
Kijk maar uit dat je straks niet zelf op de grond valt tijdens het steppen, omdat iemand de hond op die van jou afstuurt. 
 
Ik heb dus het probleem; ik kan heel slecht boos worden. Van binnen vreet ik me soms op, maar laat dat niet merken. Ik probeer ook altijd vriendelijk te blijven, maar dat werkt dus totaal niet. Ben er in ieder geval wel achter gekomen hoeveel mensen met aparte opvattingen er zijn.  Ik maak soms echt de vreemdste dingen mee.  "

Oooh ik herken me echt in jouw verhaal, inderdaad ook dat heen en weer oversteken. En als je dan zegt "ik loop niet voor niets naar de overkant hoor" krijg je een "ja maar die van mij doet niks hoor en van mij mogen ze even spelen"  Of die flexi inderdaad, ik til Ronin het grootste deel van de wandeling nog op omdat hij nog een pupje is, maar af en toe laten mensen hun honden achter mijn benen aan lopen (dan is de flexi dus op volle lengte) en dan kan ik niet meer normaal lopen omdat ze me voor de voeten lopen en/of opspringen. En dan het commentaar "ja kunt u niet even wachten, mijn hond is zo gek op pups ze móét gewoon even snuffelen hoor" en dan zeg ik maar "ze moet helemaal niks want het mag van mij niet". 

 

Heel vaak heb ik het ook hoor, dat ik op het moment zelf niet weet wat ik moet zeggen en dan achteraf kwaad ben op mezelf omdat er zoveel betere dingen te zeggen waren... Maar tegenwoordig ben ik toch echt een stuk assertiever, sinds Aiko eens geslagen is. Was in de stad, ik stond te wachten op de bus. Een mevrouw legt haar hand op Aiko haar kop en die doet haar neus omhoog omdat ze het vervelend vond. Krijgt ze ineens een roei van die vrouw omdat ze met haar natte neus tegen haar nette jasje aan kwam!! Aiko was nog maar een maand of 4, dus af en toe ontging het mij nog als mensen haar wilden aaien en was ik te laat met zeggen dat ik dat niet wil. Nou ik natuurlijk gesnauwd dat ze even normaal moest doen en wat kreeg ik als commentaar, of ik mijn pillen had vergeten in te nemen vanmorgen!! Meen je toch niet en ik stond met mn mond vol tanden.. Was zo kwaad op mezelf daarna, dat overkomt me echt nooit meer. Dan maar niet zo aardig, de meeste mensen zie ik toch nooit meer. 

 

Of dat opspringen, dat jij dan jouw pup corrigeert (even naar je toe roept) als hij opspringt en dat je dan te horen krijgt oooh dat vind ik niet erg hoor. Ja niet alles draait om jou hè, het is mijn hond en als ie straks 40kg is vindt niemand dat meer leuk maar nee he daar heeft u geen last van dan. 

 

Maar goed, on topic: loslopende honden waar het niet mag zijn heel vervelend, als ze niet onder controle staan. Zo'n oudje wat nog mee sjokt met zijn baasje en braaf is heeft natuurlijk niemand last van.. Maar ik vind best dat we ook in losloopgebied meer rekening met elkaar mogen houden, wat dus óók betekent dat als er toch een loslopende hond per ongeluk op jouw aangelijnde hond af komt dat je dan niet meteen boos moet worden. Kan gebeuren.

honden page profiel esther esther

honden foto van esther

"  



Kwam laatst een aangelijnde hond tegen in een losloopgebied. Mijn honden dus ook even aan de lijn. Toen werd ik heel hartelijk bedankt door de meneer, 

Het is ook een bijzonderheid tegenwoordig...dat iemand dat op eigen gelegenheid doet of vraagt...

 

Ik loop vrijwel alleen maar in losloopgebied, de mannen los, en Fanny vast ( als er geen hek o.i.d om het gebied zit, anders mag ze ook gewoon los )

Er is me sinds november welgeteld 1 keer gevraagd door iemand of ze haar hond even aan moest lijnen...

 

neuh...hoeft niet voor mij...,

maar het feit dat ze het vroeg vond ik wel hartstikke lief...

 

Verder probeer ik rekening te houden met die honden waarvan ik weet dat ze niet graag andere honden om hun heen hebben...,

dan roep ik de mijne bij me, maar lijn ze niet aan..

 

In mijn ogen irriteren mensen zich veel te vaak, en veel te snel aan elkaar....

Jammer van zo'n mooie wandeling....

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Ik kom met Tosca  wel in een losloopgebied hier waar het druk is.

Ze vindt het zalig al die verschillende geurtjes,ik lijn ze wel aan want een jack russel die grommend op haar af komt,tja...dan is het hek van de dam.

 

Ze geeft altijd een waarschuwing als ze ergens niet van gediend is,blijft de loslopende hond etteren en de baas doet niks dan heb je kans dat ze gaat bijten.

Ik zeg niet dat die bazen hun honden moeten aanlijnen,ze merken het wel,ik heb haar niet voor niks aangelijnd.

 

Hier loopt een fietspad langs het losloopgebied,waar ik inderdaad met aangelijnde hond fiets. Hoe vaak ik dan van de fiets af moet omdat ze Tosca lastig vallen.

