jachtdrang ombuigen? Met tips voor andere mensen!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

Hoi allemaal, 

ik heb sinds kort een husky van 8 maanden. Deze ken ik wel al vanaf 8 weken. Maar ze begint sinds de laatste dagen meer gefocust op kleine vogeltjes,  konijntjes ed. Als ze los loopt.  Wat ze prima kan. Gaat ze er eigenlijk zelden achter aan, tenzij ik haar niet genoeg bezig houd. Daarvoor doe ik al verschillende dingen boeken gekocht hoe houd je jenhond bezig met leuke tips en trucs.  In het bos komt het dus eigenlijk amper voor.

maar ik merk dat ze de laatste tijd aan de lijn ook heel gefocust word. En dan kan ik zeggen nee, wat soms wel helpt.  Maar ze houd er erg van in de rirm te bijten en een trek spelletjes te doen. Prima, ze stopt ook wanneer ik dit zeg. En begint soms zelf maar als ik zeg dat het niet mag doeot ze het niet.  

NU ben ikN haar "touw" aan het aanleren. Zodra ze een vogeltjeof kokonijntje ed. Ziet en dan wil jagen naar mij komt en touw speelt. 

Heeft iemand daar ervaring mee?

zou dit kunnen werken?

zou ik dit dan los in het ook aangeleerd kunnen krijgen???

 

Groetjes, Lavina

honden page profiel RobRob 3 doggies

honden foto van Rob

Ik heb min of meer sinds kort hetzelfde probleem. Mijn 1 jarig ruwhaar teckeltje heeft het jagen en speuren ontdekt en heeft de neiging om er vandoor te gaan. Ze komt wel weer terug maar ik ben haar toch even kwijt. 

 

Ik probeer dit nu voor te zijn en op tijd haar aandacht te krijgen en te roepen en haar vervolgens uitbundig te belonen als ze komt. Als ik te laat en en ze heeft echt een spoor kan ik roepen wat ze wil ze hoort me toch niet. Ik probeer me dan niet te ergeren en enthousiast te zijn als ze uiteindelijk toch weer teregkomt. Alleen beloon ik haar dan anders. Ze krijgt dan geen snoepje maar ik beloon haar alleen met mijn stem.

 

En voor de rest, tja dit hoort denk ik ook een beetje bij het ras.

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht 3 doggies

honden foto van Roedel van het noorderlicht

zover ik lees ben je goed bezig.

maar vergeet niet dat een hus nu eenmaal een jager is.

je zou het misschien (deels) kunnen ombuigen maar het zit ook wel in het ras he.

 

super dat ze los kan lopen 

ik zou daar vooral op blijven trainen.

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

Rob; is ze wel weg dan luistert ze zowaar nog redelijk! 

haar oortjes draaien zoiezo mijn kamt op en zodra ze hoort dat ik echt verder weg ben komt ze ookdirect.

 

Jaime; dankje.ik weet dat het bij het ras zit, vind het ook niet erg zeg maar, amders had ik er niet voor gekozen haar te houden. Maar ik dacht als ik nu begin en het lukt, kan ik het misschein een beetje intoomen, ook niet verkeerd :)

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht 3 doggies

honden foto van Roedel van het noorderlicht

ik zou vooral zo doorgaan als je nu doet.

maar blijf wel rekening ermee houden dat het ook zo weer kan omslaan he.

mijn hus liep toen hij jonger was ook los nu dus echt niet meer.

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

Ja dat doe ik zeker!

maar bedankt voor e tip.

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Ik denk dat dat zeker wel kan! 

Oefen het thuis alvast wat, maak het touw heel leuk speel er flink mee

laat het ergens liggen en zeg na een tijdje waar is het touw? Of zoek touw 

 

gijs doet dit met de wubba (speeltje) en als hij binnen vervelend is zeg ik waar is de wubba? Gaat hij hem zoeken, komt weer naar me toe en dan spelen we

nu komt hij bv gelijk met de wubba aanlopen als een van ons thuiskomt, ipv dat hij als een dolle op ons springt

 

los kan je dan bv het touw weggooien en dan moet ze zoeken

 

maar ik denk dat je al heel goed bezig bent!! 

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

Wendy bedankt voor de links, gaan we zeker wat mee doen. Staat nuttige informeren in!

 

stabij gijs: zijn goede tips, alleen als touw gebruik ik haar echte riem. Ipv een trektouw of dergelijke. Zoeken van speeltje hoe leuk ze, ze ook vind, vind ze helaas niks aan. Het ermee trekken ed. Dat gaat gelukkig erg goed. Binnen doe ik het eigenlijk nooit, maar kan het proberen. 

