aangevallen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Giacolina & Buddy Giacolina & Buddy

honden foto van Giacolina & Buddy

Ik liep vandaag met Buddy, nu 8 maanden precies in een losloop gebied. Hij is erg vriendelijk en nieuwschierig. we kwamen een vrouw tegen die aan het spelen was er haar herder en een andere hond. Buddy keek naar hem , de herder en Buddy rende op elkaar af. De vrouw zei nog, zachtjes doen he. ze stonden even te snuffelen en de herder dook boven op bUddy en greep m in zn kont. Buddy blafte en piepte terug. Ging liggen en later zitten. De hond ging nog even door en toen rende Buddy naar me toe en was t klaar. Dit alles op 5-8 meter afstand van me. ik schrok hoeveel herrie er gemaakt werd. Ik riep hem niet, zei niks en liep door en bleef even staan toen het erger werd voor t geval de hond hem niet losliet ofzo. De vrouw zei aan t begin nog wel hou op, maar deed en zei ook niets.  Nu vraag ik me af, zal het ook op de honden school vragen, hoe je het beste op zoiets kan reageren?? Ik zal hoe dan ook zulke honden tegen komen maar wil niet dat Buddy er teveel van leert want hij is zo vriendelijk en wil dat zo houden. Komt het dat hij nu groot wordt dat andere honden zo doen? Dit is al de derde deze week, maar deze was veruit het ergste. En eerlijk gezegd, hij luistert echt wel goed maar hij wil zo graag alle honden gedag zeggen .... Dat wordt al minder, maar die op 5 meter afstand zijn moeilijk te weerstaan. Zeker in een gebied waar iedereen los loopt en speelt.

 

Alvast bedankt!  

honden page profiel BlaiseBlaise

Wat ik niet begrijp is waarom de eigenaren op afstand blijven als honden naar elkaar gaan. Zo kan je toch niet ingrijpen? Wat jullie als eigenaren deden was het de honden zelf uit laten zoeken, fout.

De andere mevrouw zei nog iets maar jijzelf bleef ervan weg. Heel verkeerd.

Wil je niet aanvallen hoor, maar zo zal je vaker deze problemen krijgen. Als eigenaar laat jij je hond aan zijn lot over.

honden page profiel Giacolina & Buddy Giacolina & Buddy

honden foto van Giacolina & Buddy

Ik voel me niet zo snel aangevallen maar iedereen denkt anders. Heb net een paar andere herder eigenaren gesproken en die lopen altijd door met zoiets en laten het de honden zelf uit zoeken. Er tussen komen is zo fout zeggen ze. Pas als ze echt vechten en de één de ander niet meer los laat ingrijpen. Er tussen springen leren de honden niets van zeiden ze....en kan t niet escaleren omdat je weg loopt en zij snel achter de baas aan komen en dus niet door vechten. Dus uhm, wil niet aanvallen worden, maar er zijn dus meningen die jou meningen heel fout vinden. Ik probeer info te verzamelen ;) 

honden page profiel Giacolina & Buddy Giacolina & Buddy

honden foto van Giacolina & Buddy

En trouwens, wat helpt t om iets te zeggen als de hond niet luistert. Zoals roepen als hij weg rent en niet komt. En zachtjes zeggen als hij de hond toch grijpt. Kan je beter niets zeggen...

honden page profiel IsalindeIsalinde

honden foto van Isalinde

" hoe je het beste op zoiets kan reageren??  En eerlijk gezegd, hij luistert echt wel goed maar hij wil zo graag alle honden gedag zeggen .... Dat wordt al minder, maar die op 5 meter afstand zijn moeilijk te weerstaan. Zeker in een gebied waar iedereen los loopt en speelt.  "

 

Ik moet eerlijk zeggen dat ik het eens ben met Blaise. 

 

Zij zegt ook niet dat je ertussen moet springen, dat hoeft ook helemaal niet. Ook er vocaal tussenkomen is niet meteen noodzakelijk.

 

Maar ik zou nooit en dan ook echt nooit doorlopen. Blijf staan op een afstand van een meter of twee (of drie..). Behalve als jij zelf door wilt lopen, dan roep je je hond, wacht tot hij ook meekomt en loopt verder.

