Vieze ogen door KVV ???

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Marion BrennekeMarion Brenneke

honden foto van Marion Brenneke

Nu dat nog 
Kom net van de DA (homeopaat) en heb gevraagd, of hij mij met iets kan helpen omdat Noah (Flatcoated Retriever en 5 maanden oud) voortdurend vieze oogjes heeft. DA vroeg mij, wat de hond eet en ik zei KVV. Oh, zei die en hoeveel zo per dag ? Ik zei momenteel weegt de hond iets meer dan 20 kg en hij krijgt tussen de 850 en 900 gr in twee maaltijden.
Ah, zei die DA begin dan al maar om de hond maximaal 500 gr van dat vlees te geven en als die een jaar oud is moet je die naar maximum 350 gr terugbrengen.....
Tja, ik heb dan maar betaald en ben terug naar huis gereden. Onderweg in de auto zei ik tegen mijn man dat ik heel bewust niet gevraagd heb, wat bij die 350 gr KVV dan nog bij moet want zo een hoeveelheid eten voor een volwassen hond: ik weet niet, zunne 

Ik zou in ieder geval geweten hebben, wat die DA zou geantwoord hebben en brok is voor mij geen optie !!
Nu blijft natuurlijk de vraag: van wat krijgt Noah die vieze oogjes en hoe moet ik dat probleem oplossen (behalve de hond laten verhongeren zoals de DA opperde  ??
Men heeft mij al aangeraden, een lever compositum te geven, maar hoe kan ik weten, dat ik daarmee niets verkeerd doe, of kan ik zo een toevoeging geven naar het principe "baat het niet dan schaad het niet" ???

 

Ben heel dankbaar voor tips en hints.

 

Alvast bedankt en groetjes
Marion

honden page profiel DirkDirk

honden foto van Dirk

Hoi

Het is toch 20 gram per kilo.
Dus 20x20 is 400 gram

Dus misschien geef je hem inderdaad te veel.

honden page profiel DirkDirk 1 doggies

honden foto van Dirk

Nee dat klopt niet haha wat ik net zei

Dirk krijgt 250 en die weegt 6,5
Hahaha

Geef je je hond toevallig kaas? Daar kreeg Dirk het van

honden page profiel Marion BrennekeMarion Brenneke

honden foto van Marion Brenneke

"Geef je je hond toevallig kaas? Daar kreeg Dirk het van"

 Tja, ik geef hem inderdaad momenteel weer af en toe kaas, maar hij had het ook toen hij helemaal geen kaas kreeg 
Ik had tot hiertoe de KVV van Degomeat België en vanaf morgen komen er 7 verschillende diersoorten van de Kiezebrink Mixen plus de Orgaanmix.
Noah krijgt ook 1 x per week een rauw ei, af en toe wat zalmolie over zijn eten en ook soms wel eens wat appelstukjes als mijn man 's avonds een appel eet....
Verder kijk en voel ik zowat dagelijks aan mijn hond en bij Noah zijn b.v. de ribben perfect te voelen. Als ik de indruk krijg dat hij wat bij komt, geef ik weer wat minder, lijkt hij te mager, geef ik wat meer.
Noah heeft ook wel vrij veel beweging.....

honden page profiel DirkDirk

honden foto van Dirk

Ik weet het verder ook niet.
Hoop dat iemand anders een tip voor je heeft

honden page profiel Manfred, baasje van Hugo en MollyManfred, baasje van Hugo en Molly 2 doggies

honden foto van Manfred, baasje van Hugo en Molly

Ik zal het maar cru zeggen, homeopaten zijn meesters in het doen van ongefundeerde uitspraken.

Wat betreft het voedingsadvies: dat is volstrekte onzin. Voeren doe je op het oog: als je hond mooi op gewicht blijft, een goed figuur heeft, dan voer je de juiste hoeveelheid.

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.) 1 doggies

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Ik had altijd begrepen dat een volwassen hond ongeveer tussen de 1 en 2% van zijn lichaamsgewicht aan vers nodig heeft. Maar idd zijn er honden die meer nodig hebben en honden die minder nodig hebben. 

Ik heb een hondje wat snel dik wordt en die weegt nu 8,2 kg en krijgt nu ongeveer 120 gram vers per dag. Ze krijgt maar 2 dagen in de week vers en de andere dagen krijgt ze 120 gram brok. Hier doet ze het goed op. 

