kenmerken verkeerde dilute gen bij een chihuahua?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

vlinder (Gast)

ik zit ergens mee en op internet kan ik ook niet echt een goed antwoordt erop vinden dus plaats ik het hier. ik heb een heel leuk chihuahua teefje langhaar die de kleur lilac heeft maar nou sinds een aantal weken zit ze behoorlijk in de rui nou is dat normaal met 4 maanden leeftijd alleen haar billetjes zijn best kaal en de rest is nog vol met haar ik heb meerdere honden en bij geen een van hun heb ik gemerkt dat ze kaal werden en extreem verhaarde in de puberteit dus ik ben met haar naar de da geweest voor te checken op mijt haar huid is gewoon schoon zonder mijt maar ze heeft wel last van schilfers dus nu moet ik haar elke dag megaderm geven en hopen dat haar huid en haar beter er uit gaat zien na een tijdje maar ja je hoort wel eens van dat deze kleur net als blauw verkeerd gefokt kan zijn en ik ben dus bang dat het bij mijn hondje is gebeurt de ouders waren wit/blauw en vader was choco dus kan daar uit een verkeerde dilute gen onstaan of heeft het te maken met de voorouders? en wat zijn de kenmerken als ze dus die aandoening heeft van kaalheid? het is afwachten hoe ze met 6 maanden eruit ziet zei de dierenarts dan weet je pas meer zeiden ze daar ik dacht ook aan allergie dus ik ben per direckt gestopt met brokken ze krijgt nu kvv elke dag en soms een blokje schapenvet ik hoor graag of jullie er iets van af weten      

honden page profiel Linda & MayroLinda & Mayro

honden foto van Linda & Mayro

http://www.doggenetics.co.uk/dilutes.html

 

Hier lees je, in het Engels, enkele zaken over het gen waar je naar vraagt.

 

Krabt je hond veel? Zou er sprake kunnen zijn van een omgevingsallergie?

 

Het nadeel is, je weet dus niet hoe de ouders gefokt zijn, als er sprake is van blauw x blauw dan kan er inderdaad sprake zijn van een 'zwakkere' hond. Ik geloof niet dat choco x blauw problemen geeft.

 

Hoe was de fokker? Waar heb je de hond gekocht? Het kan natuurlijk zijn dat er met'één van beide of beide ouders iets mis is, het zijn twee gewilde kleuren die je opnoemt... Ik denk aan een bepaald soort fokker die handig inspeelt op gewilde kleurtjes.

honden page profiel Marijke en DolfjeMarijke en Dolfje

honden foto van Marijke en Dolfje

De meeste chihuahua`s hebben 'slecht' haar, daarmee bedoel ik dun haar of wat kaler op sommige plekken. Ik heb zelf een chihuahua met het merle gen en hij heeft dun haar. Toen hij bijna een jaar was viel al het haar bij zijn staart en achterwerk uit. Hij is nu 3,5 jaar en is zijn haar best een stuk dikker, het haar aan de achterkant is ook weer helemaal terug. Het wil ook nog weleens helpen een ander voer te geven met minder granen.

Volgende forumvraag: Grootte border collie
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^