 

Waarom? Als het misgaat heeft een hond maar een paar seconden nodig voordat het helemaal misgaat. Als jij dan nog van een afstand aan moet komen zetten, ben je gewoon te laat. Je kunt als je doorloopt geen signalen zien van de honden, je kunt niet op tijd ingrijpen als je ziet dat het voor een van de honden genoeg is en hij dus overgaat op de aanval. Op het moment dat een aanval begonnen is, kan het binnen een paar seconden voorbij zijn. Als een hond eenmaal vast heeft, krijg je hem niet met een paar woorden weer los. 

 

Dus nee je hoeft niet meteen ertussen te springen of vocaal in actie te komen. Wel moet je, helemaal als je de andere hond niet kent, opletten of er leuk gespeeld wordt, of dat er andere signalen getoond worden. Als er (niet speels) gegrauwd of wat dan ook (dus iets dat niet duidelijk meer spelen is) wordt, dan kap je het spel af, zorgt ervoor dat je hond meeloopt en de andere hond er niet achterna komt en loop je door. 

 

 

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

3e Keer deze week...

Ik zou gaan aanlijnen voorlopig,aan een lange lijn,en gaan oefenen met terug roepen.

Hij is 8 maanden ,dus het puppy zijn is er wel vanaf,en is het gewoon zeer onbeleefd en dreigend om recht op een andere hond af te lopen/rennen/denderen,gemiddelde hond zal er zo (happend/snauwend) op reageren,omdat het in de hondentaal als dreigend/onbeleefd wordt gelezen.Dit soort gedrag ontstaat trouwens veelal doordat wij ze dat zo aanleren v.a. het pup zijn,overal recht op aflopen,aan de lijn,geen andere kant op kunnen-> dan maar (altijd)er recht op af,en dat pakt later vaak minder goed uit,zeker als je gaat puberen en volwassen gaat worden.

 

 

Ik ben ook van mening honden dingen niet te laten 'uitvechten'.De honden komen vanzelf in een cirkel van stress terecht,die eigenlijk een soort van oneindig wordt...

* van pup af aan verkeerde taal aangeleerd gekregen van de mens-recht op andere honden af gaan-later dit gedrag blijven herhalen,terwijl het niet geaccepteerd wordt omdat honden onderling het als dreigend ervaren-andere honden raken gestrest door deze manier van communiceren en knauwen/snauwen van zich af-de ge'knauwde'hond ervaart hierdoor ook weer stress-de volgende ontmoeting met weer een vreemde hond zal ook weer meer spanning opleveren-zal ook gehapt gaan worden enz enz enz enz*

 

Veel mensen vinden het misschien overdreven,maar ik houd mijn hond liever kalm en relaxt.Ik zie iedere keer als mijn hond moet grommen of snauwen dus een moment van stress en geen prettige ervaring voor haar.Kijk...2 keer in een week is te verdragen,maar het gebeurd ook dat mensen elke dag naar hetzelfde veld gaan en een hond gemiddeld élke dag minimaal 6 verschillende honden ontmoet,alles moet aftasten(is best zwaar,denk aan jezelf..je zal toch met 6 vreemde mensen een heel gesprekje moeten voeren en ook nog moeten 'knuffelen' of enige vorm van lichamelijk contact hebben),waarvan de helft zich opdringerig zal opstellen..waardoor die hond dan élke dag in ieder geval 3 stress momenten/ervaringen heeft...keer 7 dagen....To much!

 

 

Je mag en moet je hond juist helpen,als je hem dit laat aanwennen(het op alle honden af rennen en dat hij steeds wordt gecorrigeerd )dan krijg je straks een hond die ook reactief gaat reageren op honden,dus verdedigend.

Ga vanaf nu met hem aan de slag dat hij goed naar jouw luistert,(trainen,trainen en nog eens trainen op een positieve manier natuurlijk) en bij twijfel met afstanden lijn je hem op voorhand aan en loop je voorlopig een andere kant op,zodat hij weer kan leren dat hij niet iets hoeft/moet met élke hond.

 

Vergeet niet dat hij in de pubertijd zit en dat koppie niet altijd even goed mee zal werken.

http://www.hondenlezingen.nl/341055426

honden page profiel SamanthaSamantha

honden foto van Samantha

Nou ik moet toch ook gewoon doorlopen hoor. Yindi rent er blaffend met een boog omheen en die vindt vreemde honden eng. Als ik doorloop rent zij mee met mij en rent dus ook weg van de hond. 

Als ik blijf staan dan voelt zij zich bedreigd en zal ze van zich af gaan bijten. 

 

Oftewel, ik moet doorlopen. Dus dat is zeker niet altijd fout.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

dat is toch een hele anders situatie Samantha, totdat het een keer fout gaat, dus voor jou ook werk aan de winkel zeg ik dan.

