honden vast bij passeren, waarom is dat nou toch zo moeilijk?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel NicoleNicole

honden foto van Nicole

Ik denk dat mensen die daar geen problemen mee hebben ook in een dergelijk gebied lopen Janneke, dan is het toch ook geen punt? Dan kiest iedereen ervoor om eventueel verrast te worden.

Waarschijnlijk blijft het altijd een punt van discussie maar het gaat eigenlijk maar om een heel klein kort vraagje.

Als iemand daadwerkelijk vraagt aan een passant om heel even alleen bij passeren aan te lijnen en je kunt en hebt de mogelijkheid om dat te doen, waarom doen sommige mensen dat dan niet.

Alleen als het gevraagd wordt.

honden page profiel team Shadowteam Shadow 3 doggies

honden foto van team Shadow

Ik vind het dubbel. Als ik alleen met mijn eigen hond loopt gaat hij niet altijd aan de lijn bij een aangelijnde hond. Wel houdt ik hem bij me en probeer ik hem aan te lijnen. Maar soms ben ik te laat.

Maar met een grote groep honden lijkt me dit geen doen. ''Even'' 6 honden aanlijnen gaat niet zo 1,2 of 3.. Dus dan vind ik het aan jou om even om te lopen.

honden page profiel team Shadowteam Shadow

honden foto van team Shadow

Ik vind het dubbel. Als ik alleen met mijn eigen hond loopt gaat hij niet altijd aan de lijn bij een aangelijnde hond. Wel houdt ik hem bij me en probeer ik hem aan te lijnen. Maar soms ben ik te laat.

Maar met een grote groep honden lijkt me dit geen doen. ''Even'' 6 honden aanlijnen gaat niet zo 1,2 of 3.. Dus dan vind ik het aan jou om even om te lopen.

honden page profiel NicoleNicole

honden foto van Nicole

Tja ik denk dan, heb je zes niet onder controle, ga er dan niet mee lopen..

Dat afgezien van het feit dat ik in de praktijk dus vaak omloop en door de bagger heen ga of een paar kilometer extra pak.

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

Toen mijn roedel van 4 nog jonger en gezond was liep ik alleen maar in de duinen, losloopgebied, lekker allemaal los.

Nu, met de 3 die ik nog heb en ouder wordend loop ik alleen nog met ze aan de lijn.

En om het mezelf en anderen niet moeilijk te maken loop ik alleen nog in aanlijngebied (ze kunnen ook niet zo ver meer).

Maar als er dan in aanlijngebied een hond grommend en blaffend met snode plannen op mijn roedeltje afdendert word ik wel boos. Maar dat lijkt me logisch

honden page profiel Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P) 3 doggies

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

" Als iedereen in een losloop gebied mij gaat vragen om mijn hond aan te lijnen, kunnen ze beter alleen nog aanlijn gebieden maken ;-)

Als ik een aangelijnde hond tegen kom, zorg ik dat Drib er niet heen gaat, maar ik lijn haar in een los loop gebied dus niet aan. Haar weg houden van de aangelijnde hond lijkt me voldoende.

Maar ook mij gebeurd het dat ik een aangelijnde hond te laat opmerk. Gelukkig weet Drib heel goed bij welke honden ze weg moet blijven ;-)

Waarom ga je eigenlijk met je aangelijnde hond niet in aanlijn gebieden lopen? Die zijn er immers ook ;-) "

 Als of dat helpt. Heb er een tijd geleden een topic over gestart dat ik de honden van mij zoon netjes uit liet in een gebied waar honden niet los mogen en nog rende er een golden retriever die los liep zijn bek in. En ja kosten voor ons niet voor diegene die met een headset opliep en de hond los had. Hoe krom is het of kan het zijn.

Zo moeilijk moet het toch niet zijn als hondeneigenaar om je hond even bij je te roepen en luistert hij/zij niet even aan te lijnen. Kom je dan met de smoes mijn hond luistert niet dan heb je er zelf ook niets te zoeken in een losloopgebied. Ik zie namelijk een losloopgebied als een gebied voor honden die goed onder controle zijn en niet een gebied voor losgeslagen stuiterballen.

