Indy gromt, wie heeft tips?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DennisDennis

honden foto van Dennis

Beste hp'ers,

 

Onze hond Indy heeft de laatste tijd steeds meer momenten dat ze gromt/wegkijkt naar ons bij een aanraking (aaien).

Nu zijn we daar mee aan de slag gegaan, met het eten heb ik met tips van een andere forumvraag opgelost.

 

Echter bromt ze met een botje en verstijfd ze ook gelijk. En bromt ze de laatste dagen ook op der plaats als ik haar een aai geef. 

Ze mag van ons eigenlijk ook heel veel qua op de bank, en dan nog bij ons op schoot, heeft het te maken met het feit dat we teveel toelaten?

 

Verder was ze altijd de kleinste uit het nest en in het begin ook echt angstig en onzeker voor zon beetje alles geweest. Naar andere mannen is ze nog altijd onzeker en buiten is ze over het algemeen heel onderdanig..

 

Ben benieuwd naar jullie tips! 

Dennis

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

heeft ze misschien pijn?

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Of voor t eerst loops aan t worden?

 

Sommige honden willen ook liever niet zomaar geaaid worden. Als ze een botje heeft of op haar plaats ligt zou ik haar met rust laten.

 

 

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

Kortom ze wilt graag met rust gelaten worden als ze iets eet of als ze lekker ligt te pitten op haar eigen plekje,als je het mij vraagt helemaal geen gek gedrag én zeer netjes dat ze jouw verteld dat ze er stress van krijgt en graag iets meer ruimte en rust wilt door een

grommetje. 

 

Heb je weleens iets gelezen over kalmerende signalen?Even op googlen,krijg je veel info.

Het weg kijken zegt ook dat ze wat je doet niet wilt of fijn vindt..en dat is een kalmerend signaal,dan heeft ze nog geen stress,maar ze is echt met jou aan het communiceren,geweldig hondje.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

" Kortom ze wilt graag met rust gelaten worden als ze iets eet of als ze lekker ligt te pitten op haar eigen plekje,als je het mij vraagt helemaal geen gek gedrag én zeer netjes dat ze jouw verteld dat ze er stress van krijgt en graag iets meer ruimte en rust wilt door een
grommetje. 
 
Heb je weleens iets gelezen over kalmerende signalen?Even op googlen,krijg je veel info.
Het weg kijken zegt ook dat ze wat je doet niet wilt of fijn vindt..en dat is een kalmerend signaal,dan heeft ze nog geen stress,maar ze is echt met jou aan het communiceren,geweldig hondje. "

 Eens!

 

grommen is communiceren, ze wil jullie iets vertellen.

 

Misschien is het een idee een keer een afspraak te maken met een GT. Die kan jullie helpen met de onzekerheid van je hond.

honden page profiel DennisDennis

honden foto van Dennis

Bedankt voor de snelle reacties!

@yoop; ze is gister wel tegen een schrikdraad aangelopen.. Lopen hier weer schapen bijna altijd vrij en dan loopt ze er wat tussen. En nu stonden die in hun vak. Maar haar gedrag verder in de wandeling was gewoon vrolijk en actief. 

 

@kees; ze is geholpen dus dat kan het niet zijn, normaal een enorme knuffelkont. Misschien meer haar plaats en rust geven.

@soraya; ik heb het al even gegoogled, komt inderdaad wel bekend voor met haar signalen. Ik moet me er even in verdiepen om te kijken hoe ik daarmee kan omgaan. Kan het alleen niet plaatsen met dat ze het zo ineens doet. 

 

honden page profiel DennisDennis

honden foto van Dennis

Indy is trouwens 8 maanden oud had ik nog nergens vermeld.

 

@Suzanne; mocht het nou niet vooruitgaan is dat wel iets waar ik voor open sta. Gezien de stappen die ze al heeft gemaakt wil ik het eerst nog even proberen.

