Hoe snel leert een pup?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ChanelChanel

 

Hallo,

 

Ik heb zomaar een vraag, ik ben gewoon benieuwd naar hoe snel jullie pup leer(t)de

 

Ik heb een pup van bijna 13 weken, en ze leert echt heel snel, zegt de trainer ook, maar ik vind dat ze wel heel erg snel leert......Of leren gewoon alle pups heel snel?

Vijf minuten bezig geweest met het commando " naast" 

Ze kan zit, af, voor, volg, naast, blijf, ook als ik haar de rug toekeer, dan blijft ze zitten totdat ik zeg dat ze mag komen. Ze luistert echt heel goed, zelfs als er genoeg andere afleiding is zoals bijv andere honden. Natuurlijk luistert ze ook wel eens niet en gaat ze naar bijv de andere honden toe, maar kan heel snel haar aandacht weer pakken en volgt ze weer netjes.

Iedereen zegt ook, zoooo wat luisterd ze goed zeg! Ja, dat is weer eens wat anders dan niet luisteren, heb nog een hond en die luistert alleen maar als het hem uitkomt hahaha.

Wat doe ik met de pup? Ik laat haar 's morgens vroeg, even snel uit. Alleen even plasje en eventueel poepen. Dan weer naar huis, kan ze op haar gemak nog even wakker worden. Dan gaat ze eten en dan gaan we een uurtje of 2 later naar buiten, naar het bos, ongeveer een uurtje. Hier zijn we samen lekker bezig, ben haar op een relaxte manier aan het trainen en ze vind het geweldig. Tussendoor lekker snuffelen, spelen, tijd voor andere honden e.d. 

Trainer vertelde dat ze een echte werkhond is, en bezig wil zijn, graag dingen voor je wilt doen. Soms vind ik het "zielig" maar ik merk wel dat ze het echt heel leuk vind en alles heel snel oppikt. Ze doet ook wel lekker haar eigen ding hoor, snuffelen, spelen met een bal/stok en kent het commando los. 

Ze is zo slim, ze bijt in haar riem, had ik heel snel afgeleerd door te ruilen. Hahaha, nu maakt ze daar duidelijk misbruik van hihi.

 

Daarnaast is ze ook nog eens mega lief!!! Ze wordt 

Ben echt zo ontzettend blij met haar! Kan dat in mijn familie zeggen, maar ze houden niet van honden, en snappen dus totaal niet wat ik bedoel 

 

 

honden page profiel cantouchcantouch

honden foto van cantouch

Natuurlijk kan je hier wel vertellen hoe blij je bent met je pup

 

Het klinkt als een ontzettend leuk beestje! Ben natuurlijk wel heel benieuwd naar een schattige puppy foto!

 

Hoe snel een pup leert hangt heel erg van de pup af, sommige rassen leren sneller dan andere, maar het kan ook aan het commando liggen. Het commando zit had Bo ook door na 1 oefensessie, maar het commando plaats duurde wat langer, nouja hij vond het vooral saai dus stond snel weer op

 

Maar heerlijk hoor dat je pup al zo goed luistert, hopelijk houdt hij dat straks in de puberteit ook vol!


Loopt je pup ook echt al een uur mee in het bos? Dat is wel veel hoor! Doet ie ook veel indrukken op, maar voor de poten/heupen is het niet zo goed om nu al zoveel te gaan lopen. Of draag je hem veel? Dan is het natuurlijk wat anders

honden page profiel MarijkeMarijke

honden foto van Marijke

Onze Amber (Golden retriever pup van 11 weekjes) leert ook erg snel. Dit zijn wij helemaal niet gewend, we hadden drie Maltezers waarvan er vorig jaar één is overleden, de twee die we nu nog hebben kwamen ook bij ons als pup maar daarmee duurde alles veel langer. En een heleboel dingen zijn helemaal niet blijven hangen. Zo leuk om de verschillen te zien.

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Mijn pup leerde heel snel. 

Met 8,5 weken kon ze goed zitten op commando, dit had de fokker al geleerd. ook kon ze met 9 weken liggen, wachten op het eten tot het 'ja' commando en volgen. 

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii

honden foto van Hettie & Charlii

Chanel, welk ras is jouw pup, daar ben ik benieuwd naar!

Honden leren over het algemeen snel. Charlii leerde toen ze 4 maanden was door middel van een zoekspelletje hoe ze zelf haar riem kon halen. Op cursus leerde ze natuurlijk ook heel veel.

Na ongeveer 6 maanden komt je pup in de puberteit en is hij ineens heel veel "vergeten". Dat valt reuze mee. 

Veel plezier met je pup, het is leuk hem verschillende dingen aan te leren. Hersenwerk is goed voor een hond!

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Ik denk dat het ook erg aan het soort hond ligt. Elke hond kan natuurlijk goed leren, nu heb ik een herder en die leren over het algemeen snel. Mijn zusje heeft een kruising dwergkeesje X chihuahua, daar moet je soms wat meer geduld mee hebben. 

honden page profiel Krin Krin

honden foto van Krin

Harstikke goed toch....Maar juig niet te snel dadelijk komt de pubertijd...Vergeten dingen of en zijn ongeconcentreerd. Grenzen verleggen...Maar misschien heb je geluk...(ik niet)

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Ligt aan het ras, het karakter, de band baas-hond... 

 

Mijn pup is erg sloom met leren vergeleken met een ander ras. Ik ben een Herder gewend, en dan is een Wolfhond ineens heel "dom". Hij is niet dom hoor, hij moet er gewoon het nut van inzien en is niet van de trucjes. 

Maar voor een Wolfhond leert hij dan wel weer héél erg snel. 

