welk ras en waarom?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Hier hebben we wel altijd herplaatsers gehad.
Mijn ras is de Siberische husky.
Helaas ziet vriendlief een husky niet meer zitten.
En je moet beide voor het ras willen gaan vind ik.

En ook een beagle valt hier érg in de prijzen.
Heerlijke karaktertjes!


Maar ons samen gekozen ras is toch de Landseer. Wat er tot nu toe over de karakter van de Landseer weten en na kennis te hebben gemaakt met 2 van die beren. Zijn we toch voor deze honden gevallen. Het uiterlijk.... Dat is alleen maar meegenomen want wauw wat zijn ze mooi! En de Landseer gaat er ooit echt wel komen. Dat word dan onze eerste pup.

Dus als er nu een hond bij zou komen....
Welk ras zou dit dan worden?
En waarom?

honden page profiel Lucia, Lizzy & ZivaLucia, Lizzy & Ziva 3 doggies

honden foto van Lucia, Lizzy & Ziva

Mijn ras op dit moment is een bordercollie. Binnenkort krijg ik ook een bordercollie pup.

De reden dat ik een bordercollie wil, is dat ze erg baasje richt zijn. Ze willen echt voor je werken. Daardoor kan je ook veel sporten met een bordercollie doen. Zodra het kan, wil ik behendigheid, treiball, apporteren, hersenwerk gaan doen en daarnaast natuurlijk ook nog steppen.

En natuurlijk zijn bordercollie ook hele mooie honden:-D

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe 3 doggies

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

Ik zou regelrecht weer voor een border collie gaan, ik heb al 2 border collie kanjers en zou zo een 3e willen hoor! ;)

honden page profiel ~ Luna & Lèxi ~~ Luna & Lèxi ~ 3 doggies

honden foto van ~ Luna & Lèxi ~

Schotse herdershond amerikaanse lijn! Ik ben ook weer op zoek naar een pup en toen bij dit ras uitgekomen. Waarom?

Ik wilde een grote hond 50+cm, baasgericht, gevoelig, actief, met werklust maar moet ook relaxt zijn. Herdershonden hebben me altijd aangesproken dus kwam al gauw bij rasgroep 1 uit. De rasgroep doorgespit en wow wat veel rassen spraken me aan. Toen heb ik hier een topic gestart, allerlei eigenaren gesproken en de Schotse herdershond past perfect in mijn plaatje!

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Op dit moment staan bij mij de Beauceron en de Dobermann op 1.  Normaal gesproken val ik heel erg op honden uit rasgroep 1, maar toch is de Dobermann een beetje een uitschietertje.  

 

Ik heb veel over ze opgezocht, ben op shows met fokkers gaan praten en ik geloof dat ze helemaal in mijn plaatje passen. 

Ik wil namelijk een grote hond die actief genoeg is om mee te sporten. Baas- en gezinsgerichtheid vind ik ook een pluspuntje.  Ze zijn beide ook waaks, en maken daarnaast ook een indruk. Mijn 3 honden die ik nu heb zijn waaks, en ik moet zeggen dat ik dat toch wel een hele fijne eigenschap vind.  En behalve het karakter vind ik ze allebei ook prachtig om te zien. 

 

Ik hoop over een jaar of 5 (voorlopig dus nog even niet) een Beauceron/Dobermann pupje hier rond te hebben lopen 

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre 3 doggies

honden foto van Lizzie en Sterre

Een tweede chinese naakthond  omdat Sterre zo perfect bij ons past, het ras precies aansluit op waar we van houden en omdat het enige wat leuker is dan een chinese naakthond, 2 chinese naakthonden is 

 

Een van mijn beste vriendinnen gaat naar verwachting binnen 1,5/2 jaar haar eerste nestje doen met haar chinese naakthond Luna (met stamboom en volgens de regels van de rasvereniging uiteraard), en daar mag ik een pup van als er een geschikte pup bij zit  we kijken nu al samen naar reuen enzo, en ik mag als het zover komt overal bij aanwezig zijn, dus dat lijkt me een hele bijzondere ervaring 

