Rugpijn?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Zanouki (Gast)

Hallo, ik wil graag mijn verhaal doen in de hoop dat iemand een idee heeft over hoe of wat.   onze Jack van 6,5 jaar is sinds ze 1,5 jaar was veranderd qua gedrag naar andere honden. Eerst speelde ze nog maar dat werd steeds minder en deed zich al snel af met een grom en een knauw. Niks mis mee dacht ik, gewoon geen behoefte aan, ze was immers verzot op haar bal en rende als een malle hierachteraan. Ze liep  altijd lekker mee, kon zo 2 uur met haar wandelen, niks mis mee. Nooit een gespierde jack geweest. Altijd vrolijk naar mensen toe.  Nu dus is ze 6,5 jaar en weigert ze om te wandelen. Nadat ze geplast en gepoept heeft gaat ze in de ankers. Plat op de grond en oren naar achteren. En met geen mogelijk verder te krijgen. Thuis aangekomen rent ze naar haar knuffel en gaat als een malle staan schudden met dat ding. Rent in huis wel achter de bal aan en springt op en af van de bank. Als mijn moeder haar komt halen met de scootmobiel dan is ze door het dolle en rent nog voor de scootmobiel uit. (11km p/u) en houdt dit gerust drie kwartier vol en wil dan nog niet naar huis.    Volgens de dierenarts heeft ze last van haar rug. Er zijn geen foto's gemaakt. Maar bij het voelen reageert ze wel op een bepaalde plek.    ik kan er alleen niet bij dat ze dan wel met een ander kan rennen als een gek, met mij niet maar wel bij thuiskomst gaat schudden met haar knuffel, en dat ze op de bank springt.   ik raak er gewoon een beetje gefrustreerd van. Waarom bij een ander wel die enthousiasme?     

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Misschien is ze bij jou meer zichzelf?

 

Waarom is er nog geen verder onderzoek gedaan?

Zanouki (Gast)

Ja dat zou kunnen. Maar zodra ik mee wandel met mijn moeder kan ze ook gerust een uur wandelen.

 

wat bedoel je met verder onderzoek? Foto's ofzoiets? 

Geen idee. Ze is doodsbang bij de dierenarts dus teveel doen ze waarschijnlijk ook niet, ik heb geen idee. De DA voelt en constateert (niet voor de eerste keer) dat ze rugpijn heeft. Afgelopen keer raadde ze mij aan rust te houden en pijnstillers te geven. En misschien dat ze dan wel mee gaat lopen. Niet dus. Ze had het ook nog over glucosamine.

 

 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Jij bepaalt toch of je verder onderzoek wilt? Dieren kunnen ondanks ernstige pijn heel lang doorgaan als ze dat willen.

Zanouki (Gast)

Ja uiteraard. Maar misschien naïef, ik ga er altijd vanuit dat de dierenarts het wel weet en als zij vindt dat er nader onderzoek gedaan moet worden dan gebeurd dat. Bij onze andere hond heeft ze omdat ze er maar niet achterkwam wat die mankeerde echt alle mogelijke onderzoeken gedaan. Dus vandaar dat ik er vanuit ga dat als ze het al met voelen kan zeggen dat nader onderzoek in haar ogen niet nodig is.

 

 

maar ok, ik kan daar uiteraard zelf om vragen. 

 

 

Maar je vindt het niet vreemd dat ze niet wil wandelen maar wel als een malle kan schudden en in huis achter een bal aan kan rennen? 

honden page profiel maxlisamaxlisa

honden foto van maxlisa

je kan ook een osteopaat raadplegen.
die helpt mijn honden ook erg goed met hun rugproblemen.

doordat ze pijn hebben moeten ze extra gestimuleerd worden om wel dinge te gaan doen.
mijn meisje wilt ook nooit echt wandelen maar als er een konijn voorbij schiet kan ze daar ook 2 achteraanrennen of met bepaalde honden kan ze zich wel vermaken, ze heeft maakt dan een stofje aan (iets als adreline , endrofine) waardoor ze de pijn even vergeet. helaas moet ze het dan wel bekopen door de dagen daarna duidelijk zich minder goed te voelen.

ik zou een hond met rugklachten ook niet ineens een uur voluit laten rennen maar gedoseerd en regelmatig laten bewegen.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Ja uiteraard. Maar misschien naïef, ik ga er altijd vanuit dat de dierenarts het wel weet en als zij vindt dat er nader onderzoek gedaan moet worden dan gebeurd dat. Bij onze andere hond heeft ze omdat ze er maar niet achterkwam wat die mankeerde echt alle mogelijke onderzoeken gedaan. Dus vandaar dat ik er vanuit ga dat als ze het al met voelen kan zeggen dat nader onderzoek in haar ogen niet nodig is.
 
 
maar ok, ik kan daar uiteraard zelf om vragen. 
 
 
Maar je vindt het niet vreemd dat ze niet wil wandelen maar wel als een malle kan schudden en in huis achter een bal aan kan rennen?  "

 Natuurlijk kan er ook een andere reden zijn waarom ze niet wil wandelen. Neem je haar wel eens mee naar een andere omgeving om te wandelen?

 

Dat ze t 1 wel doet en t andere niet vanwege pijn kan wel. Ik ken een hond met rugklachten die niet wil wandelen maar t wel presteert om over een traphekje te springen.

Zanouki (Gast)

Ik heb haar wel eens meegenomen naar andere plekken maar zit binnen 5 minuten weer in de auto want ze lijkt het doodeng te vinden. Ik moet er wel bij zeggen dat wij een jaar geleden onze andere hond hebben laten inslapen en zij voor die tijd niet zo angstig was maar dat dit steeds meer wordt. Dit merk ik al aan het pakken van de stofzuiger. Is nog nooit haar favoriet geweest maar de laatste tijd weet ze van gekkigheid niet waar ze heen moet als we de stofzuiger alleen al pakken. 

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Je hond is een beetje ontheemd, denk ik.

 

Het missen van een maatje maakt je hond angstig, onzeker.

 

Dat hij bij de mobiel meeloopt en speelt met knuffel; dat zijn de veilige dingen.

 

Ik zou ook eens langsgaan bij een osteopaat, om iets anders uit te sluiten.

 

Is het dat niet, dan zul je je hond weer moeten 'wennen'; dingen terug leuk vinden, vertrouwen geven. cirkel doorbreken. (en even daarvoor op andere plaatsen gaan wandelen)

 

beterschap!

 

Volgende forumvraag: Patella luxatie, snuffelkleed
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^