 

Ik blijf altijd dicht bij faro bij een ontmoeting, hij weet dit vertrouwt er op, als er een hond met zijn poten op zijn rug komt, dan haal ik die hond weg, Faro hoeft niet te stressen, ik help hem.

 

En honden moeten het maar uitzoeken,

Ik ben het helemaal (nou bijna dan) mee eens met de dames hierboven.

Ik vergelijk mensenpraatjes niet met honden ontmoetingen, maar dat is dan ook het enige waar ik anders over denk.

 

Als het nodig is moet je kunnen in grijpen, dus ik blijf altijd bij de ontmoeting met een vreemde hond, en vraag ook meteen info aan de baas van de andere hond, gaat hij goed met reuen? als de kennismaking goed gaat en er word wat gesnuffeld en daarna meestal samen plassen dan laat ik het los, ik zie aan mijn hond wanneer het goed zit, ook als het niet helemaal goed zit.

honden page profiel SamanthaSamantha

honden foto van Samantha

Ik heb Yindi nog geen 3 maanden.. Tuurlijk moet ik aan het werk met haar. Maar ik gaf aan dat het in situaties helemaal niet slecht was maar juist goed.

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Beide benaderingen kunnen zinnig zijn; het ligt aan de omstandigheden!

Ik heb een behoorlijk grote hond,erg sociaal en vriendelijk; maar dat weet degene die er met een klein hondje aankomt ( nog ) niet.

Dus van verre schat ik de situatie in: is andere hond aangelijnd? Dan mijn hond ook direct aan de lijn en ik sta geen kennismaking toe.

Is ie los en lijkt het baasje relaxt? Ga maar kijken dan Wanda.

Mogen ze spelen dan blijf ik er bij staan, gezellig ravotten.

Mogen ze niet spelen, bv omdat ik merk dat de andere hond bang is, dan loop ik resoluut door en roep Wanda bij me.

Ze komt me altijd achterna.

 

Ik heb nog nooit een gevecht met haar als deelneemster meegemaakt, maar weet uit vorige situaties met vorige honden: bij elkaar én bij de honden blijven staan moedigt ze aan om kennis te maken, spelen, en als ze elkaar niet mogen of begrijpen: vechten.

Niet elk gevecht is dramatisch; het is vaak ' gewoon' een terechtwijzing op hondse manier van de ene hond naar de andere.

Maar als het erger wordt, klopt dat je dan moet ingrijpen.

Zeker!

En dan is het handig als je dichtbij staat.

Maar: het is jouw aanwezigheid geweest die de hond het sein gaf om eens uitgebreid met die andere hond te gaan communiceren....

 

Als je dit niet wilt, moet je ofwel je hond vroegtijdig aan lijnen ofwel resoluut doorlopen, daarmee laat je de hond weten dat er niet ( te lang) contact met de andere hond kan zijn. Hij moet met jou mee...

Conflict geen kans geven.

 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Ik heb Yindi nog geen 3 maanden.. Tuurlijk moet ik aan het werk met haar. Maar ik gaf aan dat het in situaties helemaal niet slecht was maar juist goed. "

  Ik vind het nooit goed, altijd bij je hond blijven, desnoods aanlijnen en steunen en begeleiden om zonder angst langs een andere hond te lopen.

 

faro probeerd altijd een herder te omtlopen, en dat is nou precies niet wat ik wil, want dan kan ik hem niet helpen als de herder achter hem aan komt, dus hou ik hem bij me en zorg dat de herder niet faro beklimt, dat is in dit geval het probleem.

Faro heeft last van zijn rug, en ik sta dat niet toe, geen poten op Faro.

Niet alle baasjes nemen mij dat in dank af, want hij wil zo leuk spelen, maar men vergeet dat faro pijn word gedaan.

 

Zo kan je het ook toepassen op een bange hond, hond wegjagen.

Andere baasjes zullen het vaak niet begrijpen dat is wel jammer.

honden page profiel SamanthaSamantha

honden foto van Samantha

Yindi is een pup die nog niet heeft geleerd dat andere honden niet eng zijn. Ik heb liever dat ze zelf ontwijkt. Laatst kwamen we een beagle tegen en daar heeft ze toch een soort van mee gespeeld. Als die te dichtbij kwam snauwde ze hem weg en dan ging die ook weg. Maar ook even samen rennen (en nee, geen wegrennen/opjagen).