 

 

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

En als een wolfhond eenmaal heeft geleerd waar hij het nut van inziet zal hij dat commando altijd uitvoeren en onthouden toch? Net als bij Boxers. 

Bij ons op de cursus een wolfhond, al een aantal jaren zit hij er bij, en wat langzamer dan de rest, maar alles wat hij kent voert hij perfect uit. 

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

" En als een wolfhond eenmaal heeft geleerd waar hij het nut van inziet zal hij dat commando altijd uitvoeren en onthouden toch? Net als bij Boxers. 
Bij ons op de cursus een wolfhond, al een aantal jaren zit hij er bij, en wat langzamer dan de rest, maar alles wat hij kent voert hij perfect uit.  "

 

Altijd uitvoeren ligt van de motivatie af hahaha. Maar verder onthouden ze inderdaad alles erg goed. :) 

Ik hoef ook geen trucjeshond trouwens hoor, dan had ik wel een ander ras uitgezocht! 

honden page profiel ElineEline

honden foto van Eline

Korte commando's leren ze ook sneller aan.

Zit, blijf, los, en nog veel meer.
Als je zou zeggen ga eens even zitten of doe dat eens niet, ja dat is te veel en de hond begrijpt hier niets meer van.

Bij het spelen is het anders, omdat je stem ook speels is. Dan kan je heel veel lieve woordjes zeggen. Of de hond het begrijpt....

Je zit midden in de inprenting periode, dan leren ze het snelst.

honden page profiel ChanelChanel

 

Bedankt voor jullie reacties, leuk om te lezen!

Ik reageer later uitgebreid, maar voor nu even, ik was vanavond met mijn honden aan een meer. Echt, ik moest zo lachen......ik schreef mijn bericht vlak voordat we weg gingen. Eenmaal daar, je raad het al, ze luisterde echt totaal NIET hahaha. Zo het tegenovergestelde van wat ik vanmiddag schreef. Vond het wel humor want had trots aan mijn man verteld dat ze keurig netjes bleef zitten bij het commando blijf, zelfs met mijn rug naar haar toe gekeerd. Wil ik het daar doen, hahaha, nou ze had er helemaal geen zin in. En luisterde echt helemaal niet. Ik kwam er al heel snel achter dat ze heel erg moe was, ze luisterd dan nl niet, en wordt vervelend, jullie kennen het wel, net als kinderen die moe zijn. We hebben haar lekker even haar ding laten doen, en zijn weer in de auto gestapt om naar huis te gaan. Daar viel ze, zoals ik al verwachtte snel in slaap.

Ik heb een Rottweiler pup, teefje. En nee, ik juig zeker niet te vroeg, heb hier een prachtig voorbeeld zitten :-), die ook spontaan alles was vergeten in de pubertijd. Ik blijf met mijn meisje cursussen volgen. Ik vind buiten het feit dat je er altijd wat leert ook gewoon heel leuk om dit met mijn hond te doen. Gewoon lekker bezig zijn.....

 

Uhmmm, ik wilde het voor nu even kort houden, maar is toch al weer aardig lap tekst geworden Morgen ga ik dieper in op jullie berichten.

honden page profiel DeesDees

honden foto van Dees

Aw leuk, ik heb ook een Rottweiler teefje van 13 weken. Heb je ook foto's?
Mijn pup is wel eigenwijs maar toch leert ze snel. Binnen een paar minuten heeft ze wel iets nieuws geleerd en dat vergeet ze dan ook niet meer, tot nu toe dan haha. Ze kan nu zit, lig, wacht (op eten), blijf, kom/volg, poot, andere poot en let op. Met 'los' moeten we weer oefenen, m'n vriend had vorige week een dode vogel uit d'r bek gepakt (..) en nu laat ze dingen niet meer snel los. Maar dat komt heus goed, ze is gek op stukjes kaas.

honden page profiel ChanelChanel

 

 

Cantouch,

 

Ik ben in totaal ongeveer een uur (achter elkaar) buiten, maar dat is van huis tot weer thuis. Het is niet zo dat ze al een uur loopt, we blijven ook nog weleens " hangen" op een plek in het bos. Ik had haar gisteravond, nadat ze lang geslapen had, nog meegenomen naar een heel groot grasveld aan een meer. Hier konden mijn andere honden, na een warme dag nog lekker zwemmen. Maar dit was voor de pup wel teveel. Dat merk ik meteen aan haar, dus zijn maar even gebleven en weer naar huis gegaan.

 

Marijke,

 

Ik heb ook 2 andere honden opgevoed, maar dat waren wel wat oudere pups en hadden een rugzak(je). Dus niet echt vergelijkbaar met een pup die je eerder in huis heb, denk ik. Maar de een leerde toch vrij snel  hoe het werkt, de ander, inmiddels 5 luisterd alleen als hij zin heeft haha.

 

Hettie,

 

Ik heb een Rottweiler pup. Leuk dat ze zelf haar riem haalt!

Hersenwerk vind ze inderdaad ook echt heel leuk, en ik ook :-)

 

Dees,

 

Wat leuk dat je ook een rottweiler hebt.

Ja, het commando los.........

Ze hing/hangt ( want dat doet ze nog steeds) vaak in haar riem. Ik ben op een gegeven moment gaan ruilen. Zij haar riem dus LOS, en hup iets anders er in. Nou, ze had het binnen 5 minuten door. Ze bijt in de riem, en gaat netjes zitten en kijkt me aan met een blik van " ja ik krijg nu toch iets....." . Was dus geen goede optie haha. Nu stop ik zodra ze begint te bijten, heel even stopt ze dan, en bij de volgende stap hangt ze er alweer in. 

Daarnaast oefen ik wel met los, met andere dingen (speeltjes)

Volgende forumvraag: Vraag m.b.t. bijtgedrag
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^