Gisteren ook goed met mijn vriendin erover gepraat. Onszelf erop kunnen betrappen dat we de laatste tijd de denkspelletjes laten staan, terwijl dat eigenlijk vaste prik was. En ook wat andere regels die we hadden qua eten en hond op de plaats ook al wat soepeler zijn geworden. Kan dat ook meespelen dat ze door die versoepeling dat ze meer gaat proberen?

honden page profiel MartijnMartijn 3 doggies

honden foto van Martijn

misschien een heel dom idee 

maar even lekker 1 op 1 trainen met haar koekjes erbij laten zitten,af komen rol noem maar op sommige honden hebben dat gewoon nodig,

onze teef word sjago als we dat niet van tijd tot tijd even doen gewoon een uurtje in de tuin of in het bos vind ze heerlijk en daarna is ze bekaf.

honden page profiel DennisDennis

honden foto van Dennis

@Martijn; heel simpel idee inderdaad, denk zeker dat het mee speelt. Wat ik hierboven al aangaf dat de echt 1op1 actie laatste tijd minder is geworden. Ik ga er voor zorgen dat het vanaf vandaag weer gedaan wordt. In combinatie met die denkspelletjes, iets meer mentale uitdaging. 

honden page profiel lutlut 3 doggies

honden foto van lut

Dat ene zinnetje 'is normaal een grote knuffelkont'...dat zet me toch aan het denken...er is dus iets dat haar onrust geeft...misschien even langs da...kan iets banaals zijn dat haar dwars zit... Grommen is inderdaad een belangrijk communicatiemiddel van de hond, niet negeren. succes

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

" Indy is trouwens 8 maanden oud had ik nog nergens vermeld.
 
@Suzanne; mocht het nou niet vooruitgaan is dat wel iets waar ik voor open sta. Gezien de stappen die ze al heeft gemaakt wil ik het eerst nog even proberen.Gisteren ook goed met mijn vriendin erover gepraat. Onszelf erop kunnen betrappen dat we de laatste tijd de denkspelletjes laten staan, terwijl dat eigenlijk vaste prik was. En ook wat andere regels die we hadden qua eten en hond op de plaats ook al wat soepeler zijn geworden. Kan dat ook meespelen dat ze door die versoepeling dat ze meer gaat proberen? "

 Dat kan zeker meespelen. Regels, duidelijkheid en vooral consequent zijn zorgen ervoor dat een hond weet waar hij aan toe is. Dit zorgt voor zekerheid. Als je de regels niet meer zo nauw neemt, schept onzekerheid. Dus, zeker met een onzekere hknd, wees concequent.

 

Denk spelletjes zorgen ook dat een onzekere hond wat zelf verzekerder wordt. Ze worden er ook lekker moe van. 

Gewoon alles weer doen zoals anders.

honden page profiel Cindy & CoCindy & Co 3 doggies

honden foto van Cindy & Co

Onze luiwammes, Ellie, is ook een heel onderdanig hondje. Ze laat ons wel toe met onze hand door de voerbak te gaan, en bij een beentje mogen we dit wel pakken, als we willen. Maar heb dit van pup af aan bij al mijn honden goed geoefend.

 

Als madame echter op haar lievelingsplekje ligt en d'r hoofd staat er niet naar, dan gromt ze als je haar wil aaien. Haar verleggen betekent garantie op grommen en dan plast ze ook waar ze ligt.

 

Wij laten haar dus gewoon met rust. Ik kan heel erg goed merken aan d'r lichaamstaal wanneer ze wel aaitjes wil en wanneer niet. Als ze er wil, komt ze meestal ook wel zelf op schoot gekropen en gebaart ze met d'r pootje dat er geaaid moet worden, haha.

 

Je hebt heus geen abnormale hond of zo. Ik zou haar gewoon met rust laten. Als jij geen zin hebt in lichamelijk contact met iemand, dan ga je toch ook duidelijk laten weten dat ze van je lijf af moeten blijven?

 

Groetjes!

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Het zal wel aan mij liggen, maar ik begrijp niet waarom een hand in de voerbak, waarom een bot afpakken?

honden page profiel Cindy & CoCindy & Co 3 doggies

honden foto van Cindy & Co

" Het zal wel aan mij liggen, maar ik begrijp niet waarom een hand in de voerbak, waarom een bot afpakken? "

 Het ging me daar helemaal niet om, maar toen de kinderen nog klein waren en ze per ongeluk vlakbij de hond waren toen die at, dan was er geen gevaar voor 'uitvallen' van de hond.

Ik heb dit van in het begin zo gedaan, en mijn honden hebben nooit hun eten of bot moeten afgeven hoor, wel mijn hand tolereren. Of heel even het botje uit hun bekkie laten halen en ze kregen het onmiddellijk weer terug met een flinke aai erbovenop.

