Een volwassen hond uit het buitenland adopteren?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Sophie (Gast)

Mijn vriend en ik willen heel graag een hond, eerst dachten we aan een puppy gewoon uit Nederland maar ik ben bang dat we daar misschien toch niet voldoende tijd voor hebben en daarmee bedoel ik dat er gedurende een langere periode 24/7 iemand thuis is, voor de rest hebben we wel genoeg tijd en aandacht voor opvoeding en cursussen e.d. Natuurlijk kunnen we vakantie opnemen maar na een aantal weken moet er toch weer gewerkt worden. Dit is trouwens niet fulltime, de hond zal maar een aantal dagdelen in de week echt alleen moeten zijn. Het lijkt me daarom misschien beter om voor een volwassen hond te gaan die na gewend te zijn al gauw een paar uurtjes alleen kan zijn. Het lijkt ons heel mooi om een hond uit het buitenland een tweede kans te geven en een mooi leven in Nederland te bieden! Ik heb hier een paar vragen over: - Wij hebben niet veel ervaring met zelf een hond hebben; is het dan wel verstandig om een hond uit het buitenland te adopteren? Hebben ze vaak gedragsproblemen? Of valt dit mee? - Welke organisaties zijn betrouwbaar en geschikt? De voorkeur van ons gaat uit naar een middelmaatje, liefst een halflangharig spaniel/setter/jachthonden mixje.  - Wat als je een hond naar Nederland haalt en het blijkt toch niet goed te gaan, wat gebeurt er dan? Er staat vaak maar weinig in de omschrijving van zo'n hond en de situatie daar is natuurlijk niet te vergelijken met Nederland. 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Je zou ook een hond uit een Nederlands asiel kunnen overwegen.

De asielmedewerkers zijn op de hoogte van het gedrag en karakter van de hond. Je kunt zelf een paar keer met de hond gaan wandelen om daarna een beslissing te nemen.

http://ikzoekbaas.dierenbescherming.nl/zoek-asieldieren/honden

 

 

Als je een hond van een buitenlandse organisatie overweegt, dan zou ik zeker de checklist van de Koninklijke Hondenbescherming volgen.

 

https://hondenbescherming.nl/media/cms_page_media/13/Buitenlandse%20honden%20checklist_1.pdf

 

 

Print de richtlijnen uit en houd deze ook bij de hand als je contact met een organisatie hebt. Neem geen genoegen met halve of vage antwoorden op je vragen. Vinden ze je te lastig met de vragen, dan weet je zeker dat een organisatie niet transparant werkt en zou ik afhaken. Er zijn honderden stichtingen/organisaties, die honden uit het buitenland laten "adopteren".

 

Zorg dat de organisatie officieel in Nederland geregistreerd staat, zodat je ze - indien onverhoopt nodig - aansprakelijk kunt stellen.

 

Een officieel jaarverslag incl. financiën dient gepubliceerd te worden.

 

Indien een organisatie grote aantallen honden aanbiedt, dan is er ook volgens buzhonden.weebly.com sprake van verkapte hondenhandel.

http://buzhonden.weebly.com/

 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Wat een mooi initiatief van jullie. 

 

Weet waar je aan begint met een buitenlandertje. Het kan heel goed meevallen, maar hun karakters zijn al gevormd. Soms ook beschadigd door de dingen die ze meemaakten. 

 

Persoonlijk denk ik dat je veel info moet hebben over de hond, ben je ook bereid van er genoeg tijd in te steken ? Dat zijn zeker geen pasklare volwassen ideale honden. Maar ik denk dat de vriendschap die je gaat terugkrijgen zoveel meer waarde heeft. 

 

Ook denk ik dat je hem of haar niet direct alleen kan laten ? Info van pleeggezinnen is dan echt cruciaal om je een beeld te geven . 

 

Ik hoop dat je na goed overdenken nog altijd zult kiezen voor een buitenlander  ze verdienen het gewoon van ook eens een gouden mand te krijgen.

 

 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Misschien ens op deze topic die hier loopt kijken ? 

