Waarom geen granen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

"  
Daarom dat er zoveel paarden aan insulineresistentie lijden,je denkt toch niet dat paarden van nature graan eters zijn?

Paarden zijn in miljoenen jaren evolutie perfect aangepast geraakt aan hun natuurlijke voeding. Wij mensen voeren de paarden echter wat anders dan wat ze van nature horen te eten, en verstrekken dat ook nog eens op een andere wijze. Deze verschillen werken het ontstaan van insulineresistentie in de hand. "

 Klopt Jimmy. Vele paardenvoeders zitten vol graan terwijl dit helemaal niet goed is voor een paard. Mijn paard krijgt een heel klein beetje krachtvoer maar helemaal niet veel. Hij eet heel de dag door gras en hooi

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Een spijsvertering gaat altijd zijn eigen gang maar denk jij dat een hond zijn pancreas ondertussen al is afgestemd om grote hoeveelheden graan goed te kunnen verteren?Niet dus want een hond moet zijn alvleesklier serieus in gang zetten om graan te kunnen verteren (extra onnodig belasten dus)en is het graan niet door de mens eerst bewerkt kan die er al niks mee dus het is 1 al bewerkt,trouwens niet alle honden maken dit enzym aan vandaar ook de talrijke allergien,tot zover het erop afgestemt zijn...verder kan een hond van nature perfect zijn energie uit onbewerkt vet en proteine halen en heeft die daarvoor totaal geen bewerkt graan nodig.

bijkomend zorgt graan er ook voor dat Ca en andere spoorelementen minder goed opgenomen worden daarom zit in brok dit ook altijd extra toegevoed vaak in onnatuurlijke vorm,
De enige reden waarom rijst/graan in een brok zit is omdat het goedkoop is voor een fabrikant en bij de meeste is van echt vlees ook al geen sprake dus op wat doet je hond het dan goed denk je op de extra toevoegingen natuurlijk,haal deze eruit en je hond stort ineen...


Btw ik vind persoonlijk die aldi brok beter qua samenstelling dan het gros van de commerce brok alla rc,hills,pro plan enz heb die zelfs al menig mensen aangeraden...straf he

verder mijn bewering van rijst heeft geen toegevoerde waarde is geen onzin he,waarom is rijstwater goed bij diaree?omdat er water inzit neem de rijst weg en effect blijft hetzelfde...rijst bestaat voor 78% uit koolhdraat dus het geeft heel snel veel energie om daarna weer met een piek te dalen deze schommelingen zorgen voor een sneller honger gevoel en sloomheid,waarom denk je dat bij vele sport honden graan gewenst is omdat het net die hoge pieken in energie geeft nadeel is dan weer dat de hond erna langer over zijn recuperatie doet,wil je zo een sport hond op bv een vers menu zetten ik spreek niet graag over vlees menu omdat een vers menu uit meer dan vlees bestaat,maar wil je dat aan diezelfde sporthond geven dan zal je extra dingen moeten gaan bij voeren oa extra vet zodat hij de nodige energie die hij nodig heeft om zijn sport taak uit te kunnen uitvoeren en dan zal je opmerken dat zo een gevoerde hond sneller zal recupereren omdat zijn lichaam veel natuurlijker kan reageren op hetgeen hij binnen krijgt,voor een gewone huishond met normale beweging bv 5/7km wandelen per dag is graan totaal zinloos omdat die nooit die hoge energie behoefte nodig heeft.
heeft die dat wel nodig genoeg onbewerkte natuurlijke voedignsmiddelen die niet zo een hevige pieken als graan geven. "

 Er wordt hier beweerd dat granen je darmen stuk maken, dat klopt, als je coeliakie hebt, anders niet. 

Er wordt beweerd dat granen slecht zijn, ik probeer dat te weerleggen.

 

Heb ik iets gezegd over hoeveelheden, of iets gezegd over rijst? Denk dat je iemand anders bedoelt. 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"  Klopt Jimmy. Vele paardenvoeders zitten vol graan terwijl dit helemaal niet goed is voor een paard. Mijn paard krijgt een heel klein beetje krachtvoer maar helemaal niet veel. Hij eet heel de dag door gras en hooi "

 Zeker, een paard moet de hele dag ruw voer tot zijn beschikking hebben. Brok is alleen een aanvulling. 

