Ze wil haar brokken niet meer en nu?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel buyse veroniquebuyse veronique

honden foto van buyse veronique

Sinds een week en half begon nao raar te doen smorgens wilt ze haar eten niet smidags at ze wel maar sedert twee dagen wil ze geen korrels meer eten ze pakt een paar in haar muil en laat ze er weer uitvallen kan dit zijn dat ze haar korrels niet meer lust ik weet niet meer wat gedaan

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker

honden foto van cia v.d. heijden

 

 

Hoe vaak geef je brokken op de dag?

 

Je kunt er eventueel wat warm water over doen...

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Eet ze andere dingen wel? Als ze helemaal niks eet kan het zijn dat ze zich niet goed voelt (pijn misschien?).

Als het alleen om de brokjes/korrels gaat kan het best zijn dat ze hier gewoon op uit gekeken is.

 

Is ze verder wel speels, wil ze wel mee wandelen, is ze blij als je even bent weg geweest en weer terug komt?

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Ik zeg niet lusten

Jeff spuugt ook uit wat hij vies vind

als ze honger hebben proberen ze het wat langer/beter

 

overigens wat Jeff echt niet lust/opeens niet eet, is hij vaak ook intolerant voor

 

Wat geef je nu?

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Hoe oud is ze? Kan het zijn dat ze gaat wisselen of is dit al gebeurd? 

 

Misschien dat ze loops moet worden? Mijn hond had een stuk minder eetlust toen ze loops moest worden. 

 

Voor de rest ben ik het eens met de antwoorden hier boven, niks aan toe te voegen verder. 

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Welke brokken voer je?

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Medisch is uitgesloten? zoals gebit? Al het andere word wel gewoon gegeten.

Honden kunnen heel duidelijk zijn. Zowel als ze het voer niet lekker vinden. Als ook als ze een te veel van bepaalde stoffen binnen krijgen door het voer.

En in de wisselperiode, rond loopsheid word er vaak slechter gegeten en ook bij reutjes met loopse teefjes in de buurt word dit vaker gezien.

honden page profiel buyse veroniquebuyse veronique

honden foto van buyse veronique

Ze is een maand geleden loops geweest ik geef euro premium korrels het zelfde merk dat onze fokker gebruikt voor zijn honden ik heb nog een zak met andere korrels staan van onze vorige hond Lowie ik heb deze eens gegeven aan nao en die eet ze op ik denk dat het probleem is dat ze euro premium korrels gewoon niet meer lust ze   Mericikes voor de reacties 

honden page profiel Cindy & CoCindy & Co

honden foto van Cindy & Co

" Ze is een maand geleden loops geweest ik geef euro premium korrels het zelfde merk dat onze fokker gebruikt voor zijn honden ik heb nog een zak met andere korrels staan van onze vorige hond Lowie ik heb deze eens gegeven aan nao en die eet ze op ik denk dat het probleem is dat ze euro premium korrels gewoon niet meer lust ze   Mericikes voor de reacties  "

 Ga best eens naar de DA. Zo begonnen bij onze dobermann ook de schijnzwangerschappen. Ze wou ook niet meer eten, wel als het wat anders was met extra geur aan, maar toch niet echt overtuigd.

 

Of ze lust de brokken niet graag meer, of er is iets medisch op til. Bij schijndracht zijn er nog andere symptomen, maar bij Tierra was het duidelijkste symptoom steeds het eten laten staan en wat staan jammeren boven de volle eetbak.

 

Laat weten wat het nou was! Schijndracht is trouwens helemaal niet zo erg, maar moet wel behandeld worden, want als er baarmoederontsteking volgt, dat kan wel levensbedreigend zijn voor je hond.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Als een hond na de loopsheid niet wil eten kan dat inderdaad schijndracht zijn. Inderdaad wel beter dat ze dan iets krijgt om de schijndracht af te breken. (Sadi kreeg er gala-stop voor van de dierenarts)

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

 

" Ze is een maand geleden loops geweest ik geef euro premium korrels het zelfde merk dat onze fokker gebruikt voor zijn honden ik heb nog een zak met andere korrels staan van onze vorige hond Lowie ik heb deze eens gegeven aan nao en die eet ze op ik denk dat het probleem is dat ze euro premium korrels gewoon niet meer lust ze   Mericikes voor de reacties  "

 Dit kan wijzen op schijndracht. Gedraagt ze zich wat anders (meer nestjes maken, knuffels mee in de mand nemen,...)? Je kan het vaak ook zien aan de tepels die wat dikker zijn (soms komt er ook melk uit).

Je kan de schijndracht voorbij laten gaan maar in jouw geval is dit niet aan te raden en kan je beter naar de dierenarts gaan zodat de schijndracht stopt en je hond weer gaat eten.

 

Er zijn teven die 1malig een keer schijndrachtig worden maar er zijn er ook die na elke loopsheid of om de 2 loopstermijnen schijndrachtig worden. Hou dit met de volgende 2 loopsheden in de gaten. Wordt je hond weer schijndrachtig en gaat ze terug niet eten dan wordt het tijd om na te denken over een definitieve oplossing, castratie of sterilisatie.

 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^