What to do?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel AlexanderAlexander

Goedendag allemaal,

 

Ik ben even nieuwsgierig naar jullie mening. Over een aantal weken krijg ik mijn ZWH pup. 

 

Op de plek waar de pup straks goed en mooi uitgelaten kan worden lopen natuurlijk meer mensen. 

 

Het probleem:

 

Er loopt ook vaak een stel met een mini-pincher, een labrador en een golden retriever. Volgens mij schatten van honden alleen loslopende projectielen. Ook is hij van optreden met de harde hand. Ik heb al regelmatig gezien dat hij de honden in het nekvel pakt en ze op de rug legt om vervolgens ze de huid vol te schelden. Ik vind hier iets van maargoed..

 

Nu was ik laatst de Chihuahua van mijn schoonmoeder aan het uitlaten. Ik loop met die hond aan de lijn want het is al niet z'n held en die smeert hem bij het minste of geringste. Nu kwamen zij aanlopen met hun drie honden en die kwamen in volle snelheid aangerend. Alledrie op die kleine af en die kan daar niet aan ontsnappen. Zeker niet als ze er met zijn drieen opduiken. Nu doen ze verder niets. Ze snuffelen en likken dus dat is het probleem niet. Maar die kleine is hartstikke bang.

 

Die kleine probeert te vluchten en de lijn raakt verstrikt. Ik krijg vervolgens als reactie te horen: "Lekker makkelijk z'n lijn." Mijn reactie was dat het misschien verstandig was om hun honden eens een keer aan de lijn te doen. Dat scheelt een hoop. Ik kreeg geen reactie en ze liepen verder.

 

Mijn kleine vent moet straks ook uitgelaten worden en krijgt ook te maken met die honden. Wat moet ik doen? Laat ik het gewoon gaan of krijgt mijn pup straks een hekel aan andere honden? Moet ik hem optillen? Moet ik ertussen gaan staan?

 

Ik heb namelijk niet het idee dat zij openstaan van goedbedoelde adviezen van mij?

 

Lang verhaal maar ben benieuwd naar jullie reacties!

 

Groeten

 

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Ik zit op mn tel dus een korte reactie. Ik zou je pup otillen en als die groter is ertussen gaan staan Ik wil altijd voorkomen dat mijn hond denkt dat hij zichzrlf moet verdedigen, dat doe ik wel

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Bereid je maar vast voor.
Je gaat nog heel veel situaties meemaken als die je beschrijft.
En mensen die dat doen, staan doorgaans niet open voor tips.
Ik vermijd zulke mensen maar gewoon, lukt niet altijd, maar verder kun je weinig doen.

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

idd ook wat santa zegt..straat oversteken of de andere kant oplopen :)

honden page profiel GillianGillian 3 doggies

honden foto van Gillian

Die loslopende niet luisterende honden, ik krijg er wat van Kom elke dag honden tegen die loslopen niet luisteren en soms ook echt vals zijn! En de baas.. ach, die boeit het allemaal niet zo.

 

 

 

Zolang je de pup nog kunt optillen, dan zou ik dat zeker doen. De pup vertrouwt nog volledig op jou en zal ook graag willen dat jij hem/haar in bescherming neemt op zo'n moment. Zodra jou hond wat ouder is, dan zou ik ze even aan elkaar laten snuffelen (als de andere honden niet vals etc zijn, anders gewoon andere kant oplopen) en dan gewoon doorlopen, zodra jij vindt dat de andere honden te druk doen dan zou ik ze wegjagen aangezien baas er verder niks van zal zeggen.

 

 

 

Maarja.. dit is hoe ik het zou doen .

honden page profiel maxlisamaxlisa 3 doggies

honden foto van maxlisa

ja helaas zulke mensen bestaan, je komt ze overal wel tegen.
ik leer mijn honden en pup dat ze bij mij mogen komen, ik ga dan tussen de de honden staan en stuur de andere hond(en) weg.
ook niet altijd zonder commentaar van de eigenaar, maar ik zeg altijd;
neem je verantwoording, ik doe het ook.
gevolgd door weer een hele preek, maar dan ben ik al weer weggelopen met een zooi brokjes om mijn honden te laten volgen.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Wat wij op de hondenschool hebben geleerd en in veel gevallen goed werkt:

Voor je eigen hond gaan staan om hem te beschermen en de andere hond weg schreeuwen of met je voet stampen, of beide tegelijk.

De meeste honden verwachten dit niet en schrikken hiervan.

Ik heb het al eens gedaan en die hond droop inderdaad af.

 

Maar je houdt natuurlijk altijd ook honden die zich hier niks van aan trekken, en als een bulldozer overal op af gaan.

Dat weet je niet van te voren maar toch in de gevallen dat het helpt is dat fijn.

 

Ik ben ook een voorstander van je hond in bescherming nemen, vooral een ras als de ZWH. Ze zijn fantastisch (ik ben zelf ook trotse eigenaar van), maar geen helden - als een pup vaak genoeg wordt overdonderd door doldrieste reuzen kunnen ze fel gaan reageren. Door vanaf dag 1 dit soort situaties te handelen leer je de hond dat *jij* degene bent die de boel regelt. Daarnaast op de pup zijn eigen tempo lekker socialiseren met stabiele honden, en dan komt dat echt wel goed 

 

Heel veel plezier met je pup, straks! Het zijn kanjers 

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Is dat losloop gebied of aanlijn gebied.

Als het geen losloop gebied is zou je kunnen verzoeken om meer controle op de aanlijn plicht in die omgeving.

Is het losloop gebied zou ik er tot je pup wat vertrouwder is geraakt met o.a. stabiele andere honden op een andere plek gaan lopen.

Je kan een ander niet veranderen. Maar als alles nieuw en onwennig is. Is het voor de pup wel heel veel als er ineens 3 op hem/haar af komen stuiven.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Ik heb zelf ook een hond die zich als ongeleid projectiel kan gedragen. Ik houd haar aangeleind om zowel die reden als een temperatuur probleem dat ze heeft.

Als de andere partij het goed vind sta ik contact aan de lijn toe. Ik begeleid haar in een zo rustig mogelijke benadering. Eenmaal neus aan neus dimt ze zelf haar enthousiasme in maar voor die tijd zou ze zonder begeleiding min of op de achterpoten benaderen.

Dat kan ook al is ze alleen lief en over enthousiast toch best indrukwekkend over komen. Om die reden bemoei ik me met de kennismaking. Helaas zijn er ook mensen die totaal niet stil staan bij de andere partij.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^