 

Knaagdieren, horen helemaal geen brok te krijgen, een paard in rust even min. 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"  
  "

  Quoten lukt niet, maar top! 

honden page profiel Jimmy (Zinno)Jimmy (Zinno)goedgekeurde fokker

honden foto van Jimmy (Zinno)

"  Er wordt hier beweerd dat granen je darmen stuk maken, dat klopt, als je coeliakie hebt, anders niet. 

Er wordt beweerd dat granen slecht zijn, ik probeer dat te weerleggen.

"

 

Slecht bwa dat wil ik niet perse zeggen,onnodig wel vooral in grote hoeveelheden zoals je vaak bij commerciele brok ziet

Nuja hoeveel zijn er hier die graan voeren aan hun hond die weten dat ze eigenlijk als energie bron suiker geven?
Nu heb je daar geen probleem mee goed he mij maakt dat niet uit,maar dingen zoals een verminderde opname van Ca en spoorelementen die dan weer door brok fabrikanten met onnatuurlijke stoffen worden aangevuld en dat het pieken veroorzaakt in de bloedspiegel dat zijn gewoon feiten.

honden page profiel Jimmy (Zinno)Jimmy (Zinno)goedgekeurde fokker

honden foto van Jimmy (Zinno)

"  Zeker, een paard moet de hele dag ruw voer tot zijn beschikking hebben. Brok is alleen een aanvulling. 

 

Knaagdieren, horen helemaal geen brok te krijgen, een paard in rust even min.  "

 

Tja en toch zijn er hier die afkomen ohh een hond is een graan eter want die eet paarden poep en paarden zijn graan eters,niet dus paarden zijn geen graan eters

Dat graan kracht voer komt van uit de tijd dat paarden nog echt zwaar moesten werken om hun snel energie te leveren en tegenwoordig zijn er ook paarden krachtvoeren zonder graan.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

" Moet je nu voor een ziekte die de alvleesklier ontregeld een wetenschappelijk bewijs hebben....omg

maar een vraagje voor jou wat is jou beweegreden om een hond extra suiker te voeren als energie bron? want dat is wat graan is he:Suiker. "

 Misschien een tekort in mijn kennis, maar ik heb nog nooit gehoord van een pancreas die alleen geen amylase maakt. 

 

Verder maak ik onderscheid tussen ingredienten en voedingsstoffen.

De bewering graan is suiker dusdanig geoversimplificeerd dat het niet waar is. 

En ik voer mijn hond oa koolhydraten omdat ze dat goed kunnen hebben, verwerken en omdat het een minder mileubelastende manier van energie is dan dierlijke proteine laten omzetten in simpele koolhydraten. 

honden page profiel Jimmy (Zinno)Jimmy (Zinno)goedgekeurde fokker

honden foto van Jimmy (Zinno)

koolhydraten zitten ook in groente om er enkel te noemen:erwten,bonen,linzen en die zijn niet zo belastend voor de alvleesklier en geven geen grote pieken in de suikerspiegel
Hetgeen een hond uit granen haalt is dus weldegelijk suiker graan=70/78% koolhydraat en koolhydraten worden omgezet in suikers als energie bron want voor de rest bevat het amper tot geen nuttige voedinsstoffen voor de hond en dan nog is de vraag is als die extra energie in die mate al nuttig voor een gemiddelde huishond? En milieubelastend komaan niet overdrijven ik voer over het algemeen afval vlees,vlees wat wij als mens om wat voor reden niet eten de filet en biefstuk eet ik zelf wel op,gaan we eens kijken in de US hoe de mais productie er aan toegaat en welk effect dit op het milieu heeft?...trouwens in brok met graan zit ook vlees of vleesafval dus hoezo minder milieubelastend...jij die graan geeft die onsloten moeten worden dat is meer milieubelastend dan ik die afval vlees ga halen in de slachterij,bij mij eigen slager en bij de jager dus zo milieubewust ben je dan toch niet als je dacht....

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Granen daar heb ik of beter gezegd mijn honden ook geen probleem mee. Ze krijgen hier van alles door elkaar,brokken,kvv soms door elkaar.

Ik geef zieke honden hier altijd duck,doen ze beter op dan brokken en nog beter dan op andere kvv soorten.