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.) 3 doggies

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Ik zou echt niet kunnen kiezen uit al die leuke honden rassen! Ik hou van klein (tot 40 cm), beetje eigenwijs (niet slaafs) en ik vind het leuk om iets met je hond te doen (jacht, speuren, behendigheid, wat de hond maar leuk vind) maar of het nu een corgi, boston terriër, franse bull, dwerg schnautzer of poedel moet worden.... Ik hou het bij herplaatsers, hoef ik niet te kiezen :). Want ik vind echt bijna alle honden leuk en elk ras heeft zijn voor en nadelen. En elke hond is mooi! Misschien heb ik gewoon te lang in het asiel gewerkt... Oh en ik zou er niet aan moeten denken om een pup in huis te moeten hebben, haha. Geef mij maar hondje dat ouder is dan 1 jaar

honden page profiel Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & LunaPauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna 3 doggies

honden foto van Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna

Persoonlijk ben ik niet echt fan van een specifiek ras, een volgende hond zal dan ook waarschijnlijk een asielhond worden. De kans zal wel groot zijn dat deze tot rasgroep 1 of rasgroep 5 behoort, of een kruising binnen deze groep. Mocht ik toch een rashond willen zal het er waarschijnlijk ook een worden uit een van deze groepen.

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Ik weet niet of ik wel 2 honden zou willen, ik vind het prettiger dat ik al mijn aandacht aan een kan geven 

Maar een tweede of volgende hond zou zijn, nog een stabij, duitse staander langhaar, keine munsterlander.... je snapt het al :) 

 

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word 3 doggies

honden foto van Love is a four-legged word

Clumbers zijn gewéldig, maar ik zou er dolgraag een grote vriendelijke reus bijhebben, ooit.
Een Leonberger, een Engelse Mastiff of een Newfoundlander. Dit omdat ik het schitterende honden vind en vanwege hun kalme, goedige en baasgerichte karakter. De komende jaren zal ik nog wel even bezig zijn mijn wederhelft te overtuigen. O-)

honden page profiel AureliaAurelia 3 doggies

honden foto van Aurelia

Een westsiberische laika pup  of een herplaatser en dan kan het van alles zijn. Nou ja behalve dan "misvormd", ik denk niet dat we ooit voor een hond zouden gaan wiens lichaamsbouw zijn hondzijn in de weg zit.

honden page profiel Pascale met Kahlúa, Willow en OnyxPascale met Kahlúa, Willow en Onyx 3 doggies

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Ik zei altijd: geen herder. Nu heb ik er een en ben er helemaal voor gevallen, Vooral de Hollandse. Minder druk en zenuwachtig dan ze Mechelse, en drukker dan de Duitse. 

 

Ik zou denk ik als volgende hond weer een Hollandse herder nemen, al komt er hier zeker ook nog een Australian Kelpie, dat was mijn eerste ras keuze, maar aangezien de lijst zó lang was heb ik dit laten zitten. 

 

Ook de boxer vind ik geweldig, maar de Hollandse Herder is voor nu mijn favorietje. 

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz 3 doggies

honden foto van Len@ en Jazz

Moeilijk veel rassen zijn leuk.

Toch denk ik dat ik altijd verliefd blijf op jack russell terriers heerlijk rothondjes

 

Tot anderhalf jaar terug had ik een teefje ze is 15 geworden.

Ik mis haar nog heel erg.

Ze was echt goed opgevoed,geen terror terrier.

Heerlijke hondjes.

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marlies met Frøya

" Een Leonberger, een Engelse Mastiff of een Newfoundlander. Dit omdat ik het schitterende honden vind en vanwege hun kalme, goedige en baasgerichte karakter. "

 Molossers zijn over het algemeen helemaal niet baasgericht (dat je 't even weet ). Het zijn juist honden die wat meer zelfstandig zijn en dus zo hun eigen plannetjes kunnen trekken. Ze denken voor zichzelf en zo kan het dus ook zijn dat een hond zelf het heft in handen gaat nemen wanneer jij als baas niet duidelijk genoeg bent en de hond denkt het zelf op te moeten lossen. Hier moet je dus wel rekening mee houden 

Het heeft zeker zijn charme, maar voor een baasgerichte hond moet je niet in die hoek zoeken 

 

Hier trouwens helemaal verliefd op de Grote Poedel  Er komt geen ander ras meer binnen  Het is zó'n leuk ras; veelzijdig, baasgericht, maar zeker niet slaafs. Echt clowns met grapjes die ze vooral zelf erg leuk vinden, maar ook echt knuffelaars die uren bij je op de bank kunnen liggen. Superslim, superlief, en zo kan ik wel uren doorgaan 

