Hoeveel tijd mag er tussen de eerste vacinatie en de boost vacainatie zitten?!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Lucie (Gast)

Wie kan mij vertellen hoeveel tijd er maximaal nag zitten tussen de vacinatie en de boostvacinatie?! We gaan over 3 weken met vakantie en de L4 vacinatie is 8 weken geleden gegeven en er is nog geen boost gegeven is dit nu nog zinvol?!   zo niet... Is deze vacinatie wettelijk verplicht gesteld?!    

honden page profiel Michelle & BentleyMichelle & Bentley

honden foto van Michelle & Bentley

De booster moet tussen de 3 en de 6 weken na de enting gezet worden. 

Het is niet verplicht om de booster te geven. Het enige is dat de hond niet optimaal beschermd is tegen de 2 nieuwe varianten die in de nieuwe enting zitten. Tegen de 2 oude varianten blijft de hond wel optimaal beschermd.

Mocht je de booster niet willen geven is dat dus niet erg, wil je hem wel geven dan zou je hem ook volgend jaar kunnen laten boosteren.

honden page profiel S met L&B, † BifiS met L&B, † Bifi

honden foto van S met L&B, † Bifi

Wettelijk, nee, dat zijn dingen als hondsdolheid, nuttig, volgens mijn DA niet meer. tussen 4-6 weken en anders volgend jaar. Dan nu dus volgend jaar weer, tegen de oude 2 is de hond dan wel optimaal beschermd, tegen de nieuwe 2 niet.

Lucie (Gast)

Bedankt Dames (ik heb er vannacht namelijk wakker van gelegen dat de hond niet naar het Pension zou mogen)

Ik heb net naar een ander pension gebeld en die geeft aan dat er dit jaar nog niet heel erg op gelet wordt omdat de ene hond het vaccin al wel heeft gehad maar degene die eind vorig jaar zijn geënt niet... Mijn eigen pension gaf aan als je hond bij de dierenarts ia gevaccineerd dan is het goed... Dus hoop dat ik nu weer goed kan slapen????

Lucie (Gast)

:-D(De vraagtekens kloppen niet hoor!! Hij snapt de smilies van mijn whatsapp niet)

honden page profiel Michelle & BentleyMichelle & Bentley

honden foto van Michelle & Bentley

" Bedankt Dames (ik heb er vannacht namelijk wakker van gelegen dat de hond niet naar het Pension zou mogen)
Ik heb net naar een ander pension gebeld en die geeft aan dat er dit jaar nog niet heel erg op gelet wordt omdat de ene hond het vaccin al wel heeft gehad maar degene die eind vorig jaar zijn geënt niet... Mijn eigen pension gaf aan als je hond bij de dierenarts ia gevaccineerd dan is het goed... Dus hoop dat ik nu weer goed kan slapen???? "

 

Klopt inderdaad, nog niet iedere dierenarts werkt al met de L4 enting. Je kunt nu dus weer rustig slapen haha ;)

Volgende forumvraag: Fortiflex
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^