Dan krijg je altijd te horen dat zijn natte brokken,karton,vol met granen, zal wel....vind het nog altijd beter dan die vieze klefferige kvv's zoals lotgering,naturis en kan er nog wel een paar opnoemen. Een gezonde hond kan gewoon bijna alles eten.

honden page profiel SaapSaap

honden foto van Saap

" Het gaat niet alleen om gluten en in de gevallen die ik aanhaal ook niet om coeliakie.

Mijn ha zit niet in de alternatieve hoek, mijn da meer niet als wel. Maar als iets alternatief is, is het zeer zeker niet per definitie minderwaardig.
Als ergens veel geld in om gaat is het ook niet per definitie hoogwaardig, kijk maar naar RC, Eukanuba pedigree, beneful, whiskas etc. Het komt allemaal van de Mars industries. Er gaat zeer veel geld, graan en zelfs "onderzoeken" in om. Gezond he? "

Klopt niet helemaal, in Europa is Eukanuba van P&G, zij hebben alleen de Amerikaanse tak verkocht aan Mars. Er is dus een verschil tussen de Eukanuba die gewoon in Nederland wordt geproduceerd en die van Mars. Eukanuba gebruikt geen slachtafval en alleen goede kwaliteit granen. Dit kan je natuurlijk niet zeggen van merken als pedigree en benefull. 

honden page profiel Jimmy (Zinno)Jimmy (Zinno)goedgekeurde fokker

honden foto van Jimmy (Zinno)

" Klopt niet helemaal, in Europa is Eukanuba van P&G, zij hebben alleen de Amerikaanse tak verkocht aan Mars. Er is dus een verschil tussen de Eukanuba die gewoon in Nederland wordt geproduceerd en die van Mars. Eukanuba gebruikt geen slachtafval en alleen goede kwaliteit granen. Dit kan je natuurlijk niet zeggen van merken als pedigree en benefull.  "

 

Sorry hoor eukanuba nl gebruikt als mais en andere granen ook gewoon die van monsanto hoor als jij dat goede vind...en verder zit er in de nl eukanuba ook gewoon ethoxiquine kwaliteit noemen ze dat dan,raar he dat dat goedje net in de eukanuba brok varianten zitten die DA verkopen...wetende dat het vanalles kan veroorzaken tot zover gaan hun goede bedoelingen,kunnen ze er dubbel aan verdienen 1 met hun % van de verkoop en 2 als de klant nog eens moet terug komen met de hond voor hun probleem,Enkele symptomen die honden van ethoxiquine kunnen krijgen moet jou hond maar zijn die daar net extra gevoelig aan is:Verbleking van haar,verlies van haarglans,droog haar, breekbaar haar, haaruitval,verbleking van huid, geschubde huid en schurftachtige huid en huidontstekingen,jeuk en dat allemaal onder de noemer wij maken een kwaliteit brok...

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

"  Sorry hoor eukanuba nl gebruikt als mais en andere granen ook gewoon die van monsanto hoor als jij dat goede vind...en verder zit er in de nl eukanuba ook gewoon ethoxiquine kwaliteit noemen ze dat dan,raar he dat dat goedje net in de eukanuba brok varianten zitten die DA verkopen...wetende dat het vanalles kan veroorzaken tot zover gaan hun goede bedoelingen,kunnen ze er dubbel aan verdienen 1 met hun % van de verkoop en 2 als de klant nog eens moet terug komen met de hond voor hun probleem,Enkele symptomen die honden van ethoxiquine kunnen krijgen moet jou hond maar zijn die daar net extra gevoelig aan is:Verbleking van haar,verlies van haarglans,droog haar, breekbaar haar, haaruitval,verbleking van huid, geschubde huid en schurftachtige huid en huidontstekingen,jeuk en dat allemaal onder de noemer wij maken een kwaliteit brok... "

 Ik vind het toch af en toe stuitend dat er beweerd wordt dat een da bewust een ongezonde brok aansmeert en dan in zijn handjes klapt"Kassa,die is lekker ziek kan ik er nog meer aan verdienen"

 Die fanatiekheid in de voedingsdiscussie en het handelen van een da in een kwaad daglicht stellen vind ik eigenlijk niet kunnen.

 

Dat er brokken zijn dat je,je honden beter niet kan geven oké,maar er wordt ook genoeg kvv rotzooi gevoerd onder de noemer het is veel beter dan brokken.

