Wie gebruikt een training band en waarom?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Kell - Alice, Casper, Kobe & TimoKell - Alice, Casper, Kobe & Timo

honden foto van Kell - Alice, Casper, Kobe & Timo

Ik was eens benieuwd wie hier een trainingsband gebruikt bij de honden?

 

Sinds enkele weken hebben wij er eentje voor Alice. Toen ze in de pubertijd kwam 4 jaar geleden kon ze ineens niet meer los lopen en dus liep ze altijd aan een flexie wanneer de andere honden los liepen. Ze kreeg een obsessie voor plassen en daardoor zei er eens iemand: hier doe de band van mijn hond eens aan en kijk eens wat ze doet (vibratie of als ze niet reageert schok). Nu loopt ze dus los met een trainingsband en ik hoef ze tijdens een wandeling niet of één keer te corrigeren. Ik was er geen voorstander van en ben wel blij dat ik het niet constant hoef te gebruiken bij haar. Op een hondenwei met plassen is het zelfs al genoeg om de band gewoon rond haar nek te doen en hem af te laten 

honden page profiel Jenny & AstonJenny & Aston

honden foto van Jenny & Aston

Voordat mensen erg boos gaan reageren, zal ik je even waarschuwen dat de mensen hier GEEN fan zijn van de schokband. Hondenpage is namelijk erg voor het positief benaderen van honden. Waarschijnlijk zul je hier weinig tot geen voorstanders vinden. Zo'n schok kan namelijk toch erg pijnlijk zijn voor een hond, heb je heb zelf weleens op je zelf getest?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

onmacht van de baas, lekker makkelijk, niet luisteren en we doen zo,n band om, met een schok kan de hond dan weer netjes in het gereel lopen, ik vind dit altijd erg, waarom niet apart in training, een trainingsband, netjes gezegd hoor, maar is dat wel een trainings band ? welnee, het is een schokband. spandeer er tijd aan, neem een tuigje of gewone halsband, en train daar op met het volgen, lange lijn hier komen, de band met je hond als je er tijd in steekt wordt 100 x beter dan dat je zo,n schokband gebruikt. en ja iedere hond zal zich bedenken om als deze de band om heeft om niet te luisteren, een schokband is niet diervriendelijk.

honden page profiel Kell - Alice, Casper, Kobe & TimoKell - Alice, Casper, Kobe & Timo

honden foto van Kell - Alice, Casper, Kobe & Timo

Ik heb het zeker op mezelf getest en er staat bij dat ik er geen voorstander voor was, maar ik vind het wel leuk dat mijn hond nu lekker kan rond rennen samen met de anderen en wanneer ik de band constant zou moeten gebruiken had hij al lang uitgevlogen  Per wandeling moet ik hem of niet of 1 keer gebruiken, dat valt wel mee toch? En ik denk dat ik hem later niet meer hoef te gebruiken als ze het zo verder blijft doen. Oh ja, de band beschikt ook over vibratie en geluid, dus uiteraard wordt er eerst een geluid gedaan wat dan meestal voldoende is. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ik lees ook nog dat het vier jaar geleden is dat je er aan bent begonnen, en dat je nog de band omdoet..... vier jaar geleden en nu nog nodig, je bent blij dat je niet de band contstand hoeft te gebruiken, sorry, waar ben je mee bezig ?

 

 

een x of twee x gebruiken, hier honden die nimmer een trainingsband {schokband} hebben gebruikt, en al de honden luisteren goed, en als ze een keer uit de band springen, loslopen waar het veilig is , dan laat ik toch mijn hond in zijn/haar waarde, en een keer eens niet gehoorzamen is dat zo erg ?

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

Ik zeg geen ja en geen nee.

 

Wel zeg ik nee wij nooit.

 

En ja ik heb het wel eens gevoelt.

Hoeveel verschillende banden er zijn weet ik niet.

Op mn blote pols viel het mee,je schrikt wel ja.