 

Ik woon bij de kreek waar een stukje losloopgebied is dan zou ik volgens sommigen daar niet mogen lopen met mijn aangelijnde hond?

Aan de kreek wordt ook volop gerecreeërd is voor mens en dier.

 

Hondeneigenaren denken vaak dat ze met niemand rekening moeten houden.

Ik vind dat we zowel met mens en dier rekening moet houden en een hond los,prima,mits je die onder controle hebt. Is het een ongeleid projectiel dan lijn je die maar vast tot hij is opgevoed als er mensen of aangelijnde honden in de buurt zijn.

honden page profiel **

honden foto van *

Volgens mij, hondenuitlaatservice heeft natuurlijk een vaste altijd eigen route en wij hebben niets op die route te zoeken ..

Hoeven wij ze niet schaduwen, mochten wij toevallig tegen elkaar komen dan is dat ook toeval welke gebeuren wel moet, en mensen of wandelaars met anderen honden zoals wij ..

Ik bijv. meestal kom ik zelf een of twee mensen tegen, samen met ongv 11 honden die hebben ze geen kans op dit tijdens passeren moment alle honden rustig houden ...etc..etc..

Zodra passeren voorbij is, dan is ook pas en in orde alles  ..

********************

Wat zegt U bijv. op dit geval ( een korte voorbeeld verhaaltje ! ! )

********************

Ik liep met mijn ondeugende dobermann op hei en toevallig moest ik langs hondenuitlaatservice mensen met 14 honden dat ze toen waren ..

Mijn dobermann deed NIETS ( ! ) maar bij mensen van hondenuitlaatservice een hond van mijn zus was dat ze mij kende en kende mijn dobermann ook .... ( mensen van HUS wisten ze dat niet ! ) ..

Dat was zooitje echt ! en een trammelant mijn dobermann wou naar hond van mijn zus en andersom ook, en lawaai en trekken links en rechts en doormekaar en dit en dat ...

Totdat wij toch niet eens elkaar voorbij hadden, en pas dan kwam in orde alles ...Etc..

Dus lieve mensen hondenuitlaatservice zijn een ideale uitkomst voor mensen dat ze af en toe eigen hond aan hun geven moeten ..

En dit moeten wij enorm respecteren, en niet jaloers of boos op hun

worden als ze eigen honden ergens niet in orde kunnen houden, maar dit is uiteindelijk ook omdat hond niet van hun is ..... toch ??

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Hier gelukkig niet van die grote uitlaatservices.....ken maar 1 iemand die heeft ook 2 moeilijke bouviers,zij loopt daar altijd apart mee in het losloopgebied buiten de bebouwde kom waar ook die van mij los mogen.

 

Zien we elkaar dan wijzen we gewoon welke richting we gaan lopen,zo simpel kan het ook. Het resultaat bouviers kunnen lekker los en die van mij ook.

 

Communicatie en beetje wederzijds begrip dan kom je al een heel eind.

honden page profiel Danny en laikaDanny en laika

honden foto van Danny en laika

" Oooh ik herken me echt in jouw verhaal, inderdaad ook dat heen en weer oversteken. En als je dan zegt "ik loop niet voor niets naar de overkant hoor" krijg je een "ja maar die van mij doet niks hoor en van mij mogen ze even spelen"  Of die flexi inderdaad, ik til Ronin het grootste deel van de wandeling nog op omdat hij nog een pupje is, maar af en toe laten mensen hun honden achter mijn benen aan lopen (dan is de flexi dus op volle lengte) en dan kan ik niet meer normaal lopen omdat ze me voor de voeten lopen en/of opspringen. En dan het commentaar "ja kunt u niet even wachten, mijn hond is zo gek op pups ze móét gewoon even snuffelen hoor" en dan zeg ik maar "ze moet helemaal niks want het mag van mij niet". 
 
Heel vaak heb ik het ook hoor, dat ik op het moment zelf niet weet wat ik moet zeggen en dan achteraf kwaad ben op mezelf omdat er zoveel betere dingen te zeggen waren... Maar tegenwoordig ben ik toch echt een stuk assertiever, sinds Aiko eens geslagen is. Was in de stad, ik stond te wachten op de bus. Een mevrouw legt haar hand op Aiko haar kop en die doet haar neus omhoog omdat ze het vervelend vond. Krijgt ze ineens een roei van die vrouw omdat ze met haar natte neus tegen haar nette jasje aan kwam!! Aiko was nog maar een maand of 4, dus af en toe ontging het mij nog als mensen haar wilden aaien en was ik te laat met zeggen dat ik dat niet wil. Nou ik natuurlijk gesnauwd dat ze even normaal moest doen en wat kreeg ik als commentaar, of ik mijn pillen had vergeten in te nemen vanmorgen!! Meen je toch niet en ik stond met mn mond vol tanden.. Was zo kwaad op mezelf daarna, dat overkomt me echt nooit meer. Dan maar niet zo aardig, de meeste mensen zie ik toch nooit meer. 
 
Of dat opspringen, dat jij dan jouw pup corrigeert (even naar je toe roept) als hij opspringt en dat je dan te horen krijgt oooh dat vind ik niet erg hoor. Ja niet alles draait om jou hè, het is mijn hond en als ie straks 40kg is vindt niemand dat meer leuk maar nee he daar heeft u geen last van dan. 
 