Is blijkbaar dringende nood daar 

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

hou er rekening mee dat een herplaatser, uit binnen- of buitenland een gewenningstijd nodig heeft, hoe lang, dat is per hond verschillend. Er zijn daarover vantevoren geen garanties te geven.

Daarom zou ik even alles op een rijtje zetten of je dan een back up hebt.

Wat als de hond langere tijd niet alleen kan zijn, gaat janken, slopen e.d. Ik zou vantevoren een oppas regelen voor het geval dat de hond niet alleen kan zijn.

 

Verdere problemen zijn met veel inzicht en geduld te begeleiden. Bij sommige honden kan je nooit verwachten dat de hond overal ontspannen en blij mee naar toe gaat. Je zal dan met de speciale dingen van die hond rekening moeten blijven houden.

 

Zelf ben ik van mening dat je geen hond in huis kan halen met het idee om als het niet gaat hem dan maar terug te geven. Omdat een herplaatsing voor een hond een enorme ingreep is. Beschrijvingen van gastgezinnen of van de hond in het asiel, hoeven bijv. bij jou niet van toepassing te zijn. Hoe een hond zich gedraagt hangt van een heleboel faktoren af. Mijn mening is: je gaat voor de hond voor de volle honderd procent als je er aan begint. Ga geen verwachtingen of eisen hebben waar de hond aan moet voldoen. Dit om teleurstellingen voor jezelf en de hond te voorkomen.

 

Vandaar zou ik adviseren alvast heel veel lezen over hoe je vertrouwen opbouwt, hoe een hond communiceert, hoe je het beste een hond kan laten wennen e.d.

 

 

 

 

 

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Wat leuk dat je op zoek bent naar een buitenlandertje. Wij hebben deze jonge man op het moment in ons gezin zitten die nog op zoek is naar een gouden mand.

 

 

Veel stichtingen hebben buitenlanders in Nederland in gastgezinnen ondergebracht. Misschien is het een idee voor jullie om daar een kijkje te gaan nemen. Er zijn al wat linkjes gegeven zag ik. De gastgezinnen kunnen vaak ook goed vertellen hoe de hond is. Je kan de hond zelf zien door op bezoek te gaan. Je ziet de hond in het echt, dat is toch anders dan van een foto kiezen.

 

Het is inderdaad ook zo dat honden moeten wennen in een nieuw huisje. Het kan dus zijn dat het gedrag anders is dan wat het opvang gezin verteld heeft. Bij iedere hond als je hem net hebt kun je hem het beste ook met rust laten. Wacht gewoon totdat hij uit zichzelf naar je toe komt en leg niet te veel druk op hem. De hond beslist zelf wanneer hij jullie genoeg vertrouwd om naar jullie toe te komen. Dat is voor een hond ook veel minder beangstigend dan dat jullie naar hem toe komen.

 

Je kan een hond leren om alleen te blijven. Doe dit wel rustig aan zodat de hond het vertrouwen erin blijft hebben. Het is natuurlijk mooi als hij al alleen kan blijven, maar mocht dat niet het geval zijn dan is de hoop nog niet weg.

 

Vaak hebben ze wel wat probleempjes, maar die kun je vaak ook wel in goede banen leiden. Er zit hier ook iemand op het forum die bijvoorbeeld een extreem gevalletje heeft. Die hond word heel snel bang van allerlei dingen. Maar dat is lang niet het geval met alle honden. En als het gastgezin op de hoogte is van het probleem, dan zullen je ze ook zeker handvatten mee geven hoe je er het beste mee om kan gaan.

Mijn eigen buitenlander is een heel makkelijk en lief hondje. Het enige probleem wat hij heeft is dat ik het trekken aan de lijn niet kan afleren haha. Maar dat is eigenlijk ook meer mijn probleem.

Succes met je keuze!

 

 

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Honden uit het buitenland hebben vaak een rugzakje wat ook extra veel tijd aandacht en geduld kost. Ook alleen blijven in een nieuwe situatie moet vanaf 0 weer opgebouwt worden. Als je twijfels hebt of er voldoende ruimte tijd etc is om met een pup die belangrijke basis op te bouwen zou ik zeker dezevtwijfel ook hebben bij een hond uit het buitenland.