Ik gebruik haar riem, omdat ik die altijd bij me heb en haar daar dus makkelijk mee kan belonene, en ze dan ook niet snel wegloop wil ik haar aanlijnen aangezien het zo een lukk object is!

ik neem.liever geen speeltje van haar mee naar buiten om te voorkomen dat ze denk mijn speeltje andere hond mag niet in de buurt komen! Nog nooit gebeurt maar voorkomen vind ik wel slimm. Aangezien ik vaak met meerdere honden loop.

s

Snoepjes gooien en dan zoeken vind ze dan wel weer leuk... of dat ze moet blijven zitten ik snoepjes verstop en zij gaat zoeken.

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

Voor als andere mensen hetzelfde probleem hebben als ik. En mijn tips voor hun misschien ook werken, zal ik proberen af en toe updates te plaatsen hoe het gaat. Dus bij deze even te beginnen.

We waren vandaag in het bos. heeft ze lekker met haar border collie vriendjes achter de bal aan gerend, af en toe zelf ook gepakt en deels of helemaal terug gebracht. En op de terug weg naar huis, zijn 2 gedeeltes voor en na metro. Voor de metro viel de bal uit mijn zak. deze vond ze erg leuk en wou ze graag hebben. Dus gegeven. ze heeft hem tot de metro gedragen, en we zijn duiven ed. tegengekomen zelfs op het pad waar we op liepen. Ze had er zeker intresse in! Maar doordat ze die bal vast had, en ik haar aanmoedigde met houd hem vast, heeft ze de bal vast gehouden en totaal niet de neiging maar gehad er uberhaupt achteraan te gaan.

Na de metro had ze geen intresse meer in de bal. Als ik hem rolde hield ze hem even stukjes vast maar minder. 
Dus een af en toe tijdenlijlke "oplossing". Maar wel een handige, vind ik zelf.

Nu is haar instinct absoluut niet aan de overhand hoor. had ze die duiven gezien en ik nee gezegt had ze er ook met een bochtje omheen gelopen, maar voor de honden waarbij dat niet zo is, is dit misschien handig.

Verder ging ze blaffend achter, voornamelijk dravend, maar in het begin ook stappende paarden aan.
Nu komt ze even kijken bij een stappend paard maar komt gelijk terug wanneer ik haar roep. 
Zijn nog geen dravend paard tegengekomen. Dus weet nog niet hoe ze dat doet.

al met al erg trots op haar vooruitgangen!!

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

Ik plaats nog even een update.

Wendy, de artikels die jij had doorgegeven, hebben we hard aan gewerkt. Ik kan dan nu ook zeggen dat dit heeeeel erg goed heeft gewerkt! 
Ik heb haar favoriete speeltje gekocht, deze met grote hoeveelheden ingekocht. En heb ik altijd bij me, het is namelijk een piepballetje, kleiner dan een tennisbal en past perfect in mijn zak.
Deze krijgt ze dan ook als beloning, en af en toe om mee te spelen, omdat het toch haar favoriete speeltje is, heb ik ook wel het los laten moeten oefenen. Wat nu ook zo goed als perfect gaat!
Wanneer ik met het balletje piep komt ze meteen. 
Kan ik haar aanlijnen, of zelfs soms al gewoon los houden, en krijgt ze de bal in de bek of gaan we ermee spelen.

Het soms al loslaten, ligt eraan wat ze gezien heeft.
ze ging namelijk niet meer naar paarden, blaffend erachteraan. Tot er een midden over het veld liep i.p. het paardenpad, toen begon het weer. Laatst zelfde paard weer over dat veld..
Maar deze keer komt ze voor de bal direct terug, kan ik haar los houden en met de bal spelen, want ze gaat niet nog eens.

Dravende paarden, piepbal zelfde effect. Of als ik het optijd zie, 9/10 wel :) ga ik snel rennen en maak ik er een spel van mij te volgen of iets dergelijks. Dan ziet ze de paarden niet eens, of kiest ze ervoor met mij te spelen.

Echter zou ze een haas zien, dan lijn ik haar aan. want dan komt ze wel terug, maar heeft ze veeel meer moeite met blijven, wat ik begrijp!

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Leuk om te lezen. Je kan ook nog proberen of ze zelf naar je toe komt als ze een paard ziet. Soort van autowatch. 

http://www.patriciamcconnell.com/theotherendoftheleash/dog-dog-reactivity-ii-the-basics

je moet er ff naar zoeken 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^