 

Anoniem (Gast)

ik zelf als ik in een van de weinige losloopgebieden die hier zijn loop met mijn hond, laat ik hem ook idd los lopen.

zie ik een hond in de verte, dan kijk ik even de reactie van zijn baasje af. ziet deze ons ook en onderneemt geen actie om aan te lijnen of zijn hond bij zich te roepen dat laat ik mijn hond ook gewoon los lopen. maar als de ander wel de hond aanspoort te komen en  / of aan te lijnen, dan doe ik mijn hond ook even roepen of aanlijnen

 

maar ik ga er wel vanuit dat als je hond niet met andere honden kan dat je niet in losloopgebieden gaat lopen met je hond

honden page profiel baloebaloe

Ik vind dat als je in een losloop gebied gaat wandelen met je honden dat je dat kan verwachten dan moet je maar in een park, op straat gaan wandelen met je hond/en. Als je 10 mensen tegen komt die vinden dat je je hond aan moet lijnen wanneer je hun tegen komt kan je net zo goed niet meer naar een losloop gebied gaan.

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Yara

Het maakt mij niet uit als ze loslopen zolang ze mij en mijn hond maar niet lastigvallen.

Ik lijn yara om dezelfde reden aan bij het zien van een hond. 

Dan vind ik het wel zo fijn als ik de optie krijg om van het veld weg te gaan zonder bestormt te worden.

 

De reden dat ik dan toch op een losloopveld loop is dat ze ergens anders niet los mag en ik me daar netjes aan houdt. 

Dus losloopgebied of niet, dat betekent in mijn beleving niet dat er per definitie contact moet zijn met andere honden. 

 

Maar ik denk dat dit een onneindige discussie is helaas. 

 

Als iemand vraagt om je hond even bij je te houden vind ik dat zelf geen grote moeite, maar misschien is dat omdat ik het automatisch al doe. 

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

Dat je in losloopgebied niet 1,2,3 zes honden aangelijnd hebt als er een aangelijnde hond aankomt heeft niks met niet onder controle hebben te maken.

... (Gast)

hier in de buurt lopen op de raarste plekken honden los. Door de woonwijken en noem maar op erg vervelend, als ik met mijn lijn agressief hond loop.  In het bos ook ... toch echt bij de aanlijn gebieden zie ik met regelmaat loslopende honden. Gevolg... ik durf bijna nergens meer te wandelen

honden page profiel De mannenDe mannen 3 doggies

honden foto van De mannen

1e paasdag...........

Dit heb ik op FB geplaatst.........

 

Waarom........................
Vandaag lekker met de honden naar het bos, aangelijnd want hier mogen ze niet los lopen.

Geen probleem want we hebben de lange lijnen mee en doen wat speurwerk met ze.
Lekker druk in het bos want het is prachtig weer, veel honden en ook helaas de loslopers.
1e hond dendert op je af lekker tegen je aan springen en Diesel gaf al een grom van weg hier.

Gebeurt weinig mensen lachen er een beetje om tot ik met een beetje harde stem zij nou is het klaar en de hond van me af zet op de grond en de mensen verzoek de honden aangelijnd te houden zoals het hoort hier in het bos.

Geen reactie waarom zou je ook toch!
2e Komen mensen op me af lopen smaller pad dus hou Diesel wat korter bij hond loopt los met een grote boog om me heen om vervolgens van achter te komen, was al een beetje pist dus blok het hondje rustig af met m'n been en zeg Nee.

Je raad het al mensen boos, m'n hond was niet sociaal moest maar op training en een goede hondenschool zoeken blablabla.

Ik werd echt kwaad op dat moment maar hou me nog in en loop door.
Natuurlijk komen we dit stel later nog even tegen met de sarcastische opmerking "hou hem goed vast hoor"

Ik heb die mensen gevraagd waarom ze het probleem bij mij neer leggen en niet bij hun zelf hun hond loopt los waar het niet mag en komt ongevraagd op die van mij afgedenderd.