Ik zou dan eerder adviseren binnen nederland te zoeken naar een herplaatser waarvan de gehele achtergrond en gelegde basis bekend is.

Ik ga niet zeggen wat jullie wel of niet moeten doen, maar denk er goed over na. Jullie moeten achter jullie beslissing staan en het moet zowel voor jullie als de hond goed zijn.

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Ik heb ook een hondje uit het buitenland en had ook een aardige eisen pakket, ook mijn hond moet een dagdeel alleen zijn. Maar zoals hierboven al gezegd is is een backup handig. Ik heb mijn hondje eerst dagelijks naar de opvang gebracht zodat ik haar langzaam aan kon laten wennen aan het alleen laten in huis. Nu zit ze met mijn late diensten in de opvang en met de vroege diensten gaat ze met een uitlaatservice mee. Anders zou ze te veel uren achter elkaar alleen moeten zitten. Toen ik ging zoeken naar een herplaatser heb ik alleen gekeken naar honden die hier al in een opvang gezin zaten zodat er veel meer bekend is over de hondjes en dus kon er beter gekeken worden of er een hondje was die in mijn situatie paste. Ik heb met meerdere stichtingen contact gehad en met 3 stichtingen heb ik een zeer goed gevoel gehad; namelijk Zalikas (dat komt mijn hondje vandaan) deze zijn heel geduldig geweest en heel eerlijk over Moh. Daarnaast had ik super contact met een stichting Barking Romania, hier geven ze je heel veel informatie maar het hondje waar ik interesse in had paste niet echt goed in mijn situatie maar deze mensen zijn echt zo lief en goed in hun beleid. En met Idemo heb ik ook veel contact gehad toen een vriendin van mij een hondje zocht (ook haar eerste hond en ook dat is een hondje wat zeer goed in de situatie van mijn vriendin past). Wees duidelijk en eerlijk in wat je zoekt en dan kom je vanzelf je juiste hondje tegen.

Toppertje (Gast)

Wij hebben ook een buitenlandse hond. Uit Spanje. Echt een geweldige hond. Spaanse honden zijn vaak heel lief

 

AnimalInNeedSCF (Gast)

Kijk hier eens. Sommige honden zijn dan ook al in Nederland.  Kun je al vast kennismaken. 

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Hier ook een hond uit het buitenland. Met 8 maanden hier gekomen.

 

Hij is enorm lief voor de mensen en dieren die hij kent, maar vreemden zijn "gevaarlijk" in zijn ogen.

Op straat heeft hij veel ruimte nodig (het liefst de hele straat), anders valt hij uit. 

 

Er zijn enorm veel buitenlandse hondjes met een gedragsprobleem. Het is alleen; wat zie je als probleem? 

Mijn buitenlandertje kan prima alleen zijn, maar kan niet mee naar sociale gelegenheden. 

Andere buitenlandertjes zijn sociaal, maar hebben moeite met zindelijk zijn, of moeite met alleen blijven... 

 

Mijn ervaring is dat een buitenlander meer werk is om te begeleiden dan een pup of een jonge hond.

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

Heb wel wat ervaring met en en straathond uit het buitenland. Deze honden zijn in het begin wat angstig, maar ook vaak heel dankbaar en blij! Ik heb een hond opgevangen die uit spanje kwam en dat is mij heel goed bevallen. Het vraagt in het begin wel veel aandacht omdat het hondje angstig is, maar wanneer hij of zij wat loskomt kun je er toch een geweldige hond aan hebben. Bij SOS strays zou je misschien op internet een kijkje kunnen nemen op hun site. Ik weet dat er morgen weer nieuwe honden aankomen uit Spanje. Er komen nu wat oudere honden en soms komen er ook pups uit het buitenland. De honden worden wel geselecteerd op sociaal gedrag.