Ik geef bv.nog liever een aldi brok aan mijn honden dan dat ik ze lotgering zou voorschotelen.

honden page profiel SaapSaap

honden foto van Saap

"  Sorry hoor eukanuba nl gebruikt als mais en andere granen ook gewoon die van monsanto hoor als jij dat goede vind...en verder zit er in de nl eukanuba ook gewoon ethoxiquine kwaliteit noemen ze dat dan,raar he dat dat goedje net in de eukanuba brok varianten zitten die DA verkopen...wetende dat het vanalles kan veroorzaken tot zover gaan hun goede bedoelingen,kunnen ze er dubbel aan verdienen 1 met hun % van de verkoop en 2 als de klant nog eens moet terug komen met de hond voor hun probleem,Enkele symptomen die honden van ethoxiquine kunnen krijgen moet jou hond maar zijn die daar net extra gevoelig aan is:Verbleking van haar,verlies van haarglans,droog haar, breekbaar haar, haaruitval,verbleking van huid, geschubde huid en schurftachtige huid en huidontstekingen,jeuk en dat allemaal onder de noemer wij maken een kwaliteit brok... "

Mijn punt was alleen maar een foutje te corrigeren, er wordt namelijk een heleboel geroepen over veel merken en een hele hoop is daarvan gewoon niet waar.

 

Ik zou graag je bron zien voor het gebruik van ethoxiquine in Eukanuba, het is namelijk nogals iets om een merk zwart te maken zonder bewijs ervoor te geven.

honden page profiel Jimmy (Zinno)Jimmy (Zinno)goedgekeurde fokker

honden foto van Jimmy (Zinno)

Ja juist dat Da allemaal ethisch zijn hoeveel zijn er niet die tientallen dure allergie onderzoekjes doen en de klant op 4/5 bezoekjes al diverse te dure pilletjes hebben verkocht om dan af te komen ga toch maar best naar een specialist,ken er genoeg die onnodig je foto's aansmeren of een pinhip test opdringen aan een perfect normale pup van 12 weken want ja ze kunnen later miss hd krijgen dan kunnen we nu al maatregelen nemen en dan staan ze al klaar met hun graan brok en spaarkaart...

Mijn eigen DA is daar gewoon eerlijk in naar zijn klanten:graan is totaal onnodig hij heeft nog voor bandit gewerkt toch niet de minste in de kvv wereld en over rijst is die gewoon duidelijk het heeft geen meerwaarde,hij heeft de bezoekjes van rc,eukanuba en hills ook gehad en vriendelijk bedankt voor die onzin.

Nu als je als Da weet wat ethoxiquine kan veroorzaken waarom wil je dat dan aan je klanten verkopen?toch voor de voor Kassa Kassa zekers

honden page profiel Jimmy (Zinno)Jimmy (Zinno)goedgekeurde fokker

honden foto van Jimmy (Zinno)

" Mijn punt was alleen maar een foutje te corrigeren, er wordt namelijk een heleboel geroepen over veel merken en een hele hoop is daarvan gewoon niet waar.

 

Ik zou graag je bron zien voor het gebruik van ethoxiquine in Eukanuba, het is namelijk nogals iets om een merk zwart te maken zonder bewijs ervoor te geven. "

 

Zoek hier eens op het forum zelf wat moeite doen er is mail communicatie met eukanuba.nl geweest waar ze uitleggen waarom ze ethoxiquine gebruiken.
hebben ze trouwens naar mij toe ook gemaild...mail hun anders eens zelf.

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes

honden foto van 3 muisjes

"  Ik vind het toch af en toe stuitend dat er beweerd wordt dat een da bewust een ongezonde brok aansmeert en dan in zijn handjes klapt"Kassa,die is lekker ziek kan ik er nog meer aan verdienen"
 Die fanatiekheid in de voedingsdiscussie en het handelen van een da in een kwaad daglicht stellen vind ik eigenlijk niet kunnen."
 

 

Inderdaad... Een dierenarts wijdt op zijn minst 6 jaar aan heftige studie, besteed zijn leven aan het bestuderen van diergeneeskunde en het behandelen/genezen van dieren. Dat iemand hier even aan komt lopen en beweerd dat hij het allemaal beter weet, ben ik het ook zeker niet mee eens  Alsof een dierenarts serieus minder zou weten over voeding dan een forumganger hier...  

 

Een dierenarts is ook gewoon een mens en ook een groot dierenliefhebber, prima dat je het niet eens bent met zijn mening over voeding, maar een beetje respect is wel op zijn plaats..

