Help, geen oppas en op vakantie willen... en nu?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Dennis (Gast)

Wij zijn niet bekend met pensions en aangezien er veel nare verhalen onze oortjes binnen gedrongen zijn willen wij dat onze lieve Duitse Herder dat niet aan doen. Verder heeft familie na 1 keer opgepast te hebben toen hij nog pup was en alles daar gesloopt heeft gezegt nee dank je.. wij passen niet meer op.
Nu krijg ik toch de kriebels om een vakantie te gaan boeken, maar de hond dan? ... ik weet even geen andere opties meer... ik kan niet misschien nog wel 10 jaar niet op vakantie gaan omdat niemand op hem wil passen?

Hebben jullie tips of ideeen...? wij gingen hiervoor elk jaar minstens 2 keer naar Griekenland. Auto vakantie is niet te doen daar heen.

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje

honden foto van Binky & baasje

Je hebt een hond, take care of it. Neem hem mee op vakantie?

Dennis (Gast)

We take care of him... maar serieus mensen je wil toch ook wel eens een weekje 1 weekje maar per jaar is genoeg even met z'n tweeen en even 1 week genieten en uitslapen en niet hoeven wandelen. Meenemen naar Griekenland gaat niet.. ik ga hem niet meenemen onderin het vliegtuig als je dat bedoeld...

honden page profiel chimamachimama

honden foto van chimama

dan zou ik toch eens pensions in je buurt gaan bezoeken

wie weet vallen ze wel mee

honden foto van Ingrid De Meulemeester

wij plannen onze reis in functie van de honden. Je hoeft niet steeds naar verre oorden te trekken : dichterbij is zo veel moois te beleven en samen met je viervoeters is het nog eens zo leuk !!! er zijn veel leuke hotels, B&B's en vakantiehuizen waar honden toegelaten zijn !

 

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Natuurlijk willen mensen met huisdieren ook op vakantie zonder huisdieren, heel normaal en begrijpelijk.

 

Je kunt op hondenfora op zoek gaan naar een oppas.

honden page profiel Iris ~ Rivka & TalouIris ~ Rivka & Talou

honden foto van Iris ~ Rivka & Talou

Nou Cindy, iets aardiger mag ook wel

 

Dennis, je zou eens kunnen kijken op http://www.hondenoppasgezocht.nl/
Daar kan je zelf een oproepje plaatsen voor een huiselijke oppas. Of je kan kijken bij mensen die oppas aanbieden.

 

Door die site heb ik iedere woensdag een oppas hondje die gewoon met mij en Rivka meedraait en die ook lekker bij ons huis is.

 

Hier op Hp zitten ook veel mensen die oppassen. Dus als je vermeld in welke omgeving je zoekt kunnen we misschien helpen met zoeken.

honden page profiel amsteramster

honden foto van amster

Het is vast niet wat je wil horen maar dit is iets wat je van tevoren had kunnen bedenken.

Als je graag twee keer per jaar zonder hond op vakantie wil zul je toch een oppas of pension moeten zoeken.

Ik ga het eerste jaar niet op vakantie met de hond en de jaren daarna mag ie mee. 

Mijn moeder en broertje zeggen nu wel dat ze op willen passen maar die hebben ook een kat dus ik ga er niet vanuit dat dat lukt. Ook is t erg afhankelijk van t gedrag van je hond of mensen op willen passen.

honden foto van Ingrid De Meulemeester

" We take care of him... maar serieus mensen je wil toch ook wel eens een weekje 1 weekje maar per jaar is genoeg even met z'n tweeen en even 1 week genieten en uitslapen en niet hoeven wandelen. Meenemen naar Griekenland gaat niet.. ik ga hem niet meenemen onderin het vliegtuig als je dat bedoeld... "

 Neen, in het vliegtuig meenemen zou voor mij ook geen optie zijn.

er zijn ook dogsitters die bij jou thuis komen om op de viervoeters te passen terwijl je weg bent. Zo blijft je huisdier in zijn vertrouwde omgeving. Misschien eens nakijken ?