 

Maar het ligt ook aan het soort kvv  wat je geeft natuurlijk.

 

Vriendin van mij heeft een hond van 14 kg en die geeft alleen vers. Zij geeft haar hond 250 gram. 

 

Maar een pup is in de groei en die heeft met nodig. Maar wat de hoeveelheid vlees met ogen te maken heeft?

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Gijs had ook vaak van die vieze snotjes in zn ogen, bij mij is bij de da gezegd dat dat een jonge honden kwaal is en ze daar vanzelf over heen groeien

nu heeft hij het bijna niet meer 

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Yara

Bij yara is het een teken van allergieën. Diverse pollen, mijten en grassoorten. En waarschijnlijk ook voedselintollerantie voor bepaalde soorten.

 

Bij het wisselen naar een ander merk voer had ze er ook wel eens last van. En dan was het ontgiften hoorde ik. Dit was meestal na een ruime week weer over. 

 

Zoals je ziet zegt iedereen wat anders, dus dat schiet lekker op haha. 

 

heeft hij nog andere klachten? Jeuk, geïrriteerde huid, geïrriteerde pootjes ofzo?

honden page profiel Marion BrennekeMarion Brenneke

honden foto van Marion Brenneke

"heeft hij nog andere klachten? Jeuk, geïrriteerde huid, geïrriteerde pootjes ofzo?"

 Wel: ja 
Eigenlijk krabt hij zich naar mijn eigen goesting inderdaad teveel. Maar ik kijk zijn huid na en b.v. zijn buik is niet rood. Hij krabt zich eigenlijk altijd waar zijn halsband zit en zo heb ik het daar op gestoken.
Of hij heeft ook al vastgebeten teken van zich afgekrabd (dan kan ik daar makkelijker mijn voet op zetten ). Hij heeft b.v. ook geen roos of huidschilfers of zo.
De DA vandaag zei ook, dat die zou stoppen, zich te krabben als ik hem minder eten geef....... 

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Yara

"  Wel: ja Eigenlijk krabt hij zich naar mijn eigen goesting inderdaad teveel. Maar ik kijk zijn huid na en b.v. zijn buik is niet rood. Hij krabt zich eigenlijk altijd waar zijn halsband zit en zo heb ik het daar op gestoken.Of hij heeft ook al vastgebeten teken van zich afgekrabd (dan kan ik daar makkelijker mijn voet op zetten ). Hij heeft b.v. ook geen roos of huidschilfers of zo.De DA vandaag zei ook, dat die zou stoppen, zich te krabben als ik hem minder eten geef.......  "

 Hmmm als hij ook veel krabt zou ik het toch meer in de allergieën zoeken. 

 

Wat minder eten zou moeten doen voor jeuk en vieze ogen is me echt een raadsel.

Ja, als het een voedselallergie/intolerantie is en je geeft hem geen eten meer zal het vast opgelost zijn. Maar dat zal de da vast niet bedoelen

 

Misschien even beginnen met hem een tuig omdoen voorlopig. Dan kan je alvast uitsluiten of bevestigen dat het krabben daar door komt? 

honden page profiel Linda & MayroLinda & Mayro 3 doggies

honden foto van Linda & Mayro

Wat een complete onzin dat je hond er last van zou hebben omdat je hem te veel voert. Mayro kreeg 1kg KVV per dag toen hij 1,5 was, hij viel anders echt af en hij heeft al niets extra's.

 

Welk soort vlees geef je? Dan bedoel ik meer van welk dier?

 

Onze hond heeft veel jeuk en krijgt ook vieze ogen en oren. Bij hem is dit ook door een allergie. Hij reageert op rund en kip en op granen. Dus als er magen in het KVV zitten van een dier die granen eet, kan hij ook reageren.

 

Zijn er seizoenen waarin je hond meer jeuk of vieze ogen heeft? Het kan ook heel goed hooikoorts zijn, mijten of andere omgevingsfactoren.

 

Eventueel zou je een bloedonderzoek kunnen overwegen of je hond allergieën heeft. Geloof dat dit ongeveer €250,- kost.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 2 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Mellow heeft ook altijd van die friemeltjes bij haar ogen. Op vlees had ze het veel erger, nu op brok ook nog wel, maar wel minder.

