Puppy kopen bij Marktplaats..?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel KruyfieKruyfie

honden foto van Kruyfie

Lieve Mensen,

Vandaag ben ik erg teleurgesteld, onze hond is overleden vorige maand en op het moment dat wij op zoeken naar een pup, we zijn niet op zoeken naar een zuiver rashond pup met stamboom maar gewoon een liefdevolle en gezonde familie hond. De stamboom is niet echt belangrijk voor ons, vanwege deze reden gingen we niet naar de fokker en ging in plaats daarvan Marktplaats.

Sinds 2 weken geleden hebben we verschillende mensen met nest van pups belde, en tenslotte maakte we een afspraak met een vrouw in Heerewaarden over haar Friese Stabij nest. de afspraak is voor deze zaterdag. Ondertussen stuurde ik haar een e-mail, want we verloren de papier met geschreven informatie over de pup en haar huis adres, in de e-mail heb ik ook gevraagd of ze hebben nog steeds een reu beschikbaar in plaats van het teef dat we van tevoren gevraagd, in principe reu of teef is niet belangrijk voor ons maar sinds onze laatste 2 honden waren reus denken we misschien zijn makkelijker omdat een teefje kan zijn in de hitte, maar dit is geen prioriteit alleen optioneel.

op de laatste vrijdag ( een dag dat heb ik mijn email gestuurd ) stuurde ze me een e-mail dat ze vermeld ik nodig om haar te bellen, omdat ze alleen ontvangen de helft van mijn e-mail. maar we waren weg tijdens het paasweekend (vrijdag 's ochtends tot maandag avond) ik heb alleen haar e-mail gelezen op de maandag avond en het was net te laat om haar te bellen, de volgende dag we hebben haar gebeld, maar toen kreeg voicemail, en na 2 keer bellen voor geen succes tot eindelijk stuurde we haar een sms, die na meer dan 10 uur antwoordde ze heel vreemd. We antwoordde terug op haar sms en vraagt ??om bevestiging voor de afspraak en toen zei ze dat ze stuurden ons 2 e-mails dat er geen pups meer voor ons om te zien (zowel reu en teef), haar pups allemaal uitverkocht en ze annuleerd onze afspraak op namens ons!

Toen mijn man heeft voor de eerste keer met met haar aan de telefoon gesproken, zei ze het is alleen mogelijk om de pups te bezoeken wanneer de pups ongeveer 3 weken oud en we zijn mee eens met haar, het is toch logisch. en nu de pup zijn ongeveer 3 weken oud en ze zei dat ze ze allemaal verkocht. !! ze zei dat ze stuurde me 2 e-mails in plaats van 1 en ik hebben niet geantwoord op allebei, dat is niet waar want Ik kreeg slechts één e-mail van haar en we ook naar haar sms ook gestuurd !! Ik weet niet wat voor soort persoon deze vrouw is, maar alleen maakt me het gevoel dat ze niet een eerlijk persoon en alleen op zoek naar het geld. Dit is mijn eerste ervaring met marktplaats, ook al was ik zorgvuldig selectief in mijn keuze toch ben Ik nog steeds verbaasde om hoe mensen zo onfatsoenlijk en sinds enkele dagen haar advertentie ook verwijderd van Marktplaats.

Wat denken jullie? is er iemand hier ook hebben hetzelfde ervaring met mensen die pups verkopen in de marktplaats? hebben jullie enig tip en advies voor me ? Hartstikke bedankt.

honden page profiel KruyfieKruyfie

honden foto van Kruyfie

and toen ik stuurde haar sms vertelde haar dat ik ben zeer teleurgesteld over de manier waarop ze de zaken te doen met ons, beschuldigde ze ons dat we niet reageren op haar e-mails! en we onze gedachten veranderd van Een teef om heen reu! wij noemen het alleen maar als een optie als er nog een reu beschikbaar, maar we hebben nooit onze afspraak te annuleren. voor reu of teef is optioneel, dat is waarom ik stuurde haar e-mail op voorhand.

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Ik heb geen ervaring met marktplaats.
Ben er ook niet zo een heel erge voorstander van tenzij de Fokker mét stamboom fokt.

Je geeft aan dat je geen hoge onderhoudskosten wilt.
Maar als je naar dit soort mensen neigt denk ik wel dat je die straks gaat krijgen in de vorm van dierenarts kosten.
En geloof me die zijn hoog!!

