Teef of reu?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel FrancescoFrancesco

Hoi allemaal,

 

Ik zal mezelf even kort voorstellen:

Francesco 22 jaar en woon nog bij mijn ouders thuis.

Ben zelf altijd met honden opgegroeid; golden retrievers en australische kelpie.

 

Nu wil ik over ongeveer 2 jaar op mezelf gaan wonen. Ik ben altijd consequent geweest naar mijn honden en dit ben ik ook van plan om te gaan doen als ik op mezelf woon. 

 

Ik ben er zelf nog niet uit wat voor hond het beste bij mij zou passen. Ik wil de hond namelijk echt iets te bieden hebben. Mijn voorkeur gaat zelf uit naar een ras wat waakzaam is. Ik werk vaak laat in de avond (eigen zaak) en zou het fijn vinden om mijn hond mee te nemen naar de zaak. Hier heb ik een grote achtertuin van 200 m².

 

Nu ben ik zelf helemaal weg van een Rottweiler, alleen weet ik niet of dit een stapje te hoog voor mij gegrepen is..? Zijn er hier toevallig eigenaren van Rottweilers? Zo ja; stel ik zou voor dit ras kiezen, is het dan wijsheid om echt voor een teefje te gaan en niet voor een reu? Ik kies mijn hond puur voor het karakter en wil er graag zowel mentaal als fysiek mee bezig zijn.

 

Ik hoop dat er hier hondenliefhebbers zijn met ervaringen met dit ras.

 

Groetjes,

 

Francesco 

honden page profiel IsalindeIsalinde

honden foto van Isalinde

Geen ervaring met rottweilers, dus daar kan ik niets over vertellen.

 

Wel wil ik een opmerking maken over 'of het een stapje te hoog is'. Uit eigen ervaring heb ik geleerd dat als je echt voor een ras wilt gaan. dus: alles spreekt je aan, je weet de goede maar ook de mogelijk minder gemakkelijke dingen en bent er zeker van dat je alle kanten van de hond kan accepteren - dan kun je in principe gewoon het ras nemen naar jouw keus. 

 

Zoek een erkende fokker. Die zal jou ook bijstaan als je tips nodig hebt over opvoeding of gedrag. Je kunt ook alvast eens contact opnemen met een fokker (http://www.nrc-rottweiler.nl/fokkers.html ) en vragen of je eens langs kunt komen om het ras van dichtbij te leren kennen en informatie op te doen. Ook kun je op zoek gaan naar een hondenschool (die op positieve wijze traint) waar ze veel ervaring hebben met het ras van jouw keuze. 

 

 

honden page profiel FrancescoFrancesco

Hoi,

 

Ik heb al bij verschillende fokkers van Rottweilers geïnformeerd, maar deze zeiden allebei dat de keuze tussen een reu of een teef heel erg persoonlijk was. De ene fokker raadde mij een reu aan en de andere weer een teef.. dus vandaar dat ik zelf ook met vragen zat haha.

 

Mag ik vragen met welk ras jij dat vroeger hebt gedaan? Aangezien ik uit jouw verhaal opmerk dat je uit eigen ervaring spreekt dat als je er echt voor wilt gaan het dan ook gewoon moet doen. Is dat de Zwitserse Witte Herder die ik op jou profielfoto erbij zie staan?

 

Groeten,

 

Francesco

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Ik denk ook dat je echt voor het ras moet gaan dat je aan spreekt. Kun je ook alles aan je hond geven als het ras je niet aan spreekt?  Ik heb zelf een kruising Hollandse, duitse en australische herder.. Mensen raadde mij ook aan dit niet als eerste hond te nemen, groot, sterk, erg waaks, maar het karakter spreekt me enorm aan en we zijn de beste maatjes. 

Ik denk dat een reu of teef niet veel uit maakt, Mij sprak een teef het meeste aan, deze kan over het algemeen met alle honden, reuen en teven, en vertoont minder snel dominantiegedrag, maar ook dit kun je ombuigen in een reu. Hier moet je dus zelf voor kiezen. Heel veel succes. 

honden page profiel IsalindeIsalinde

honden foto van Isalinde

Ik heb een shiba inu reu. Een ras dat absoluut wordt afgeraden als 'eerste hond'. Echter is het mijn eerste hond (ook toen ik nog bij mijn ouders woonde nooit honden gehad). Mijn vriend is wel opgegroeid met honden, maar de keuze van het ras en vrijwel de gehele opvoeding is door mij zelf gedaan. 