Maar goed, on topic: loslopende honden waar het niet mag zijn heel vervelend, als ze niet onder controle staan. Zo'n oudje wat nog mee sjokt met zijn baasje en braaf is heeft natuurlijk niemand last van.. Maar ik vind best dat we ook in losloopgebied meer rekening met elkaar mogen houden, wat dus óók betekent dat als er toch een loslopende hond per ongeluk op jouw aangelijnde hond af komt dat je dan niet meteen boos moet worden. Kan gebeuren. "

 Sloeg ze aiko??? Dat had ze bij laika niet hoeven te doen, dan was ze er met meer afgekomen dan een natte neus afdruk op haar jasje.

honden page profiel --

honden foto van -

"  Sloeg ze aiko??? Dat had ze bij laika niet hoeven te doen, dan was ze er met meer afgekomen dan een natte neus afdruk op haar jasje. "

Ja een harde pets tegen haar koppie. Ik hoorde het geluid zelfs. Ze sloeg juist omdat het natte neusje tegen haar jas aan kwam (als je honden vies vindt waarom aai je er dan eentje).. Nee Aiko was nog een pup dus die schrok zichzelf een ongeluk, was helemaal onder de indruk. Ik had gewoon hetzelfde bij de vrouw moeten doen als zij bij Aiko maar goed ik was helemaal verbouwereerd. 

honden page profiel Danny en laikaDanny en laika

honden foto van Danny en laika

" Hier gelukkig niet van die grote uitlaatservices.....ken maar 1 iemand die heeft ook 2 moeilijke bouviers,zij loopt daar altijd apart mee in het losloopgebied buiten de bebouwde kom waar ook die van mij los mogen.
 
Zien we elkaar dan wijzen we gewoon welke richting we gaan lopen,zo simpel kan het ook. Het resultaat bouviers kunnen lekker los en die van mij ook.
 
Communicatie en beetje wederzijds begrip dan kom je al een heel eind. "

 Klopt bij bepaalde honden die een hekel aan een herder hebben steek ik ook de straat over, stress voorkomen is altijd goed.

honden page profiel team Shadowteam Shadow

honden foto van team Shadow

Ik snap heel goed dat een uitlaatservice niet de mogelijkheid heeft om ff alle honden aan te lijnen bij ieder verzoek. Ik lijn mijn hond zo'n 3 a 5x per wandeling in het bos aan, omdat er een aangelijnde hond aankomt. Dat doe ik dus niet altijd meer. Ik maak nu voor mezelf een inschatting of ik denk dat het nodig is. Nu scheelt het dat mijn hond aan de lijn helemaal kan flippen, terwijl hij los er geen aandacht aan besteed.

Leven en laten leven en per situatie bekijken.

honden page profiel Danny en laikaDanny en laika

honden foto van Danny en laika

" Ja een harde pets tegen haar koppie. Ik hoorde het geluid zelfs. Ze sloeg juist omdat het natte neusje tegen haar jas aan kwam (als je honden vies vindt waarom aai je er dan eentje).. Nee Aiko was nog een pup dus die schrok zichzelf een ongeluk, was helemaal onder de indruk. Ik had gewoon hetzelfde bij de vrouw moeten doen als zij bij Aiko maar goed ik was helemaal verbouwereerd.  "

 Boh dan had ik mezelf niet tegen kunnen houden. Niemand slaat mijn hond, maar dan ook echt niemand.

honden page profiel **

honden foto van *

Maar nu gaat alleen maar om hondenuitlaatservice en toevallig gepasseerde mensen zoals ik en/ of wij ..

En niet tegen elkaar als wij langs met ondeugende honden moeten ofzo...

 

P.S. Hondenuitlaatservice is thema en als wij evt. ze passeren moeten etc.. ....toch ?

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

"  Boh dan had ik mezelf niet tegen kunnen houden. Niemand slaat mijn hond, maar dan ook echt niemand. "

 Dit doet mij echt denken aan een verhaal van mijn moeder. Toen mn ouders net samen woonden namen ze een bouvier. Mar die had ontzettend lasr van verlatingsangst, waardoor hij voor zn eigen veiligheid wel overal mee heen moest. Ze zaten in de kroeg, hond lag naast mn ma, bij dr voeten. Was een dronken man die eerdt mn vader lastig viel. Toen zag hij die hond, en ging hij die hond pesten door te prikken. Toen is ie een paar seconden laten met een blauw oog de deur uit gerend. Onder het motto 'mn vent kan van zich afslaan, maar mn beest niet, die bescherm ik'. Weet wel waar ik de dierenliefde vandaan heb haha.

Ik vind het zo belachelijk, een dier slaan of schoppen. Blokkeren met je been of iets is een ander verhaal. Ook toen mijn stafford vast zat aan een boerboel, heeft de eigenarresse van de boerboel mijn hond paar schoppen gegeven omdat ie niet losliet (boerboel beet niet terug, mijne hield zich vast in haar nek).

 

Maar even ontopic.

