Wat heeft mijn Chihuahua?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Diego & HarveyDiego & Harvey

honden foto van Diego & Harvey

Hi!

 

Ik ben nieuw op het forum! Ik wilde graag een verhaal kwijt over mijn 11 jarige Chihuahua, Diego. Die sinds hij 7 jaar is om de paar maanden darmproblemen heeft.

Hierbij kun je denken aan darmproblemen in de lichte vorm: scheten, krampjes, moeite met ontlasting, zich soms uitrekken en zijn buik dan helemaal uitdrukken. De lichte variant is vaak op te lossen met een zetpil v.d DA.

 

 

in de zware vorm: gal overgeven, diarree, niet willen eten, constant zijn buik uitdrukken en dan gaat het gewoon slecht. Het is afhankelijk v/d situatie maar vaak komt het neer op een dierenartsbezoek (vaak in weekenden of feestdagen, cashen!) waarbij hij een spuit krijgt tegen pijn/koorts. Na een paar dagen komt hij dan weer op gang en lijkt alles weer in orde. 

 

Even een kort stukje geschiedenis: Ik kreeg Diego toen ik 12 was, toen hield ik me niet bezig met zijn voer en Diego heeft altijd supermarktmerken gekregen zoals Bonzo, Pedigree en andere troep. Mijn moeder wist simpelweg niet beter en Diego deed het er goed op. Na dat hij de eerste keer ernstig ziek geworden was adviseerde de DA Royal Canin Gastro Intestinal. Dit at Diego vreselijk slecht, 3x per dag aanbieden of neerleggen, dat maakte weinig uit.

 

Toen ik een stuk ouder werd werd ik me ook meer bewust van merken, ingrediënten en producten. Ik had toen het idee dat Diego wellicht een vorm van graanallergie had en heb toen meerdere merken graanvrije brok geprobeerd in de winkel. Hij rook eraan, liep weg en at het heel slecht. We hebben zo een lange tijd aangerommeld met voer wat de ene keer wel goed viel en de andere keer niet. Uiteindelijk kwam ik een jaar geleden uit op Canagan, wat veelbelovend klinkt. Eerlijk is eerlijk, Diego heeft het er echt super op gedaan. Misschien dat hij alleen nog last van gassen had, maar voor de rest is hij amper ziek geweest op Canagan brok (graanvrije brok, 60 procent vlees, 40 procent groente) En hij at het ook een stuk beter dan alle andere merken. Ik kreeg er een pup bij en besloot deze ook direct op Canagan te zetten. Uiteindelijk kwam er een blikvariant  van Canagan op de markt en om hun toch wat beter te laten eten (ze aten het wel, maar ze smikkelden er niet van.. om het maar even dom uit te leggen) De combinatie Canagan brok + blikvoer ging 3 maanden lang perfect. Het was prijzig maar ik had het er heel graag voor over. Na 3 maanden keken de honden er niet meer naar om, 3x per dag geprobeerd aan te bieden. Nope. Geen interesse meer. Zelfs niet meer wanneer ik alleen vlees gaf. 

 

Toen besloot ik me toch wat meer te verdiepen in KVV omdat ik er op dit forum altijd heel veel positieve verhalen over lees. Ik kocht Barf, liet de honden er uiteraard eerst aan wennen en dit ging prima maar dat heb ik niet lang volgehouden. Ik had hier echter wel problemen mee, ik kan heel slecht tegen het bloederige en de geur. Ik ben degene die ze dagelijks voert en dat ging me heel slecht af. Daarom ben ik nu op zoek naar voer dat in principe net zo goed is als KVV alleen minder bloederig. Ik kwam uit op de volgende merken: 

 

Prins, Energique en Renske. Nu weet ik dat dit toch een andere vorm van KVV is dan waar jullie het vaak over hebben maar ik besloot uiteindelijk te gaan voor Renske. Dit gaat nu 2 weken erg goed maar ik merk toch weer dat Diego erg gasserig is en krampjes heeft. Ze smullen er ontzettend van, en de jongste doet het er prachtig op. Diego vindt het ook erg lekker maar heeft wel last van gassen.

 

Ik weet het, een erg lang verhaal! Maar mijn uiteindelijke vraag is wat jullie zouden adviseren voor Diego? Is het een idee om beide honden toch anders te gaan voeren? De jonge Chihuahua eet in principe alles maar is erg moeilijk met brok, hij heeft nergens last van en kan evt ook producten met graan. (al heb ik dat liever niet) 

 

Ik ben al heel vaak naar de DA geweest en zij blijven Royal Canin aanbevelen. Dit is in mijn ogen geen oplossing. Overigens heb ik wel veel merken geprobeerd maar hier zaten wel altijd maanden tussen. Het lijkt in mijn verhaal alsof ik in 1 jaar tijd het hele dierenwinkel assortiment heb uitgeprobeerd, dit is niet het geval! :-)

 

Ik hoop dat jullie een goeie tip hebben voor mij.

 

 

 

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker 2 doggies

honden foto van C

Welke diersoorten heb je tot nu toe gegeven?

honden page profiel Diego & HarveyDiego & Harvey

honden foto van Diego & Harvey

" Welke diersoorten heb je tot nu toe gegeven? "

 

 

Kip, zalm, eend, lam, rund, wild. 

honden page profiel ChristelChristel

honden foto van Christel

Wellicht een optie om de KVV al in bakjes te verdelen voor 3 dagen?

Het is na het ontdooien nog 3 dagen houdbaar.. dan kun je het vanuit het bakje op hun bordje doen?

Dan heb je natuurlijk nog wel bloed etc maar wel minder en ben je er niet perse iedere dag mee in aanraking! :)

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Merk je een verschil in klachten aan de hand van welke diersoort je voert? Een allergie voor een diersoort komt namelijk ook voor.

Volgende forumvraag: welke brok
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^