Mops x chiuahuaha. Ongelukje? Patella test?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel jamie van vegten jamie van vegten

Hallo honden liefhebbers,

 

Eindelijk is het zover, mijn eigen hond!! 

Ik heb altijd al een mops willen hebben en ben me nu goed aan het inlezen over dit ras, afwijkingen, gedrag etc. 

Mijn denkwijze is niet veranderd en ik wil nog steeds dit ras en ben via via terecht gekomen bij een fokker die chiuahuahas en soms mopsjes fokt. 

 

Zij is een erkende kennel en een erkend leerbedrijf. Momenteel heeft zij een nestje van 3 pups, vader is een mops met stamboom, moeder een chiuahuaha zonder stamboom maar ouders zijn wel bekend. Ze vertelde dat het een ongeluk was en dat de mops op de chiuahuaha is gedoken. Ze is wel erg open en eerlijk, heeft een mooie website en ik mag altijd vrijblijvend langskomen. Daar komt bij dat een kennis pas daar een mops pup heeft gekocht en dat is echt een schatje! Super sociaal en zag er mooi uit. 

 

Als ik verkocht ben en ik wil een pup hebben, krijg ik een gezondheidsverklaring en een koopovereenkomst met een jaar garantie op erfelijke afwijkingen en gebreken. 

Ik ben best geschrokken van al de verhalen en meningen die ik tegenkwam op het internet en ik weet niet zo goed wat ik het beste kan aannemen. 

 

De pups zijn nu 5 weken en zien er ontzettend lief uit, bijna net als een mops alleen een iets langere neus, maar is deze kruising nou wel of niet beter voor de gezondheid? 

En kan ik de pup laten testen op patella voordat ik hem koop? Ook omdat moeder geen stamboom heeft. 

Kan ik vragen of zij een stamboom wil aanvragen voor de pup? 

 

Dit is het eerste nestje waar ik aankomende week naartoe ga om te kijken, maar ik wil graag weten waar ik op moet letten bij dit ras en wat belangrijk is! Als jullie verder nog tips hebben over dit ras of specifieke fokkers dan hoor ik dat ook graag! 

Verzorging, voeding en opvoeding heb ik al mijn kennis in. 

 

Groetjesssss

honden page profiel Jenny & AstonJenny & Aston

honden foto van Jenny & Aston

Hallo,

 

Ik heb een vraag. Verkoopt deze fokker meerdere rassen?

 

Een stamboom kun je voor een kruising sowieso al niet aanvragen. Ik denk dat een langere neus alleen maar fijner is, maar de chihuahua heeft natuurlijk zelf ook bepaalde negatieve kenmerken en je weet maar nooit wat er bij een kruising doorgegeven word.

 

Ik geloof ook niet dat er patella testen gedaan worden op pups.

honden page profiel jamie van vegten jamie van vegten

Hoi! 

 

Deze fokker fokt al 9 jaar in chiuahuahas en heeft 1 keer in de zoveel tijd ook een nestje mops pups. Dit nestje was dus een ongeluk..

 

Stamboom is voor mij niet heel belangrijk, maar omdat moeder ook geen stamboom heeft word ik dan toch snel angstig en ik las dat het binnen een paar minuten gebeurd is zo een test. 

honden page profiel W & B W & B

honden foto van W & B

Als ik heel eerlijk ben, zou ik wachten op een pup waarvan allebei de ouders een goede stamboom hebben en dus alle testen hebben gehad.
Een stamboom op zich zegt mij ook niet veel, wel het verhaal wat er achter de stamboom schuilt!
Kijk eens op de site van de ras vereniging, hier staan betrouwbare fokkers!

Het verhaal van het oeps nestje komt op mij toch raar over, maar dat kan natuurlijk ook aan mij en mijn achterdochtigheid liggen!

