honden en kippen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel mailymaily

honden foto van maily

hallo iedereen, ik heb een vraagje ik heb een golden en een mechelaar de golden dat is een jager en nu wil ik kippen in de tuin zetten nu is mijn vraag voor ik ze heb ga ik op een dag thuis komen met allemaal dode kippen of kan ik dat nog afleren als ze ze wil pakken? als ze nu al een duif ziet gaat ze er al als een gek achter.

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Je kunt die kippen zéker niet los in de tuin laten lopen. Dat gaat direct fout kan ik je verzekeren.

Ook alleen gaas zal niet genoeg zijn, dat zullen de honden slopen om bij die interessante fladderende en kakelende beestjes te komen.

Dus je zult een heel stevige ren met dak erop en goed stevig nachthok moeten hebben. Alles sloop bestendig....

Als je kippen 100% veilig zitten, dan kun je de honden erbij in de tuin laten om te wennen. Direct ingrijpen met ' nee!' als ze te veel belangstelling tonen voor de kippen.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Hm...die kippen gaan gestresst zijn en alles dichtknijpen denk ik. Niks eitjes .

honden page profiel mailymaily

honden foto van maily

ook als je ze van kuiken af hebt?  dan zouden ze de honden toch gwn moeten worden?

honden page profiel Anne met Ike en JackoAnne met Ike en Jacko

honden foto van Anne met Ike en Jacko

Hier hebben we ook kippen zitten in de tuin, om precies te zijn 7 kippen en n haan. Ze hebben een groot stuk grond met hok wat omheind is met n draad van ongeveer 1,2m en aan de binnenkant een kippengaas ook volledig rondom.
De kippengaas hebben we gezet omdat de honden door de openingen van de gewone draad altijd probeerde etensresten te pikken O-)

Onze oudste stafford is een relaxte kerel die zelfs niet omkijkt naar de kippen. Hij komt zelfs mee de ren in en zet zich dan neer in het midden en de kippen lopen op en over hem en meneer laat het toe
<3
Onze stafford teef rent wel regelmatig richting draad om ze de stuipen op het lijf te jagen ;-)
Zij had in het begin wel problemen en deden haar dan een lange lijn aan en iedere keer als ze aanstalte maakte om over de draad te gaan of te happen een correctie met stem en als ze het toch nog deed een correctie met stem en lijn.

Het enige probleem hier is dat er ook wilde katten op de etensresten af komen en als de honden, buiten mn relaxte reu, buiten zijn ze gewoon over de draad gaan om de kat te pakken en dan kijken ze ook niet naar de kippen om en is het gewoon buldozer door de ren ;-)

Geef het tijd, zorg voor een goede omheining, draad ingraven in de grond zodat ze niet onderdoor kunnen graven en hou ze toch altijd in het oog zolang je niet 100% zeker bent dat je kippen veilig zijn

honden page profiel Erika & JettaErika & Jetta

honden foto van Erika & Jetta

veel kippen zijn bij ons van kuiken af aan opgegroeid, als onze labrador de kans kreeg ving hij de kippen en beet ze dood (soms ontsnapte er bv een volwassen kip).
Dus nee, ze van kuiken af aan laten opgroeien geeft geen garantie.
Een veilige ren met een net boven wel.

honden page profiel mailymaily

honden foto van maily

ok zal ik doen maar erika heb jij dan een probleem dat de kippen geen eieren leggen van de stress?

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

" ook als je ze van kuiken af hebt?  dan zouden ze de honden toch gwn moeten worden? "

 Nee, als je de hond van pup af met kippen hebt, dan misschien. Anders ziet ie alleen maar kleine speeltjes/prooien/drijfobjecren groter worden hoor.

 

onze hond vindt kippen fantastisch... Vooral om naar te staren en terug naar ons te drijven. Dat instinct krijg je er echt niet uit, het gedrag misschien wel. Ik durf haar wel alleen te laten met de kippen, maar dat komt omdat ze niet jaagt. Maar ik durf haar niet alleen te laten en erop te vertrouwen dat ze dan niet dríjft. Want zonder bevel valt ze terug op haar instinct.

honden page profiel SamanthaSamantha

honden foto van Samantha

Hier liep de hond gewoon bij de kip in de tuin zonder toezicht. Hij hoort jachtinstinct te hebben maar niks.

Heb hem zelfs een keer moeten bevrijden van de kip. Die had hem in een hoekje gedreven en elke keer als hij een stap naar voren zette dan kreeg die een pik van de snavel op z'n kop.

Maar die kip was wel een verhaal apart. Die sliep 's nachts met de buurkat in haar hok. Of lagen samen in de tuin. De kat stond haar ook kopjes te geven toen ze doodging. Afscheid nemen.

honden page profiel Erika & JettaErika & Jetta

honden foto van Erika & Jetta

" ok zal ik doen maar erika heb jij dan een probleem dat de kippen geen eieren leggen van de stress? "

 



nee hoor, het is niet dat hij ze constant zat op te jagen van de rand van de ren.
Maar als er eentje in de tuin liep ging hij er naar toe, de kip liep weg, hij rent er achter, de kip fladdert omhoog en dat is natuurlijk te verleidelijk...

Verder werder ze redelijk goed met rust gelaten, in principe is dat wel iets dat je er uit kan trainen.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^