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Wat leuk al die verschillende rassen ;-)

honden page profiel Sofie & SennaSofie & Senna 3 doggies

honden foto van Sofie & Senna

Ik ben mij hart eigenlijk verloren aan een aussi, maar durfde het nog niet aan, ik denk niet dat ik ze nu al kan bieden wat ze nodig hebben. Er staan eigenlijk een hoop rassen op mijn lijstje en mijn lijst is ook heel uiteenlopend, herders, pinchers, staande en jachthonden, maar kleinere windhonden kunnen ook heel leuk zijn (maar mijn vriend zou een hond nooit een jasje andoen dus das waarschijnmijk heen optie.
Ik heb nu een stabijtje, en ze moet nog volwassen worden dus ik weet nog niet 100% hoe haar karakter gaat worden, momenteel is ze redelijk baasgericht en daar hou ik wel van.
De stabij was een gezamelijke keuze, maar misschien iets meer die van mij, Senna is ook meer op mij gericht, dus ik denk als er een hondje bijkomt het iets meer zijn keuze zal worden zodat hij er meer mee aan het werk kan, hij is erge fan van de duitse picher en een entlebucher vond hi ook super.

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje 3 doggies

honden foto van Binky & baasje

Engelse Cocker Spaniel!

 

Ik zwoor altijd bij een Friese Stabij, maar nu ik meer en meer lees over de Cockers, ben ik absoluut fan van dit ras.

 

Je kunt er iedere kant mee op, heerlijke karaktertjes voor alle sporten geschikt en het schijnen echte clowns te zijn. Daarnaast vind ik hun langharige oren echte schoonheid!

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Ik ben een op en top malamute-mens, kan me geen ras bedenken dat beter bij me past.

Ik hou van honden die nadenken en die zelf initiatief en beslissingen nemen. Een waar talent en meerwaarde vind ik dat. Voor mij geen te baasgerichte of volgzame hond, daar word ik zenuwachtig van. Verder een robuuste, sterke hond, met een stevig uithoudingsvermogen. Emotioneel aanhankelijk en met een fijn gevoel voor humor. Eentje met een nomade-gen, die geen routine nodig heeft. Eentje die het fijn vindt dat elke dag weer wat anders te bieden heeft en zich ook voluit in het leven smijt. Oh kijk, dat is de malamute! <3

honden page profiel -- 3 doggies

Tja ik ben toch wel fan geworden van de Chihuahua. 

Ik heb er een bij toeval, uit het asiel, ging niet echt perse voor het ras maar voor het hondje zelf. Direct een 'klik'. En toen heb ik de Chihuahua leren kennen. Ik krijg er nu misschien nog eentje en ook weer niet op het ras uitgekozen maar ik vind ze wel echt geweldig.

 

Meestal een hekel aan vreemden, idolaat van het baasje en een heeeeleboel hond in een klein jasje!!

Waardoor ze dus ook vaak in het asiel terecht komen helaas want mensen denken dat ze schattig en supermakkelijk zijn maar poehh.. Een chi heeft een consequente opvoeding nodig en net als elke hond beweging en uitdaging!! Ze kunnen str*nt eigenwijs zijn, maar ze zijn zo aanhankelijk. Kruipen het liefst ìn je.

Natuurlijk is het energielevel wat lager maar dat is ook niet zo gek met die korte pootjes! 

Ik weet wel dat een Chi gewoon enorm veel wilt doen en niet als mooi tasje behandeld wilt worden! Raussen door het bos, in de modder, spelen, stoer doen tegen andere honden. Doe je niks met ze worden ze heul vervelend.

 

Maar een chi.. Wees goed voor hem en hij houdt van je met heel zn hart en ziel, en laat dat zien ook.

honden page profiel Krin Krin 3 doggies

honden foto van Krin

Ik heb nooit rashonden gehad. Altijd asbakkies uit het asiel of via reddingsorganistaties. Mijn Elo heb ik aangeschaft omdat ik ermee will gaan werken. Elo is ook geen erkend ras Maar voor mij is een elo een rashond. Ik vind ze geweldig; dit zachtaardige, coole karakter , veelzijdige hond, is voor mij absoluut zo`n nieuwe, verrassende ervaring dat ik al besloten heb dat mijn volgende hond ook een ELO zal zijn. Ik vind het alleen een beetje moeilijk afscheid te nemen van herplaatsers......(dan misschien wel alle twee of drie?) Wie weet. Nu heb ik nog drie fantastische honden.....hoop er nog lang van te genieten.