 

Na mijn ervaring met het Spaanse opvang hondje word mijn volgende hond, als die er ooit komt ook een buitenlandse hond.

honden page profiel De DamesDe Dames

honden foto van De Dames

Wat leuk dat je een herplaatser overweegt!

Of nou ja herplaatser, misschien ben jij wel zijn/haar eerste thuis.

Dat hadden wij met Shira, die zat al 4 jaar in nederland in een opvang, kwam uit spanje. Ze zat daar niet voor niets zo lang, het is een bange poepert met een flinke rugzak. Maar ook is ze fantastisch, wat een lekker dier . Het mooie was dat ze dus al in nederland was, we haar konden bezoeken en een wandeling maken. Hierdoor wisten we voor 75% waar we aan begonnen...maar een aantal verassingen houden ze altijd achter de poot .

 

Er zijn stichtingen die werken met gastgezinnen maar ook dierenopvang koningen zou je kunnen proberen, zij zijn erg uitgebreid met de karakteromschrijvingen van de honden.

 

Heel veel plezier met de zoektocht!

honden page profiel ValerieValerie

honden foto van Valerie

Hoi Sophie, mocht je dit via een stichting willen doen google dan goed op ervaringen! Sommige halen honden naar Nederland die daarna erg angstig of agressief blijken. Ook betalen sommige stichtingen niets tot nauwelijks aan het asiel waar ze de honden vandaan halen en zo eigenlijk niets doen om de situatie op te lossen.

http://animalaidfoundationuk.weebly.com/dogs-for-adoption.html

Hier staan honden op met een eerlijke omschrijving. De niet plaatsbare honden staan er niet op. In het 2e tabblad zie je honden die al in Nederland zijn.
Succes!

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Ja en er is ook een stichting die honden uit het buitenland haalt en er dan schijnbaar mee fokt... Ze hebben ook zo ontzettend veel honden uit het buitenland dat ze hier in nederland weer in een soort van asiel zitten (alleen noemen zij het geen asiel, maar als je meer dan 50 honden op 1 terrein hebt dan is dat in mijn ogen geen huiselijke sfeer) en er zijn altijd pups net geboren... Vaag! Ik ga hier geen namen noemen, maar als de topic starter het wilt weten dan zal ze eerst account moeten aanmaken en dan privé bericht kunnen doen

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus

honden foto van Odette * Bacchus

Onze Bacchus komt uit Griekenland. Hij is daar geboren in de opvang, dus heeft niet gezworven op straat. Hij heeft dus een goede start gehad en daardoor niet echt een rugzakje. Met 15weken kwam hij naar nederland via stichting dierenhulp zonder grenzen, wij haalden hem met 4 maanden op bij de opvang in Nederland. Hij was zindelijk maar kom geen seconde alleen zijn kwamen wij achter. Had in de opvang in Griekenland met zijn broertjes, zusje en moeder samen gezeten. En hier in Nederland in het opvang gezin was hij wel een middagje alleen maar dan ook met een paar andere honden.
Dit was het enige waar wij tegen aan liepen, echt dit heeft me heel wat slapenloze nachten gegeven. Maar opeens had hij geen probleem meer met eventjes alleen zijn. Maar dat heeft toch wel 3 maanden geduurd.
Over een hond uit het asiel in nederland is vaak wel het een an bekend over hun gedrag. Dus dat zou voor jullie ook een goede optie zijn.

Ik zou het zo weer doen een hondje uit het buitenland, maar dan weer zo jong mogelijk. Hoewel een vriendin heeft ook een hond uit Griekenland die kwam met 3 jaar, ze kreeg hem zo rechtstreeks uit het vliegtuig. Dit was een zwervertje geweest. Een schat van een hond, klikte gelijk bij haar 2 andere honden. Ook zonder gedragsproblemen.
Het kan dus gewoon heel goed gaan, daar is niks over te zeggen. Met een pup van een fokker uit Nederland die met 8 weken thuis komt kan het ook wel anders gaan dan je zou willen.
Zo was onze vorige best angstig en nerveus, kwam gewoon bij een fokker vandaan en met 8 weken bij ons. Bacchus is totaal niet angstig, misschien wat terughoudend maar durft te ontdekken. Nu heb je ook gedragsproblemen en gedragsproblemen......er zijn genoeg dingen die helemaal geen grote probleem geven of die jij bv niet erg vindt.