Weten de achtergrond niet van mijn hond maar oordelen simpel omdat hij niet los loopt.

Ze vonden dat ik maar ergens anders moest gaan lopen want zo was het geen ontspannen lopen, juist door in een aanlijngebied te lopen zou het voor iedereen ontspannen moeten wezen.

Waarom houden we nou geen rekening met elkaar, los moet je zelf weten maar hou je hond bij je niet iedere hond is gediend van ongewenst bezoek aan z'n kont.

En leg het probleem dan niet bij die ander neer als je zelf fout bent. Sorry moest het even kwijt.

 

Dit betreft dus een bos waar een aanlijnplicht is.

 

Soms word ik ook weleens moedeloos van als mensen bewust met een hond aangelijnd gaan lopen in een losloopgebied zeker in het westen waar wij wonen en die gebieden zo groot zijn als een postzegel.

Dan vraag ik me ook af Waarom perse daar lopen terwijl je overal terecht kan.

Maar goed ook dan moet het toch voor mij als eigenaar betekenen dat ik probeer m'n honden toch even bij me te houden en dan hoef je nog niet 1-2-3 aan te lijnen zolang je hond maar niet naar de aangelijnde hond gaat.

Soms gebeurt het toch je hebt immers geen ogen overal ook dan moet er wederzijds respect kunnen zijn.

 

Overigens waren er zelfs mensen die reageerde op mijn bericht met "dan moet je maar niet 1e paasdag gaan wandelen" sorry maar dat gaat toch echt te ver!

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

" hier in de buurt lopen op de raarste plekken honden los. Door de woonwijken en noem maar op erg vervelend, als ik met mijn lijn agressief hond loop.  In het bos ook ... toch echt bij de aanlijn gebieden zie ik met regelmaat loslopende honden. Gevolg... ik durf bijna nergens meer te wandelen "

 Heel herkenbaar en dan ook nog schandalig hoe de mensen redeneren

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

"  Als of dat helpt. Heb er een tijd geleden een topic over gestart dat ik de honden van mij zoon netjes uit liet in een gebied waar honden niet los mogen en nog rende er een golden retriever die los liep zijn bek in. En ja kosten voor ons niet voor diegene die met een headset opliep en de hond los had. Hoe krom is het of kan het zijn.

Zo moeilijk moet het toch niet zijn als hondeneigenaar om je hond even bij je te roepen en luistert hij/zij niet even aan te lijnen. Kom je dan met de smoes mijn hond luistert niet dan heb je er zelf ook niets te zoeken in een losloopgebied. Ik zie namelijk een losloopgebied als een gebied voor honden die goed onder controle zijn en niet een gebied voor losgeslagen stuiterballen.

  "

 



Ik zeg nergens dat mijn hond niet zou luisteren en ik zeg nergens dat ik willens en wetens mijn hond op een aangelijnde hond af laat gaan.

Ik hou me zowiezo altijd aan de aanlijn plichten.

Ik vind het wel erg makkelijk om te roepen dat je met een aangelijnde, agressieve hond beter in een losloopgebied kan lopen als in een aanlijn gebied.

honden page profiel NicoleNicole

honden foto van Nicole

Dat is zo manon en ik bedoelde dat eigenlijk ook niet zo. Ook 10 honden kun je los onder controle houden zonder lijn. Dan is het ook geen punt.
Als je honden bij je kunt houden dan is het al genoeg. Dan hoeft de lijn niet en heeft niemand een probleem. Kan iedereen elkaar rustig voorbij zonder interactie van de honden.

honden page profiel Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P) 3 doggies

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Kijk ik heb 3 honden een oudje die niet los kan omdat hij niks meer hoort bijna Rambo is ook niet echt gecharmeerd van vreemde honden maar Luna dus wel. Zij luistert overigens erg goed en komt al staan er 100 honden. Maar ik loop dus ook wel met twee honden vast en een los. En ik denk dat iedereen daar recht op heeft mits de controle er is

honden page profiel NicoleNicole

honden foto van Nicole

Iedereen bedankt voor de reacties.
Het is me allemaal wat duidelijker geworden hoe er op de vraag van even aanlijnen gedacht wordt.