Mocht je toch kiezen voor deze pup,dan wens ik je er uiteraard heel veel plezier mee! :-)

honden page profiel Mila & MaraMila & Mara

honden foto van Mila & Mara

IK heb vaker over de kruising gehoord en voor hoever ik weet kan geen kwaad. door de kruising heeft het hondje geen of weinig last van ademhalingsproblemen die een mopshondje wel kan hebben. ik vind het wel een beetje vreemd dat een fokker een oeps nestje heeft van een kruising waarvan de prijzen vaak bij 800 euro beginnen en dan hebben we het over thuisnestjes zonder ouders met stamboom...

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje

honden foto van Binky & baasje

Precies wat Laura zegt.

 

Als deze fokster al negen jaar Chihuahua's fokt, dan weet ze heel goed dat ze loopse teven gaat hebben en dat deze gescheiden moeten blijven van welke reu dan ook. Heel raar verhaal!

 

Moeder heeft geen stamboom zeg je. Is zij wel getest op erfelijke afwijkingen die bekend staan bij Chihuahua's? Zoals PL e.d.?

 

Persoonlijk zou ik geeneens gaan kijken, omdat iedere pup om op te vreten is en je zeer waarschijnlijk verkocht bent als je erheen gaat. Ga voor een verantwoord gefokt dier, waarvan de fokker weet waar ze mee bezig is en waarvan de ouders getest zijn op gangbare erfelijke afwijkingen.

honden page profiel jamie van vegten jamie van vegten

Tot nu toe heb ik de fokker alleen nog via de telefoon en de app gesproken, maar ik ga nog wel even vragen hoe dat nou precies heeft kunnen gebeuren. 

 

Natuurlijk ben ik verkocht op de pup, maar ik maak mijn keus gebaseerd op alles wat ik weet, voel en zie! 

Die kennis van mij had een heel goed gevoel erbij, hygiënisch, veel ruimte, goed gesocialiseerd en hele aardige mensen. Zij vraagt 500 euro voor deze pups. 

 

Of moeder getest is weet ik eigenlijk niet (nog niet gevraagd) vader heeft wel een stamboom van het Raad van Beheer. 

 

De reden dat ik toch ga kijken is vanwege de gesprekken die ik tot nu toe heb gehad met haar. Zij zegt ook dat als ik een raszuivere mops wil, ik verder moet kijken of moet wachten en dat ik helemaal vrij ben in wat ik zelf wil en altijd mag langskomen. Ze is heel open en referenties zijn verder goed. 

honden page profiel W & B W & B

honden foto van W & B

Het is natuurlijk ook helemaal jou keuze.

Maar wat Cindy ook aangaf, als je al 9 jaar fokker bent dan weet je wanneer je teven loops zijn en hou je ze gescheiden!
Ik vraag me dan af,hoeveel van die oeps nestjes zijn daar geboren?

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Ik zou het zelf niet gokken. PL is wel het minimale wat je verwacht dat getest is bij de ouders..Zowel de mops als de Chi zijn geen gezonde rassen.

Ik snap je twijfel en denk dat het goed is om er over na te denken wat de risicos zijn.

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" Hoi! 
 
Deze fokker fokt al 9 jaar in chiuahuahas en heeft 1 keer in de zoveel tijd ook een nestje mops pups. Dit nestje was dus een ongeluk..
 
Stamboom is voor mij niet heel belangrijk, maar omdat moeder ook geen stamboom heeft word ik dan toch snel angstig en ik las dat het binnen een paar minuten gebeurd is zo een test.  "

 heeft die fokker dan de honden sowieso al niet laten testen of alleen geteste honden in haar bezit?

een langere neus is al mooi maar het zijn beide rassen met veel aandoeningen en nogal extreem verschillend in bouw

Ik zou het niet aandurven, al geloof ik dat de pups schattig zijn om te zien.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Beide rassen staan niet bekend om een goede gezondheid.

 

Bij de Mopshond is het de kortsnuitigheid, die het Brachyfaal Obstructief Syndroom veroorzaakt. 

http://www.diergeneeskundigcentrum.nl/ziekten-hond/brachycephaal-obstructief-syndroom-bos

 

Chihuahua: http://www.licg.nl/dh/dieren/zoogdieren/hond-hondenrassen/hond/chihuahua.html

 

De garantie is wettelijk geregeld en niet alleen voor 1 jaar.

