Verlatingsangst, hoe leren we haar dit af?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

Hallo hondenliefhebbers,

 

Wij hebben een vraagje. Ons vrouwtje heeft vreselijke verlatingsangst. Ze laat ons liever niet alleen, en als ze dat al doet, het liefst zo kort mogelijk. Gisteren liep haar geplande avondje uit, ze ging om 17.30 de deur uit en was pas om 22.00 terug. Wij hebben gewoon geslapen, sterker nog, we sliepen nóg toen ze weer binnen kwam. En de buurvrouw had ons de hele avond niet gehoord. Maar ons vrouwtje was helemaal van de leg omdat ze vier en een half uur weggeweest was en ze dat niet leuk vond (voor ons). Wij denken dat ze het vooral niet leuk vond voor zichzelf.

 

Ze vertoond ook alle tekenen van verlatingsangst. Als we even naar de slaapkamer of zo gaan komt ze meteen kijken of we niet op bed zitten te plassen. Ze achtervolgt ons constant, zelfs als we even naar het toilet moeten staat ze vrijwel direct met een plastic zakje achter ons!

 

Hebben jullie tips hoe we deze navelstreng kunnen gaan doorknippen? Het vrouwtje is bezig met werk zoeken en zal mogelijk vier uur per dag gaan werken, waardoor ze dan vijf uur van huis is. Ons lijkt het heerlijk rustig, maar het vrouwtje zit er nú al over te stressen. We hebben al geprobeerd het rustig op te bouwen, tot drie uur gaat het goed, maar daarna raakt ze in paniek en wil ze weer terug naar huis.

 

Wie geeft ons advies?

Groetjes,

Wispa, Cosmic en Luukas

honden page profiel miekemieke 3 doggies

honden foto van mieke

Och arme hondjes! Wat vreselijk vervelend voor jullie..... misschien kunnen jullie een gedragsdeskundige vinden voor jullie vouwtje?

Ademen in een plastic zakje schijnt ook te werken..... maar ik denk dat geduld en de juiste begeleiding van jullie het beste zal werken..... geduld, geduld en nog eens geduld ;-)

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

jullie doen het al goed,

 

lekker ontspannen slapen en net doen of je haar niet hoort als ze binnen komt.

Vooral niet snel opspringen en haar als een gek gaan begroeten.

 

Voor haar eigen gemoedsrust kan ze een cameratje jullie gedrag laten bespieden en dan zal ze wel snel begrijpen dat jullie wel een paar uurtjes alleen kunnen blijven. Desnoods regelt ze nog iemand om tussendoor even te checken. Om zichzelf te kalmeren.

 

 

honden page profiel S met L&B, † BifiS met L&B, † Bifi 3 doggies

honden foto van S met L&B, † Bifi

Ach jongen en meiden, mijn baas is net zo. 4.5 uur en echt geen seconde langer. Ik heb haar bijna 9 maanden getraind erop. Weet je wat hier hielp? Niet alleen de Skype die jullie ook hebben, maar ook een geluidrecorder. Ze kon steeds horen dat ik geen kik gaf, enkel even spelen. Maar, wij komen er ook niet overheen hoor. Laatst moest ik voor het eerst 2x 4 uur alleen zijn (met 9 uur ertussen), ik vond het heerlijk, maar zij zat alleen maar op Skype en te stressen enzo. Dus echt tips heb ik niet, behalve dat als jullie stil zijn als ze opneemt, ze het meer vertrouwd.

honden page profiel Cindy & CoCindy & Co 3 doggies

honden foto van Cindy & Co

Super! Zo'n vrouwtje wat altijd maar ongerust is over jullie! Wij hier (Blue, Babe en Ellie) hebben d'r ook zo eentje!

 

Maar wij trekken er ons niks van aan, hoor. Lekker slapen als vrouwtje weg is, net zoals jullie. En dan komt ze binnen en dan krijgen wij, ook al is het wel een keertje heel laat en bedtijd voor vrouwtje, toch nog minstens een half uur knuffels.

 

Ze blijft dan nog bij ons op de bank zitten, aait ons ongelofelijk veelvuldig, valt dan bij ons in slaap en gebruikt mij, Blue, dan soms als kussen.

 

Wij geven er niet om om eens wat langer alleen thuis te zijn, maar we vinden het wel fijn dat vrouwtje dan bij ons komt slapen.

 

Blijkbaar heeft ze altijd pijn als ze dan wakker wordt, want ze kreunt dan zo. Wij hebben nochtans geen last van op de bank slapen! Maar zij wel!

 

Misschien kunnen jullie een GT inhuren voor die van jullie? En stuur ze dan meteen ook bij ons langs! Ons vrouwtje lijkt heel erg op die van jullie!

 

En nou ja, als jullie vrouwtje uit werken gaat, dan gaat ze zich vreselijk haasten na het werk om thuis te zijn bij jullie. Ze gaat dan nooit naar de winkel na haar werk, want een half uur langer ons 'achterlaten'? Dat kan echt niet voor haar. Ze zal het moeten gewoon worden zo, en de training gewoon verder zetten. Jullie zijn al goed bezig.

 

Onze voorspelling is wel dat het nooit helemaal over gaat, hoor. We spreken uit ervaring!!!  We wensen jullie veel sterkte!

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Geen tips behalve misschien ip camera zodat jullie vrouwtje ook als ze weg is kan zien dat jullie het prima doen.

Verder ken ik hetzelfde probleem als jullie vrouwtje, dus echt tips heb ik niet.

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

Bedankt voor de adviezen! We blijven lekker verder oefenen met haar. Hopelijk komt ze er snel overheen, want het is wel vervelend, hoor!

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

" Ademen in een plastic zakje schijnt ook te werken..... maar ik denk dat geduld en de juiste begeleiding van jullie het beste zal werken..... geduld, geduld en nog eens geduld ;-) "

 

Maar zeg dan wel dat ze niet in het zakje moet ademen waar ze jullie 'grote bah' mee heeft opgeraapt, dan gaat ze nog van d'r stokkie ook en moeten jullie haar weer bijbrengen enzo 

 

Het vrouwtje moet er gewoon aan wennen dat jullie al grote meisjes én grote heer zijn, dat kost even tijd. 

Ze went er vast wel aan, zeker als jullie elke keer zo lekker liggen te slapen als ze thuis komt.

Als jullie er niks bijzonders van maken wanneer ze weer thuis komt gaat ze vanzelf zien dat het ook niets bijzonders is wanneer ze even (of wat langer dan even) weg moet.

Volgende forumvraag: Leuke verhalen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^