Anoniem (Gast)

Ik laat mijn honden altijd los lopen. Over het algemeen weten ze een situatie goed in te schatten. Even kennismaken, begroeten, aan de poepert ruiken, spelboog en we lopen weer verder. Als een hond er niet van gediend is lopen ze er zelf met een grote boog omheen.

Als ik ze angstvallig aangelijnd zou houden zouden ze deze hondentaal nooit in praktijk kunnen brengen. Het geeft ze zelfvertrouwen en erger dan een grom of een grauw is nog niet voorgekomen.

honden page profiel SaapSaap

honden foto van Saap

Persoonlijk vind ik dat je in een hondenlosloop gebied je hond niet hoeft aan te lijnen als je een andere hond ziet, het heet niet voor niets een uitren gebied. Er zijn genoeg plekken om met je hond aangelijnd te lopen als je geen loslopende honden wilt passeren.

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Moh is een hondje wat goed luistert tot ze ergens haar zinnen op heeft gezet dan heb ik meer tijd nodig om haar weer bij mij te krijgen. Om deze reden loopt zij weinig los want als zij andere hond ziet dan wil ze er heen of als zij een konijn ziet dan is ze ook weg. Ze is super sociaal en heeft goed door wat ze wel en niet kan maken bij een andere hond. 

Maar als ik met haar naar een losloop terrein ga en ik laat haar lekker los dan rent ze ver vooruit en weer ver achter uit en opzij. Ze sprint dan weer met die hond en dan weer met de andere. En ik kom ook wel eens aangelijnde honden tegen maar kan inderdaad niet altijd voorkomen dat ze er niet naar toe gaat, ik probeer haar altijd wel ze snel mogelijk bij mij te krijgen. Maar voorkomen lukt me zeker niet. Maar ik denk dan ook altijd dat een eigenaar bewust naar deze plek komt (hier moet je om echt bewust heen gaan want dit is een recreatie plas zonder directe woningen erom heen of een wandel gebied) 

Maar bij mij in de buurt heb je ook een losloop gebied maar dat kom ik dus nooit omdat Moh daar niet los kan ivm weide met prikkeldraad. Ik ga hier niet aangelijnd lopen omdat dit voor Moh niet fijn is als er andere honden op haar afkomen en zij aan een lijn zit.

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus

honden foto van Odette * Bacchus

Als het een losloopgebied is dan lijn ik Bacchus niet aan als we een aangelijnde hond tegenkomen. Het gebied is juist bedoeld om lekker los te lopen, als ik dan steeds moet speuren naar honden aan de lijn en hem aan moet lijnen loopt ik niet lekker ontspannen. Vaak ziet Bacchus honden eerder en ben ik te laat zou ik willen aan lijnen. Ik blijf dan hem roepen en aanlijnen.
Ik vind niet dat ik mijn hond moet aanlijnen in een losloop gebied als er een aan gelijnde hond aankomt.
In aanlijngebied loopt hij nooit los.

Hier in mijn omgeving is meer aanlijngebied dan losloop. Dus plek zat om aangelijnt te lopen als je geen loslopende honden wilt tegenkomen.
Daar wordt hier redelijk aangehouden. De honden die daar dan loslopen, zijn rustige vaak wat oude honden, die netjes achter de baas aansjokken.

honden foto van Liesbeth... Jack - Max † - Blixem

Hoer herkenbaar de reacties van andere mensen als je ze verzoekt hun eigen hond aan te lijnen of bij zich te houden.

 

Bij ons zie je het veel op het gezondheidspark, een heel mooi stuk om te lopen, maar valt binnen de bebouwde kom, dus hier geldt de aanlijnplicht, maar bijna iedere hond loopt los.

 

Een van de laatste keren dat ik iemand aansprak en vroeg om de hond aan te lijnen, kreeg ik een reactie van: Nee, dat doe ik niet.

Waarop ik als reactie gaf: Prima meneer, weet wel dat mijn hond agressief reageert als een andere hond bij haar komt

Die man: Dan heb jij een probleem

Ik: Nee hoor, u heeft uw hond los lopen binnen de bebouwde kom

Die man voelde zich heel wat.