Mocht je een hondje treffen dat één of meerdere erfelijke aandoeningen heeft, die voorkomen hadden kunnen worden door de ouderhonden beide te testen, dan is de fokker wettelijk aansprakelijk.

Deze aansprakelijkheid geldt ook voor een hobbyfokker.

 

Edit: bovengenoemde wettelijke regeling is in NL geldig; ik weet niet of de Belgische wetgeving regels heeft betreffende erfelijke aandoeningen bij dieren.

Anoniem (Gast)

Dank je wel Loesje, daar ga ik zeker wat meer over opzoeken en ook onthouden! 

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje

honden foto van Binky & baasje

" Tot nu toe heb ik de fokker alleen nog via de telefoon en de app gesproken, maar ik ga nog wel even vragen hoe dat nou precies heeft kunnen gebeuren. 

 

Natuurlijk ben ik verkocht op de pup, maar ik maak mijn keus gebaseerd op alles wat ik weet, voel en zie! 

Die kennis van mij had een heel goed gevoel erbij, hygiënisch, veel ruimte, goed gesocialiseerd en hele aardige mensen. Zij vraagt 500 euro voor deze pups. 

 

Of moeder getest is weet ik eigenlijk niet (nog niet gevraagd) vader heeft wel een stamboom van het Raad van Beheer. 

 

De reden dat ik toch ga kijken is vanwege de gesprekken die ik tot nu toe heb gehad met haar. Zij zegt ook dat als ik een raszuivere mops wil, ik verder moet kijken of moet wachten en dat ik helemaal vrij ben in wat ik zelf wil en altijd mag langskomen. Ze is heel open en referenties zijn verder goed.  "

 



500 euro voor een kruising pup? Dat is echt veel... Dat zou ik er zo niet voor over hebben. Wetende dat deze mevrouw al negen jaar fokt en vervolgens een oepsnestje van twee verschillende rassen laat voorkomen.

Ik hoop dat je verstandig bent en je droom achterna gaat voor een raszuivere mops.

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Volgens mij is ze dan toch niet aangesloten bij de rasvereniging.iemand die zo'n fouten maakt door de loopse teefjes niet in het oog te houden.Ik zou hier eigenlijk totaal geen vertrouwen in hebben!

 

Heb zelf ook eens zitten rondsnuffelen bij een poedelfokker die ook cockers fokt en blijkbaar stak het daar ook niet zo nauw en kregen ze oepsnestjes.

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre

honden foto van Lizzie en Sterre

Ik ken wel erkende fokkers waar ook eens een ongelukje is gebeurt (ras op ras dus niet eens een kruising), maar die zijn (op 1 na waar ik niet zo'n hoge pet van op heb) direct naar de dierenarts gegaan voor een morningafterspuitje. Zo'n ongelukje geboren laten worden is altijd nog je eigen keus als fokker, en als de moeder ook nog eens ongetest is (neem aan dat ze met haar stamboomloze chi niet fokt, dus daar ga ik dan maar van uit), snap ik al helemaal niet dat ze het nest geboren heeft laten worden. En dan ook nog eens het gore lef hebben om 500 euro te vragen voor een pup?!!!! Nee, daar zou ik heel ver bij vandaan blijven, dit is absoluut geen verantwoorde fokker.

 

Een weloverwogen kruising om de neus van de mops langer te maken zou ik geen problemen mee hebben, maar daar zou zeker geen chihuahua voor gebruikt worden, en dit was geen weloverwogen dekking..

honden foto van Lisanne, Misha, Tessa&Arrow

wat ik ook een heel raar verhaal vind is dat de fokker al 9 jaar fokt, maar toch een stamboomloze chi heeft???? 

honden page profiel stephaniestephanie

honden foto van stephanie

" Tot nu toe heb ik de fokker alleen nog via de telefoon en de app gesproken, maar ik ga nog wel even vragen hoe dat nou precies heeft kunnen gebeuren. 
 