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Ja en ik zou ook zo weer voor een buitenlander gaan, maar dan volwassen :). Ik vind een pup teveel gedoe en bij volwassen hond kan echt op karakter zoeken

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus

honden foto van Odette * Bacchus

Bij dieren hulp zonder grenzen nemen ze de hond terug als blijkt dat het echt niet gaat. Ze zoeken dan een ander tehuis. Hond gaat terug naar het gastgezin en blijft daar tot een nieuw mandje is gevonden.
Van te voren kregen we een intake gesprek en hebben Bacchus opgezocht bij het gastgezin. Wij mogen Bacchus niet naar het asiel brengen of geven/verkopen aan iemand anders.
Zou je aanraden om wel een hondje te kiezen die al in Nederland is.

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

Wanneer je een buitenlandse hond adopteerd, is hij al een tijdje in Nederland bij een opvang gezin. Een opvang gezin kan je heel goed vertellen of een hond die je graag wilt bij je past. Daarbij hoef je ook niet over één nacht ijs te gaan. Je kunt ook veel vragen stellen aan een opvang gezin. Niet alle buitenlandse honden zijn ingewikkeld, kun je zelf uitzoeken zeg maar. 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

" Ja en er is ook een stichting die honden uit het buitenland haalt en er dan schijnbaar mee fokt... Ze hebben ook zo ontzettend veel honden uit het buitenland dat ze hier in nederland weer in een soort van asiel zitten (alleen noemen zij het geen asiel, maar als je meer dan 50 honden op 1 terrein hebt dan is dat in mijn ogen geen huiselijke sfeer) en er zijn altijd pups net geboren... Vaag! Ik ga hier geen namen noemen, maar als de topic starter het wilt weten dan zal ze eerst account moeten aanmaken en dan privé bericht kunnen doen "

 

Lang niet alle buitenlandse hondenorganisaties zijn stichtingen.

Als stichting moet je nl. veel meer verantwoording afleggen; ook op financieel gebied. Veel organisaties publiceren geen door een geregistreerde accountant goedgekeurd jaarverslag inclusief financiën. Op HP wordt bijna iedere organisatie in buitenlandse honden een stichting genoemd; dat is niet juist.

 

Meerdere organisaties castreren/steriliseren de honden pas, als deze geadopteerd zijn en het adoptiebedrag is ontvangen. Het gevolg is, dat er nog al wat "ongelukjes" gebeuren. De organisaties, die dit laten gebeuren, zitten daar niet mee, pups worden met een zielig verhaaltje wel weer geadopteerd.

 

Een goede en gewetensvolle buitenlandse hondenorganisatie laat de honden direct bij binnenkomst in het asiel castreren/steriliseren. Buitenlandse organisaties, die dit niet doen en die honderden honden voor adoptie hebben, kunnen reuen en teven in hun asiel niet separaat houden. 

Sophie (Gast)

Bedankt voor alle reacties, ik ga eens een kijkje nemen op de websites van de stichtingen die jullie genoemd hebben. Hebben jullie toevallig ook ervaring met de organisatie Ace animal care espana? De website ziet er betrouwbaar uit. Ik heb daar een hondje op gezien die me aanspreekt, maar die zit helaas nog wel in het buitenland...het lijkt me misschien inderdaad wel verstandiger om voor een hond te gaan die al in Nederland is zodat we er eerst mee kennis kunnen maken in het gastgezin en we meer informatie over de hond hebben. 

honden page profiel Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

" Bedankt voor alle reacties, ik ga eens een kijkje nemen op de websites van de stichtingen die jullie genoemd hebben. Hebben jullie toevallig ook ervaring met de organisatie Ace animal care espana? De website ziet er betrouwbaar uit. Ik heb daar een hondje op gezien die me aanspreekt, maar die zit helaas nog wel in het buitenland...het lijkt me misschien inderdaad wel verstandiger om voor een hond te gaan die al in Nederland is zodat we er eerst mee kennis kunnen maken in het gastgezin en we meer informatie over de hond hebben.  "

