wat kan ik nog doen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel lizzy31lizzy31

honden foto van lizzy31

hoi allemaal

 

ik wil graag het verhaal van onze herplaatser hier delen en hoop dat iemand mij tips kan geven of ervaring kan delen want wij weten even niet meer wat we nog kunnen proberen, even kort zijn verhaal

 

Wij hebben sinds een kleine 2 maanden een husky van bijna 2 jaar, de eerste eigenaar heeft afstand gedaan omdat hij heel zenuwachtig was in huis en moeilijk te houden, volgens een gedragsdeskundige lag dat aan hun andere hond ook een reu die erg dominant was toch vochten ze nooit, dit is wat ons verteld is...dus of het waar is weten we niet ;-)

 

Hun hebben deze husky naar een pension gedaan van kennissen en hier heeft hij zeker 3 maanden gezeten. Wij zijn naar hem toe gegaan toen we van hem hoorde en hebben hem meegenomen op proefwandeling om te kijken hoe hij op onze malamute reageerde en omgedraaid. Dit ging best goed maar hij was enorm zenuwachtig en gestrest. Ik vondt het moeilijk omdat ik bang was dat het thuis niet zou gaan, we hebben ook 2 kinderen en hij was best druk in de omgang, toch dacht ik dat hij misschien gestrest was door de kennel en alle stress die er hangt en daarom dit gedrag zo vertoonde.

 

Al met al eerst even nadenken. In de tussentijd was hij geplaatst maar direct terug gekomen omdat hij als enige hond was en de boel verbouwd had omdat ze hem direct alleen hebben gelaten. Hij was nog gestrester nu! Ik vond het zo erg dat we hebben besloten hem te gaan halen omdat hij naar het asiel zou gaan, ik hoopte dat hij tot rust zou komen als hij eenmaal op een vaste plek zat.

 

In het begin was hij enorm zenuwachtig hij ging nog geen seconde liggen , bleef maar hen en weer lopen het was echt sneu om te zien. We hebben veel met hem gewandeld en gespeelt en het ging toch wel snel beter. Nu is hij wat langer bij ons en lopen we enorm tegen problemen aan, hij is erg druk in huis (waar ik al bang voor was) en hij reageert erg op de kinderen hij wordt erg druk van ze en is ook bijna niet af te remmen in zijn gedrag. Hij rent over de banken heen, rent de kinderen omver en springt tegen ze op het is echt een chaos

 

In huis kan hij zijn draai niet helemaal vinden, hij is dan ook het liefst buiten. Hij durft te slopen buiten als er iets ligt en ook binnen als je thuis ben moeten we hem goed in de gaten houden. We fietsen 3 keer in de week met hem minimaal 6 km, hij gaat 2 keer per week mee naar het stand en daar ook los, en de andere dagen maken we een wandeling van zeker 1,5 uur (ook in de regen) anders is hij binnen nog veel drukker.

 

we doen denkspelletjes, voertjes verstoppen, opdrachten doen met beloning zodat hij bezig is. Met onze andere hond gaat het goed we merken echter wel dat ook zij negatief gedrag gaat vertonen wat ze eerder nooit heeft gedaan,  slopen, extreem trekken aan de lijn omdat ze achter alles aangaan wat beweegt, samen zijn ze bijna niet meer uit te laten omdat de husky onze andere hond echt opfokt. Al met al het gaat gewoon niet goed zeker binnen niet, voor de kinderen is het ook bijna niet te doen hij is zo druk en ze zijn nog best jong.

 

We gebruiken een bench maar als hij druk is en ik doe hem daarin huilt hij alles bij elkaar en dit is niet te negeren zeker niet voor de buurt ;-)

 

Ik vraag me dus ook echt af of hij hier wel op zijn plek zit en wat ik nog meer kan doen om zijn gedrag aan te pakken, een gedragstherapeut zijn we ook al voor aan het kijken maar er zijn er zoveel dat ik niet weet welke nu echt goed is maar wel betaalbaar.

 

Heeft iemand een idee wat we nog kunnen proberen?

honden page profiel Liesbeth... Jack - Max † - BlixemLiesbeth... Jack - Max † - Blixem 3 doggies

honden foto van Liesbeth... Jack - Max † - Blixem

Helaas heb ik geen kant & klare oplossing voor je, maar dat je hier je verhaal deelt kan je al helpen omdat je de gedachten deelt met anderen.

 

Uit je verhaal begrijp ik dat jullie al veel doen met de hond qua beweging, uitdaging en denkspelletjes.

 

Hopelijk dat iemand met ervaring je tips en advies kan geven.

 

Succes... 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Da's best heftig! Eerst en vooral: knap van je, hoor, dat je zo je best doet voor deze hond!

 

Wat ik eerst zou nagaan is: of deze mega-onrust (want zo lees ik het wel in je tekst) een lichamelijke oorzaak kan hebben. Ik denk nu even aan bijnier- en schildklierfunctie (die kunnen zorgen voor onrust, stress en angst), maar je DA heeft vast meer inzicht in welke meetbare (bloedtest) aspecten kunnen meespelen in dit verhaal.

 

Als er geen lichamelijke oorzaak te vinden is, val je natuurlijk al snel terug op het mentale.

Misschien ligt de reden in z'n verleden (waar komt ie vandaan, fokker? dierenwinkel?), maar daar kan je helaas niets meer aan verhelpen.