Natuurlijk ben ik verkocht op de pup, maar ik maak mijn keus gebaseerd op alles wat ik weet, voel en zie! 
Die kennis van mij had een heel goed gevoel erbij, hygiënisch, veel ruimte, goed gesocialiseerd en hele aardige mensen. Zij vraagt 500 euro voor deze pups. 
 
Of moeder getest is weet ik eigenlijk niet (nog niet gevraagd) vader heeft wel een stamboom van het Raad van Beheer. 
 
De reden dat ik toch ga kijken is vanwege de gesprekken die ik tot nu toe heb gehad met haar. Zij zegt ook dat als ik een raszuivere mops wil, ik verder moet kijken of moet wachten en dat ik helemaal vrij ben in wat ik zelf wil en altijd mag langskomen. Ze is heel open en referenties zijn verder goed.  "

500€ is veel geld voor een kruising, zeker als de moeder geen stamboom heeft!

 

ik geloof ook niet dat dit haar eerste oeps nestje is.....

 

ergens schrijf je dat een bepaalde test op een paar minuutjes gebeurd is?? als dit gaat over pattela dan is dit dus niet waar, als ik nu bv met mijn hond naar de DA ga in verband met pattela dan gaat die idd eerst gewoon voelen, maar een fokteef (reu) daar moeten platen van genomen worden om zwart op wit te bewijzen dat ze geen pattela hebben. dit is dus niet op een paar min getest!

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes

honden foto van 3 muisjes

" 500€ is veel geld voor een kruising, zeker als de moeder geen stamboom heeft!
 
ik geloof ook niet dat dit haar eerste oeps nestje is.....

 

Jeetje wat een haat hier toch  Of je nou 9 jaar fokt of voor het eerst, een ongelukje zit in een klein hoekje, en we zijn ook allemaal maar menselijk, dus ik denk weldegelijk dat het voor kan komen dat een teefje per ongeluk gedekt is. Dat is bij mijn fokker ook een keertje voorgekomen.

 

Ook vind ik niet dat 500 euro te veel is voor een pup waar veel liefde en moeite in wordt gestoken, ervan uitgaande dat het echt een goede fokker is dan en de pup gewoon gezond is.

 

Wel zou ik inderdaad kijken naar de erfelijke afwijkingen die bij beide rassen voorkomen en daar naar vragen bij de fokker hoe het zit met de ouderdieren, dat is het belangrijkste. Een kruising mops zou overigens ook mijn voorkeur hebben dan een echte mops, dan hebben ze al een stuk minder last van hun ademhaling 

honden page profiel stephaniestephanie

honden foto van stephanie

"  
Jeetje wat een haat hier toch  Of je nou 9 jaar fokt of voor het eerst, een ongelukje zit in een klein hoekje, en we zijn ook allemaal maar menselijk, dus ik denk weldegelijk dat het voor kan komen dat een teefje per ongeluk gedekt is. Dat is bij mijn fokker ook een keertje voorgekomen.
 
Ook vind ik niet dat 500 euro te veel is voor een pup waar veel liefde en moeite in wordt gestoken, ervan uitgaande dat het echt een goede fokker is dan en de pup gewoon gezond is.
 "

 

heeft nix met haat te maken, maar met gezondheid en denken in het belang van je honden en je ras....

 

kijk ik heb ook een intacte reu en een teef, ik ben niet vanplan om ze te laten castreren/steriliseren dus is het mijn verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat ik hier geen nest krijg!

en ja niemand is perfect het kan altijd, maar dan ben ik het met bovenstaande reactie eens van maryse en dan geef je ze een morningafterspuit!

+ dit is nog altijd geen gezonde en weloverwogen kruising, een chi is ook helemaal geen gezond ras dus eigenlijk ben je gewoon 2 ongezonde rassen met elkaar aan het kruisen.... een weloverwogen kruising is gebaseerd op de genen van 2 hondenrassen die nauw aan elkaar verwant zijn, zoals ze nu bv doen met de saarloos en de Zwitser. om inteelt bij de saarloos te voorkomen zijn ze nu nieuwe lijnen aan het creëren zodat het ras gezonder kan worden, dit noem ik een goed en wel overwogen kruising die met de nodige tests is gedaan.