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

" Ja juist dat Da allemaal ethisch zijn hoeveel zijn er niet die tientallen dure allergie onderzoekjes doen en de klant op 4/5 bezoekjes al diverse te dure pilletjes hebben verkocht om dan af te komen ga toch maar best naar een specialist,ken er genoeg die onnodig je foto's aansmeren of een pinhip test opdringen aan een perfect normale pup van 12 weken want ja ze kunnen later miss hd krijgen dan kunnen we nu al maatregelen nemen en dan staan ze al klaar met hun graan brok en spaarkaart...

Mijn eigen DA is daar gewoon eerlijk in naar zijn klanten:graan is totaal onnodig hij heeft nog voor bandit gewerkt toch niet de minste in de kvv wereld en over rijst is die gewoon duidelijk het heeft geen meerwaarde,hij heeft de bezoekjes van rc,eukanuba en hills ook gehad en vriendelijk bedankt voor die onzin.

Nu als je als Da weet wat ethoxiquine kan veroorzaken waarom wil je dat dan aan je klanten verkopen?toch voor de voor Kassa Kassa zekers "

 Zulk soort da's die jij beschrijft heb ik gelukkig nog nooit gehad,in geen enkele dierenkliniek waar meerdere da's aan verbonden waren hebben ze mij nooit of te nimmer medicatie,voeding of wat dan ook opgedrongen.

 

Jouw da kan dan wel bij bandit gewerkt hebben dat wil ook niet zeggen dat hij alwetend is.

Mijn da's verkopen hondenbrokken en kvv en laten de klant in zijn waarde en hem zelf beslissen waar hij voor kiest.

 

Nogmaals ik geef nog liever een hondenbrok dan sommige kvv's.

Denk zelfs dat die granen nog minder kwaad kunnen dan die pulp die onder de noemer vlees wordt verkocht.

 

Ik lees nog ergens in dit topic mensen hebben geen goede voeding voor hun dieren over. Sommigen kunnen voor zichzelf nog niet eens duur vlees kopen,laat staan voor hun honden.

En als ik dan die herplaatsers zie,die zo liefdevol uit slechte omstandigheden zijn weggehaald dan denk ik:,"lekker belangrijk wat ze eten,ze hebben het goed."

honden page profiel Jimmy (Zinno)Jimmy (Zinno)goedgekeurde fokker

honden foto van Jimmy (Zinno)

Is vlees voor de honden duur dan ik spreek nu over wat je zelf samenstelt?aan fruit groente ben ik per maand 11 euro kwijt voor 4 honden...het vlees kost me 90 euro voor de 4 tel daarbij nog de extr"s wat een goede 10 euro is dan kom ik uit op een kleine 110/115 per maand voor 4 honden van rond de 25/30 kg

Is dat duur?eukanuba zou me 116 euro kosten per maand voor de 4 honden ja ik kan kennel prijzen krijgen maar wat krijg ik dan in de plaats van de verse groente en stukken vlees?rijst,maïs, sorgo gierstmeel, gerst,vind dan wel grappig dat je van kvv gaat zeggen:van die pulp die onder de noemer vlees wordt verkocht,maar zie jij iets van vlees en graan in je hondenbrokkjes zitten?daar weet je toch ook niks van?nuaj grappig als je dat breitje wat in de brok fabriek moet doorgaan als vlees/graan hoogwaardiger vind dan een goedkope kvv,waarmee ik niet wil zeggen dat alle kvv perse goed zijn.

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Niet iedereen wilt vrieskasten kopen,vlees hakken,portioneren,land en stad afrijden,hoge energiekosten voor de vriezers,de auto rijdt ook niet op water.

 

Ik zie inderdaad geen vlees in brokken zitten maar is nog altijd beter dan kvv waarvan je vriezer wegloopt van de stank.

 

Enne ik heb lang genoeg op barfplaats gezeten om te constateren dat de versgevoerde honden niet gezonder zijn dan de brokgevoerde honden.