In het losloop geboed, het losloopgebied. Ik zal nooit, maar dan ook nooit mijn hond aanlijnen daar. Ja, laatst toevallig, ondat er een groepje ridge back er liepen, die we een kwartier ervoor ook tegen kwamen en 1 ervan joy had gegrepen. Toen lijnde ik haar aan  ging aan de kant staan, en alsnog weer een uitval van diezelfde hond. Toen heb ik wel een grote mond gegeven, dat als je hond zich niet kan gedragen, je niet moet lopen in een losloopgebied. Ik vind het zo belachelijk, er staan bordjes, gemeente geeft toestemming. Maar omdat er een paar eigenwijze mensen zijn die denken dat iedereen maar even zn hond bij zich houd omdat hin hond zich niet kan gedragen, moet mijn hond ook in een losloopgebied vast? Nee bedankt. Ze zit al vadt op de uitlaatroutes waar ze niet los mag. Daar loop ik overigens wel omheen, groot, klein, ik hoef geen gespeel aan de lijn. Hier zijn overigens wel genoeg uitlaat mogelijkheden om met je hond te lopen. Dus kan ie zich nier gedragen, blijf weg uit het losloopgebied.

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Rosanja als jou hond goed onder appel staat en mens of dier niet lastig valt dan is er ook geen enkele reden waarom je die zou aanlijnen.

 

En mocht je zo'n eigenwijs mens als ik tegenkomen met net zo'n eigenwijze aangelijnde hond en jouw hond ruikt aan haar kont en ze geeft aan dat ze daar niet van gediend is en die hond negeert haar en blijft haar lastigvallen of op haar springen dan heb ik gelukkig altijd nog mijn breakstick bij me.

 

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

" Rosanja als jou hond goed onder appel staat en mens of dier niet lastig valt dan is er ook geen enkele reden waarom je die zou aanlijnen.
 
En mocht je zo'n eigenwijs mens als ik tegenkomen met net zo'n eigenwijze aangelijnde hond en jouw hond ruikt aan haar kont en ze geeft aan dat ze daar niet van gediend is en die hond negeert haar en blijft haar lastigvallen of op haar springen dan heb ik gelukkig altijd nog mijn breakstick bij me.
  "

 Ik vind niet dat als je hond zich niet kan gedragen, in de zin van uitvallen etc, je daar gewoon niet hoort. Je kan namelijk zelf ook bedenken dat de honden loslopen, dus niet dat de baas ze met 1 seconden weg kan trekken als ze neus aan neus staan. Dus dan is het je eigen schuld als jij last heb van loslopende honden in het losloopgebied.

Daarnaast glipt joy ook wel eens uit het oog naar een andere hond. Moet geen probleem zijn, want nogmaals, het is losloop, dus dat kan gebeuren. 

Laat ik mn hond los in een aanlijn gebied, is het mijn schuld.

honden page profiel FayFay

honden foto van Fay

Ik vind wel dat je hoge verwachtingen hebt van je medemens.

1. In de supermarkt laten ouders hun kind al als hysterische randdebiel rondrennen.
2. de richtingaanwijzers op de auto valt al onder opties, heel veel weten niet waarom die dingen erop zitten.
3. Fietsers die fietsen gewoon strak voor zich uit kijkend overal tussendoor, steken zo over en met 3 tot 5 man naast elkaar fietsen is ook de gewoonste zaak van de wereld.
4. Als mensen tegenwoordig op je af komen met fiets of winkelwagen verwachten ze toch wel dat jij direct aan de kant gaat.
5. Tegenwoordig rijden de meesten gewoon 45 op de 70 km weg

en zo kan ik nog wel een heel riedeltje maken, dus verwacht niet dat mensen ook maar 1 keer hun godvergeten klauw uitsteken om die honden aan te lijnen, dat doen ze pas als je hond die hond zo te grazen heeft genomen dat ze ineens beseffen dat aanlijnen een beter idee was. Vervolgens gaan ze dan overal mekkeren dat hun hond zwaar getraumatiseerd is en dat hij zoooooooo zielig is, echt waar dat soort mensen hebben hun hoofd als decoratie want verstand zit er niet in.

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

" Ik vind wel dat je hoge verwachtingen hebt van je medemens.

1. In de supermarkt laten ouders hun kind al als hysterische randdebiel rondrennen.
2. de richtingaanwijzers op de auto valt al onder opties, heel veel weten niet waarom die dingen erop zitten.
3. Fietsers die fietsen gewoon strak voor zich uit kijkend overal tussendoor, steken zo over en met 3 tot 5 man naast elkaar fietsen is ook de gewoonste zaak van de wereld.
4. Als mensen tegenwoordig op je af komen met fiets of winkelwagen verwachten ze toch wel dat jij direct aan de kant gaat.
5. Tegenwoordig rijden de meesten gewoon 45 op de 70 km weg

en zo kan ik nog wel een heel riedeltje maken, dus verwacht niet dat mensen ook maar 1 keer hun godvergeten klauw uitsteken om die honden aan te lijnen, dat doen ze pas als je hond die hond zo te grazen heeft genomen dat ze ineens beseffen dat aanlijnen een beter idee was. Vervolgens gaan ze dan overal mekkeren dat hun hond zwaar getraumatiseerd is en dat hij zoooooooo zielig is, echt waar dat soort mensen hebben hun hoofd als decoratie want verstand zit er niet in. "

 Nummer 6. Verwachten in een losloop gebied dat iedereen zn hond aanlijnt omdat jou hond niet met andere honden kan en jij daar persee wilt lopen.