Probeer es te observeren of er momenten zijn dat ie wél een rustpuntje vindt, hoe kort of klein dit ook is. Dat kan best in onverwachte hoek liggen. Het kan een plekje zijn, of een dagelijks ritueel, maar net zo goed een aanraking (massage), of een zacht geluid, je stem... waardoor ie even op z'n gemak lijkt. Dus kijk met een open mind. Dan kan je van daaruit beginnen werken.

 

En misschien is dit wat: het is eigen aan poolhonden om tot rust te komen als ze overzicht hebben, m.a.w. als ze op een plek kunnen liggen die hoger ligt dan de omgeving. Heb je bijvoorbeeld zo'n plek in de tuin? Is het mogelijk hem een verhoog aan te bieden, waar ie bovenop kan gaan liggen zonder dat ie daar wordt lastig gevallen?

 

Ik wens je in ieder geval veel succes!

honden page profiel lizzy31lizzy31

honden foto van lizzy31

Hij heeft het meeste rust als de kinderen op bed liggen of tussen de middag als de jongste op bed ligt en de oudste op school is, dan ligt hij languit op de bank. Daarom twijfelen we ook zo of hij hier wel op zijn plek is, het lijkt of hij gewoon heel gevoelig is voor prikkels dat merk je buiten ook.

 

Lichamelijke oorzaak hebben we inderdaad nog niet naar gekeken.

Hij komt bij een broodfokker vandaan dus waarschijnlijk uit het oostblok zoals de meeste pups daar? je merkt wel dat hij geen grenzen kent als onze andere hond met een correctie geeft blijft ie doorgaan.

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Goed dat jullie de hond hebben opgevangen

 

even een paar vraagjeshoe gaat het tussen de beide honden onderling? Bedoel je dat de malamute de husky corrigeert?

 

Heb je al eens een gt mee laten kijken?

 

De kinderen, weten die hoe ze zich moeten gedragen in de buurt van een hond?

https://hondenbescherming.nl/ik-heb-een-hond/ik-heb-een-hond-en-kinderen/

 

 

 

 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

" Hij heeft het meeste rust als de kinderen op bed liggen of tussen de middag als de jongste op bed ligt en de oudste op school is, dan ligt hij languit op de bank.
het lijkt of hij gewoon heel gevoelig is voor prikkels dat merk je buiten ook.
 
je merkt wel dat hij geen grenzen kent als onze andere hond met een correctie geeft blijft ie doorgaan.
 

 

Ah kijk, dat is al mooi! Hij komt uit zichzelf tot rust als de kids niet aanwezig zijn, hij gaat dan slapen op de bank. M.a.w. hij is prima in staat tot rust te komen als z'n omgeving maar rustig genoeg is!

 

Probeer dit dan voor hem ook te bewerkstelligen: dat ie goeie rustplekjes krijgt. Ik ken natuurlijk de indeling van je huis niet, maar als de kinderen bijvoorbeeld in de woonkamer spelen, geef de hond dan een slaapplekje in een andere ruimte: de serre, de tuin, de gang... dat ie dus mogelijkheden heeft om zelf stilte en rust op te zoeken wanneer ie dat wenst/nodig heeft. En als het moeilijk voor hem is zelf deze beslissing te nemen, begeleid hem dan hierin. Maak er eventueel een ritueeltje van, door bijvoorbeeld een bepaald dekentje mee te nemen naar z'n plek. Kindjes op school of boven in hun bed? Dekentje op de bank voor de hond. Kindjes spelen in huis? Dekentje op een bank in de serre. Enz.

Laat ieder in het gezin deze rustplekken respecteren, de hond heeft dit nodig.

In een later stadium, als ie vertrouwd is geworden met jullie gezin en leefomstandigheden, gaat ie misschien mondjesmaat meer en meer prikkels aankunnen, en is het na een tijd voor hem mogelijk z'n rust te vinden in een drukkere omgeving. Maar nu nog niet.

 

Als de malamute de Hus corrigeert... bedoel je dan een grom of een snauw, als de Hus te druk is? Dat zie ik zelf niet zo zeer als "zijn grenzen niet kennen t.o.v. de andere hond", maar meer: in zo'n opgefokte vibe zitten dat ie nog doller wordt bij al wat er rondom gebeurt. Hij zit op dat moment al te hoog in z'n prikkels, hij leert dan niks meer, het kopje zit al te vol.

Probeer deze situaties dus voor te zijn. Hus begint druk te doen of uit te dagen? Meteen weghouden bij de malamute en Husky een rustig, apart plaatsje aanbieden. Zo leer je de Husky alvast dat jij van hem binnenshuis rustig gedrag verwacht, en de malamute leert dat jij zorgt voor rust en dat hij dat niet hoeft af te dwingen. Zich leren bedwingen, leren wachten, is hier erg belangrijk in. Een goeie GT kan dit goed aanleren en ik vind dit persoonlijk een van de belangrijkste dingen om je hond te leren: zich leren beheersen, zich inhouden. Omdat je het in 1001 situaties nodig hebt: leren rustig blijven als je ergens moet wachten of je met iemand een babbeltje slaat, leren rustig blijven in de auto, bij de start van een wandeling, bij het eten, enz. enz.

Het zal een hele weg zijn, maar geef het tijd en jullie komen er vast wel uit! 

 

 

Volgende forumvraag: Jarloers?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^