 

Als er nou eentje iets te pakken heeft wat giftig is of niet mag (op wandeling) dan geven ze dit zonder problemen gewoon af of laten het zelfs vallen op commando 'los'.

 

Handig toch? Iedereen die bij ons thuis komt, in huis, bedoel ik, kan veilig de honden voorbij tijdens voedertijd, er wordt hier nooit gegromd. Zelfs niet op elkaar. Ook kan ik iedereen vragen om de honden te voeren, en dit is altijd veilig.

 

Neem nou niet aan dat ik vaak weg ben, maar heel af en toe gebeurt het wel eens dat ik bijvoorbeeld de buurman moet bellen om bij de honden langs te gaan en ze te gaan voeren. (lees: 2x per jaar)

 

Ook als we eens op weekend moeten zonder honden, kan degene die in ons huis woont dan, gewoon veilig, zonder zorgen, de honden eten geven.

Ligt het aan het oefenen met de hand in de voederbak? Dat weet ik niet, want ik deed het bij al mijn honden zo. Ze zijn er zeker niet slechter van geworden, denk ik dan maar.

 

honden page profiel DennisDennis

honden foto van Dennis

Qua eten heb ik het ook zo gedaan met mijn andere hond Layka. Bij Indy alleen een tijd niet omdat ze heel moeilijk at, maar ook om de reden, dat mocht het onverhoopt nodig zijn er gewoon eten gegeven kan worden en er ook een hand bij kan. Voor Indy betekent een hand nu dat ze een 'extra' brokje krijgt dus vindt ze het nu leuk:)

Ik zal eens kijken hoe het vanavond gaat, nu heel de tijd weer consequent geweest hoe we het vanaf begin gedaan hebben. En weer de spelletjes en dingetjes geoefend en gedaan. Heel de middag ligt ze al lekker te slapen. Op het moment dat ik aai rolt ze gelijk over op haar rug en wilt ze dat ik doorga. Ik heb zon gevoel dat iets meer duidelijkheid haar al goed doet!

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Ik blijf uit de voerbak, gaf soms iets extra lekkers in de bak erbij. Botje eten nooit afpakken. Hierdoor werd het geen issue en kan ik als echt nodig alles uit haar bek of bak pakken. 

Eten doe je in alle rust. Eten is kinderen uit de buurt.

Als er een keer een kind in de buurt is, heeft de hond niets te vrezen, hij hoeft nooit bang te zijn dat er iets met zn voer gebeurd.

Maar ja, zo denk ik er over.

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

" Ik blijf uit de voerbak, gaf soms iets extra lekkers in de bak erbij. Botje eten nooit afpakken. Hierdoor werd het geen issue en kan ik als echt nodig alles uit haar bek of bak pakken. 
Eten doe je in alle rust. Eten is kinderen uit de buurt.
Als er een keer een kind in de buurt is, heeft de hond niets te vrezen, hij hoeft nooit bang te zijn dat er iets met zn voer gebeurd.
Maar ja, zo denk ik er over. "

 

Ik denk dat het verschilt per hond, ik voer Faro regelmatig met de hand uit zijn voerbak, dat doe ik nu om te voorkomen dat hij te veel lucht binnen slikt.

maar je kan zo ook een vertrouwensband op bouwen.

En je kan zoals Suzanne het zegt, het verzieken.

Ik zie het niet zo zwart/wit, kijk naar je hond zeg ik dan, de ene is de andere niet.

 

honden page profiel DennisDennis

honden foto van Dennis

Vandaag is het helemaal goed gegaan. Heb haar meer uitdaging gegeven zoals ze gewend was en ook gespeeld. Meer aandacht doet haar goed.

Met haar bot gewoon lekker gelaten, wel in de buurt gekomen in ruil voor een brokje en uiteindelijk ook zo ingewisseld. En dan is er ook geen probleem. 

 

Bedankt ook voor het filmpje, een aantal tekenen kende ik nog niet, maar op der rug gaan liggen om geaaid te worden is niets mis mee toch?

 

Inderdaad, ik moet af en toe nog steeds schakelen dat Indy onzekerder is dan Layka. En Indy laat me keer op keer versteld staan met hoe slim ze is en hoe goed ze luistert..