Je wilt dus een Friese stabij....
Waarom ga je niet naar erkende fokkers?
Of de ras vereniging?
Aanschaf van een pup ligt dan wel hoger....
Maar het risico op zieke pups ligt een pak lager.

honden page profiel Indy haar bazin.Indy haar bazin.

honden foto van Indy haar bazin.

Als je specifiek opzoek bent naar een Friese Stabij kijk dan eventjes bij de rasvereniging voor erkende fokkers. https://www.nvsw.nl 

 

Zoals Jamie ook al zei, risico op zieke pups is zeker lager. 

 

Het voordeel van een fokker zoeken via de rasvereniging is dat je weet dat het erkende fokkers zijn. 

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Ik denk dat ze wat mij betreft de verkoop van dieren op Marktplaats mogen afschaffen. Zijn een hoop organisaties die zich daar hard voor maken, maar tot nu toe met weinig succes helaas. Het overgrote deel zijn malafide hondenhandelaren die pups vanuit oostblok landen importeren en in Nederland verkopen en daar dikke winst mee maken om vervolgens nog meer pups te kunnen importeren en de ouderdieren uit te buiten. Google maar eens op "puppy mills".

 

Als je niet bij wilt dragen aan deze praktijken raad ik je sterk aan om een pup aan te schaffen bij een erkende fokker die fokt volgens de regels van de rasvereniging en de Raad van Beheer. Natuurlijk zitten daar ook rotte appels tussen, maar de kans is veel minder klein dan wanneer je via Marktplaats aan een pup probeert te komen. Informeer jezelf via het forum van het ras waar je naar op zoek bent en neem eventueel contact op met de rasvereniging.

 

De ouderdieren van de Friese Stabij moeten op zijn minst getest zijn op de heupen. Ook is het aan te raden om op von Willebrand te testen, ellebogen en te kijken naar epilepsie in de lijnen van de ouderdieren. Dit gebeurd allemaal niet wanneer je een pup zo van Marktplaats af haalt.

 

Goedkoop is duurkoop!

 

honden page profiel KruyfieKruyfie

honden foto van Kruyfie

Ja we zijn op twee gedachten eigenlijk, of we willen een zwerfhond / rescued hond of gewoon een normale hond te nemen, we zijn niet op zoek specifiek voor een rashond, maar ja met voorkeur aan een gezonde hond, onze Flint leefde gezond voor meer dan 10 jaar, maar hersentumor op oudere leeftijd kon overkomen bij elke hond, zuiver ras met stamboom of gewoon bastaard hond.

Nederlands is niet mijn moedertaal, zodat het woord " hoge onderhoudskosten" is beetje uit de context, betekende dat ik wil niet een hoge prijs pup (zoals € 1000 en meer), we zijn mensen met common sense , we verzekerd onze hond met ziektekosten verzekering , gecastreerd en geef alle vaccinaties en alle benognigen die een hond nodig, zelfs wij betaalde belasting namens onze hond !!. We nemen onze verantwoordelijkheid zeer serieus, we gewoon niet willen dat een zuiverrase met stamboom, want is niet belangrijk voor ons, onze vriend had een purebreed hond met een zeer goede bloedlijn en stierf in de jonge leeftijd van de botkanker. dus er is geen garantie dat rashond 100% gezond zal zijn.

Door de vrouw die we benaderd in de Marktplaats zij vermeld dat haar hond is van een zuiverras maar niet met stamboom en de vader van haar pups wel heeft een stamboom en vrij van alle erfelijke ziekte ... maar ach je weet nooit.

We zijn op zoek naar de marktplaats, omdat er veel aanbod van honden, sommige gewoon kruising, zwerfhonden en ook zuiverras / purebreed dus het is voor ons heel veel optie, maar binnen de grenzen die de hond gezond is en uit betrouwbare source,

honden page profiel KruyfieKruyfie

honden foto van Kruyfie

Natuurlijk hebben we ook de hoogte over de broodfokker, we hebben de lijst met hun namen op internet ook gecontroleerd. zoals ik al zei we have common sense, steunde de organisatie die de zwerfdieren en honden geholpen, ik denk dat als we konden een die goed doel zou zijn op te slaan, dus misschien moet ik nadenken over die mogelijkheid in plaats van op zoek naar puppy's in de marktplaats.