Bailey zag inmiddels de andere hond en normaliter leid ik haar dan af, maar dit keer heb ik haar even tekeer laten gaan.

De reactie van de man: Ik zal mijn hond toch maar even aanlijnen

 

Heerlijk...   

 

Het is heel normaal vind ik, als je een andere hond tegenkomt om je eigen hond bij je te houden, danwel aan te lijnen, helemaal als de andere persoon hierom vraagt.

En wil je weten waarom, vraag dit dan als je de hond hebt aangelijnd.

 

 

Joop, wat herkenbaar wat je schrijft.

Bij het gezondheidspark loopt altijd een man met een grote zwarte labrador, altijd los.

Wanneer ik de man tegenkom verzoek ik hem de hond aan te lijnen.

Zijn reactie: mijn hond doet niks hoor, hij vindt alles leuk.

Mijn reactie: mijn hond vindt niks leuk en is agressief tegen andere honden.

Ik heb 1 keer meegemaakt dat ik verder liep, nadat ik hem tegenkwam en zijn hond achter Bailey aan kwam. 

Hij schreeuwen naar de hond, maar niet luisteren.

Bailey heeft toen als het ware haar hele lichaam uitgeschakeld en viel bewusteloos in het gras.

Die man kwam er wel meteen aanlopen. Het enige wat ik hem heb gezegd: Bedankt!

 

Wanneer ik de man nu tegenkom, lijnt hij zijn hond meteen aan. 

honden page profiel kimkim

Vaak zie Je aan de lichaamshouding van de baas wel dat het op dat moment zeer gewenst is jouw eigen hond even bij je te roepen. Deze honden lopen meestal wel met een goede reden aangelijnd door het park. Het is een kleine moeite.

 

Vorige week stond ik echter met mijn mond vol tanden en ben ik even uit mijn dak gegaan. We Liepen in het park, hond los, bij het water vlak voor een bocht. Vanuit de bocht komen er twee blaffende jack russels op mijn hond af stormen die bovenop mijn hond springen.  Mijn hond gaat er bij ligge. Blijkbaar niet erg enthousiast over deze benadering. 

 

Twee tellen later komt er een man aan rennen die naar mij schreeuwt :" hou je hond bij je!!! Hou die hond bij je!! Ik hou hier niet van!! " ( ehhh?..huh?!) hij probeert zijn honden aan te lijnen,maar die zijn iets te druk met op mijn hond te springen.  Als laatste redmiddel bedenkt meneer dat het dan maar beter is om mijn hond op zij te gaan duwen...

 

Toen ben ik even uit mijn pan gegaan. Ik heb mij toen zeker even afgevraagd, waarom deze meneer zelf zijn honden niet aangelijnd heeft gehouden.. 

 

Maar ik zal het wel weer eens niet begrijpen 

honden page profiel kimkim

Vaak zie Je aan de lichaamshouding van de baas wel dat het op dat moment zeer gewenst is jouw eigen hond even bij je te roepen. Deze honden lopen meestal wel met een goede reden aangelijnd door het park. Het is een kleine moeite.

 

Vorige week stond ik echter met mijn mond vol tanden en ben ik even uit mijn dak gegaan. We Liepen in het park, hond los, bij het water vlak voor een bocht. Vanuit de bocht komen er twee blaffende jack russels op mijn hond af stormen die bovenop mijn hond springen.  Mijn hond gaat er bij ligge. Blijkbaar niet erg enthousiast over deze benadering. 

 

Twee tellen later komt er een man aan rennen die naar mij schreeuwt :" hou je hond bij je!!! Hou die hond bij je!! Ik hou hier niet van!! " ( ehhh?..huh?!) hij probeert zijn honden aan te lijnen,maar die zijn iets te druk met op mijn hond te springen.  Als laatste redmiddel bedenkt meneer dat het dan maar beter is om mijn hond op zij te gaan duwen...