 

maar wat deze fokker doet is gewoon geld slagen uit een "foutje" dat ze zelf heeft gemaakt

heeft nix met liefde en "goede" opvoeding te maken

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje

honden foto van Binky & baasje

"  

Jeetje wat een haat hier toch  Of je nou 9 jaar fokt of voor het eerst, een ongelukje zit in een klein hoekje, en we zijn ook allemaal maar menselijk, dus ik denk weldegelijk dat het voor kan komen dat een teefje per ongeluk gedekt is. Dat is bij mijn fokker ook een keertje voorgekomen.

 

Ook vind ik niet dat 500 euro te veel is voor een pup waar veel liefde en moeite in wordt gestoken, ervan uitgaande dat het echt een goede fokker is dan en de pup gewoon gezond is.

 

Wel zou ik inderdaad kijken naar de erfelijke afwijkingen die bij beide rassen voorkomen en daar naar vragen bij de fokker hoe het zit met de ouderdieren, dat is het belangrijkste. Een kruising mops zou overigens ook mijn voorkeur hebben dan een echte mops, dan hebben ze al een stuk minder last van hun ademhaling  "

 



Dat is geen haat... Dat is de waarheid. Een fokker zorgt ervoor dat zijn loopse teef niet bij een reu kan komen en andersom. Gebeurt dit wel, dan is daar de uitvinding van de morning afterpil/spuit. Als jij als fokker bij Raad van Beheer aangesloten bent, dan moet jij je keuzes t.o.v. de fok kunnen verantwoorden.

€500,- is wel veel. Het dier heeft geen stamboom, wellicht is de mams niet getest op gangbare afwijkingen én het is een kruising. Mijn hond kostte bijna net zoveel. Raszuiver (ouders hebben beide een stamboom + getest op gangbare afwijkingen) alleen omdat hij een geboortefoutje heeft, was hij met ''korting''.

Natuurlijk kan een ongelukje voorkomen, maar wees dan verantwoordelijk voor je eigen fout en help je hond, in dit geval de Chihuahua door een morningafterpil te geven. Als een klein hondje als een Chi er hondjes moet uitpersen met een Mopsenkop? Dan is dat nog levensgevaarlijk ook.

Anoniem (Gast)

Bedankt voor jullie toch wel verschillende reacties!

ik denk er zeker goed over na voordat ik überhaupt een keus maak. Ik ga wel echt kijken, omdat mijn gevoel toch zegt dat dit geen broodfokker is en echt wel het beste voorheeft met haar hondjes. Het is moeilijk om een conclusie te trekken als je iemand niet hebt gezien en ook niet de omgeving etc 

 

 

van sommigen begrijp ik de onrust, dit ga ik ook echt navragen en alles in me opnemen wat zij zegt en wat ik daar zie. 

 

500 euro vind ik niet veel, de kennis waar ik het over had die zijn mops pup daar vandaan had, waarbij beide ouders wel een stamboom hebben was 550. Dus ik denk inderdaad dat zij haar honden gelijk behandelt en opvoed en daardoor ook dezelfde prijs hebben. 

 

 

jamie van vegten (Gast)

" Bedankt voor jullie toch wel verschillende reacties!
ik denk er zeker goed over na voordat ik überhaupt een keus maak. Ik ga wel echt kijken, omdat mijn gevoel toch zegt dat dit geen broodfokker is en echt wel het beste voorheeft met haar hondjes. Het is moeilijk om een conclusie te trekken als je iemand niet hebt gezien en ook niet de omgeving etc 
 
 
van sommigen begrijp ik de onrust, dit ga ik ook echt navragen en alles in me opnemen wat zij zegt en wat ik daar zie. 
 
500 euro vind ik niet veel, de kennis waar ik het over had die zijn mops pup daar vandaan had, waarbij beide ouders wel een stamboom hebben was 550. Dus ik denk inderdaad dat zij haar honden gelijk behandelt en opvoed en daardoor ook dezelfde prijs hebben. 
 