 

Vind dat wel heel egoistisch.

honden page profiel davendaven

honden foto van daven

"  Nummer 6. Verwachten in een losloop gebied dat iedereen zn hond aanlijnt omdat jou hond niet met andere honden kan en jij daar persee wilt lopen.
 
Vind dat wel heel egoistisch. "

 Mooi verwoord en dan ook nog de grootste mond hebben

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

"  Mooi verwoord en dan ook nog de grootste mond hebben "

 Of gewoon zeggen, maar dat doet ie noooit! En dan komt er iemand naar je toe 'is er schade, ik ken zn echte gegevens, hij heeft mijn hond ook te pakken gehad'. Zit je je dan op te vreten op je werk, omdat je vriend je dat even komt melden. Was ook in het losloopgebied.

honden page profiel davendaven

honden foto van daven

"  Of gewoon zeggen, maar dat doet ie noooit! En dan komt er iemand naar je toe 'is er schade, ik ken zn echte gegevens, hij heeft mijn hond ook te pakken gehad'. Zit je je dan op te vreten op je werk, omdat je vriend je dat even komt melden. Was ook in het losloopgebied. "

 Sterker nog ik liep op een losloop veldje afgezet(speciaal voor honden ) komen er mensen met kinderwagen nota bene zonder hond  .Je krijgt al een grote bek als de hond in hun richting liep . Terwijl eromheen het bos was  Ja  voor mij mag iedereen lopen waar hij wil maar hou dan je mond of ga ergens anders lopen

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

"  Sterker nog ik liep op een losloop veldje afgezet(speciaal voor honden ) komen er mensen met kinderwagen nota bene zonder hond  .Je krijgt al een grote bek als de hond in hun richting liep . Terwijl eromheen het bos was  Ja  voor mij mag iedereen lopen waar hij wil maar hou dan je mond of ga ergens anders lopen "

 Ik ken het... Kwam laatst bij de ingsng van het losloop gebied (breed pad, met hek, borden 'losloopgebied') dus ik joy rustig laten zitten, wou dr net losklikken, hoor ik achter me 'wil je wachten? Mn kind is bang voor honden'. Draai ik me om, zie ik een vrouw met een kinderwagen en een jobg kind aan dr geplakt angstig kijkend naar joy. Die wou gewoon even stukje door het bos lopen. Dus ik zeg dat aan de andere kant van het bos  het geen losloop is en ze hier veel honden tegenkomt. Kreeg ik dus grote mond waar ik me mee bemoeide want dat was te ver lopen voor haar. Heb joy weggedstuurd en ben naar hondenstrand gegaan. Hoorde dat kind gillend langs het bad lopen.. Wat bezielt je dan..?

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

Jammer dat er eigenlijk zo rechtlijnig gereageerd word.

Mijn aussie luistert perfect, kan prima loslopen in een losloopgebied maar er zijn een aantal rassen die niet op nr.1 in zijn balboekje staan.

Met 95% van de honden kan hij prima omgaan maar helaas met 5% niet als ik die tegen kom lijn ik toch echt m'n hond even aan, hoe moeilijk is het dan om ook even je hond bij je te houden?

Zou ik voor die enkele keer dat ik een "verkeerd" type tegenkom niet meer in een losloopgebied mogen komen?

Wees blij dat ik mijn verantwoordelijkheid neem en even aanlijn ipv los te laten lopen en de andere hond laten grijpen wat helaas veel te veel gebeurd!

 

Een losloopgebied is geen vrijbrief dat je hond verplicht los moet lopen, ze mogen loslopen.

Maar dat betekend nog niet dat ze andere honden "lastig" moeten vallen of dat er geen enkele regels zijn of dat we nooit met iemand rekening moeten houden.

Ik word altijd zo moe van dit soort rechtlijnige ike ike ike reacties.

We leven nu eenmaal in een druk land met kleine plekken waar honden los mogen maar dat geeft nog geen vrij brief.

Persoonlijk heb ik er geen enkel probleem mee om m'n honden even bij me te roepen als een baasje dat aangeeft of een aangelijnde hond eraan komt.

Hoeveel moeite is het nu eenmaal?

Helaas teveel schijnbaar voor mensen, jammer hoor het zou zoveel makkelijker zijn als we rekening houden met elkaar!

honden page profiel Jen & Daya †Jen & Daya †

honden foto van Jen & Daya †

" Jammer dat er eigenlijk zo rechtlijnig gereageerd word.
Mijn aussie luistert perfect, kan prima loslopen in een losloopgebied maar er zijn een aantal rassen die niet op nr.1 in zijn balboekje staan.
Met 95% van de honden kan hij prima omgaan maar helaas met 5% niet als ik die tegen kom lijn ik toch echt m'n hond even aan, hoe moeilijk is het dan om ook even je hond bij je te houden?
Zou ik voor die enkele keer dat ik een "verkeerd" type tegenkom niet meer in een losloopgebied mogen komen?
Wees blij dat ik mijn verantwoordelijkheid neem en even aanlijn ipv los te laten lopen en de andere hond laten grijpen wat helaas veel te veel gebeurd!
 