 

Wat wel waar is,ze vinden het heerlijk hier, kvv,verse pens en dat krijgen ze ook maar gewoon omdat ze het lekker vinden en niet omdat ik denk dat ik ze beter voer dan iemand die een andere keuze maakt.

honden page profiel Jimmy (Zinno)Jimmy (Zinno)goedgekeurde fokker

honden foto van Jimmy (Zinno)

Monique nogmaals zal mij een worst wezen wat jij of een ander voert vraag was waarom geen granen wat iemand dan voert aan zijn hond zie ik niet wat dat ermee te maken heeft,ik heb niks tegen brok voer het zelf bij 1 van mijn honden met tevredenheid.

trouwens alle kosten die ik aan barf heb qua rijden enzo die hebben fabrikanten ook of kweken die zelf dieren in hun achtertuin?dus zo milieuvriendelijk zijn brok fabrikanten niet ik koop tenminste enkel vlees,groente enzo uit BE/NL kan je van brok fabrikanten niet zeggen,de invoering van grondstoffen,bewerking/verhitting,verpakking van 1 brok is al milieubelastender dan wat ik mijn honden alle 4 samen voer,daar sta je dan denkend met je groen zak...

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

" Monique nogmaals zal mij een worst wezen wat jij of een ander voert vraag was waarom geen granen wat iemand dan voert aan zijn hond zie ik niet wat dat ermee te maken heeft,ik heb niks tegen brok voer het zelf bij 1 van mijn honden met tevredenheid.

trouwens alle kosten die ik aan barf heb qua rijden enzo die hebben fabrikanten ook of kweken die zelf dieren in hun achtertuin?dus zo milieuvriendelijk zijn brok fabrikanten niet ik koop tenminste enkel vlees,groente enzo uit BE/NL kan je van brok fabrikanten niet zeggen "

 

De vraag was inderdaad waarom geen granen en jouw reactie was op een gegeven moment dat sommige da's opzettelijk brokken met slechte granen verkopen en dan dubbel verdienen als ze ziek worden.

Dit sloeg nergens op en heeft inderdaad niks te maken met waarom geen granen.

Hou je dan ook gewoon aan de feiten het liefst op de waarheid berustend.

 

Ik ga nu ook weg uit dit topic voor ik weer afdwaal.

honden page profiel Jimmy (Zinno)Jimmy (Zinno)goedgekeurde fokker

honden foto van Jimmy (Zinno)

"  

De vraag was inderdaad waarom geen granen en jouw reactie was op een gegeven moment dat sommige da's opzettelijk brokken met slechte granen verkopen en dan dubbel verdienen als ze ziek worden.

Dit sloeg nergens op en heeft inderdaad niks te maken met waarom geen granen.

Hou je dan ook gewoon aan de feiten het liefst op de waarheid berustend.

 

Ik ga nu ook weg uit dit topic voor ik weer afdwaal. "

 

Heb je al ooit 1 DA horen zeggen dat van alle koohydraten graan één van de slechte energie leveranciers is voor honden?
Gelukkig zie je ook nu daar een verschuving en raden meer en meer DA voer aan met zo min mogelijk bewerkt graan:RAAR he,en dan heb je nog de DA die oa eukanuba blijven verkopen wetende tot wat ethoxiquine kan leiden,nuja zolang je maar weet waarvoor je pleit zekers. En uiteraard heeft dat er wel mee te maken nog steeds raden veel DA brok met veel graan aan mede onder druk en onzin van de brok industrie,meeste Da die commerciele brok verkopen halen 30% van hun inkomen van de praktijk uit de verkoop van brok dat gaan die niet zomaar opgeven ook al staat er ethoxiquine op de zak,dit zijn feiten he heb die landelijke verkoop cijfer van Be/NL zelf gezien.

honden page profiel IsalindeIsalinde

honden foto van Isalinde

"
Mijn da's verkopen hondenbrokken en kvv en laten de klant in zijn waarde en hem zelf beslissen waar hij voor kiest.
 
Nogmaals ik geef nog liever een hondenbrok dan sommige kvv's.
Denk zelfs dat die granen nog minder kwaad kunnen dan die pulp die onder de noemer vlees wordt verkocht.
 
Ik lees nog ergens in dit topic mensen hebben geen goede voeding voor hun dieren over. Sommigen kunnen voor zichzelf nog niet eens duur vlees kopen,laat staan voor hun honden.
En als ik dan die herplaatsers zie,die zo liefdevol uit slechte omstandigheden zijn weggehaald dan denk ik:,"lekker belangrijk wat ze eten,ze hebben het goed." "

 

Super antwoord

Anoniem (Gast)

Precies dat de kwaliteit van een voer afhangt van de prijs,genoeg voer wat niet duur is en toch kwalitatief prima is en genoeg voer wat duur is en qua kwaliteit op niks trekt.