 

Aan de lijn en andere honden in de buurt is totale paniek. Dat hadden we gisteren. Ze kon nergens heen en uit het niets stond er een hond bij haar. Ze heeft zichzelf onder geplast en mijn vriend gebeten (gesnauwd) om weg proberen te komen. TOTALE PANIEK.

Als ze losloopt ontwijkt ze die honden, blaft ze weg en houd uit zichzelf afstand.

Dat heb ik liever dan paniek.

honden page profiel BlaiseBlaise

Hoe zeg ik dit zonder te kwetsen? Dit is absoluut niet mijn opzet hoor, probeer nu iets uit te leggen:

Je (ts) zegt dat je anderen sprak die ook herders hebben en het de honden ook laten uitzoeken.

Het hebben van een hond of ras is NOOIT een garantie of reden dat je het daarom goed doet. Als je iets leert, ook verkeerde info, kan je het je hele leven verkeerd doen, dus jaren honden hebben zegt echt niks.

Sterker nog, je kan het elkaar ook verkeerd leren (met de beste bedoelingen vaak).

Honden in bepaalde situaties horen niet meer, zijn gefocussed op de situatie.... en helemaal als ze er alleen voor staan !!! Luisteren is afleiding van het gevaar, jij bent op dat moment niet belangrijk want je "doet toch niets".

Ik ga geen preek afsteken of dieper op in, maar als je een goede band met je hond wil en van hem op aankunnen zal je hond OOK van jou op aan moeten kunnen.    

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Toen ons Sadi werd aangevallen door een stofferd zei ik met een wat zwaardere stem loss, beest liet verbaast los. Maakte boogje wou naar de hals, maar sadi gooide haar kont erin. Weer een boog om nieuw aanvals plek te zoeken, terwijl ik probeerde sadi af te schermen dook tjaard tussen ons en de stafford in met zijn wandelstok overdwars.
Toen t beest de wandelstok vast had (van binnen ijzer),was ze verbaadt en bleef in soort van bevroren toestand staan waarop t baasje kon aanlijnen.

Zulke momenten gaan heel snel. Belangrijkste is niet gaan schreeuwen ook een herder kan daardoor juist feller worden.

Je moet op zo'n moment natuurlijk ook maar in staat zijn om wat te doen, er zijn mensen die in paniek schieten en verlammen.

Ik weet nog steeds niet hoe het kwam dat we exact deden wat we deden, maar ben wel blij dat het zo gegaan is.

Maar elke situatie is anders, en het us lastig te zeggen wat moet je anders want kun je dat ook.

Geef je hond t gevoel dat je wat aan de situatie probeert te doen. Probeer rustig te blijven want de honden voelen je paniek.

Probeer af te bluffen met een commando.

Ik weet alleen dat ik in de situatie met Sadi en die stafford instinctief reageerde. En Sadi perfect reageerde door haar kont erin te gooien, en niet te gillen,grommen of wat ook>dat had de andere hond alleen maar feller gemaakt. Ze bleef heel beheerst en oplettend. Wel is ze nu bang voor de betreffende hond. (Wil wel benadrukken ook gezien de naam die de staffords vaak opgelegt krijgen, dat Sadi er geen schade aan over heeft gehouden)



honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Sorry voor de mobiele schrijffouten

honden page profiel Giacolina & Buddy Giacolina & Buddy

honden foto van Giacolina & Buddy

Bedankt voor de reacties! 

 

Het is moeilijk om de situatie hier goed te beschrijven. Nu denken jullie wellicht dat ik gewoon door liep en 100 meter verder op stond. Haha.. Nee. Ik liep eerst een stukje door, er om heen naar de andere zijde van het veld. Maar na al die herrie keek ik precies wat er gebeurde voor t geval er in gegerepen moest worden. Hij is mijn 'kleine' alles... Maar als dit gewoon een machtsvertoon was...en niet meer dan dat...Buddy moet hondentaal leren. Ik ga me er op dit niveau niet in mengen. Tuurlijk stond ik klaar op 5 meter om wat te doen. Ik schrok, het was de eerste keer. Hij heeft Buddy niet vast gehad.... Maar ze maakten zoveel herrie. Ben zo geschrokken. 

En de honden liepen op elkaar af hoor, BuddY liep naar hem als die herder naar ons. Het duurde bij elkaar nog geen minuut denk ik... En wellicht als jullie als hele ervaren honden eigenaren het gezien hadden, het hadden geïnterpreteerd als een dominante hond die even de rangorde moest bepalen. 