Een losloopgebied is geen vrijbrief dat je hond verplicht los moet lopen, ze mogen loslopen.
Maar dat betekend nog niet dat ze andere honden "lastig" moeten vallen of dat er geen enkele regels zijn of dat we nooit met iemand rekening moeten houden.
Ik word altijd zo moe van dit soort rechtlijnige ike ike ike reacties.
We leven nu eenmaal in een druk land met kleine plekken waar honden los mogen maar dat geeft nog geen vrij brief.
Persoonlijk heb ik er geen enkel probleem mee om m'n honden even bij me te roepen als een baasje dat aangeeft of een aangelijnde hond eraan komt.
Hoeveel moeite is het nu eenmaal?
Helaas teveel schijnbaar voor mensen, jammer hoor het zou zoveel makkelijker zijn als we rekening houden met elkaar! "

 Precies!   

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

" Jammer dat er eigenlijk zo rechtlijnig gereageerd word.
Mijn aussie luistert perfect, kan prima loslopen in een losloopgebied maar er zijn een aantal rassen die niet op nr.1 in zijn balboekje staan.
Met 95% van de honden kan hij prima omgaan maar helaas met 5% niet als ik die tegen kom lijn ik toch echt m'n hond even aan, hoe moeilijk is het dan om ook even je hond bij je te houden?
Zou ik voor die enkele keer dat ik een "verkeerd" type tegenkom niet meer in een losloopgebied mogen komen?
Wees blij dat ik mijn verantwoordelijkheid neem en even aanlijn ipv los te laten lopen en de andere hond laten grijpen wat helaas veel te veel gebeurd!
 
Een losloopgebied is geen vrijbrief dat je hond verplicht los moet lopen, ze mogen loslopen.
Maar dat betekend nog niet dat ze andere honden "lastig" moeten vallen of dat er geen enkele regels zijn of dat we nooit met iemand rekening moeten houden.
Ik word altijd zo moe van dit soort rechtlijnige ike ike ike reacties.
We leven nu eenmaal in een druk land met kleine plekken waar honden los mogen maar dat geeft nog geen vrij brief.
Persoonlijk heb ik er geen enkel probleem mee om m'n honden even bij me te roepen als een baasje dat aangeeft of een aangelijnde hond eraan komt.
Hoeveel moeite is het nu eenmaal?
Helaas teveel schijnbaar voor mensen, jammer hoor het zou zoveel makkelijker zijn als we rekening houden met elkaar! "

 Dat is wat anders!

Mensen kunnen het niet altijd met elkaar vinden. Een snauw of een grom komt ook voor.

Maar ik had het echt niet in mijn hoofd gehaald on met mijn vorige hond in een losloopgebied te gaan lopen en maar naar iedereen roepen dat ie zn hond vast moet houden.

Als jou hond niet met andere dieren kan, ga het dan niet verpesten voor mensen met een sociale hond.

Dan kan je beter losloop gebied afschaffen en aan lange lijnen laten zwemmen in een plas water.

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

"  Dat is wat anders!
Mensen kunnen het niet altijd met elkaar vinden. Een snauw of een grom komt ook voor.
Maar ik had het echt niet in mijn hoofd gehaald on met mijn vorige hond in een losloopgebied te gaan lopen en maar naar iedereen roepen dat ie zn hond vast moet houden.
Als jou hond niet met andere dieren kan, ga het dan niet verpesten voor mensen met een sociale hond.
Dan kan je beter losloop gebied afschaffen en aan lange lijnen laten zwemmen in een plas water. "

 Maar als jij nou net de hond hebt waar mij hond niet mee overweg kan heb ik dus een probleem want jou mening is dat ik niet met mijn hond naar een losloopgebied kan omdat hij dan uitvalt naar jou hond.

Terwijl jij misschien de enige ben die ik tegenkom op een wandeling waarbij ik m'n hond even moet aanlijnen.

Snap je m'n standpunt.

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

"  Maar als jij nou net de hond hebt waar mij hond niet mee overweg kan heb ik dus een probleem want jou mening is dat ik niet met mijn hond naar een losloopgebied kan omdat hij dan uitvalt naar jou hond.
Terwijl jij misschien de enige ben die ik tegenkom op een wandeling waarbij ik m'n hond even moet aanlijnen.
Snap je m'n standpunt. "

 Kijk, als jij weet dat je hond alles en iedereen aanvalt (zoals ik dat wist van mijn hond) of jou reu niet met andere reuen kan. Leer daar mee leven. Ga niet een ander zn ontspannen wandeling afpakken, ondat ie jou tegen kan komen. Ik vind dat gewoon erg egoistisch. 

Als een hond ruzie heeft met een andere hond, dan is dat meestal zo gesust. En kan je ieder een kant oplopen. Als jij een sociale hond heeft, die dus met iedereen behalve de mijne kan opschieten, dan zal dat nooit leven op dood vechten zijn  en dan ken jij dus ook de signalen van jou hond. Meestal grijp je in bij de eerste snauw of grom.

