akita en alaska malamute zal dat werken samen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel nathaliek18nathaliek18

honden foto van nathaliek18

Gewoon even een vraagje hahaha zit voor nu dus niet in de planning ;-)

Ik ben gek op alaska malamutes maar ook de akita inu vind ik geweldig zullen deze rassen samen kunnen? Ben eigenlijk wel benieuwd naar de meningen van mensen die de rassen goed kennen ,

Groetjes

honden page profiel GillianGillian

honden foto van Gillian

Jahoor, waarom zouden ze niet samen kunnen?

honden page profiel nathaliek18nathaliek18

honden foto van nathaliek18

Omdat het toch wel speciale rassen zijn vind ik, bij de malamute die ik nu heb daar komt zoiezo nog geen akita bij, mss in de toekomst nog een malamute maar daar zijn geen specifieke plannen voor maar vroeg het me af omdat mijn vriend echt heel gek is op akita,s dus dat zou in de toekomst zeker nog eens kunnen gebeuren haha dat er een akita bij komt , dus was toch eens benieuwd...

honden foto van Remie met sledehondenteam Silver linings

Zowel de Akita en de Malamute zijn twee erg koppige rassen. Alleen daarop gebaseerd zou ik het iemand niet adviseren.

Maar zo zwart en wit is het natuurlijk nooit.


Elke hond is anders, zelfs binnen een rassengroep zijn er erg veel uitschieters. Een lief malamute teefje zou best goed samen kunnen bij een wat lastigere akita reu, andersom precies hetzelfde. Twee teven/reuen zouden ook samen kunnen mits deze beide goed begeleid worden in hun grenzen. Dit alles is ook weer afhankelijk of je ze samen laat opgroeien of dat je ze als herplaatsers in huis neemt en hoe oud ze dan rond die leeftijd zijn. Ook heeft de uitdaging die beide honden krijgen ermee te maken en hoe ze samen en apart op voer reageren.

 

Om een lang verhaal kort te maken.

Ja het kan, een ras opzichzelf is veel te weinig informatie om te beoordelen of twee honden samen kunnen. Dit is geheel afhankelijk van de baas en de karakters van de honden.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Ja hoor, op zich kan dat best.

Maar zowel Malamute als Akita staan als ras niet echt bekend om hun grote tolerantie naar andere honden toe, dus je zal het moeten bekijken vanuit het individu: doe je je eerste hond een plezier met een tweede hond erbij? En zo ja: kan ie met alle honden of heeft ie bepaalde voorkeuren (karakter, geslacht,..), dan hou je daar best rekening mee. Zoals Remie ook al aangaf: er kan een heel verschil zitten in tweede hond erbij als pup, of als herplaatser. Want ook de herplaatser zal al bepaalde voorkeuren hebben (wel/niet omkunnen met bepaalde andere honden qua karakter, energie, geslacht, e.d.). Komt er dan op aan de gouden match te vinden. Met een pup is het aan de ene kant nog wat onzekerder, langs de andere kant ook 'kneedbaarder'. 

 

Een malamute en akita hebben qua aard best wel wat gemeen, maar er zijn er ook tegenstrijdigheden: de Akita is waaks en afstandelijk naar vreemden en erg trouw aan z'n baas, de malamute is absoluut niet waaks, niet baasgericht, het is een allemansvriend. Dus kijk even hoe dit in jullie leefwereld past. Maar 't zijn allebei sterke, robuuste honden met een stevige wil die er graag met hun mens op uit trekken. En dat vind ik dan persoonlijk weer prima bij elkaar passen! Dus ook al is het niet voor meteen, ik zou zeggen: alvast lekker een beetje dromen mag, hoor! :-)

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

Hoi, hier ervaring met een akita en daar is een husky pup bij gekomen. Akita is een reu en de husky een teefje. Vanaf 8 weken bij hem, groeit met hem op. Ik vind dat ze elkaars taal beter begrijoen dan andere honden. Trekken ook naar elkaar toe. 

 

Verder ben ik het met de eerdere reacties eens. Het ligt ook wel aan de honden en karakters. Deze akita is ook zeer sociaal naar andere honden, een allemansvriend en wel beschermend, maar gelukkig nooit over de pup. De husky is ook uitgegroeid tot een fantastische hond.

honden page profiel nathaliek18nathaliek18

honden foto van nathaliek18

Dank jullie wel voor de reacties. Ik heb nu inderdaad een herplaatser en daar wil ik nu zeker nog geen hond bij op mijn boomertje na dan haha maar dat is een geweldig stel geworden, was alleen wel benieuwd naar jullie meningen en ook mijn vriend vroeg het wel af, nou verschilt het natuurlijk ook per hond ik weet nog wel dat takoda erbij zou krijgen en mensen twijfels hadden of het wel goed zou gaan met jaimy mijn boomer dus, eerste week was inderdaad wennen maar binnen een paar maanden zijn het de beste maatjes van elkaar, maar ooit zouden we ook graag een akita willen en de malamutes haha die blijven hier zeker, geweldig ras :-)

Volgende forumvraag: Gijs: 101 hondentrucjes
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^