Puppycursus ? (j/n)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel TuvokTuvok

H<all>o,

 

Uiteraard is een puppycursus heel nuttig. Maar zijn ze ook noodzakelijk? Ik bedoel.... wij hebben een Malthezer gehad die zonder cursus oud is geworden zonder noemenswaardige gedragsproblemen. Zijn er meer forumleden die een pup succesvol hebben opgevoed zonder puppycursus/hondenschool?

 

LLAP

honden page profiel GillianGillian

honden foto van Gillian

Noodzakelijk is het niet. Ik ga zelf nog wel naar de puppycursus zodat mijn pup met andere hondjes leert spelen etc.

honden page profiel Pascale met Kahlúa, Willow en OnyxPascale met Kahlúa, Willow en Onyx

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Ik heb mijn mijn hond geen puppycursus gedaan, wel basis en de cursussen die er na komen. 

Ik vond het niet heel erg nodig, heb haar zelf goed gesocialiseerd, ook kreeg ik mijn pup in de eerste week van de zomervakantie, toen de cursussen weer startte was mijn pup al 4 maanden en 1 maand laten met 5 maanden hebben we de basis cursus gedaan. Mochten de cursussen in de vakantie zijn doorgegaan, had ik het denk ik wel gedaan. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Onze eerste Maltezer ook zo zonder cursus opgevoed, het was een top hond.

Met puck, ook een Maltezer ga ik naar de hondenclub. Eerst puppy cursus en g&g gedaan, nu doen we met veel plezier behendigheid. 

Ik ga voornamelijk naar de cursus om samen iets leuks te doen met puck.

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Sascha heeft geen cursus gehad (nooitniet) en is enorm sociaal. 

 

Toch zou ik altijd voor puppycursus kiezen. Je pup leert spelen en leert grenzen verkennen in een veilige omgeving.

honden page profiel PoojPooj

Zelf ga ik vanaf volgende week met Pixel naar puppycursus.

 

Ben bij verscheidene al wezen kijken, om te kijken of ik er wat aan vond.

 

Indien je zelf naar puppycurus wilt/gaat, raad ik je aan om eerst te gaazn kijken bij een cursus.

Echt grote verschillen zaten er in.

 

Er was 1 waar de pups bijvoorbeeld niet met elkaar konden/mochten spelen. (die valt af)

Andere waar de pups 1 voor 1 de oefening moesten doen.

Tja en in de tussentijd dan, dat hele uur?

 

Het verschilt iig enorm.

honden page profiel JoopJoop

honden foto van Joop

"Uiteraard is een puppycursus heel nuttig. Maar zijn ze ook noodzakelijk? Ik bedoel.... wij hebben een Malthezer gehad die zonder cursus oud is geworden zonder noemenswaardige gedragsproblemen.  "

 

ik ken een aantal honden die juist op de puppycursus probleemgedrag hebben ontwikkeld

 

eea valt of staat bij de kwaliteit van de hondenschool en instructeur

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Het qua socialisatie vaak een nuttige onderneming. Veel pups vinden het ook echt leuk.

Kies je een positief ingestelde school die in kleine groepjes werkt en ook veel 1 op 1 bekijken ook leerzaam voor het baasje. Zelfs een 3de of 4de keer blijft leerzaam omdat elke pup weer anders is.

Noodzaak nee, msar soms ook wel heel prettig omdat je vragen kan stellen aan iemand die jou en pup daadwerkelijk bezig ziet. Dat is heel anders als bijvoorbeeld een vraag op een forum neer leggen omdat op een forum alleen maar aan de hond van de gegeven info meegedacht kan worden.

Heel veel succes met je keize.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Keize moet keuze zijn

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Het is zoiezo erg fijn om een goede band met je hond op te bouwen, jullie kennen elkaar nog niet super goed, en zo kun jij je pup, en je pup jou leren kennen. 

honden page profiel katelijnekatelijne

honden foto van katelijne

Hangt er allemaal vanaf hoe de circus word gegeven.Wij gingen met Indy naar de puppyklas,en moesten in rondjes lopen.Het was de bedoeling dus om de kleine en wijzelf iets te leren.Maar als we een vraag hadden werd er niet veel op gereageerd.Bij het wandelen buiten en thuis ging het wat mis,trekken en doen,wat vooraf eigenlijk best goed ging.Dus zijn we ermee gestopt.

honden page profiel ChristelChristel

honden foto van Christel

Ik heb er voor gekozen om niet naar een puppycursus te gaan.

Mijn pup komt door de dag heen genoeg hondjes tegen om te socializeren, ook vind ik dat hij prima luistert etc.. al kan ik me voorstellen dat het met moeilijkere rassen fijner is om naar een cursus te gaan om dingetjes aan te leren.