 

 

 

 

 

honden page profiel SamanthaSamantha

honden foto van Samantha

Willemijn goed lezen.

'enkele weken geleden zei iemand; hier probeer mijn band.' 

 

En tja, ik vind de schokbanden sneu. Maar dat gaat geen verandering brengen. Je gebruikt hem toch wel.

honden foto van Kell - Alice, Casper, Kobe & Timo

" ik lees ook nog dat het vier jaar geleden is dat je er aan bent begonnen, en dat je nog de band omdoet..... vier jaar geleden en nu nog nodig, je bent blij dat je niet de band contstand hoeft te gebruiken, sorry, waar ben je mee bezig ? "

Nee, ik ben de band nu pas beginnen gebruiken, ze heeft hem nu enkele weken om. 

honden foto van Kell - Alice, Casper, Kobe & Timo

" Willemijn goed lezen.
'enkele weken geleden zei iemand; hier probeer mijn band.' 
 
En tja, ik vind de schokbanden sneu. Maar dat gaat geen verandering brengen. Je gebruikt hem toch wel. "

Ik was er ook geen voorstander van, misschien had ik eerst hier een bericht moeten zetten hoe ik mijn hond terug "veilig" kon laten los lopen en meningen vragen. 

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

Laat ik eerst even vertellen dat ik niet voor een schokband ben. Als een hond niet los kan, dan kan hij niet los. Onze ene hond kan ook niet los, dus gaat hij ook niet los. Ja, wij laten hem los, 's morgens om half 7 op het strand als er geen mens en hond te bekennen is. Verder blijft hij gewoon aan de lijn en kan zich verder uitleven in huis en in de tuin. Wel vind ik het overdreven om te zeggen dat zo'n band pijn doet. Ik heb het zelf gevoeld en pijn vind ik een heel groot woord. Als ik zie hoe onze honden met elkaar zo nu en dan omgaan, is dat een stuk pijnlijker. Wat mij wel tegen staat aan zo'n band, is dat je de hond schrik aanjaagt en dat je op deze manier een angstige hond kweekt. Ik zal dus nooit zo'n band voor mijn hond gebruiken.

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

" Ik heb het zeker op mezelf getest en er staat bij dat ik er geen voorstander voor was, maar ik vind het wel leuk dat mijn hond nu lekker kan rond rennen samen met de anderen en wanneer ik de band constant zou moeten gebruiken had hij al lang uitgevlogen  Per wandeling moet ik hem of niet of 1 keer gebruiken, dat valt wel mee toch? En ik denk dat ik hem later niet meer hoef te gebruiken als ze het zo verder blijft doen. Oh ja, de band beschikt ook over vibratie en geluid, dus uiteraard wordt er eerst een geluid gedaan wat dan meestal voldoende is.  "

 Je vindt het leuk dat je hond met een minimum aan inzet luistert naar je.  Waarom zou je je hond willen laten luisteren naar je met als motivatie angst om die schok te krijgen?

Waarom niet gewoon erop trainen en belonen als het goed gaat?  Dat kost tijd en moeite ja, maar het is zoveel leuker voor je hond en (normaal gezien) voor jou (je wil toch immers je hond niet met dwangmiddelen laten luisteren? Of wel?)

Ik vind het een gemakkelijkheidsoplossing en je hebt geluk dat je hond niet extreem reageert hierop of hij was verknoeid voor elke band die je gebruikt.

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Je vind het wel leuk dat je hond nu lekker los kan lopen?
Zou dat plezier zijn of angst?
Hoe is jullie band nu?vertrouwd je hond je nog?

Natuurlijk luisyerd je hond als die band om is.
Bang om een klap stroom te krijgen.
De makkelijkste manier om een hond te trainen?
Jammer dat je dit als positief ervaart.
Je hond doet dat zeker niet!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ik lees het echt wel goed... vier jaar geleden kwam de hond opeens in de puberteit, kon niet meer loslopen, sinds kort de band... in vier jaar tijd geen training gehad ?

