Gifloze tuin - Tips?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel IsalindeIsalinde

honden foto van Isalinde

Hallo allen,

 

In oktober hebben wij ons eerste huis gekocht. Hiervoor woonden we in een studio, tuinloos. Nu hebben we zowel een leuke voortuin als een grote achtertuin. We zijn druk bezig deze tuin van 'ons' te maken. Hier hoort ook bij: nieuwe planten! 

 

De 'oude' planten gaan niet (allemaal) weg ook al bevatten deze waarschijnlijk wel gif.. Het kost gewoonweg teveel om alles te vervangen. 

 

Wel wil ik graag dat de nieuwe planten die in de tuin komen van biologische komaf zijn. In andere woorden: gifloze planten; planten zoals planten behoren te zijn: een bron van lekkernijen voor o.a. bijen en vlinders, zonder dat zij hiervoor boeten. 

 

Nu heb ik al een kwekerij gevonden waar je ook online kunt bestellen: www.bastin.nl. Daar ga ik binnenkort denk ik een aantal plantjes kopen :) 

Dit is voor ons het gemakkelijkst, daar we niet het hele land af willen reizen voor de plantjes. We wonen in noord-west Friesland. Een klein stukje rijden is niet erg. 

 

Nu vroeg ik me af of hier mensen zijn die tips hebben voor een gifloze tuin. Mensen die misschien biologische kwekerijen kennen waar men bezorgd, of die hier niet te ver vanaf zitten. 

 

Ook heb ik zitten denken aan zaden. Probleem is dat je (volgens mij?) de meeste zaden eerst binnenshuis op moet kweken. Ik zou dat best wel eens willen proberen.. maar ik weet niet of ik er zo handig in ben. Zijn er ook zaden die je meteen buiten in de grond kunt stoppen? 

 

Ik ben bewust op zoek naar winterharde vaste planten. Planten die je dus een keer koopt en die daarna jaren mee gaan :) 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Heb je ook muren die je moet gaan bedekken ? 

 

Klimop met clematis erdoor verstrengeld is heel mooi. Klimop is wel beetje giftig maar ze eten er echt niet van hoor. Veel te bitter.

trouwens de natuur zorgt voor afweer in de vorm van bittere smaak of als ze eens braken ...dan nemen ze er nooit een tweede hap in , of van. 

Heb vijf honden gehad, nooit ziek van planten in de tuin.

 

Buxussen zetten , in volle grond of grote potten.Prachtig...en ook groen in de winter.

 

Veel zon in de tuin ? Dan kun je ook lavendel planten. 

 

Let wel op dat je de soorten groen afwisselt met verschillende bladvormen en diverse soorten groen. Dat brengt diepte in je tuin. 

 

Leuk een tuin plannen. En aan de vogels etc denken......

 

 

 

 

 

 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^