 

Is toch ieder voor zich, gewoon doen wat je gevoel zegt!

 

honden foto van Vera met Abby & Cantor !

Ik zou het wel doen, nu hebben wij Abby niet als pup gehad, maar toch wel de A & B gedaan en nu zijn we bezig met behendigheid.

 

Het is eigenlijk gewoon leuk voor je pup, je bouwt samen een band op, je bent bezig met elkaar. En je pup ontmoet andere pups, jij andere baasjes met pups, het is gewoon ook gezellig.

 

In onze straat loopt iemand die geen cursus heeft gedaan, is een prima hond hoor. Maar het lijkt wel een beetje of ze zich verveeld, en dan zou ik zeker naar een cursus gaan.

 

Ik zou het altijd doen, je hebt niks te verliezen,je kan ook gewoon eerst een lesje kijken of je het wat vind. Succes!!

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" H<all>o,
 
Uiteraard is een puppycursus heel nuttig. Maar zijn ze ook noodzakelijk? Ik bedoel.... wij hebben een Malthezer gehad die zonder cursus oud is geworden zonder noemenswaardige gedragsproblemen. Zijn er meer forumleden die een pup succesvol hebben opgevoed zonder puppycursus/hondenschool?
 
LLAP "

 Heb t bij mijn eerste hond wel gedaan, bij Paddy niet. Als t lang geleden is voor jullie zou ik t wel doen. Nuttig is t zeker, je gaat even weer nadenken over van alles, en je hond doet wat extra ervaring op.

 

Noodzakelijk? Nee, dat niet.

honden page profiel RobRob

honden foto van Rob

Ligt eraan wat je met je hond wilt gaan doen. Veelvuldig de losloopgebieden en naar andere plekken gaan waar je veelvuldig in contact komt met andere honden. Dan zou ik het zeker doen. Zo snel mogelik en zoveel mogelijk socialiseren.

 

Wil je 3 keer per dag 10 minuutjes met je hondje blokje om en that's it. Dan zou ik het ook niet doen. Die hondjes lopen hier bij mij ook genoeg, zijn allemaal van die angstkeffertjes en bijtertjes. 

 

honden page profiel FerryFerry

honden foto van Ferry

Wij zijn nu bezig met een puppy cursus voor onze Engelse Bulldog pup; Harley.
Dit is mijn 1e hond dus ik vond het wel belangrijk, ze gaat namelijk elke dag me mij mee naar me werk.
We zijn nu pas bij les 4, maar ik leer er veel van.
Harley luistert ook een stuk beter, of dit komt door de cursus? Nee, maar de oefeningen die je leert en de manier van praten tegen je hond die zij mij uitleggen helpen er wel mee.
En daarbij is het voor Harley een feest! Elke week een speel moment met allemaal puppy's :-D gewoon heerlijk om naar te kijken.
Sociaal leren zo ook wat bij.
Vorige week gingen we langs de stallen (koeien en paarden), zo zie je dat elke pup anders reageert. Harley wou het liefst naar binnen bij ze terwijl een andere pup ging piepen en weg wou lopen. Einde van het uur werd die pup wel meer en meer makkelijker met de dieren om hem heen.

Tja je kan het zelf doen, maar een soort "verplichting" om te gaan en dan zulke dingen/oefeningen te doen is wel goed.

honden page profiel PaulinaPaulina

honden foto van Paulina

Noodzakelijk? Nee. 

Handig? Ja. 

 

Happy is mijn 7e hond. Ik heb Agility gedaan met 2 honden op hoog niveau (WK! ) en heb een hond meerdere politiediplomas laten halen. Ik weet best hoe ik een hond commando's moet leren en een hond moet laten luisteren, maar:

 

Ik kan NERGENS trainen met zoveel afleiding als tijdens de puppycursus/ basiscursus of vervolgcursussen. Als ik eerlijk ben, ik leer echt niks nieuws tijdens de cursus, sterker nog, soms bedenk ik me "dat deed ik vroeger ook, maar nu weet ik beter". Toch kan Happy lekker spelen met andere pups, leert hij op mij te letten ondanks alle trekkende, blaffende pups om zich heen en kan hij lekker wennen aan gekke dingen zoals tunnels, herrie en beesten. 

 

Dus ik zou met elke volgende pup weer op cursus gaan! (Zoek wel een goede school uit waar ze vooral bezig zijn met socialisatie en nog niet met commando's. Pups moeten spelenderwijs leren, die hoef je nog niet te drillen. 

Volgende forumvraag: Pup 13 weken plast in bench
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^