 

Heb ik als betrouwbaar ervaren:

http://www.sos-strays.nl/nederlands/nl-adoptie.html

 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Als je interesse in een bepaalde stichting hebt, google dan vooral met "ervaringen met (naam organisatie)"

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Sophie als je ACE overweegt, moet je bij Bodine saar en rayosk, een lid van hier zijn. Zij heeft bij ACE gewerkt in Spanje en voert nu controles uit betreffende opvanggezinnen . Bij haar kan je alle info krijgen. Ook over honden die al hier in Nederland zitten bij tijdelijke opvangbaasjes.

 

Je zal echter eerst een profiel moeten aanmaken , dan pas  kan je haar een pb sturen.

 

Ik ga geen discussie over ACE starten,maar  er zijn hier dacht ik ook verschillende baasjes die een ACE hond hebben.

 

Dit was alleen als antwoord op jouw vraag , want iedere   hond verdient het van een warme thuis te vinden.

honden page profiel ValerieValerie

honden foto van Valerie

Als je googled op ervaring met Ace charity dan kom je genoeg tegen.

honden page profiel --

honden foto van -

Hoi Sophie, leuk dat jullie een hond willen adopteren.

 

Zoals Anny al aangaf heb ik inderdaad in Spanje bij ACE gewerkt. Echter kom ik hier niet reageren om ACE te promoten. Uiteindelijk ben jij zelf degene die de keuze moet maken.

 

Neem vooral een niet te overhaaste beslissing. Neem de tijd, en verdiep je goed in verschillende organisaties. Zoek inderdaad naar ervaringen, zo zal iedere organisatie voor- en tegenstanders hebben, en behalve ervaringen zijn er ook genoeg eindeloze discussies te vinden. Ik denk dat er weinig organisaties waar geen enkel persoon een slechte ervaring mee heeft. Maak desnoods voor jezelf een lijstje en ga vooral op je gevoel af, waar jij je het prettigst bij voelt.

 

Verder heb ik behalve in Spanje ook in een Nederlands asiel gewerkt. Ik heb 3 honden, waaronder 1 Nederlandse asielshond, en een buitenlander die ik vanuit Spanje heb meegenomen.  Mijn Spanjaard heeft gelukkig geen rugzakje, maar heeft wel last van verlatingsangst, en dat is iets wat je vaak hoort bij buitenlandse honden, wat wellicht bij Nederlandse asielshonden wat minder is (maar zeker niet uitgesloten!!). Ik ken persoonlijk wat hondjes waar ik in Spanje voor gezorgd heb, die eenmaal geadopteerd toch ander gedrag lieten zien, zowel positief als negatief.  Die ervaring heb ik bij de Nederlandse asielshonden die ik ken wat minder. Natuurlijk is dit voor iedere individuele hond anders!  

 

Wat mijn persoonlijke ‘conclusie’ van mijn ervaringen is met asielshonden, zowel binnen- als buitenland: Ik zou nooit een hond adopteren van slechts een plaatje met een leuk verhaaltje ernaast. Ik zou dan echt gaan voor een hondje uit de opvang, of eentje die je in het asiel kunt opzoeken. Natuurlijk is dat voor iedereen anders, maar in jullie situatie lijkt me dit wel geschikt. Neem de tijd om een hond te leren kennen voor je een beslissing neemt.

 

Wat misschien ook een tip voor jullie is; Misschien is er een ras wat je heel leuk vind? Kijk eens op websites van rasverenigingen of er herplaatsers zijn.

 

Mocht je verder nog info willen over ACE dan wil ik je graag helpen. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

even over een hond kiezen via een plaatje, dat heb ik nu 2x wel gedaan en is beide keren goed bevallen.

 

Belangrijk is dat je geen eisen of speciale verwachtingen van een hond moet hebben maar hem nemen zoals hij of zij is. En dan aan het avontuur van elkaar leren kennen en vertrouwen gaan beginnen.