 

Daarnaast zie ik ook vrij weinig honden die verder dan 2 m bij de baas vandaan gaan en heb ik joy aangeleerd naar mij te komen als ze een hond ziet. Juist omdat ze nual 3 keer in een losloopgebied gegrepen is door een hond die 'niet vals was, maar wilt spelen'. Ridge back, stafford en duitse herder. 

honden page profiel Jen & Daya †Jen & Daya †

honden foto van Jen & Daya †

Ik moet zeggen dat ik in een legaal losloopgebied meestal meer meegaande baasjes tegenkom dan op een plek waar het eigenlijk niet mag (zelfs op een zonnige zondag gaat het allemaal erg gemoedelijk, heb ik laatst ondervonden). 

 

Ik ga wel eens naar een gebied in de duinen en een klein deel is losloop. Daar moet ik dan wel doorheen om op deze mooie plek te komen.  

Mijn hond doet een andere hond niets aan, maar ze is een klein beetje "asociaal" als het te druk wordt in haar koppie (ze zit dan ook vast, dan is ze juist rustiger).  Ze is enkel los als het rustig genoeg is. Ik vind het dan ook niet erg als er even een hond komt buurten. 

Op deze plek maak ik dus ook nooit iets geks mee.. in tegenstelling tot hier in de buurt.

 

Maar ook mensen met honden die niet zo gediend zijn van andere honden hebben het recht om daar te lopen. Eerlijk gezegd zou ik dat zelf niet aandurven haha, maar het gebeurt toch. 

En dan kan men stellig zeggen dat men zijn/haar hond niet aanlijnt (want het is een losloopgebied), maar daar heb je zo weinig aan als je hond daarna een oor mist of erger.   Ik zeg maar wat... 

Ik zou er toch wel mee oppassen, hoe vervelend ook. 

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

"  Kijk, als jij weet dat je hond alles en iedereen aanvalt (zoals ik dat wist van mijn hond) of jou reu niet met andere reuen kan. Leer daar mee leven. Ga niet een ander zn ontspannen wandeling afpakken, ondat ie jou tegen kan komen. Ik vind dat gewoon erg egoistisch. 
Als een hond ruzie heeft met een andere hond, dan is dat meestal zo gesust. En kan je ieder een kant oplopen. Als jij een sociale hond heeft, die dus met iedereen behalve de mijne kan opschieten, dan zal dat nooit leven op dood vechten zijn  en dan ken jij dus ook de signalen van jou hond. Meestal grijp je in bij de eerste snauw of grom.
 
Daarnaast zie ik ook vrij weinig honden die verder dan 2 m bij de baas vandaan gaan en heb ik joy aangeleerd naar mij te komen als ze een hond ziet. Juist omdat ze nual 3 keer in een losloopgebied gegrepen is door een hond die 'niet vals was, maar wilt spelen'. Ridge back, stafford en duitse herder.  "
 

 

Kijk en die grauw/snauw/grom wil ik al voorkomen en wil al helemaal niet dat het tot een eventueel "gevecht" zou komen.

Vind dat nergens voor nodig als ik dat kan voorkomen.

Het is knap egoistisch als je alleen maar aan je eigen wandeling denkt.

Hoeveel moeite is het nu eigenlijk om je hond 3 tellen bij je te roepen?

Voor mij hoeven ze niet eens aangelijnd te zijn als ze maar niet naar mijn hond komen.

Als iedereen nu gewoon simpelweg rekening houd met elkaar, en ja dat is tegenwoordig heeeeel erg moeilijk dan kan iedereen toch genieten van een heerlijk ontspannen wandeling.

Ik snap werkelijk het probleem niet.

En nee je gaat niet met een agressieve hond die naar van alles en nog wat uitvalt en grijpt in een losloopgebied lopen dat ben ik 100% met je eens.

Maar er zijn zoveel andere honden die prima in een losloopgebied kunnen lopen maar om wat voor rede dan ook even aangelijnd worden.

Denk bv eens aan bange honden of honden die in een revalidatie zitten, kunnen prima loslopen maar willen of kunnen of mogen niet spelen met andere honden.

Hoe moeilijk is het dan toch om even je hond bij je te houden?

Ik loop minimaal een uur per wandeling, verpest dan echt iemand mijn wandeling die zijn hond aanlijnt?

Daar zijn toch wel hele andere dingen voor nodig!

Afgelopen week een hardloper met een hond die duidelijk liet zien geen contact met m'n honden te willen "hij was aan het werk".

Prima toch roep ze even bij en laat ze rustig passeren, krijg een big smile en een vrolijke goede morgen en dank je wel.

In plaats van dat m'n dag verpest is heb ik dus een super dag want iemand heeft ook samen met zijn hond heerlijk kunnen genieten van het losloopgebied.

We hebben REKENING met elkaar gehouden.............blijft moeilijk!

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

" Ik moet zeggen dat ik in een legaal losloopgebied meestal meer meegaande baasjes tegenkom dan op een plek waar het eigenlijk niet mag (zelfs op een zonnige zondag gaat het allemaal erg gemoedelijk, heb ik laatst ondervonden). 
 