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word 3 doggies

honden foto van Love is a four-legged word

"  Molossers zijn over het algemeen helemaal niet baasgericht (dat je 't even weet <img class=" />. Het zijn juist honden die wat meer zelfstandig zijn en dus zo hun eigen plannetjes kunnen trekken. Ze denken voor zichzelf en zo kan het dus ook zijn dat een hond zelf het heft in handen gaat nemen wanneer jij als baas niet duidelijk genoeg bent en de hond denkt het zelf op te moeten lossen. Hier moet je dus wel rekening mee houden 

Het heeft zeker zijn charme, maar voor een baasgerichte hond moet je niet in die hoek zoeken 

 

  "

 



Wellicht hebben wij een andere definitie van baasgericht, of heb ik het niet goed omschreven. Ik bedoel geen 'herderige' baasgerichtheid of constante alerte aandacht en gehoorzaamheid van de hond. Ik ervaar molossers echter wel als gevoelige honden, die erg gericht zijn op alles dat eigen is, ofwel op eigen baas (en gezin) gericht. Ik heb persoonlijk namelijk liever een stoïcijnse, wat afwachtende hond dan een doldrieste allemansvriend. Dat het zelfstandige en zelfverzekerde honden zijn, en dat slaafsheid hen vreemd is, daar ben ik zeker van op de hoogte. Dat spreekt mij (in mindere mate van toepassing) zo aan in de Clumber Spaniël, waar de Sint Bernard voorouders in terug te merken zijn. :-)

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia 3 doggies

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Ik zou niet zo heel snel kunnen zeggen welk ras precies. Hij mag niet te groot zijn en lekker actief. Wij hebben nu 2 terriërs thuis en ze moeten kwa karakter en hoe ze spelen wel op 1 lijn liggen. Zodat ze als groep ook dingen kunnen ondernemen en niet dat er dan 1 achter blijft. Ook is het fijn als ze dezelfde manier van spelen hebben.

Ik weet niet of ik nog een mt zou willen, ik denk dat ik het leuker vind om dan voor een ander ras te gaan. De duitse pinscher zal dan wel snel in het plaatje komen.

Mijn eigen voorkeur gaat uit naar vierkant gebouwd, snel en behendig. Maar ook lekker lui als de baasjes op de bank liggen. Ik denk dat een kilo of 13 wel de max is, met een hoogte van 45 cm.

Podenco's zou ook nog wel in het plaatje passen. Dan zou ik ze graag van pup af aan hebben om goed te trainen op los kunnen lopen. Dat wil ik ook heel graag met mijn honden kunnen. Lekker naar de duinen en de honden los.

Een stafford of een soortgelijk ras zal er bij mij nooit inkomen. Ik vind ze prachtig om te zien en ik ken heel erg veel leuke stafford etc. Maar de kans dat ze omslaan is niet voor mij weggelegd.

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marlies met Frøya

"   Ik ervaar molossers echter wel als gevoelige honden, die erg gericht zijn op alles dat eigen is, ofwel op eigen baas (en gezin) gericht. Ik heb persoonlijk namelijk liever een stoïcijnse, wat afwachtende hond dan een doldrieste allemansvriend.  "

 Aha, ja, dan klopt het beter inderdaad  Ja, het zijn echt gezinshonden en als je als baas de 'samenwerking' aangaat met je hond dan heb je een tophond.

Als stoïcijns en wat afwachtend zou ik onze Leonberger trouwens niet omschrijven, dat is dus wel een doldrieste allemansvriend. Maar goed, niet elk karakter is hetzelfde zullen we maar zeggen 

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Wat leuk dat de karakters van jullie ras erbij geschreven worden.
Het word nog erg leerzaam ook zo hahaha.

honden page profiel Nathalie, Harley & Mr. DeeksNathalie, Harley & Mr. Deeks 3 doggies

honden foto van Nathalie, Harley & Mr. Deeks

Hier wordt de volgende hond 100% zeker weer en Cardigan Welsh Corgi. Ik houd van hun humor en werklust. En daarnaast zien ze er natuurlijk geweldig uit, zo met hun grote oren en korte poten :P

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Een border terriër.

Ik vind dat hele leuke hondjes.

Echte werkhondjes, mooi in verhouding en een sober uiterlijk.

Het zijn geen 'poespas' hondjes, ook alles aan hun lichaam is praktisch.