  "

 

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje

honden foto van Binky & baasje

" Bedankt voor jullie toch wel verschillende reacties!

ik denk er zeker goed over na voordat ik überhaupt een keus maak. Ik ga wel echt kijken, omdat mijn gevoel toch zegt dat dit geen brodfokker is en echt wel het beste voorheeft met haar hondjes. Het is moeilijk om een conclusie te trekken als je iemand niet hebt gezien en ook niet de omgeving etc 

 

 

van sommigen begrijp ik de onrust, dit ga ik ook echt navragen en alles in me opnemen wat zij zegt en wat ik daar zie. 

 

500 euro vind ik niet veel, de kennis waar ik het over had die zijn mops pup daar vandaan had, waarbij beide ouders wel een stamboom hebben was 550. Dus ik denk inderdaad dat zij haar honden gelijk behandelt en opvoed en daardoor ook dezelfde prijs hebben. 

 

  "

 



Luister: er zouden bij jou al alarmbellen moeten gaan rinkelen als het een kruising nest is bij een erkende fokker. Een erkende fokker fokt namelijk geen kruisingen.

Uiteindelijk blijft het jouw beslissing, maar echt.. Ik vind het een enorm raar verhaal eerlijk gezegd.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Weet je trouwens hoe de bevalling is gegaan? Een mopshond reu x chihuahua teef is niet alleen qua toekomstige gezondheid van de pups af te raden, maar wat te denken van de grote van de pups in een klein hondje als een chihuahua! Dat is vragen om problemen. Zijn de pups met een keizersnede gehaald? Waren alle pups levensvatbaar?

 

De fokker had de morningafter pil moeten geven of andere maatregelen moeten treffen om de pups niet te laten komen. Deze dekking was onverantwoord.

 

Eigenlijk is elke prijs voor een pup uit zo'n oepsnestje te veel, je kunt met deze kruising een pup in huis halen met veel erfelijke aandoeningen en afwijkingen. 500 Euro is een prijs, die een broodfokker hanteert.

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes

honden foto van 3 muisjes

"  

Dat is geen haat... Dat is de waarheid. Een fokker zorgt ervoor dat zijn loopse teef niet bij een reu kan komen en andersom. Gebeurt dit wel, dan is daar de uitvinding van de morning afterpil/spuit. Als jij als fokker bij Raad van Beheer aangesloten bent, dan moet jij je keuzes t.o.v. de fok kunnen verantwoorden.

 

Nou, ik noem het niet erg aardig anders om maar gelijk te zeggen dat dit "vast niet het eerste oeps-nestje is", je kent die hele persoon niet 

 

Dat van de morning after spuit had ik overigens niet aan gedacht, dat had natuurlijk dan weer wel gekund. 

 

Maargoed, back to the point, kijk inderdaad gewoon naar de situatie bij de fokker, hoe zit het nu met de ouderdieren, erfelijke afwijkingen en in wat voor een situatie groeien de pups op etc. 

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje

honden foto van Binky & baasje

" Weet je trouwens hoe de bevalling is gegaan? Een mopshond reu x chihuahua teef is niet alleen qua toekomstige gezondheid van de pups af te raden, maar wat te denken van de grote van de pups in een klein hondje als een chihuahua! Dat is vragen om problemen. Zijn de pups met een keizersnede gehaald? Waren alle pups levensvatbaar?

 

De fokker had de morningafter pil moeten geven of andere maatregelen moeten treffen om de pups niet te laten komen. Deze dekking was onverantwoord.

 

Eigenlijk is elke prijs voor een pup uit zo'n oepsnestje te veel, je kunt met deze kruising een pup in huis halen met veel erfelijke aandoeningen en afwijkingen. 500 Euro is een prijs, die een brodfokker hanteert. "

 



Precies. Volgens Raad van Beheer liggen de prijzen van een raszuivere Chi of Mops algauw rond de €1200,-. Een prijs van €300,- is nog redelijk voor een kruising van twee vrij ongezonde rassen.

