Welk ras is Monty?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel katarina haekekatarina haeke

Hallo allemaal, ten eerste zou ik graag een advies willen vragen hoe ik mijn foto's gewoon recht kan krijgen. In de computer zitten ze goed en zodra ik ze ga uploaden in mijn profiel, staan ze niet zoals ik het wil.

En ten tweede zal ik graag jullie ons nieuw familielid Monty willen voorstellen. Monty hebben we 3 weken geleden vanuit Slowakije geadopteerd. Monty is nu ongeveer 4 maanden ( hij is nu aan het wisselen), maar omdat we zijn ouders niet kennen, blijft het een verrassing, hoe groot hij wordt en welk ras hij zou kunnen zijn. Hijs is nu 30-32 cm hoog en weegt ongeveer 4 kg. Wat vinden jullie van onze knapperd?

honden foto van Love is a four-legged word

Wat een schatje!
Het lijkt mij iets in de richting van een Pinscher/Terriër.

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Bij mij op de laptop dot HP dat ook. Wat ik altijd doe (en dat hoeft alleen bij de verticale foto's) is dat foto en kwartslag draaien en dan ligt foto dus plaat.  Dan klik ik naar de volgende foto en dan slaat laptop de wijziging op. Dan weer terug klikken naar de vorige foto en dan draai je de foto weer goed en dit weer op laten slaan door naar de volgende foto te klikken. En als je foto dan upload op HP  dan staat ie goed. 

 

Het is wel beetje onhandig en ik hoop dat HP ooit komt met de oplossing dat je gewoon op HP  de foto' s kan draaien.

honden page profiel katarina haekekatarina haeke

Wij dachten zelf ook iets van een pincher er in te zien. Maar voor een dwergpincher is hij nu al te groot voor ;-)Toch ?

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Wat een mooi hondje!  Ik kan je niet zeggen wat er in zit... maar knap is ie zeker! 

En (verbeter me als ik me vergis) is het niet zo dat een hond van 4 maanden ongeveer op de helft zit van uiteindelijke gewicht? Dus dat dit hondje ongeveer 8 kg gaat wegen?

honden page profiel katarina haekekatarina haeke

Dank je ciska het is gelukt

honden page profiel katarina haekekatarina haeke

Ik weet niet hoe het zit, met de groei. Ik heb al zoooo veeel na gezocht, maar niets of weinig er over gevonden. En gaat hij dan ook nog in de hoogte groeien?

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Ik kan je niet helpen. Ze zal zeker nog de hoogte in gaan, maar hoeveel???

 

Ik heb ook een buitenlandertje en je zal nooit met zekerheid weten wat er in zit. Dus hoe nieuwsgierig je ook bent, je zal de natuur zijn werk moeten laten doen en afwachten hoe knap deze knappert uiteindelijk gaat worden. 

 

Je kan wel dna  test laten doen. Dan kan je zien wat er in zit qua rassen, maar dit geeft ook geen 100% garantie. 

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus

honden foto van Odette * Bacchus


En (verbeter me als ik me vergis) is het niet zo dat een hond van 4 maanden ongeveer op de helft zit van uiteindelijke gewicht? Dus dat dit hondje ongeveer 8 kg gaat wegen? " Zou kunnen. Bacchus woog met 4 maanden 12 kilo en nu met 1 jaar 22 kilo. Verwacht dat hij nog wel ietsje zwaarder zal worden. Dus bij ons klopt het.

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Leuk! 

Hier ook een buitenlandertje. Gekregen als "Herdermix", zou een middelmaatje blijven. 

Is inmiddels 31 kg en 70 cm.. 

 

Ik denk dat je echt geduld zal moeten hebben! Ook om te schatten welke rassen erin zitten. Een hond kan nogal anders opgroeien dan we zelf denken.

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

" En (verbeter me als ik me vergis) is het niet zo dat een hond van 4 maanden ongeveer op de helft zit van uiteindelijke gewicht? Dus dat dit hondje ongeveer 8 kg gaat wegen? " "

 

Volgens mij klopt dat niet helemaal bij een buitenlands hondje. Veel buitenlandertjes zijn veel te licht voor hun leeftijd... 

Nu weet ik niet hoe dat met dit hondje zit, maar Odi was met 8 maanden 9 kg (dus met 4 maanden 4,5 kg?). 

honden page profiel joyceketjejoyceketje

honden foto van joyceketje

" En (verbeter me als ik me vergis) is het niet zo dat een hond van 4 maanden ongeveer op de helft zit van uiteindelijke gewicht? Dus dat dit hondje ongeveer 8 kg gaat wegen? "



Zou kunnen. Bacchus woog met 4 maanden 12 kilo en nu met 1 jaar 22 kilo. Verwacht dat hij nog wel ietsje zwaarder zal worden. Dus bij ons klopt het. "

 Ik denk het niet (altijd) klopt kaida die was toen 6-7 kilo en nu weegt ze 17-18 kilo. Ze is wel best gespierd voor de kruising. 

 

Wat een scheetje is ciska. Vind de kleur ook heel mooi

 

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus

honden foto van Odette * Bacchus

Bij ons klopt het. Maar bacchus heeft goede eerste maanden gehad. Zat vanaf geboorte in een goede opvang en moeder hond zorgde goed voor hem.
Kan me voorstellen als ze een slechte start hebben dan krijgen ze een giga groeispurt als ze geadopteerd zijn.

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Kruisingen zijn altijd een raadsel, onze hond uit spanje is ook een kruising. We hebben een dna test laten doen en daar kwam uit dat zijn moeder een yorkshire terriër met een pekinees is en zijn vader een yorkshire terrier met een parson terriër. 

Daar is deze hond uitgekomen:

9,5 kilo zwaar en 42cm hoog. Wij zagen dit niet helemaal aankomen haha.

 

Monty is een schatje!

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

 

"  Ik denk het niet (altijd) klopt kaida die was toen 6-7 kilo en nu weegt ze 17-18 kilo. Ze is wel best gespierd voor de kruising. 
 
Wat een scheetje is ciska. Vind de kleur ook heel mooi
  "

Thanks  

honden page profiel Just The Max   Just The Max

honden foto van Just The Max

Prachtige hond! :-)

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^