 

Hij is uitgegroeid tot een heerlijke hond en ik zou niet zonder hem kunnen :) Vandaar: als je er Echt voor wilt gaan.. 

honden page profiel ~ Luna & Lèxi ~~ Luna & Lèxi ~

honden foto van ~ Luna & Lèxi ~

Linkje over de voor- en nadelen van een teef of reu:

http://www.puppy-opvoeden.nl/reu-of-teef/

Van rottweilers heb ik weinig verstand, ik ken er één die is super stabiel en luistert onwijs goed. Weer een andere rottweiler die ik ken is hier het tegenovergestelde van, maar die wordt ook met zeer harde hand opgevoed dus dat zal wel aan de eigenaren liggen.

 

Eens met wat shiba a la creme zegt, gewoon goed verdiepen in het ras, karakteigenschappen e.d. en van te voren goed verdiepen in hondengedrag en opvoed/trainingprincipes dan moet het helemaal goed komen!

 

 

 

 

 

 

honden page profiel Dobber †Dobber †

honden foto van Dobber †

Veel mensen zeggen dat een reu liever is dan een teef, zelf heb ik die ervaring ook. Maar dat kan er ook aan liggen dat het twee verschillende rassen zijn (Mechelse Herder=reu, Appenzeller/Stabij=teef). Teven zijn vaak in het algemeen feller dan reuen, maar van wat ik erover gehoord zijn, zijn veel reuen juist weer feller op het gebied van territorium. Maar goed, ook teven kunnen dat heel erg hebben. 

 

Het is in elk geval lastig om te zeggen wat beter is, het moet echt je eigen voorkeur hebben. Ik heb bijvoorbeeld liever een teef dan een reu. Als mijn teef loops is, dan is dat even drie weken vervelend, maar niet onoverkomelijk. Maar de reu van mijn broer heeft te pas en te onpas zijn 'lippenstift' ;) eruit te hangen, ik vind dat echt goor... Dan heb ik liever een teef... Dus tsja, persoonlijke voorkeur speelt een grote rol als je wilt weten welk geslacht je wilt voor een toekomstige hond ;). 

honden page profiel Frieda Frieda

honden foto van Frieda

Als het je puur om het karakter gaat, kun je misschien beter nu nog niet beslissen over reu of teef. Toen ik op zoek was naar mijn derde hond, was het karakter voor mij ook het belangrijkste. Ik heb hier een Catalaanse herder reu en een Kuvasz teef lopen en vooral die laatste is behoorlijk dominant naar de andere honden. En ik wilde een klein hondje, dus als dat karakter niet zou matchen met de Kuvasz zou de nieuwe hond al snel het onderspit delven.

Ik had van tevoren bedacht, dat een reu waarschijnlijk het beste zou matchen. Maar toen ik contact kreeg met de fokker, waren er nog 1 reu en 1 teef beschikbaar. En de reu was een "baas". Terwijl het karakter van het teefje hier perfect zou passen. Het is dus het teefje geworden en het gaat perfect. 

honden page profiel XtineXtinegoedgekeurde fokker

honden foto van Xtine

Een teef ziet je "heel graag"

Een reu "aanbid" je.

 

honden page profiel stephaniestephanie

honden foto van stephanie

er word idd altijd gezegd dat een reu aanhankelijker is dan een teef en meestal is dit zo, maar ik heb hier thuis toch wel de uitzondering op de regel.....

ik heb hier zowel een reu als een teef en bij mij is de teef toch echt wel diegene die mijn aanbidt!

honden page profiel XtineXtinegoedgekeurde fokker

honden foto van Xtine

" er word idd altijd gezegd dat een reu aanhankelijker is dan een teef en meestal is dit zo, maar ik heb hier thuis toch wel de uitzondering op de regel.....
ik heb hier zowel een reu als een teef en bij mij is de teef toch echt wel diegene die mijn aanbidt! "

 

Uitzondering bevestigd de regel zeggen altijd. 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Wij hadden vroeger een rottweiler teef.
Een schat van een beest, een allemansvriend en heel aanhankelijk.

Helemaal niet waaks, maar door het uiterlijk schrikt het mensen sowieso al af. (want je weet maar nooit).

 

Nu heb ik 2 reuen, die zijn beiden heel aanhankelijk.

Black was de enige reu uit het nest en vergeleken bij zijn zussen is hij een grote sul en goedzak.

Dat zag je heel goed tijdens de terugkom dag van het nest. 

honden foto van Love is a four-legged word

Mijn ervaring is dat rottweilerteven een stuk gemoedelijker en socialer zijn dan de reuen van dit ras. Bij sommige rassen is dit overigens andersom.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Ik denk dat de keus van de fokker en het temperament van de ouderdieren veel belangrijker is dan de keus tussen reu of teef. 