En wat ik zei, over de bevalling, als zijnde erkende fokker weet ze als het goed is dat een Mops zelf al problemen heeft om pups van hetzelfde ras op de wereld te zetten. Laat staan als een Chihuahua die drie keer zo klein is dat moet doen.

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

" 500€ is veel geld voor een kruising, zeker als de moeder geen stamboom heeft!
 
ik geloof ook niet dat dit haar eerste oeps nestje is.....
 
ergens schrijf je dat een bepaalde test op een paar minuutjes gebeurd is?? als dit gaat over pattela dan is dit dus niet waar, als ik nu bv met mijn hond naar de DA ga in verband met pattela dan gaat die idd eerst gewoon voelen, maar een fokteef (reu) daar moeten platen van genomen worden om zwart op wit te bewijzen dat ze geen pattela hebben. dit is dus niet op een paar min getest! "

 

Even off topic ,maar Stephanie ,een patella onderzoek is inderdaad in een paar minuten gebeurd hoor ,en je krijgt ook gelijk de uitslag ,of het nu een fokhond is of de eerste de beste kruising .

Ik denk dat je in de war bent met hd foto's?

honden page profiel stephaniestephanie

honden foto van stephanie


  
500 euro vind ik niet veel, de kennis waar ik het over had die zijn mops pup daar vandaan had, waarbij beide ouders wel een stamboom hebben was 550. Dus ik denk inderdaad dat zij haar honden gelijk behandelt en opvoed en daardoor ook dezelfde prijs hebben. 
 
  "

 

maar hier zeg je het zelf een hondje met getest ouders, met een stamboom is 550€

maar "jou" pup van niet geteste ouders, waarvan de moeder al geen stamboom heeft kost "maar" 50€ minder......

 

sorry maar dit is voor mij niet logisch, ik zou hier maar een 250 a 300€ voor vragen, waarom...? het is mijn schuld dat die combinatie een nest heeft gekregen, ouders zijn niet getest, en ik moet geen stamboom aanvragen geen melding maken bij de vereniging, geen DNA test laten afnemen (verplicht als je een erkend nest fokt) enz.....  ik zal met evenveel liefde voor deze pups zorgen als voor al de ander pups erkend of niet erkend maar ik vraag aan de Pup kopers echt niet zoveel geld als voor een erkend nest,

dit heeft echt niks met liefde te maken maar met juist handelen en je fouten toegeven en geen geld gaan vragen voor je fouten als fokker!

 

maar zo zie ik dat natuurlijk.... 

honden page profiel stephaniestephanie

honden foto van stephanie

"  
Even off topic ,maar Stephanie ,een patella onderzoek is inderdaad in een paar minuten gebeurd hoor ,en je krijgt ook gelijk de uitslag ,of het nu een fokhond is of de eerste de beste kruising .
Ik denk dat je in de war bent met hd foto's? "

 

wist ik niet.... hoe bewijs je dan dat ze pattela vrij zijn?

ik bedoel is dan alleen een bewijs van de DA genoeg voor de raad van beheer....?

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre

honden foto van Lizzie en Sterre

"  
maar hier zeg je het zelf een hondje met getest ouders, met een stamboom is 550€
maar "jou" pup van niet geteste ouders, waarvan de moeder al geen stamboom heeft kost "maar" 50€ minder......
 
sorry maar dit is voor mij niet logisch, ik zou hier maar een 250 a 300€ voor vragen, waarom...? het is mijn schuld dat die combinatie een nest heeft gekregen, ouders zijn niet getest, en ik moet geen stamboom aanvragen geen melding maken bij de vereniging, geen DNA test laten afnemen (verplicht als je een erkend nest fokt) enz.....  ik zal met evenveel liefde voor deze pups zorgen als voor al de ander pups erkend of niet erkend maar ik vraag aan de Pup kopers echt niet zoveel geld als voor een erkend nest,
dit heeft echt niks met liefde te maken maar met juist handelen en je fouten toegeven en geen geld gaan vragen voor je fouten als fokker!
 
maar zo zie ik dat natuurlijk....  "

 

Heel mooi verwoord! Precies wat ik ook dacht.

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Hond in de planning, bijna kiezen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^