Heb het wel eens aan de dierenarts gevraagd en die heeft nooit wat over het soort voer (toen nog KVV) en de hoeveelheid gezegd.

Volgens hem liggen haar ogen wat dieper dan gemiddeld en kan dit geen kwaad. Zolang het gewoon helder is en ze niet van die bloeddoorlopen ogen heeft (wat niet het geval is, haar ogen zelf zien er mooi uit).

 

Teveel voeren en vieze ogen kan ik ook niet helemaal met elkaar rijmen. Dat een hond dik wordt van teveel voer kan natuurlijk wel, maar dat merk je snel genoeg 

 

Je zou inderdaad eens kunnen kijken of het aan de diersoorten ligt.

honden page profiel Marion BrennekeMarion Brenneke

honden foto van Marion Brenneke

"Welk soort vlees geef je? Dan bedoel ik meer van welk dier?
 
Zijn er seizoenen waarin je hond meer jeuk of vieze ogen heeft? Het kan ook heel goed hooikoorts zijn, mijten of andere omgevingsfactoren."

 Wel ik geef eend, fazant, kip, lam, rund en zalm en dan nog een orgaanmix. Verder krijgt hij af en toe gemalen pens.

Noah heeft nog niet zooo veel seizoenen gezien want hij is pas sinds eind januari bij ons..... 

honden page profiel Linda & MayroLinda & Mayro 3 doggies

honden foto van Linda & Mayro

"  Wel ik geef eend, fazant, kip, lam, rund en zalm en dan nog een orgaanmix. Verder krijgt hij af en toe gemalen pens.Noah heeft nog niet zooo veel seizoenen gezien want hij is pas sinds eind januari bij ons.....  "

 
Heeft Noah vanaf januari al problemen? Of is het sinds het voorjaar begonnen?
Bekijk dit gehele jaar of je verschil ziet. Huisstofmijt bijvoorbeeld komt in de donkere en koudere periodes veel meer voor. Je hebt de deuren dicht en het is donkerder in huis, dit maakt dat de beestjes er prima kunnen vertoeven. Totdat de deuren open blijven en het ligt veel naar binnen valt in de zomertijden. In het voorjaar is hooikoorts weer een bekend verschijnsel waar ook jeuk en vieze ogen van kunnen komen.

 

Je zou eventueel, als je denkt dat er sprake is van een voedingsallergie, een eliminatiedieet kunnen doen.

Hou het in ieder geval in de gaten en houd in je achterhoofd dat er dingen zijn die je kunt doen om uit te sluiten en te onderzoeken of er meer aan de hand is.

 

Denk echt niet dat je minder moet voeren. Dierenartsen weten in de regel weinig van voeding af. Dat is mijn ervaring, uiteraard

honden page profiel Marion BrennekeMarion Brenneke

honden foto van Marion Brenneke

"Heeft Noah vanaf januari al problemen?"

 Ja, eigenlijk heeft die dat al van in begin gehad......
Sommige zeggen dan weer dat het bij pups door het groeien kan komen, en nu is die natuurlijk zijn tanden aan het wisselen en daar zou het ook van kunnen komen.
Op de duur weet je het gewoon niet meer.
Ik zal toch, denk ik eens een bloedonderzoek laten doen want daar kan ik al een en ander mee uitsluiten.
Hij heeft nog nooit in z'n (jonge) leven brok gegeten dus ik geloof niet echt in een voedselallergie of intolerantie. Op de hondenschool zijn heel veel Barfers en die wisten mij te vertellen, wat je meestal ook overal leest, namelijk dat intolerantie's het meeste voorkomen tegen rund en kip.
Eigenlijk krijgt Noah niet echt heel veel rund en bij de kip is mij nog nooit opgevallen, dat die zich er na buitengewoon krabt.
Zal het toch eens met eliminatie kunnen proberen.....