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Ik heb gijs van marktplaats maar wij zijn heel anders behandeld dan wat jij beschrijft

als iemand zo vaag reageert zou ik het niet vertrouwen 

 

Hier twee goede sites

http://www.koophiernooiteenpuppy.com/wat-is-broodfok/hoe-herken-je-een-broodfokker/ 

http://www.licg.nl/i62w/praktisch/hond/aanschaf-en-verzorging/de-puppy-checklist.html 

honden page profiel KruyfieKruyfie

honden foto van Kruyfie

Bedankt Gijs, We zijn niet specifiek op zoeken naar de Friese Stabij, eerlijk gezegd heb ik geen ervaring met dit ras te hebben, maar ik heb wat informatie over het ras gelezen, en lijkt vrij betrouwbaar ras. Ik was opgegroeid met honden en andere dieren ook. we willen gewoon huisdier hebben in ons leven. zo simpel als dat.

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

http://ikzoekbaas.dierenbescherming.nl/ 

hier staan alle honden op die op dit moment in het asiel zitten

je kunt sorteren op leeftijd, formaat, ras, etc 

kunnen jullie ook nog overwegen :) 

honden page profiel jantienjantien 3 doggies

honden foto van jantien

Hoi Kruyfie,

 

Als je wat meer keus wilt hebben, moet je misschien eens (regelmatig) kijken op

 

www.ikzoekbaas.nl

en

www.dierenasiels.com

 

Daar kun je je wensen selecteren en dan kijken wat er te voorschijn komt.

 

(Een goede fokker hoeft eigenlijk nooit op Marktplaats te adverteren, die werkt met een wachtlijst als er een nest in aantocht is.)

 

honden page profiel Six DaysSix Days 2 doggies

honden foto van Six Days

Ik heb mijn stamboom pup ook via marktplaats gevonden. Niet iedereen op marktplaats is ook slecht! Met marktplaats bereik je veel mensen, gek is het dus niet. Dat er veel slechte fokkers op marktplaats staan ben ik het zeker mee eens, maar dat is een kwestie van selecteren en ingeving.

Het adres waar mijn hondje is gekocht heeft mij uitgebreid gescreent en ik heb hetzelfde uiteraard met hen gedaan. Ik heb een geweldige stamboom pup en alles is nagecheckt en klopt.

Ik begrijp dat mensen een vooroordeel over marktplaats hebben, maar dit wil niet zeggen dat iedereen er direct slecht is.

honden page profiel Six DaysSix Days

honden foto van Six Days

"
Als je niet bij wilt dragen aan deze praktijken raad ik je sterk aan om een pup aan te schaffen bij een erkende fokker die fokt volgens de regels van de rasvereniging en de Raad van Beheer.
  "

 



Dit doet mijn fokker ook en die heb ik toch echt gevonden via marktplaats. Dit is dus alweer een vooroordeel. Ik heb alle papieren van Raad van Beheer en alles klopt perfect, ook de mensen staan er goed bekend. Overigens was mijn pup geen 300 euro :p

honden page profiel KruyfieKruyfie

honden foto van Kruyfie

Jantien & Gijs bedankt voor de links, ben ik ook op zoek naar de hond uit het Asiel, helaas zijn er niet al te veel pups, maar ik zal rekening houden met de jongere honden ..Ik ben gek op dieren, mijn hond overleed vorige maand , het huis zo leeg en ik mis hem vreselijk ik heb zelfs gaan huilen nu. Het is moeilijk om mijn leven te zien zonder een huisdier. Ik gewoon aan gewend, dat is waarom ben ik zeer teleurgesteld toem ik het nieuws dat we dit weekend kunnen niet de pups bezoeken. ..maybe Ik zet mijn verwachting te hoog .. :'( :'( :'(

honden page profiel KruyfieKruyfie

honden foto van Kruyfie

Ik denk niet dat iedereen verkoopt pups uit Marktplaats is slechte mensen, en voor de eerlijkheid we moeten niet zeggen dat ofwel. de marktplaats is gewoon een online plek waar mensen allemaal kunnen bieden en doen transacties. zoals ik in mijn vorige bericht vermeld, heb ik nooit had geen ervaring met Marktplaats, dus dit is echt mijn eerste ervaring ooit. Dat is waarom ik ben gevraagd een aantal tips en advies hier.

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

http://ikzoekbaas.dierenbescherming.nl/asiel-dieren/hond/88684/dierenasiel-tiel 

er staat wel optie bij.. maar misschien ff bellen? 

honden page profiel Six DaysSix Days

honden foto van Six Days

" Ik denk niet dat iedereen verkoopt pups uit Marktplaats is slechte mensen, en voor de eerlijkheid we moeten niet zeggen dat ofwel. de marktplaats is gewoon een online plek waar mensen allemaal kunnen bieden en doen transacties. zoals ik in mijn vorige bericht vermeld, heb ik nooit had geen ervaring met Marktplaats, dus dit is echt mijn eerste ervaring ooit. Dat is waarom ik ben gevraagd een aantal tips en advies hier. "

 



Helaas maken veel mensen inderdaad misbruik van marktplaats, maar misschien gaat het hier om miscommunicatie? Iemand direct openbaar van iets beschuldigen is ook weer zoiets, daar moet ook mee opgepast worden.