 

honden page profiel ~ Luna & Lèxi ~~ Luna & Lèxi ~ 3 doggies

honden foto van ~ Luna & Lèxi ~

"  Molossers zijn over het algemeen helemaal niet baasgericht (dat je 't even weet&nbsp;-). Het zijn juist honden die wat meer zelfstandig zijn en dus zo hun eigen plannetjes kunnen trekken. Ze denken voor zichzelf en zo kan het dus ook zijn dat een hond zelf het heft in handen gaat nemen wanneer jij als baas niet duidelijk genoeg bent en de hond denkt het zelf op te moeten lossen. Hier moet je dus wel rekening mee houden 
Het heeft zeker zijn charme, maar voor een baasgerichte hond moet je niet in die hoek zoeken 
 
Hier trouwens helemaal verliefd op de Grote Poedel  Er komt geen ander ras meer binnen  Het is zó'n leuk ras; veelzijdig, baasgericht, maar zeker niet slaafs. Echt clowns met grapjes die ze vooral zelf erg leuk vinden, maar ook echt knuffelaars die uren bij je op de bank kunnen liggen. Superslim, superlief, en zo kan ik wel uren doorgaan  "

 
Poedels zijn tophonden Ooit komt er hier ook nog een grote poedel, als ik de tijd, de zin en het geld op kan brengen om de vacht goed bij te houden

honden page profiel Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk) 3 doggies

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

"Mijn" ras is momenteel de Podenco (Andaluz en Maneto). Mijn hondjes zijn relatief jong, de komende 10 jaar komt hier dus geen nieuwe hond. Over 10 jaar hoop ik samen te wonen met vriendlief, en dus zal er m.b.t. een nieuwe hond rekening met hem gehouden moeten worden :P

 

Mijn vriend is een dierenvriend, overall. Hij vindt mijn hondjes geweldig. Maar hij zou zelf nooit een Podenco nemen. Hij kan niet zo goed tegen het stresserige, het jagerige, het constante alerte. Daar wordt hij zenuwachtig van. Daarbij droomt hij van heerlijk ontspannen wandelingen door de bossen. Ontspannen wandelen in het bos is met mijn honden geen optie. Ze kunnen niet los en je wordt van hot naar her gesleurd want álles is spannend.

 

Mijn vriend zelf houdt van Huskies en Wolfshonden. Totaal niet mijn type honden, eigenlijk. Ik vind ze prachtig om te zien hoor, maar zou ze niet zo zeer als huisdier willen hebben.

 

Als ik het een béétje in kan schatten denk ik dat onze volgende hond een goed gemutste herder bastaard uit het asiel wordt.. of een Galgo Espagnol, want hij was erg enthousiast over de bruin gestroomde Galgo's die we zagen bij een windhond-evenement! :D

 

Als onze relatie over gaat vermoed ik dat er weer "gewoon" een Podenco komt. Hoewel ik stiekem ook wel echt geïnteresseerd ben in Schipperkes en Dwerg- of Duitse Pinschers.

honden page profiel delubodelubo 3 doggies

honden foto van delubo

Lastige vraag;-) ik heb geen rashonden. Wel praten we hier veel over verschillende hondenrassen, niet voor nu maar voor later.

Op de nummer 1 staat bij mij de duitse dog! Zo relaxed en lief. Echte allemansvrienden. Hoe zo'n grote hond zo onwijs sierlijk kunnen zijn vind ik erg gaaf! Alleen vind ik zelf ons huis te klein voor zo'n grote hond. Dus wie weet over een x aantal jaar waar we dan staan.

Dan vinden we samen de chinese naakthond en het italiaans windhondje erg leuk! Beide erg verschillend maar ook weer hetzelfde. Beide grote clowns en heerlijke kroelkonten;-)

Mijn vriend vind vastgotaspets een erg leuk hondje.

Maar we discussieren hier graag verder thuis, maar de volgende asielzoeker die aanklopt is ook welkom haha;-)

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Ik vind het ook een lastige vraag. Steeds denk ik dat ik hét ras heb gevonden, maar dan ga ik weer twijfelen.

 

Als het aan mijn vader lag, komt er een herdershond. Mijn moeder wil het liefst een Border Collie en mijn broertje wil dezelfde kruising als Kelly (lekker naïef ). 

 

Ik wil een hond waar ik alles mee kan doen: wandelen, hardlopen, chillen op de bank en sporten (behendigheid lijkt mij geweldig). Er zijn zóveel rassen die aan deze eisen voldoen, dat ik door de bomen het bos niet meer zie. 

 

Het duurt nog een tijd voordat er eventueel een andere hond komt, maar of het een asielhond, buitenlandse hond, kruising of rashond wordt... Geen idee. Als het maar een hond is 

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: honden stelen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^