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

Als je vermeld in welke omgeving je woont, is er hier misschien wel iemand die een weekje wilt oppassen!

Dennis (Gast)

Nou zo'n housesitter is wel leuk bedacht, maar dat zou ik ook niet zo 1,2,3 iemand laten doen.. teveel waardevols in huis om dat een vreemde toe te vertrouwen. Zelfde voor een online iemand kiezen om op mijn hond te passen... je hoort zo veel naars de laatste tijd.. Pensions ja... ik weet het niet... ik hem het gevoel dat ze leuk en goed zijn als je er bent maar zodra je de hoek om bent zijn ze anders... ik wist dit van te voren hoor mensen... zoals al beschreven had ik iemand die op wou passen... na het experiment van 10 dagen als pup, meerdere spullen gesloopt door de puppytandjes haakt diegene af. Dus dit had ik niet verwacht.

Dennis (Gast)

Omgeving Limburg, daarbij komt dat het geen kleine herder is maar 1 van rond de 50 kilo... niet iedereen kan dat zomaar even aan.

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Niet ieder pension is slecht trouwens, ik snap wat je bedoelt hoor en zou het zelf ook niet zo snel doen. Maar je hebt ook kleinschalige pensions waar ze lekker de ruimte hebben en alle aandacht krijgen.

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Tja, je moet toch iets. Er zijn veel verschillende penions, er is er vast wel een waar je wel een goed gevoel bij hebt. Gewoon eens gaan kijken dus. 

Maar als het voor het hoogseizoen is ben je behoorlijk laat. De meeste pensions zitten al lang vol. 

Dennis (Gast)

Ik weet niet of het gebruikelijk is... maar ik wil wel opzoek gaan en als ik er 1 gevonden heb die mij wel bevalt een proefdag... gewoon om te kijken hoe mijn hondje het daar gehad heeft. Zou dat kunnen of is dat niet de gang van zaken?

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

" Ik weet niet of het gebruikelijk is... maar ik wil wel opzoek gaan en als ik er 1 gevonden heb die mij wel bevalt een proefdag... gewoon om te kijken hoe mijn hondje het daar gehad heeft. Zou dat kunnen of is dat niet de gang van zaken? "

 

Natuurlijk kan dat. Op mijn werk doen heel veel mensen dat, ik werk dus in een pension. Merk je gauw genoeg aan je hond wat 'ie er van vond. 

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Tuurlijk kan dat 

Alleen zal het niet gratis zijn.

 

 

honden page profiel Joyce&ChicaJoyce&Chica

honden foto van Joyce&Chica

Er zijn genoeg goede pensions hoor... Ga gewoon op zoek en er een keer langs om het te ervaren. Van verhalen van andere wordt je zelf niets wijzer. 

 

Als je echt zo nodig naar Griekenland op vakantie wilt dan is een pension, oppas in de familie (maar dat is al geen optie lees ik) of een adres zoeken waar je hond in huiselijke kring opgevangen kan worden de oplossing...

 

Vind je dit allemaal niks, dan is het een vakantie dichterbij huis met hond... of geen vakantie.

 

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

" Ik weet niet of het gebruikelijk is... maar ik wil wel opzoek gaan en als ik er 1 gevonden heb die mij wel bevalt een proefdag... gewoon om te kijken hoe mijn hondje het daar gehad heeft. Zou dat kunnen of is dat niet de gang van zaken? "

 Dat kan maar dan moet je voor het hoogseizoen dit vragen,in het hoogseizoen zitten de goede pensions vol en is daar geen plaats voor.

 

Ik heb dat met mijn honden ook zo gedaan,een goed pension gevonden,ze kwamen op proef,ook voor de pensionhouder,hij was van mening als een hond bv.de hele nacht zit te blaffen en te janken niet geschikt is voor een pension en die accepteert hij dan liever niet.

Mijn honden gaan 2x in het jaar naar het pension,al jaren.