honden page profiel Linda & MayroLinda & Mayro 3 doggies

honden foto van Linda & Mayro

"  Ja, eigenlijk heeft die dat al van in begin gehad......Sommige zeggen dan weer dat het bij pups door het groeien kan komen, en nu is die natuurlijk zijn tanden aan het wisselen en daar zou het ook van kunnen komen.Op de duur weet je het gewoon niet meer.Ik zal toch, denk ik eens een bloedonderzoek laten doen want daar kan ik al een en ander mee uitsluiten.Hij heeft nog nooit in z'n (jonge) leven brok gegeten dus ik geloof niet echt in een voedselallergie of intolerantie. Op de hondenschool zijn heel veel Barfers en die wisten mij te vertellen, wat je meestal ook overal leest, namelijk dat intolerantie's het meeste voorkomen tegen rund en kip.Eigenlijk krijgt Noah niet echt heel veel rund en bij de kip is mij nog nooit opgevallen, dat die zich er na buitengewoon krabt.Zal het toch eens met eliminatie kunnen proberen..... "

 Prima oplossing. Je hebt verschillende testen qua allergieën. Je kunt breed testen op voeding en omgevingsfactoren. Wij hebben alleen getest op omgevingsfactoren en qua eliminatiedieet zijn we op de voedingsallergieën uitgekomen

 

Als onze hond rund heeft gehad moet hij overgeven. Bij kip gaat hij krabben en krijgt hij oorontsteking en vieze ogen. Een allergie bouwt inderdaad op. Hoe meer hij iets krijgt, hoe meer reactie er komt totdat er sprake is van een allergie. Op de test van omgevingsfactoren zat Mayro met veel mijten op het formaat allergie. Met andere dingen, zoals pollen, zat hij nog niet hoog genoeg om te spreken van een allergie. Maar hij zat daar al wel vrij hoog in. De kans dat dit ooit een allergie wordt, is vrij aannemelijk.


Zo kan het ook met kip zijn, of granen etc. Misschien kun je de dierenarts eens vragen welke testen mogelijk zijn en wat de prijzen bij je DA zijn.

honden page profiel Naomi & de 'kids' ....Naomi & de 'kids' .... 1 doggies

honden foto van Naomi & de 'kids' ....

Denk dat je inderdaad teveel geeft hoor.... Mijn Ceasar woog 47 kg en at 500 gram per dag! Wat betreft de traanoogjes; geen idee, het kan heel veel zijn! Van stof in de ogen bij wijze van tot aan complete allergieën

honden page profiel Marion BrennekeMarion Brenneke

honden foto van Marion Brenneke

"Mijn Ceasar woog 47 kg en at 500 gram per dag!"

 
Maar die bewoog misschien niet ???
Als ik aan Noah 500 gr per dag geef, sterft die gegarandeerd 
Of, hoe zei iemand tegen mij: dan halen ze hem bij mij weg wegens "verwaarlozing"....
Als ik op een volwassen gewicht reken van zeg maar 33 kg en ik moet ongeveer 30 gr pr kilo lichaamsgewicht voeren, kom ik net niet op 1 kg per dag.
De fokster waar Noah vandaan komt geeft dat zelfs aan haar teven.....

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

"  Maar die bewoog misschien niet ???Als ik aan Noah 500 gr per dag geef, sterft die gegarandeerd Of, hoe zei iemand tegen mij: dan halen ze hem bij mij weg wegens "verwaarlozing"....Als ik op een volwassen gewicht reken van zeg maar 33 kg en ik moet ongeveer 30 gr pr kilo lichaamsgewicht voeren, kom ik net niet op 1 kg per dag.De fokster waar Noah vandaan komt geeft dat zelfs aan haar teven..... "

 Voor een hond van 5 maanden is de richtlijn 4% van het lichaamsgewicht. 

Als noah nu niet te dik is, kom je op 800 gr per dag. 

Dus zover zit je er niet boven. En als hij goed op gewicht is heeft hij het blijkbaar nodig. 

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Als je deze richtlijn aanhoud zul je redelijk goed uitkomen, dan zou je rond de 800 gram mogen voeren dus dat doe je nu prima..., en dan zelf goed in de gaten houden hoe de hond eruit ziet.

 

Welk dier? Hoeveelheid per dag Hoevaak?
Pup tot 4 maanden: 50 gram per kg lichaamsgewicht
4-7 maanden: 40 gram per kg lichaamsgewicht
7-10 maanden: 30 gram per kg lichaamsgewicht
10+ maanden: 20 gram per kg lichaamsgewicht
tot 3 maanden: 4 keer per dag,
3- 6 maanden : 3 keer per dag
6- 12 maanden:  2 keer per dag.
12+ maanden: 1 of 2 keer per dag
Volwassen hond 20-30 gram per kg lichaamsgewicht.
Actieve, levendige en kleine honden: tot zo’n 40 gram per kg lichaamsgewicht
Drachtige en zogende hond: 30-40 gram per kg lichaamsgewicht
1 of 2 keer per dag

 

 

Percentages zeggen namelijk niet altijd zoveel..., hier ook één die tussen de 3 en 4% eet..., en die is gewoon volwassen 

honden foto van Naomi & de 'kids' ....