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

"  Ik zit mijn hele leven in de paarden, ken er geen een die aan insulineresistentie lijdt. Heb je daar een bron van?
 
  "

 

Gut, ik juist wel....door inadequate voeding op basis van o.a. teveel graan- en zetmeelrijk krachtvoer, slechte huisvesting, onvoldoende beweging etc. Niet te ontkennend doen, hoor want het komt juist veel voor de laatste jaren. Er is veel Pubmed geschikt onderzoek aan gewijd.
insulineresistentie bij het paard

Insulineresistentie bij het paard deel 2

 

Insulineresistentie bij de hond en kat

honden page profiel Jimmy (Zinno)Jimmy (Zinno)goedgekeurde fokker

honden foto van Jimmy (Zinno)

Zo grappig dat er mensen denken dat paarden van nature graan eters zijn...

Hier een stukje over het meer en meer voorkomend probleem bij de hond en kat:
Zo grappig dat er mensen denken dat paarden van nature graan eters zijn...echt kom niet meer bij

Hier een stukje over het meer en meer voorkomend probleem bij de hond en kat:

De oorzaken van insulineresistentie bij hond en kat

Voeding

Voeding Door de jaren heen is de voeding van hond en kat sterk veranderd. Waar honden en katten van nature prooidiereters zijn, eten de meesten nu droge, koolhydraatrijke brok. De genen van de hond en kat veranderen echter lang niet zo snel als de voeding, deze zijn nog steeds ingesteld op het rauwe dieet. Door de veranderde kwaliteit en kwantiteit van de voeding raakt verhouding tussen macro- en micronutriënten uit balans. Er zit een overdaad aan suikers in de brok. Bovendien bevat de huidige voeding vaak te weinig magnesium. Dit leidt ertoe dat cellen ongevoeliger worden voor insuline en kan dus een belangrijke mede-oorzaak zijn voor insulineresistentie. Wanneer er langdurig een koolhydraatoverschot in de voeding bestaat, worden bijna alle weefsels minder gevoelig voor insuline. Er ontstaat een verminderde opname van glucose in de cel. Daardoor wordt minder ATP vrijgemaakt. Vetcellen daarentegen worden juist gevoeliger voor insuline en zullen derhalve steeds meer glucose opnemen en opslaan als triglyceriden: een vicieuze cirkel ontstaat. Door deze vicieuze cirkel ontstaat een ATP-tekort; een energietekort op hersenenniveau. Dit energietekort vraagt om aanvulling van energie: voeding dus! Dieren willen steeds meer en vaker eten en lijken dik te worden van de lucht.
.
Bron:http://www.holistischdierenarts.nl/diabetis-mellitus-en-insulineresistentie-bij-hond-en-kat/ Ugent heeft daar een onderzoek naar gedaan dacht in 2007 de behandeling die zij aan DA aanraden is met insuline en met name Caninsulin:nu moet je goed weten dat je het probleem grotendeels kan oplossen met die slechte Koolhydraten uit de hondenvoedig te weren maar daar reppen ze met geen 1 woord over nee ze willen liever extra verdienen aan Caninsulin en daarboven op toch nog hun Hills,rc of eukanuba blijven verkopen tja...dierengeneeskunde ten top

honden page profiel Jimmy (Zinno)Jimmy (Zinno)goedgekeurde fokker

honden foto van Jimmy (Zinno)

Maar gelukkig kan het ook anders:
http://www.holistisch-dierenarts.nl/sbresults/insuline-resistentie/

En nu graag de bewijzen dat graan gezond is voor een hond,trouwens zijn katten dan ook geen carnivoren? aja want die krijgen qua brok voer toch hetzelfde qua inhoud als een hond namelijk veel graan...ga hier nu niet beweren dat een kat geen carnivoor is he want dat zou echt belachelijk zijn

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

Zinno, graag een BRONVERMELDING! Teksten plaatsen zonder bronvermelding elders op sites is niet zo netjes.

honden page profiel Jimmy (Zinno)Jimmy (Zinno)goedgekeurde fokker

honden foto van Jimmy (Zinno)

Toegevoegd Goldendelerious.

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

pagina 4 van 6 12 3 45 6
Volgende forumvraag: Carbo vegatabillis D 30
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^