 

Toen ben ik even uit mijn pan gegaan. Ik heb mij toen zeker even afgevraagd, waarom deze meneer zelf zijn honden niet aangelijnd heeft gehouden.. 

 

Maar ik zal het wel weer eens niet begrijpen 

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre

honden foto van Lizzie en Sterre

" ik zelf als ik in een van de weinige losloopgebieden die hier zijn loop met mijn hond, laat ik hem ook idd los lopen.
zie ik een hond in de verte, dan kijk ik even de reactie van zijn baasje af. ziet deze ons ook en onderneemt geen actie om aan te lijnen of zijn hond bij zich te roepen dat laat ik mijn hond ook gewoon los lopen. maar als de ander wel de hond aanspoort te komen en  / of aan te lijnen, dan doe ik mijn hond ook even roepen of aanlijnen
 
maar ik ga er wel vanuit dat als je hond niet met andere honden kan dat je niet in losloopgebieden gaat lopen met je hond "

 

Dit dus

 

Daarnaast lopen de meeste honden hier aangelijnd omdat ze simpelweg niet luisteren en dit toch het mooiste stukje wandelgebied van het dorp is. Die vinden het ook helemaal geen probleem als mijn honden komen snuffelen. Vraagt iemand netjes of ik mijn honden wil aanlijnen doe ik dat natuurlijk direct (en er zijn een paar honden hier in het dorp waar Dan van geobsedeerd is, dus dan lijn ik hem sowieso al aan anders ben ik hem kwijt, die lopen toevallig allemaal aan de lijn).

 

Mijn honden vinden het ook niet fijn als er een lompe labrador op ze af gedenderd komt, ook niet als ze loslopen, maarja dat hoort nu eenmaal bij een losloopgebied denk ik dan en ze laten dan zelf wel merken dat ze het niet willen. Zolang een hond niet agressief is (die horen in mijn ogen ècht niet in een losloopgebied thuis) is het een beetje leven en laten leven in een losloopgebied denk ik. Loslopers in een aanlijngebied is natuurlijk een heel ander verhaal.  

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje

honden foto van Binky & baasje

Binky loopt in de losloopgebieden altijd los en gaat vanuit zichzelf aangelijnde honden uit de weg. Heb hem dat geleerd.

Als ik in een losloopgebied loop, vind ik niet dat ik mijn hond aan moet lijnen. Dan vind ik eerder dat een hond die blijkbaar niet los kàn, dat losloopgebied zoveel mogelijk moet vermijden.

Daarnaast vind ik het hoogst onterecht dat jij als baas met een aangelijnde hond hysterisch gaat lopen doen als een loslopende hond op jouw aangelijnde hond komt aflopen. Dit voelt jouw aangelijnde hond ook en die zal zich aanpassen aan jouw gedrag. En dat het vervolgens het probleem is van de eigenaar van de TERECHT loslopende hond, gaat me te ver. Natuurlijk kunnen mensen met loslopende honden hun hond bij zich roepen, puur uit respect en uit bescherming van hun eigen hond. Maar ik vind zeker niet dat zij zich aan moeten passen aan de aangelijnde honden in een losloopgebied.

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

" je hebt helemaal gelijk hoor. Maar voor sommige is dat te hoog gegrepen. Gisteren nog een losgeslagen beagle al blaffend richting mijn honden midden in een woonwijk. Aanlijnen ia zo moeilijk ;-) ik heb het beest weggestuurd en hij is zeker bijna 3x aangereden met een baas achter hem aan O-) "

Ik heb wel eens heel vriendelijk gezegd ... Ik ben beslist niet aardig wanneer je keer op keer je hond op de mijne af laat stormen, maar als jouw hond zich letterlijk in een ongeluk stort wil ik je wel helpen om hem van het wegdek te schrapen

 

Denk na over de gevolgen voor alle partijen (je eigen hond, die andere hond/baas die je tot last bent en ook die automobilist) van je hond zo te laten freewheelen.

 

Laatst nog een pup van ca. 10 weken ... bijna plat als een dubbeltje. Moet er dan eerst echt wat gebeuren voordat mensen gaan nadenken?