"  Maar die bewoog misschien niet ???Als ik aan Noah 500 gr per dag geef, sterft die gegarandeerd Of, hoe zei iemand tegen mij: dan halen ze hem bij mij weg wegens "verwaarlozing"....Als ik op een volwassen gewicht reken van zeg maar 33 kg en ik moet ongeveer 30 gr pr kilo lichaamsgewicht voeren, kom ik net niet op 1 kg per dag.De fokster waar Noah vandaan komt geeft dat zelfs aan haar teven..... "

 



Nou, hij liep geen drie uur per dag nee ivm z'n artrose (kon hij niet meer de laatste jaren, 1,5 u maximaal), maar ook toen hij nog actiever was, was het normale veel te veel hoor... Mager is hij nooit geweest op KVV, op 800 gram per dag werd Ceas veel te dik ;-) maar beweging kreeg hij voldoende binnen zijn mogelijkheden

Nu is 500 gr voor actieve jonge hond te weinig, maar 600 per dag, lijkt me voldoende.. Een kilo bijna per dag voor een hond van 20 kg vind ik wel heel veel ... Uiteraard op het oog voeren altijd, daar ben ik sowieso voor..

honden page profiel Marion BrennekeMarion Brenneke

honden foto van Marion Brenneke

Wel, Noah staat sinds deze week al op 2 maaltijden per dag en ik heb de indruk dat hij dat goed vind. Gisteren b.v. zag ik 's middags dat hij precies honger had en heb ik hem een haring gegeven.
Ik voer inderdaad eigenlijk zeer sterk met het oog.
Ik weeg het eten wel af om het overzicht niet te verliezen, maar als ik b.v. merk dat het laagje op z'n ribben wat te dik wordt, krijgt hij ook wel wat minder.....
Noah is trouwens echt wel "hyperactief"  en verbruikt ontzettend veel energie.
De voorbije maand was mijn man elke dag gaan werken en toen kwam er eindelijk eens rust in huis. Is de heer des huizes thuis, is de hond ook binnen nog eens de hele dag in beweging  
Maar dat is een ander verhaal voor een aparte topic 

honden foto van Naomi & de 'kids' ....

Oooooh wacht, ik moet naar de opticien geloof ik ;-)

Hij is nog maar heel jong zie ik nu!! Ik neem mijn commentaar terug, ik dacht dat het om een ruim volwassen hond van 20 kg ging, ik had het stukje "5 maanden oud" gemist ;-) excuzes moi! O-) Dom dom dom haha

Heeft Noah puppy-ADHD of gewoon adhd? Het een gaat nog wel over, het ander niet O-) hahaha

Wij hadden ooit een oudduitse herder met ADHD... Omg dat is echt niet grappig meer soms! Haha. Zó groot en dan zó druk *aaaaaah*
Gelukkig wel lief O-)

honden page profiel Marion BrennekeMarion Brenneke

honden foto van Marion Brenneke

"Heeft Noah puppy-ADHD of gewoon adhd? Het een gaat nog wel over, het ander niet"

 Goede vraag.....
Ik weet een ding en dat is dat de vader van Noah ondertussen 4 jaar oud is en dat is precies Noah in het groot 
Wij zijn daar eens een hele namiddag op bezoek geweest en die kon geen volledige minuut op dezelfde plaats zitten.
Euh: ik zou voor dit onderwerp denk ik beter een nieuwe topic openen 

honden foto van Naomi & de 'kids' ....

"  Goede vraag.....Ik weet een ding en dat is dat de vader van Noah ondertussen 4 jaar oud is en dat is precies Noah in het groot Wij zijn daar eens een hele namiddag op bezoek geweest en die kon geen volledige minuut op dezelfde plaats zitten.Euh: ik zou voor dit onderwerp denk ik beter een nieuwe topic openen  "

 



Oh gosh, nou succes! O-)
Open een topic over z'n capriolen, kunnen we mee lachen hahaha

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^