Ik vertrouw mijn honden aan bijna niemand toe.

honden page profiel NathalieNathalie

honden foto van Nathalie

Weet niet of dit principe ook in Nederland bestaat, maar hier vind je regelmatig in de supermarkt,... op een prikbord zo van die papieren met een telefoonnummer op van gezinnen die onder de vakanties honden opvangen voor mensen die zelf naar het buitenland op vakantie gaan enzo. Weet niet of je dit zelf ook vertrouwd, maar hebben hier 1 keer de gok gewaagd, en dit was ons super goed meegevallen, alleen al het gedacht dat je hond nog in een gezin zit, en mee met de dagelijkse bezigheden mee kon doen, i.p.v. in een hondenpension te zitten, was veel geruststellender...

honden page profiel W & B W & B

honden foto van W & B

Plaats anders een oproepje onder het kopje plaats en aanbod hier op t forum.
Wel handig is dan om het karakter van de hond een beetje te omschrijven en of hij bijv. gewend is aan andere honden, katten, kinderen etc etc.
Succes!

honden page profiel maxlisamaxlisa

honden foto van maxlisa

er zijn echt wel goede pensions hoor. ik heb er in eentje gewerkt waarbij ik zeker weet dat enkele honden het er nog beter dan thuis hadden.
ik heb ook in een andere gewerkt en ja daar zou ik ook zelf mijn honden nooit naar toe brengen maar slecht waren ze zeker niet, alleen ik werkte daarvoor in een betere, veel betere.

proefdagen, dagje, nachtje, weekend etc alles is mogelijk. alleen goede pensions zitten vaak snel vol. wij zaten bijv. voor de zomervakantie in januari al vol. ik vrees dat voor de zomervakantie bijna alles al overal al vol zit.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Hier is de keuze gemaakt om met de hond op vakantie te gaan, maar ik wil best toegeven dat ik weleens verlang naar een Mexicaans strandje.
;-)

Er zijn echt wel goede pensions, bel eens wat rond en ga een kijkje nemen. Misschien via je werk of andere honden baasjes dat je een positieve tip hoort.
Een beetje pension kan een herder wel aan hoor.

honden foto van Manfred, baasje van Hugo en Molly

Er zijn prima pensions, maar daar zal je meestal pas weer in het naseizoen terecht kunnen.

honden page profiel stephaniestephanie

honden foto van stephanie

" Omgeving Limburg, daarbij komt dat het geen kleine herder is maar 1 van rond de 50 kilo... niet iedereen kan dat zomaar even aan. "

 

is dat in nederland of in belgie??

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

Waarom niet dichterbij op vakantie gaan en de hond meenemen?

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

Nou heel makkelijk, samen met de hond op vakantie!

 

Hoppaaaa, dit was wel de simpelste vraag van de dag

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

" Nou heel makkelijk, samen met de hond op vakantie!
 
Hoppaaaa, dit was wel de simpelste vraag van de dag "

 

Hahaha Aurelia!.....heerlijk toch na een lange werkdag?!.......next please!

 

Danielle (Gast)

Mijn hond is al een paar keer bij pension kanaalzicht in maasmechelen geweest. Ben er zeer tevreden over.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Dus je wilt hem niet naar een pension doen, je wilt geen oppas aan huis en je familie wil hem niet wegens slopen als pup zijnde.

Ik denk dat er dan weinig anders overblijft dan niet meer op vakantie gaan óf de hond mee op vakantie.

 

Mellow gaat ook niet naar een pension, dat wil ik niet. We hebben haar nu bijna 4 jaar en zijn 2 keer 3 dagen weg geweest. Eerste keer kon ze nog naar mijn ouders (nu niet meer), tweede keer is ze bij Ina geweest (die haar halve huis heeft moeten verbouwen omdat Mellow een jaloers kreng bleek te zijn ).

 

Dus hoe graag ik ook 2 weken naar Disneyworld zou willen, ik doe het niet. Ik zou er niet volledig van kunnen genieten als zij in een pension zou zitten. Dus ik wacht gewoon nog 16 jaar (ja, ze wordt ).

 

Soms zul je dingen moeten laten of anders doen voor je hond.

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: pensioen omgeving groningen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^