 

honden page profiel CindyCindy

honden foto van Cindy

in het bos waar ik vaak wandel staat een bord met "honden onder controle". 

 

Vage formulering, maar gek genoeg respecteert iedereen dit.

 

Heb jij je hond niet onder controle als deze los loopt? Doe hem aan de lijn. Luistert je hond beter naar je als hij los loopt? Lekker los laten lopen. Zo dwing je mensen tot het respecteren van elkaars keuze en ik heb daar echt nooit problemen. 

jammer dat het niet overal zo is.

 

 

 

Ginny is zo koppig als een ezel en is er dus zo een die echt haar middelvinger opsteekt wanneer ik haar terug roep wanneer er iets leukers te doen is. Ik vind dat geen excuus om haar dan maar op andere honden af te laten stormen. 'Ze doet niets' is in mijn ogen ook niet waar - ze bijt niet, en vaak is ze zelfs heel beleefd (grote bogen, wegkijken, stukje dichterbij, herhaal, etc), maar dan nog zijn niet alle honden en eigenaren hiervan gediend. Een hond kan aan het revalideren zijn, kennelhoest hebben, nerveus zijn wanneer ze beperkt worden door een lijn... Zoveel honden, zoveel redenen. Ga ik Gin daarom maar continue aanlijnen? Nope. Maar ik roep haar wel vast terug wanneer ik in de verte een aangelijnde hond aan zie komen, en tevens voor een bocht waar ik geen inschatting kan maken over wat er eventueel aankomt. Ik vind dat dus niet zo'n grote moeite.

 

... Misschien ook wel omdat Winter dus die hond is die aangelijnd gewoon simpelweg níet benaderd kan worden. En als ik langer dan tien minuten wil lopen (en dat gebeurt nog wel eens ) moet ik door losloopgebied, de route loopt namelijk in een cirkel om ons huis en ik heb nog altijd geen helikopter (ik geef de schuld aan de staatsloterij). Het maakt mij in zo'n geval niet uit of de hond aangelijnd wordt, los netjes met de eigenaar meeloopt of ons met een boog ontwijkt - allemaal helemaal prima. Zolang de eigenaar zijn hond maar niet op ons af laat stormen. Ook in losloopgebied vind ik dat niet oké. Ik kan dat bij Ginny niet garanderen, dus gooi ik er een touwtje aan.

honden page profiel HondenboelHondenboel

honden foto van Hondenboel

" Ik heb wel eens heel vriendelijk gezegd ... Ik ben beslist niet aardig wanneer je keer op keer je hond op de mijne af laat stormen, maar als jouw hond zich letterlijk in een ongeluk stort wil ik je wel helpen om hem van het wegdek te schrapen

 

Denk na over de gevolgen voor alle partijen (je eigen hond, die andere hond/baas die je tot last bent en ook die automobilist) van je hond zo te laten freewheelen.

 

Laatst nog een pup van ca. 10 weken ... bijna plat als een dubbeltje. Moet er dan eerst echt wat gebeuren voordat mensen gaan nadenken?

  "

 



Ik denk soms dat er echt wat moet gebeuren. Paar weken daar voor nog de collie van de buurvrouw terug naar huis gedreven. Die was weggelopen van het losloop veld en stak gewoon de drukke weg over in het aanlijn gebied (los loop veld is ook niet afgezet). Ook bijna aangereden. Liepen hoop mensen met aangelijnde honden die niet vriendelijk zijn.ik hem terug richting huis drijven. Hij laat zich ook niet pakken. Komt ze heel rustig aangelopen en zegt ze dat mag niet he tegen die hond. Hond wilde weer omdraaien en er van door gaan. Heb hem geblokt en gewacht tot hij echt binnen was. Kon nog net een dank je van af. Maar ook vermeld dat hij bijna van de weg geschraapt kon worden en dat ik dat liever niet wil zien/meemaken. Zelf zien ze de ernst niet. Als hij niet had geluisterden doorgestormd was naar het drukke kruispunt ;-)

pagina 2 van 5 123 4 5
Volgende forumvraag: Samen braaf aan de lijn
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^