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht 3 doggies

honden foto van Roedel van het noorderlicht

"  


Helaas maken veel mensen inderdaad misbruik van marktplaats, maar misschien gaat het hier om miscommunicatie? Iemand direct openbaar van iets beschuldigen is ook weer zoiets, daar moet ook mee opgepast worden. "

 


Ik vind de ' beschuldig ' wel meevallen....
Ts deelt eerder ervaring.
En dat mag.

honden page profiel KruyfieKruyfie

honden foto van Kruyfie

In eerste instantie dacht ik dat ik het de miscommunicatie zou kunnen zijn, maar toch vind ik het vreemd dat ze net geannuleerd onze afspraak zonder zelfs de moeite genomen om ons te informeren, ze alleen maar antwoordde op onze sms wanneer we willen gewoon om te bevestigen de appointment. and zei dat alle pups worden verkocht !! Ze zei ook dat ze stuurden ons een ander e-mail dat is niet waar. ik heb ook mijn spambox gecontroleerd en ook Marktplaats-account, is er geen dergelijke e-mail van haar. dus het is niet alleen miscommunicatie,en voordat ik schreef dit post, dat ze me al beschuldigd omdat ze kreeg geen antweeord van mij op haar e-mails. ! hoe kan ik reageren als ik haar nooit die e-mail ontvangen op de eerste plaats? en waarom haar advertentie ook gewoon verdwenen?

honden page profiel KruyfieKruyfie

honden foto van Kruyfie

gooed gezegd Jaimie, Ik vind ook terecht dat ik hier gewoon mijn ervaring delen.. ;-)

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

Zo zie je maar weer.

Marktplaats het zou goed kunnen gaan allen zie je de bomen door het bos niet meer.

 

Zijn de honden op de fotos alleen buiten of in een schuur eventueel met zaagsel te zien ?

Niet doen.

 

Het contact verloopt niet fijn,meteen afhaken.

 

Toch is het ern risico,wie weet hoeveel pups de moeder heeft gehad.

 

Je zou asiels in de gaten kunnen houden,zo af en toe zitten er ook jongere honden.

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Ik zou idd ook de asiels in de gaten houden , het feit dat het ras je totaal niks uitmaakt , maakt het voor jou natuurlijk veel makkelijker ;-)

Jammer van de vervelende ervaring met marktplaats.
Maar voor jou komt er echt nog wel een leuk , jong , hondje voorbij hoor ;-)

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

"  

Dit doet mijn fokker ook en die heb ik toch echt gevonden via marktplaats. Dit is dus alweer een vooroordeel. Ik heb alle papieren van Raad van Beheer en alles klopt perfect, ook de mensen staan er goed bekend.

Overigens was mijn pup geen 300 euro :p "

Ik ken ook genoeg fokkers die adverteren via Marktplaats hoor, maar als je op zoek bent naar een hond is het toch moeilijk om het kaf van het koren te scheiden in mijn beleving. Zeker als je niet perse een pup met papieren zoekt.

Broodfokkers brengen tegenwoordig nestjes met pups onder in gezinnen om te doen alsof het oeps nestjes zijn, alles om pups te kunnen verkopen. Hoe ga je nu weten of die pups van een broodfokker zijn of dat het daadwerkelijk een oeps nest is?

 

Wat mij betreft kun je voor stamboom pups over het algemeen prima op Marktplaats kijken. Papieren zijn papieren, daar veranderd echt niets aan of je dezelfde fokker nu via Marktplaats of via de rasvereniging vindt, maar voor oeps nestjes zou ik toch liever gaan kijken in de omgeving of in een asiel. Misschien een pupje vanuit het buitenland, hoewel je dan ook weer kunt zeggen dat er al genoeg honden in Nederland zijn.

honden page profiel KruyfieKruyfie

honden foto van Kruyfie

Bedankt voor jullie input, het is interessant om andere meningen,tips en adviezen te horen. Ik ben echte groen met deze nogal transactie via Marktplaats en inderdaad het is waar dat we moeten alert en selectief in onze keuze en misschien niet al te veel verwacht.

