Iemand ervaring met prednison?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Pip (Gast)

Ik heb al eerder hier een topic geopend over onze Jack Russel Pip. Het blijft op en af gaan, maar nu zitten we aan de plaspillen en heeft ze vorige week een injectie prednison gehad.    Weet iemand hoe lang zo'n injectie werkt? Volgens de da moeten we nu alleen doorgaan met de plaspillen, omdat ze daar goed op reageert. Maar het haalt onderdrukt alleen het vocht, niet de andere symptomen. Zo eet ze dubbele porties eten maar valt alleen maar af. Maar misschien werkt die injectie wel een x aantal weken? Ik heb er duidelijk geen verstand van.m

honden page profiel Diesel & Bumper Diesel & Bumper

honden foto van Diesel & Bumper

Bel de DA nog even met die vraag, dat vinden ze niet erg. Ik heb prednison pilletjes gegeven, alleen heel kort.

honden foto van Kaatje en Hailey (Speedy† Tessa†)

Onze Jack Russel Tessa heeft ook eerder Prednison injecties gehad, daar knapte ze goed van op en ze had er gelukkig geen bijwerkingen van.

 

Door de ouderdom is ze heel stram en heeft ze een hoge stijve rug, waardoor ze niet goed meer kon staan. Dankzij de Prednison is het draaglijk geworden.

 

Het zal mischien per hond verschillen, maar bij Tessa duurde het even voor het aansloeg, daarna heeft ze er een paar maanden baat bij gehad.

Pip (Gast)

Ok bedankt voor je reactie! Het is dus niet zo dat die injectie de volgende dag al is uitgewerkt zeg maar? Want dan heb ik goede hoop.. vandaag weer een heel energiek hondje gehad met wandelen. Dat was heel erg fijn om te zien!

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Inderdaad even dierenarts bellen

wij weten niks over je hond en wat er allemaal speelt

prednisons is een sterk middel wat zowel hele goede als slechte dingen kan doen in een lichaam

de werkings dur hagt af van dosering en ernst van de kwaal

 

waar kreeg je hond prednison voor?en waarom plastabletten?

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Hangt af hoeveel er is gegeven en dat weet in dit geval alleen de dierenarts dus inderdaad die even contacteren.

Sadi had laatst een geirriteerde keel, waardoor hoesten. Corticosteroide prikje voor 3 dagen gehad. Bij ons zeggen ze er zelf bij voor hoeveel dagen ze geven.

honden foto van Kaatje en Hailey (Speedy† Tessa†)

" Ok bedankt voor je reactie! Het is dus niet zo dat die injectie de volgende dag al is uitgewerkt zeg maar? Want dan heb ik goede hoop.. vandaag weer een heel energiek hondje gehad met wandelen. Dat was heel erg fijn om te zien! "

 

Nee, dat zeker niet! Prednison is een sterk middel en werkt echt wel langer door.

Tessa is er heel erg van opgeknapt, leuk was het niet om het haar te geven maar we konden niet anders.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^