Ik heb bij de honden die ik nu heb voor reuen gekozen om dat er in mijn vriendenkring mensen met moeilijke teven waren. Dan is het met een reu wat makkelijker op bezoek komen. 

honden page profiel FrankFrank

honden foto van Frank

" Ik denk dat de keus van de fokker en het temperament van de ouderdieren veel belangrijker is dan de keus tussen reu of teef. 
"

 



Dit onderschrijf ik. Kies voor de pup die het best bij jou past en laat geslacht pas daarna een overweging zijn.

silvia (Gast)

Zelf 2 teefjes en 1 reu .. Alle 3 net een jaar geweest dus volop aan het puberen. Mij valt het op dat mijn stafford teef meer naar mijn vriend trekt en de stafford reu meer naar mij. Wij moeten bij haar wel consequenter zijn en heeft duidelijk meer lak aan ons haha. Onze reu heeft echt respect voor ons en luisterd ook beter. Zowel de reu als de 2 teefjes zijn ontzettend aanhankelijk alleen is onze teef wel veel socialer maar dat komt dat onze reu al het 1 en ander had meegemaakt voordat hij bij ons kwam. Ik sluit me aan bij me voorgangers en dat je een klik moet hebben met de pup. Zowel reu als teef hebben plus en minpunten. Ken iemand met 2 rottweilers waarbij de teef toch veel feller is en jaloers is dus het verscheelt echt per hond.  

honden page profiel Krin Krin

honden foto van Krin

Hoi, je zegt je wilt de hond meenemen naar de zaak??? Gaat de hond daar in de tuin of loopt die daar in de zaak rond? Zijn er nog Meer mensen in de zaak? Of komen er klanten binnen??? Mensen zijn snel bang van een rottweiler en als er klanten binnen komen is de rottweiler een waaks ras????

Je hoeft mij die vragen niet te beantwoorden Maar gewoon voor jezelf.  Good luck!!!

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Een Rottweiler, waarom niet?

Ik denk dat het ras de laatste jaren niet meer zo is doorgefokt en dat je sneller een stabiele hond kunt treffen (zoveel jaar geleden; wildgroei en excessen, zoals bij ieder 'moderas')

 

Ik ben zelf begonnen met een Dobermann. Heerlijk beest (geweldig uiterlijk....en zo lief)...en ja...een reu.

 

Zoals Xtine al zei; aanbidding (langs weerskanten)

 

veel succes met je zoektocht!

honden page profiel Cindy & CoCindy & Co

honden foto van Cindy & Co

Denk dat, als je maar 1 hond neemt, de keuze volledig aan jou is.

Verschil: in karakter denk ik niet dat er verschil is tussen meisje of jongen. Het karakter is nou eenmaal ook een beetje genetisch bepaald: mijn 2 Jack Russelzusjes zijn op identiek dezelfde manier opgevoed en toch 2 totaal verschillende karaktertjes.

 

Wij hadden zelf een Dobermannteefje, is misschien ook iets voor jou? Heel erg waakzaam, leerde heel erg goed, wel beetje eenkennig naar baasje toe, maar dat is in jouw geval misschien wel geen probleem. Enig nadeel aan haar: ze kon niet goed tegen de kou en moest steeds binnen kunnen of een dikke jas aan als het koud was buiten.

 

Veel succes met de zoektocht!

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Zelf adviseer ik mijn pupkopers wanneer ze niet tussen de geslachten kunnen kiezen, om dan te kiezen qua karakter. ;) Je hoeft helemaal geen voorkeur te hebben voor een bepaald geslacht naar mijn mening, je kunt ook zoiets hebben van "met die pup heb ik een klik." of "die pup past het beste bij mij." dan maakt het toch niet uit of het een reu of teef is? :)

 

Er wordt regelmatig gesproken over verschillen tussen reuen en teven, maar zelf ben ik van mening dat je die ook kunt afschrijven op verschillen tussen individuen. Wat voor mij ook al wordt aangegeven: kijk naar het temperament van de ouders. Dit zegt veel meer dan het geslacht!

 

De grootste verschillen tussen reu en teef vind ik dat reuen over het algemeen groter en zwaarder zijn en het hormoongedeelte. Reuen kunnen reageren op loopse teven, terwijl teven natuurlijk loops worden.

 

Heel veel succes met je zoektocht!

Volgende forumvraag: Eurasier
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^