Een hond hierdoor aanlijnen? Oh dat vind ik pas zieilig... dan kan hij niet los in t bos waar ik iedere dag loop en het al vanaf 15 weken oud altijd goed gaat? Nou goed. Bedankt voor de reacties. Ik zal vandaag op de honden school de situatie eens uitleggen. 

 

honden page profiel Giacolina & Buddy Giacolina & Buddy

honden foto van Giacolina & Buddy

" Toen ons Sadi werd aangevallen door een stofferd zei ik met een wat zwaardere stem loss, beest liet verbaast los. Maakte boogje wou naar de hals, maar sadi gooide haar kont erin. Weer een boog om nieuw aanvals plek te zoeken, terwijl ik probeerde sadi af te schermen dook tjaard tussen ons en de stafford in met zijn wandelstok overdwars.
Toen t beest de wandelstok vast had (van binnen ijzer),was ze verbaadt en bleef in soort van bevroren toestand staan waarop t baasje kon aanlijnen.

Zulke momenten gaan heel snel. Belangrijkste is niet gaan schreeuwen ook een herder kan daardoor juist feller worden.

Je moet op zo'n moment natuurlijk ook maar in staat zijn om wat te doen, er zijn mensen die in paniek schieten en verlammen.

Ik weet nog steeds niet hoe het kwam dat we exact deden wat we deden, maar ben wel blij dat het zo gegaan is.

Maar elke situatie is anders, en het us lastig te zeggen wat moet je anders want kun je dat ook.

Geef je hond t gevoel dat je wat aan de situatie probeert te doen. Probeer rustig te blijven want de honden voelen je paniek.

Probeer af te bluffen met een commando.

Ik weet alleen dat ik in de situatie met Sadi en die stafford instinctief reageerde. En Sadi perfect reageerde door haar kont erin te gooien, en niet te gillen,grommen of wat ook>dat had de andere hond alleen maar feller gemaakt. Ze bleef heel beheerst en oplettend. Wel is ze nu bang voor de betreffende hond. (Wil wel benadrukken ook gezien de naam die de staffords vaak opgelegt krijgen, dat Sadi er geen schade aan over heeft gehouden) "

 

Ja ik oefen ook met hem dat hij bij me komt. Als hij los loopt met andere honden..gewoon tussendoor... En soms ook als hij wat verder loopt en een hond ziet. Vorig weekend is het gelukt dat hij mij me bleef...voor t eerst. De honden waren op ruime afstand maar een maand geleden zou hij er heen zijn gegaan. Dat is dus al een goede vooruitgang. Maar ik ken in de buurt alleen maar pups die overal op af stormen. Hond, vogel, blaadje, zolang t maar beweegt. Dat is echt leuker dan mijn commando of het speeltje wat ik mee heb en waar ik dan heel debiel mee doe om toch 'leuker' te zijn haha. 

Wat ik wel ga doen is op een veld met lange lijn oefenen, dan kan hij daar niet heen rennen en direct oefenen. Maar had al begrepen van anderen dat ze dat commando pas echt opvolgen na ongeveer ander half jaar want nu is alles nog veel te interessant. 

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

In dit geval gaf ik de vreemde hond een commando die daardoor  verbluft was en even los liet. Ik doelde dus niet op een specifiek commando naar je eigen hond. Als jou hond door de ander wordt vast gehouden valt er weinig te voldoen aan het commando "hier"  (Niet dat het commando "los" altijd werkt [hoe diep zit de focus al] maar proberen kan altijd)

honden page profiel marjolein van berloomarjolein van berloo

honden foto van marjolein van berloo

Renate jk lees dat je een wandelstok had met een ijzeren kern, is dat een aanbeveling die mee te nemen naar plekken die voor je hond gevaarlijk kunnen zijn. 

Een break stick altijd meenemen is dat een idee?

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Ik bedoel voor de hond die je niet kent, even aanlijnen, zodat je de kennismaking onder controle hebt, daarna doorlopen, en dan weer losmaken.

Gaat het goed, dan kan je hem loslaten.

In 1 minuut kan een hond zwaar gewond raken, dat vind ik pas zielig.

Ik bedoel dus, als je een hond niet kent, en je zeker als je nog niet zo ervaren bent.

En als er sprake is van rangorde, jij bent de baas, en laat niet toe dat een andere hond jou hond bijt.

Anderhalf jaar om het commando hier te leren vind ik wel erg lang.