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

" Bedankt voor jullie input, het is interessant om andere meningen,tips en adviezen te horen. Ik ben echte groen met deze nogal transactie via Marktplaats en inderdaad het is waar dat we moeten alert en selectief in onze keuze en misschien niet al te veel verwacht. "

Wat zoeken jullie in een hond qua eigenschappen? Waaks, niet waaks, kindervriend, jachtinstinct of niet, welk formaat, hoe zit het met de vachtverzorging en welke activiteiten willen jullie ondernemen? Zijn jullie specifiek op zoek naar een pup of mag het ook een oudere hond zijn? Misschien kunnen wij helpen met mee zoeken. :)

honden page profiel kellykelly

honden foto van kelly

Jullie willen eventueel ook een rescue pup...Hoe oud mag die maximaal zijn? Misschien is een jonge buitenlandse rescue iets.
Persoonlijk vind ik er meer jonge honden zitten dan hier, maar mogen pas vanaf 15weken vertrekken uit hun land wegens entingen.

Wijzelf hebben nu 1maand een Spanjaardje Taico.
Een super lieve, gezond, actieve en half zindelijke pup.
Nu kunnen ze wel een rugzakje hebben door hun (mogelijke) verleden. Voorlopig merken wij hier niets van.
Dit is Taico

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

Hondje uit buitenland..stel dat je dat besluit.

Onze dochter heeft een spanjaard met lysmania.ik schrijf het vast niet goed.

Haar vriendin heeft een roemeense omdat  daar geen lysmania is. 

 Daar heeft die vriendin deze keuze in gemaakt.

 

Dus waarvandaan maakt ook nog uit. Net wat je wil.

honden page profiel AnnemiekeAnnemieke 3 doggies

honden foto van Annemieke

Dankje voor het delen van je ervaring. Dit is goed voor andere mensen om te lezen. Het is een moeilijk punt, want er zijn genoeg eerlijke goede mensen met nestjes, die hun pups voor niet teveel kwijt moeten en daarvoor Marktplaats gebruiken. Maar eigenlijk zou er een betrouwbaarder medium moeten komen speciaal voor deze mensen en een zekere mate van controle / voorwaarden. Met misschien een kleine bijdrage om een oproep te mogen doen. Zomaar een idee. Niet iedereen wil een rashond, maar er zitten heel veel oplichters tussen op Marktplaats!!

honden page profiel Six DaysSix Days

honden foto van Six Days

" Ik ken ook genoeg fokkers die adverteren via Marktplaats hoor, maar als je op zoek bent naar een hond is het toch moeilijk om het kaf van het koren te scheiden in mijn beleving. Zeker als je niet perse een pup met papieren zoekt.

Broodfokkers brengen tegenwoordig nestjes met pups onder in gezinnen om te doen alsof het oeps nestjes zijn, alles om pups te kunnen verkopen. Hoe ga je nu weten of die pups van een broodfokker zijn of dat het daadwerkelijk een oeps nest is?

 

Wat mij betreft kun je voor stamboom pups over het algemeen prima op Marktplaats kijken. Papieren zijn papieren, daar veranderd echt niets aan of je dezelfde fokker nu via Marktplaats of via de rasvereniging vindt, maar voor oeps nestjes zou ik toch liever gaan kijken in de omgeving of in een asiel. Misschien een pupje vanuit het buitenland, hoewel je dan ook weer kunt zeggen dat er al genoeg honden in Nederland zijn. "

 



Dat ben ik zeker met je eens, het is gewoon ontzettend moeilijk en uiteindelijk, hoe betrouwbaar het ook lijkt, weet je het toch nooit helemaal zeker. Zelf is mijn ervaring dat via google echt heel veel is te vinden, zeker als het gaat om fokken etc.

Even een off topic vraagje. Hoe zet je email notificaties uit van deze site? Ik heb mij afgemeld via de link in de mail, maar krijg alsnog tientallen mails van iedere reactie.

De Dames (Gast)

als je 'gewoon een huisdier' wilt, waarom is een (jong) volwassen herplaatser dan geen optie?

 

Tenminste ik begrijp dat je naar een pup zoekt.. een volwassen hond is ook ooit pup geweest ;-). Kan er ook niets aan doen dat het nu niet meer klein en fluffy is...is er echt niet minder leuk om...heb er zelf 2, en wist van te voren waar ik aan begon. We hebben een moeilijkere en een super makkelijke gekozen. Zijn super dankbaar voor hun warme mandje ...(het herplaatsers promoteam ;-))

 

 

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^