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

" Vandaag is het helemaal goed gegaan. Heb haar meer uitdaging gegeven zoals ze gewend was en ook gespeeld. Meer aandacht doet haar goed.
Met haar bot gewoon lekker gelaten, wel in de buurt gekomen in ruil voor een brokje en uiteindelijk ook zo ingewisseld. En dan is er ook geen probleem. 
 
Bedankt ook voor het filmpje, een aantal tekenen kende ik nog niet, maar op der rug gaan liggen om geaaid te worden is niets mis mee toch?
 
Inderdaad, ik moet af en toe nog steeds schakelen dat Indy onzekerder is dan Layka. En Indy laat me keer op keer versteld staan met hoe slim ze is en hoe goed ze luistert.. "

 Dat ligt er aan hoe Indy gaat liggen,zoals het op het filmpje gaat zijn de honden alles behalve ontspannen,ze zijn stijf en blijven kijken naar hetgeen ze eng vinden(de te direct benaderende mens).

 

Er zijn ook zat honden die speciaal naast je op de bank komen liggen,zich om wurmen en zo lekker ontspannen hun buikje laten zien,die slapen verder,houden hun poten slap.

Maar zodra er stijfheid in het lichaam is en de hond jouw in de gaten houdt dan vinden ze het niet fijn.(en vaak zie je ook die andere signalen,het weg kijken of lip likken,oogjes veel knipperen..en sommige honden kunnen het schattige 'buikje aaien'zo intimiderend vinden dat ze ook wat plassen,allemaal om te tonen dat ze geen ruzie willen.)

 

Je hebt ook filmpjes van honden die wel of juist niet geaaid willen worden.Een hond die weg kijkt of zelfs weg draait met lichaam heeft geen behoefte om geaaid te worden,een hond die verder geaaid wilt worden,heeft zijn lichaam naar jou toe gedraaid en gaat met zijn hoofd duwen/neus wippen tegen jouw hand om om meer aaitjes en kriebeltjes te vragen.

Tis eigenlijk heel duidelijk:hond van je af= geen zin,hond naar je toe= wel zin.

Overigens geldt dit niet altijd met visite..honden raken dan overenthousiast en lijken de visite leuk te vinden,lijken het zelf op te zoeken en te willen...maar als je de signalen leest,zien ze er niet relaxt uit.

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

Dit is het filmpje over of een hond wel/niet geaaid wilt worden en welke taal ze laten zien:

 


 

 

honden page profiel DennisDennis

honden foto van Dennis

Thanks! Ik ga meer op die signalen letten. Als ze op der rug rolt is ze in elk geval wel ontspannen en vindt ze het prettig:)

honden page profiel DennisDennis

honden foto van Dennis

Even weer een update.

 

Indy heeft nog steeds de neiging om te gaan grommen met eten/botje/op haar plaats. 

Wij zaten gister na te denken en al het brommen en grommen is begonnen na haar sterilisatie. Nu staat dat ook aangegeven als een van de risico's. 

Maar is er een mogelijkheid dat ze hier overheen groeit, of tips of trics hoe wij er verder mee om moeten gaan? Naast het in de gaten houden van de signalen? 

Of zal ze in huis gewoon een stuk minder aanhankelijk zijn dan buiten huis?

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Grommen is een waarschuwing. Als ze een botje eet, geef dan steeds iets lekkerders erbij. Zo zal het een feestje worden als jullie in de buurt zijn, ipv het idee dat jullie de bot wel eens zouden afpakken.

honden page profiel DennisDennis

honden foto van Dennis

Ja dit doen we dus ook. Proberen alles heel leuk te houden en dan te ruilen.

 

Het lastige vinden we dat als ze ons opzoekt om geaaid te worden, en we aaien dat er dan toch ineens een grommetje komt, of tijdens het aaien dat ze toch weer haar kop wegdraaid..

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Ja dit doen we dus ook. Proberen alles heel leuk te houden en dan te ruilen.
 
Het lastige vinden we dat als ze ons opzoekt om geaaid te worden, en we aaien dat er dan toch ineens een grommetje komt, of tijdens het aaien dat ze toch weer haar kop wegdraaid.. "

 Niet ruilen, laat haar het bot houden. Door iets extra's te geven en niets af te pakken, zal ze leren van jullie niets te vrezen te hebben.

 

Ik vraag me af, of ze wel geaaid wilt worden. Apen en mensen houden van knuffelen en aanraken, honden niet. Ze laten het toe.