 

nu met een band kan de hond loslopen... vier jaar de tijd gehad om te trainen, is dat correct dan ? heb ik dit wel goed gelezen dan ?

 

iedere hond neem wel eens een loopje met je, vier jaar geleden schrijf je zelf.... en nu na vier jaar de band.... jammer dat je vier jaar geen tijd hebt gehad om het te trainen.

honden foto van Kell - Alice, Casper, Kobe & Timo

" Je vind het wel leuk dat je hond nu lekker los kan lopen?
Zou dat plezier zijn of angst?
Hoe is jullie band nu?vertrouwd je hond je nog?

Natuurlijk luisyerd je hond als die band om is.
Bang om een klap stroom te krijgen.
De makkelijkste manier om een hond te trainen?
Jammer dat je dit als positief ervaart.
Je hond doet dat zeker niet! "

Hmm oké  Haar staart gaat heen en weer net als de andere honden, dus angst? Na een correctie komt ze naar me toe en krijgt ze een koekje. Ze krijgt enkel een correctie uiteraard wanneer ze echt te ver gaat. Bijna niet. Moest ze angstig zijn dan zou ik de band echt zeker niet gebruiken. 

honden page profiel Indy haar bazin.Indy haar bazin.

honden foto van Indy haar bazin.

Zelf geen voorstander van schokband, vreselijk materiaal. 

 

Om het loslopen te oefenen gebruik ik zelf een 10 meter lijn. Dan roep ik haar af en toe terug, snoepje erin, en hoppa mag ze weer verder snuffelen. En ik kan haar evt in veiligheid brengen wanneer dat moet. (bijv als er een fietser aankomt oid.) 

 

 

honden foto van Kell - Alice, Casper, Kobe & Timo

" ik lees het echt wel goed... vier jaar geleden kwam de hond opeens in de puberteit, kon niet meer loslopen, sinds kort de band... in vier jaar tijd geen training gehad ?
 
nu met een band kan de hond loslopen... vier jaar de tijd gehad om te trainen, is dat correct dan ? heb ik dit wel goed gelezen dan ?
 
iedere hond neem wel eens een loopje met je, vier jaar geleden schrijf je zelf.... en nu na vier jaar de band.... jammer dat je vier jaar geen tijd hebt gehad om het te trainen. "

In 4 jaar tijd af en toe los laten lopen en telkens kon ik iemand opbellen om ze mee te gaan zoeken. Ze was dan op de baan of in een beek (dat laatste vind ik niet erg, maar ik kon er enkel niet aan dan  ) En nu pas een band omdat nu pas iemand me had overtuigt, met heel veel moeite. Maar na het posten van dit onderwerp heb ik wel veel zin om het weg te gooien. Ik was er al geen voorstander van. 

honden foto van Roedel van het noorderlicht

" Hmm oké  Haar staart gaat heen en weer net als de andere honden, dus angst? Na een correctie komt ze naar me toe en krijgt ze een koekje. Ze krijgt enkel een correctie uiteraard wanneer ze echt te ver gaat. Bijna niet. Moest ze angstig zijn dan zou ik de band echt zeker niet gebruiken.  "

 


Is er echt geen andere manier om te trainen voor jou ipv fysieke correcties?
Misschien zie je nu allemaal wel door een roze bril , hij luisterd immers naar je, maar geloof me dat je hond dit niet fijn vind en je je band met je hond naar de kl*t* werkt.

Kijk je naar het algehele lichaamstaal?
Waarom denk je dat je hond naar je toe komt?
Je beloont hem voor bij je komen nadat hij een correctie heeft gehad.
Dus eerst iets wat niet fijn is gevolgd door een koekje? Weet je hond überhaupt wel wat hij fout doet?
Waarom je de correctie geeft?