Ik ga wel eens naar een gebied in de duinen en een klein deel is losloop. Daar moet ik dan wel doorheen om op deze mooie plek te komen.  
Mijn hond doet een andere hond niets aan, maar ze is een klein beetje "asociaal" als het te druk wordt in haar koppie (ze zit dan ook vast, dan is ze juist rustiger).  Ze is enkel los als het rustig genoeg is. Ik vind het dan ook niet erg als er even een hond komt buurten. 
Op deze plek maak ik dus ook nooit iets geks mee.. in tegenstelling tot hier in de buurt.
 
Maar ook mensen met honden die niet zo gediend zijn van andere honden hebben het recht om daar te lopen. Eerlijk gezegd zou ik dat zelf niet aandurven haha, maar het gebeurt toch. 
En dan kan men stellig zeggen dat men zijn/haar hond niet aanlijnt (want het is een losloopgebied), maar daar heb je zo weinig aan als je hond daarna een oor mist of erger.   Ik zeg maar wat... 
Ik zou er toch wel mee oppassen, hoe vervelend ook.  "

 Ik snap het punt wel. Maar zou dan eerder denken, zo hondz zo baas. Want dan zit er bij beide een steekje los. Als jij weet dat je een moordmachine hebt, dan ga jij niet doodleuk in een losloopgebied lopen, dat is vragen om problemen. 

Dat is dus ook de reden dat joy eerst naar mij toe moet komen, zodat ik zelf kan kijken naar de houding van de hond. (Haal haar niet weg bij bepaalde rassen hoor, maar meer aan de houding). Maar vind het wel belachelijk dat ik de helft van mn ontspannen wandeling mn hond moet aanlijnen omdat sommige mensen te koppig zijn en risico's willen nemen.

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

"  
Kijk en die grauw/snauw/grom wil ik al voorkomen en wil al helemaal niet dat het tot een eventueel "gevecht" zou komen.
Vind dat nergens voor nodig als ik dat kan voorkomen.
Het is knap egoistisch als je alleen maar aan je eigen wandeling denkt.
Hoeveel moeite is het nu eigenlijk om je hond 3 tellen bij je te roepen?
Voor mij hoeven ze niet eens aangelijnd te zijn als ze maar niet naar mijn hond komen.
Als iedereen nu gewoon simpelweg rekening houd met elkaar, en ja dat is tegenwoordig heeeeel erg moeilijk dan kan iedereen toch genieten van een heerlijk ontspannen wandeling.
Ik snap werkelijk het probleem niet.
En nee je gaat niet met een agressieve hond die naar van alles en nog wat uitvalt en grijpt in een losloopgebied lopen dat ben ik 100% met je eens.
Maar er zijn zoveel andere honden die prima in een losloopgebied kunnen lopen maar om wat voor rede dan ook even aangelijnd worden.
Denk bv eens aan bange honden of honden die in een revalidatie zitten, kunnen prima loslopen maar willen of kunnen of mogen niet spelen met andere honden.
Hoe moeilijk is het dan toch om even je hond bij je te houden?
Ik loop minimaal een uur per wandeling, verpest dan echt iemand mijn wandeling die zijn hond aanlijnt?
Daar zijn toch wel hele andere dingen voor nodig!
Afgelopen week een hardloper met een hond die duidelijk liet zien geen contact met m'n honden te willen "hij was aan het werk".
Prima toch roep ze even bij en laat ze rustig passeren, krijg een big smile en een vrolijke goede morgen en dank je wel.
In plaats van dat m'n dag verpest is heb ik dus een super dag want iemand heeft ook samen met zijn hond heerlijk kunnen genieten van het losloopgebied.
We hebben REKENING met elkaar gehouden.............blijft moeilijk! "

 Dan zit jij te roepen, rekeing houden met elkaar, terwijl ik duidelijk lees, dan eigenaren van loslopende honden dus rekening met hulp/train/angst honden moeten houden? Waar houden die mensen dan rekening mee door met zo'n hond, zo'n druk bezochtende, elk pad een hond tegenkomend, gebied in te lopen?

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

"  Dan zit jij te roepen, rekeing houden met elkaar, terwijl ik duidelijk lees, dan eigenaren van loslopende honden dus rekening met hulp/train/angst honden moeten houden? Waar houden die mensen dan rekening mee door met zo'n hond, zo'n druk bezochtende, elk pad een hond tegenkomend, gebied in te lopen? "

 

Ik kan enkel over m'n zelf praten, druk bezochten gebieden ben ik al niet te vinden heel simpel.

Er lopen daar mij teveel honden en baasjes die nergens rekening mee houden en er is in dat soort gebieden te vaak narigheid.

Loop juist in heerlijk rustige gebieden waar alle ruimte is en waar gelukkig de meeste mensen nog even rekening met elkaar willen houden.

Blijf het jammer vinden dat er zo moeilijk gedaan word, of er een alleenrecht bestaat in dat soort gebieden van enkel super sociale honden.

Wat overigens ook niks zegt want ook daarbij kunnen dingen fout lopen.

 

Ik hoop stiekem dat je ooit een hond treft met een gebruiksaanwijzing dan leer je de dingen toch van een andere kant te bekijken.

En sta je misschien iets meer open voor de rest van de mensen en honden die ook graag gebruik willen maken van die gebieden.

 

pagina 4 van 5 12 3 45
Volgende forumvraag: Samen braaf aan de lijn
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^