overstappen op vers vlees?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel fientjefientje

honden foto van fientje

Hoi allemaal.

Ik ben er over aan het denken om mijn 3 honden  (pebbles 11 jaar kruising maltezer shitzu, disney  12 jaar kruising maltezer jack russel en benji 5 mnd kruising border collie alaskan malamute teckel?) Op vers vlees te zetten.

Disney is net ziek geweest en heeft ook bij de da moeten slapen en heeft nu voor een aantal dagen speciaal voer van de da een soort paté dit vind ze zo lekker dat ze haar brokken niet meer wil.

Pebbles heeft een vergroot hart en daarom moeten wij haar brokken eerst weken anders kan ze het niet doorslikken benji die eet alles

Ze krijgen nu planet pet brokken disney en pebbles senior sensitive en benji de puppy variant.

 

Ik heb het aan de da voorgelegd maar die raden vv af en vond hun brokken beter.

Nu weet ik niet goed wat te doen,pebbles eet met lange tanden dr geweekte brokken maar niet van harte en disney heeft nu voor het eerst in dr leven nat voer geproefd en wil niks anders meer.

Benji? Zoals ik al zei die eet alles als het maar eten is.

 

Wat raden jullie aan?

honden page profiel W & B W & B 3 doggies

honden foto van W & B

Lekker overstappen op kvv! ;-)

Tuurlijk raadt een dierenarts zijn eigen brokken aan.
Mijn dierenarts is zegt altijd, kijk waar de hond het goed op doet en wat hij graag eet, ook ik denk dat dat het enige juiste antwoord is!

Sommige honden doen het prima op brokken en vinden het lekker, andere niet.

Nou ben ik zelf geen voorstander van brokken, maar dat is mijn persoonlijke mening.

Ik zou als ik jou was dus gewoon lekker overstappen. Van een aantal merken, waaronder carnibest hebben ze ook een speciale puppyvariant, dit is fijner gemalen, verder zit er geen verschil in.

Ik ben heb meteen de gewone variant gegeven, ik wissel meerdere merken en smaken af.

Succes ermee en wat zullen jou honden gaan genieten! :-)

Anoniem (Gast)

Ik wil vooral weten hoe een border collie alaskan malamute teckel eruit ziet :)

 

Net als bij brokken heb je bij KVV ook veel kwaliteitsverschil. Ik ben dus niet zo van de KVV is altijd beter dan brok. Je hebt goede brok, slechte brok, goede KVV en slechte KVV.

 

Zelf vind ik het belangrijk bij KVV dat duidelijk is wat er precies inzit en dat het het biologisch vlees is. Vaak merk je ook snel genoeg aan je hond welk merk wel en welk merk niet goed gaat. 

honden page profiel fientjefientje

honden foto van fientje

" Ik wil vooral weten hoe een border collie alaskan malamute teckel eruit ziet :-)
 
Net als bij brokken heb je bij KVV ook veel kwaliteitsverschil. Ik ben dus niet zo van de KVV is altijd beter dan brok. Je hebt goede brok, slechte brok, goede KVV en slechte KVV.
 
Zelf vind ik het belangrijk bij KVV dat duidelijk is wat er precies inzit en dat het het biologisch vlees is. Vaak merk je ook snel genoeg aan je hond welk merk wel en welk merk niet goed gaat.  "

 Benji is idd een vreemde kruising haha 

Zijn moeder is een kruising border collie alaskan malamute ( dit is zeker ) en zijn vader vermoeden ze teckel of standaard ruwhaar maar wisten ze niet zeker. 

Mijn man kwam thuis met een pup van ongeveer 12 weken oud. hij was ondervoed uitgedroogd en vol spoelworm 

Na een aantal da bezoeken is hij nu een gezonde pup van 5 maanden.

Erg vrolijk en leergierig.

Wandelen en rennen vind hij super ook zoek spelletjes zijn het einde! maar apporteren, daar snapt hij geen snars van hij rent als een gek achter de bal aan om er vervolgens netjes naast te gaan zitten wachten tot ik er ben haha hier wat foto's vanaf dat hij bij ons is

Anoniem (Gast)

haha dank voor de foto's. Wat een leuk beest!

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Wij gaan nu ook overstappen op kvv, gijs eet te weinig brokken.. 

 

ik heb veel gehad aan voerwijzer.com, daar staan alle merken geanalyseerd. Ik zou zeggen volg je gevoel! 

honden page profiel Dobber †Dobber † 3 doggies

honden foto van Dobber †

Lekker overstappen op kvv joh ;). Weet niet waar je woont, maar tegenwoordig kun je kvv in de meeste dierenwinkels wel kopen. Omdat je drie honden hebt en dus relatief meer nodig bent qua voer, is het misschien zelfs beter om online te bestellen bij bijvoorbeeld Herby Vers of Dogmeat, ik weet dat in elk geval bij Dogmeat vanaf 100 euro aan producten de vervoerskosten gratis zijn. Zelf bestel ik samen met een vriendin regelmatig bij Dogmeat, en via een andere kennis kan ik meebestellen bij Herby Vers. Toch laatst ook via Lotgering wat besteld (hun runderstrotten zijn erg goedkoop!), ben benieuwd wat dat is, want ik moet het nog even bij die vriendin vandaan halen ;).

 

Ik heb ook wel besteld via Vers Voer, prima service en kwaliteit, alleen betaal je wel een tientje verzendkosten en wordt het niet in een diepvriesauto geleverd, maar via de post. Ik heb daar twee keer besteld, de eerste keer was hartje zomer, maar het kwam gewoon goed aan. 

 

Ik bestel ook regelmatig via Barfplaats, daar staan leuke 'barflijntjes' bij (iemand die met bepaald vlees een bepaalde route door NL rijd en waar je mee mee kunt bestellen). Laatst leuk hertenvlees kunnen kopen voor 3 euro per kilo en een tijdje geleden waren er hele geitjes van tenminste 2 kilo voor maar 4 euro per stuk. 

 

Dus.... Als je over wilt gaan op vers: zat mogelijkheden! ;)

Volgende forumvraag: lodgering
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^