 

Beide honden waren gevonden en er was niets over de achtergrond bekend, en Lola zat al vier jaar in het asiel, Jenna 1 jaar.

Opvallend was dat geen van beiden verlatingsangst hadden, het beide rustige honden zijn en helemaal zindelijk waren. Lola had totaal geen vertrouwen in mensen, heeft me de eerste avond gebeten (mijn fout) en dat vertrouwen hebben we echt moeten verdienen, er was geen andere weg dan haar weg. Op straat viel ze echt naar alles uit, maar ook dat is opgelost al bleef ik altijd alert natuurlijk.

Uiteindelijk kon ze laten zien wat voor een geweldige hond ze was. Omdat ze zo goed was in communiceren heb ik heel veel van haar mogen leren. Ze was een heel bijzondere, trotse, speciale hond.

 

Jenna is nog niet heel lang bij ons, en ook dat gaat prima vanaf het begin was ze juist heel zachtaardig. Er zijn wel issues: tegen andere honden valt ze uit, of als er verkeer te dicht in haar buurt komt. We werken eraan en het gaat al een stuk beter dan in het begin.Bovendien heeft ze veel jachtinstinkt.

 

Ik bedoel alleen te zeggen dat als je maar de hond neemt zoals hij is, hem als een individu ziet, ,en je gaat werken aan samen een band opbouwen in het tempo wat de hond aankan, elkaar door en door leren kennen met veel geduld en liefde.  Dan kan het eigenlijk niet misgaan.

Makkelijk is het niet altijd, het vereist soms wel heel veel geduld en inzicht, maar je krijgt er wel enorm veel voor terug.

honden foto van Vera met Abby & Cantor !

Wij hebben hier alleen maar buitenlanders gehad, o o o, wat een schatjes zijn het. Stuk voor stuk.

 

Ja, het kan dat ze een rugzakje hebben, bij onze honden niks meer aan te merken, Abby was in het begin heel bang, we moesten haar tillen naar het bos, en nu loopt ze ons mee te sleuren naar het bos.

 

Ik vind het altijd zo mooi dat de hondjes je zo dankbaar zijn. Onze eerste hond kwam uit Griekenland, en ja die was meteen zindelijk, en wij alles goed voor je doen, het was echt een schat van een hond.

 

Je hebt dus altijd kans dat er een hond bij zit met echt een grote rugzak, die niet meer volledig geholpen kan worden, maar gaat het bij de meeste honden gaan met heel veel vertrouwen, liefde, en kleine stapjes, steeds beter

 

Maar goed, als je een buitenlandse hond wil nemen, moet je bij betrouwbare sites kijken, dus dat ze een niet te groot aanbod hebben aan honden, en een mooi verhaaltje en karakter bij de hond hebben staan. Wij gaan in April naar Fuerteventura weer, om daar te helpen, en daar zijn de honden o zo geweldig, hier even een linkje: http://fuertedogs.nl/

 

Wij hebben onze Cantor daar vandaan, en Abby hebben we uit Balkbrug. De site Mirtos is ook erg betrouwbaar en er staan echt leuke hondjes tussen http://mirtos.nu/

 

Naja, als je meer info wilt moet  je me maar een pb sturen.

honden page profiel maxlisamaxlisa

honden foto van maxlisa

ik heb 2 opvangers gehad en voor mij waren dat de makkelijkste hondjes die je maar bedenken kon.

erg opvallend hoe veel verschillen er tussen buitenlanders kan zitten.

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Mijn spanjaardje is ook bijzonder makkelijk! Maar misschien komt het omdat mijn vorige hond bijzonder moeilijk was ;) . Maar goed zoeken, recensies googlen, bellen en vooral ook naar je eigen gevoel luisteren en zeker als eerste hond is het denk ik wel heel prettig om voor een hondje uit een opvanggezin te gaan. Ik ben wel benieuwd wat voor hondje het gaat worden :D

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Dashond x welke hond ?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^