Een pijnprikkel is niet de manier om een hond op te voeden.


honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

" Hmm oké  Haar staart gaat heen en weer net als de andere honden, dus angst? Na een correctie komt ze naar me toe en krijgt ze een koekje. Ze krijgt enkel een correctie uiteraard wanneer ze echt te ver gaat. Bijna niet. Moest ze angstig zijn dan zou ik de band echt zeker niet gebruiken.  "

 Waarom niet alleen dat koekje?  Wat is er mis met een koekje zonder die band?

Al mijn honden komen naar me toe als ik ze roep en ze zijn allemaal van pup af getraind om terug te komen als ze hun naam horen.  Hun naam wordt wel enkel gebruikt op een positieve manier, nooit om iets te verbieden. En in het begin roep je ze terug na een meter of twee, en zo bouw je de afstand op.  Je zoekt de grens van hoever jouw hond kan gaan alvorens je niks meer te vertellen hebt en aan die grens hou je je, tot er weer een metertje bij kan.

Natuurlijk vergt dat een inspanning en tijd en alertheid, maar het is zo veel leuker!

honden foto van Roedel van het noorderlicht

" In 4 jaar tijd af en toe los laten lopen en telkens kon ik iemand opbellen om ze mee te gaan zoeken. Ze was dan op de baan of in een beek (dat laatste vind ik niet erg, maar ik kon er enkel niet aan dan  ) En nu pas een band omdat nu pas iemand me had overtuigt, met heel veel moeite. Maar na het posten van dit onderwerp heb ik wel veel zin om het weg te gooien. Ik was er al geen voorstander van.  "

 


Gooi hem alsjeblieft weg.
Je kan zoveel andere diervriendelijke manieren bedenken om je hond leren loslopen. :'(

honden page profiel Indy haar bazin.Indy haar bazin.

honden foto van Indy haar bazin.

Kell,

 

Misschien is het een idee voor je om met een 10 meter lijn te oefenen? Hiermee creëer je voor de hond wel een gevoel van 'vrijheid' en kun je rustig aan het loslopen oefenen opbouwen. Snoepjes mee, en vooral ook rustig opbouwen  Lekker samen aan t werk

honden page profiel Indy haar bazin.Indy haar bazin.

honden foto van Indy haar bazin.

En eens met Jaimie

honden foto van Kell - Alice, Casper, Kobe & Timo

"  
Is er echt geen andere manier om te trainen voor jou ipv fysieke correcties?
Misschien zie je nu allemaal wel door een roze bril , hij luisterd immers naar je, maar geloof me dat je hond dit niet fijn vind en je je band met je hond naar de kl*t* werkt.

Kijk je naar het algehele lichaamstaal?
Waarom denk je dat je hond naar je toe komt?
Je beloont hem voor bij je komen nadat hij een correctie heeft gehad.
Dus eerst iets wat niet fijn is gevolgd door een koekje? Weet je hond überhaupt wel wat hij fout doet?
Waarom je de correctie geeft?

Een pijnprikkel is niet de manier om een hond op te voeden. "

Ik kan terug gaan trainen zoals vroeger zonder band, maar dan heb ik wel veel kans dat ze echt niet meer luistert en het op een lopen zet. Heb het in de 4 jaar uiteraard nog geprobeerd, met koekjes en toch iedere keer ging ze ervandoor. Ik begrijp de reacties wel. 

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

" Hmm oké  Haar staart gaat heen en weer net als de andere honden, dus angst? Na een correctie komt ze naar me toe en krijgt ze een koekje. Ze krijgt enkel een correctie uiteraard wanneer ze echt te ver gaat. Bijna niet. Moest ze angstig zijn dan zou ik de band echt zeker niet gebruiken.  "

 Staart heen en weer zegt ook niet alles hoor. Als mijn teefje nerveus wordt van andere honden, kwispelt ze ook, maar ik zie wel wel degelijk een nerveuze kwispel. 

honden foto van Kell - Alice, Casper, Kobe & Timo

Kan deze topic verwijderd worden? Ik kan een nieuwe aanmaken met de vraag naar tips om mijn hond terug te leren los lopen (zonder band).

honden page profiel Indy haar bazin.Indy haar bazin.

honden foto van Indy haar bazin.