 

 

Ze vinden het wel prettig tegen je aan te liggen, of bij je in de buurt te zijn, zonder aaien.

 

Wie weet wilt ze alleen maar gewoon in je buurt zijn. 

Je kan kijken wat er gebeurd als ze bij je is en je niet aait. 

 

Wat je ook kan proberen, één korte aai, onder de kin of schouder en voertje. Aai, voertje. Zo zal ze aaien met iets prettigs gaan associeren. 

 

Mijn hond is altijd bij me in de buurt, nou ja, bijna. Als ik haar aai, gaat ze weg. Soms komt ze met haar kont naar me toe: hup, aaien. 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

"  Niet ruilen, laat haar het bot houden. Door iets extra's te geven en niets af te pakken, zal ze leren van jullie niets te vrezen te hebben.
 
Ik vraag me af, of ze wel geaaid wilt worden. Apen en mensen houden van knuffelen en aanraken, honden niet. Ze laten het toe.
 
 
Ze vinden het wel prettig tegen je aan te liggen, of bij je in de buurt te zijn, zonder aaien.
 
Wie weet wilt ze alleen maar gewoon in je buurt zijn. 
Je kan kijken wat er gebeurd als ze bij je is en je niet aait. 
 
Wat je ook kan proberen, één korte aai, onder de kin of schouder en voertje. Aai, voertje. Zo zal ze aaien met iets prettigs gaan associeren. 
 
Mijn hond is altijd bij me in de buurt, nou ja, bijna. Als ik haar aai, gaat ze weg. Soms komt ze met haar kont naar me toe: hup, aaien.  "

 hangt er vanaf hoe je aait, Faro vind het heerlijk, die gaat er helemaal voor liggen, of komt er om vragen.

Dus... jou hond houd niet van aaien, de mijne wel hoor.

honden page profiel AlphaOmegaAlphaOmega

honden foto van AlphaOmega


Voor sommige hier de omgekeerde wereld, Hond bepaald. Niet dus!!
Vaak zie je het gedrag bij honden veranderen tussen de 8 maanden en ander half jaar. Ze worden dan het mannetje/vrouwtje. Voor die tijd accepteren ze bijna alles..sommige honden geven wel signalen af dat ze bepaalde dingen niet prettig vinden andere honden doen dat weer niet. Als men de hondentaal niet kent zien we dit vaak over het hoofd of negeren het. Totdat je hond in ene gromt of nog erger snauwt en bijt. Sommige zeiden hier dat de hond misschien pijn heeft..dat zou zomaar kunnen. Ik zou voor de zekerheid je hond even nalaten kijken door een dierenarts en een goede GTer langs laten komen die even kan kijken en je eventueel kan helpen.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

 

 Voor sommige hier de omgekeerde wereld, Hond bepaald. Niet dus!!

 

 

 

 

 

 

dit snap ik niet?

 

de hond gromt, probeert daarmee dus iets aan te geven, dat is toch juist goed lijkt me.

 

Liever niet naar haar plaats lopen en gaan aaien, haar plaats is haar eigen veilig rustplekje waar niemand haar stoort.

 

Wb het eten, of botjes, vind ik dat een hond het recht heeft om in alle rust te kunnen genieten van het eten. Juist als een hond niet elke keer in alle rust kan eten, als daar altijd maar iemand langsloopt, hem aait, met een hand in de etensbak graait, dingen willen gaan ruilen etc. met de goed bedoelde reden dat een hond vertrouwen krijgt en je dan ten alle tijde iets af kan pakken, kan weleens precies het tegenovergestelde bereiken.

 

http://www.moniquebladder.nl/blog/2013/05/27/voerbakverdedigen/

 

 

met het eten heb ik met tips van een andere forumvraag opgelost.

wat waren dat voor tips dan, het lijkt toch niet echt te werken? Grommen betekend dat ze afstand wil, je bedreigend vindt overkomen.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"  hangt er vanaf hoe je aait, Faro vind het heerlijk, die gaat er helemaal voor liggen, of komt er om vragen.
Dus... jou hond houd niet van aaien, de mijne wel hoor. "

 Als ze zelf naar me toekomt, met haar kont naar me toe is het: aai me. Soms een heerlijke knuffel.

Natuurlijk zijn er honden die aaien prettig vinden, maar ook genoeg die het niet prettig vinden

pagina 1 van 3 12 3
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^