Voor mij zou dat het eerste commando zijn wat ik zou leren.

5 a 8 meter en doorlopen geeft geen signaal af bij je hond, bij jou ben ik veilig.

 

Het is lastig, ik snap dat wel, maar zo zie ik het.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

" Renate jk lees dat je een wandelstok had met een ijzeren kern, is dat een aanbeveling die mee te nemen naar plekken die voor je hond gevaarlijk kunnen zijn. 
Een break stick altijd meenemen is dat een idee? "

 In dit geval had mijn vriend die i.v.m. de 3-voudige herseninfarct die hij afgelopen kerst heeft gehad, en zijn evenwicht die al niet perfect was nog een tik heeft mee gehad. En hij veel last heeft gehad van beenuitval (wat op het moment wel goed lijkt te gaan) maar voor zekerheid loopt ie toch nog met de wandelstok. Is al beter dan de rollator waar die eerst mee liep (op zijn 37ste). (we hadden m dus niet bij ons voor dit soort situaties zeg maar)

 

Breakstick is een idee (wil er zelf ook nog een hebben gewoon voor geval van nodig) Wandelstok kwam voor ons op dat moment goed uit. (voordeel is dat de wandelstok die we hebben ook inklapbaar is dus redelijk makkelijk mee te nemen ook als je m niet gebruikt, maar daar maak je een hondenbek niet mee open natuurlijk als ie eenmaal vast heeft en met een breakstick kan dat wel).

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Ik denk dat buddy zijn puppyliscentie kwijtraakt en hij weer moet leren hoe hij met andere honden omgaat 

 

verder ben ik het eens met blaise en soraya

Anoniem (Gast)

Oké nu even om het voor mij duidelijk te krijgen. 

De hond aanlijnen als ik een ander Zie? Dus dan mogen ze allemaal naar hem maar hij zit vast. Zou hij zich lekker voelen zeg.... En dan als ik hem niet kan pakken om aan t lijnen ga ik achter hem aan? of....

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

ik zou beginnen met het commando hier eindeloos te gaan oefenen, ik ken zat honden van nog geen jaar die dat wel kunnen, jonger zelfs.

 

Want wat als jou hond een valse hond vrolijk gaat begroeten?

 

Als je dat onder de knie hebt, dan hoef je hem niet eens meer aan te lijnen.

 

Ik neem aan dat je ook bekende honden tegenkomt, dan hoeft het niet, maar handig om te oefenen is het wel, ik doe het alleen bij vreemde honden, dan roep ik faro bij me, ik hoef hem niet aan te lijnen, hij begrijpt wat de bedoeling is..

 

het is geen kritiek hoor, ik merk je ergernis, dus ik hou het hier bij.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

" Oké nu even om het voor mij duidelijk te krijgen. 
De hond aanlijnen als ik een ander Zie? Dus dan mogen ze allemaal naar hem maar hij zit vast. Zou hij zich lekker voelen zeg.... En dan als ik hem niet kan pakken om aan t lijnen ga ik achter hem aan? of.... "

 Even mijn eigen stukje tekst op herhaling:

 

Je mag en moet je hond juist helpen,als je hem dit laat aanwennen(het op alle honden af rennen en dat hij steeds wordt gecorrigeerd )dan krijg je straks een hond die ook reactief gaat reageren op honden,dus verdedigend.

Ga vanaf nu met hem aan de slag dat hij goed naar jouw luistert,(trainen,trainen en nog eens trainen op een positieve manier natuurlijk) en bij twijfel met afstanden lijn je hem op voorhand aan en loop je voorlopig een andere kant op,zodat hij weer kan leren dat hij niet iets hoeft/moet met élke hond.

 

 

Je hond aanlijnen is niet zielig(het is veel zieliger om hem nu zo steeds 'kopje onder' te laten gaan,waardoor hij straks super onzeker wordt en ook gaat happen,het gebeurd echt niet per toeval dat hij nu 3 keer in 1 week op zijn kop krijgt),hierdoor kun je hem leren dat hij bij jou gaat blijven (ook voor de toekomst) i.p.v. dat hij persé bij elke hond moet gaan buurten.Zeker met deze leeftijd kun je mooi gedrag ombuigen.

Als je het zo laat ,dan komt hij alleen maar vaker in problemen met gehap en gesnauw..met als gevolg dat hij uiteindelijk ook happerig en snauwerig gaat worden.

Volgende forumvraag: Taxidermie
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^