" Kan deze topic verwijderd worden? Ik kan een nieuwe aanmaken met de vraag naar tips om mijn hond terug te leren los lopen (zonder band). "

 

Je kunt mijn eventuele tip meenemen ;)

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

" Ik kan terug gaan trainen zoals vroeger zonder band, maar dan heb ik wel veel kans dat ze echt niet meer luistert en het op een lopen zet. Heb het in de 4 jaar uiteraard nog geprobeerd, met koekjes en toch iedere keer ging ze ervandoor. Ik begrijp de reacties wel.  "

 Je bouwt het op van nul en als een koekje niet genoeg motivatie is, gebruik je kaas of salami of kip, iets dat ze lekker vindt.

Dat ze er iedere keer er vandoor ging, ligt aan jou, je moet haar voor zijn met te roepen al klik je alleen de band los en dan terug vast en ga je zo verder.  Een gewoonte van vier jaar krijg je er niet meer uit maar kan je onderdrukken met voldoende motivatie voor de hond.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" In 4 jaar tijd af en toe los laten lopen en telkens kon ik iemand opbellen om ze mee te gaan zoeken. Ze was dan op de baan of in een beek (dat laatste vind ik niet erg, maar ik kon er enkel niet aan dan  ) En nu pas een band omdat nu pas iemand me had overtuigt, met heel veel moeite. Maar na het posten van dit onderwerp heb ik wel veel zin om het weg te gooien. Ik was er al geen voorstander van.  "

 

 

 

ik begrijp je wel hoor, heel goed. maar dacht je nu echt dat ik altijd makkelijker honden heb gehad ? tuurlijk niet, onbesuisde projectielen net als bij iedereen opeens een leeftijd krijgend dat ze bananen in hun oren hebben, dan is het tijd voor conseqwent trainen, en ja dat duurt lang, soms tot je wanhopig wordt, en denkt ze leren het nimmer, maar echt na maanden conseqwent zijn en echt goed trainen, lukt het iedereen, hier net zo goed als bij jou, een newfoundlander die vaak haar poot opsteekt van doei het is warm en ik ga toch de moddersloot in, en dan moest ik haar met een hijskraan eruit halen, echt .

 

sommigen problemen zijn niet altijd op te lossen en dan is men gauw geneigd om naar deze banden te grijpen, had ik ook kunnen doen, wat heb ik dan gedaan om Bams uit de modder te houden ? aangelijnd houden als het 30 graden is, en..... een schoon watertje opzoeken, ze wil immers zwemmen, en als ik dan een band had gebruikt had ze er echt loslopend niet in gegaan, daar ben ik van overtuigd, wat moeite doen ? jazeker, ik heb dan ook altijd als het warm is Bams in schone wateren laten zwemmen, en als dat niet kan dan aangelijnd houden, toch een tevreden hond en een hele goeie band met de hond opbouwen is toch veel belangrijker ?

 

er tijd in steken, daar blijf ik bij, en niet voor een enkele week nee daar kunnen vele maanden overheen gaan, maar geef dat voldoening voor beiden ? ja. !!

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

" Kan deze topic verwijderd worden? Ik kan een nieuwe aanmaken met de vraag naar tips om mijn hond terug te leren los lopen (zonder band). "

 En de mijne?

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

Als je alleen met stroom en angst je hond naar je kan laten luisteren doe je toch echt iets heel verkeerd.

 

Ik zou een goede gedragstherapeut zoeken, vooral voor jou, om je handvatten te geven aan hoe je dit probleem diervriendelijk op kan lossen en je hiermee kan helpen.

honden foto van Kell - Alice, Casper, Kobe & Timo

"  
Je kunt mijn eventuele tip meenemen ;-) "

 Dat zal ik zeker doen, dank je wel! 

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Hond bang voor riem
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^