Doe ik alles wat betreft mijn hond zó fout? deel 2 ...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel rianne rianne

honden foto van rianne

Ach meisje,als jij je hond liefde ,aandacht,eten,drinken en een warme mand geeft,is het toch prima.Niemand doet iets helemaal perfect.

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

"  Ik vermoed dat je het over mijn uitspraak hebt in het gif-topic. Ik kan inderdaad heel slecht tegen schaapjesvolk. Kom gewoon voor je eigen mening uit. Maar goed, niet verder over dat geval, dit is allemaal uitgesproken en verder verleden tijd."

 Dat hele topic is compleet aan mij voorbij gegaan. Wat toevallig dat jij dit ook heb gezegd :P 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

"  
Mijn hondje krijgt geen champignons, omdat deze voor honden zeer giftig zijn:
 
http://dier-en-natuur.infonu.nl/huisdieren/96069-wat-mogen-honden-eten-en-wat-niet.html
  "

 

thanx, ik doe het dan toch maar liever niet. Jammer. Heb jij ergens een link waarom champignons erg giftig zijn voor honden, en of het nog verschil maakt of ze rauw, of niet zijn?

honden page profiel Ayinda & Yip Ayinda & Yip

honden foto van Ayinda & Yip

Ach joh, ik zou je niet zo'n zorge maken hoor! Ieder heeft een eigen mening, en daar kun je mee doen wat je wilt. Ik vind het wel heel fijn om advies te lezen van anderen, vooral toen ik net nieuw was en bij elk ding wat Yip deed nogal kon stressen, want ik had geen idee wat ik moest doen. 

En echt, iedereen bedoelt het hier goed, maar er wordt vaak ook met emotie een eerste reactie geplaatst (oeps zelf ook gedaan) die dan achteraf slecht overkomt. 

Niet alles zo persoonlijk aantrekken, buddy doet het prima zo toch? Lekker zo doorgaan! 

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Ja hoor hier ook een slechte baas! Moh krijgt brokken, maar ook nog eens van alles door elkaar gemixt... Schaamrood trekt bijna op... Maar ze eet fantastisch want ze heeft elke keer andere smaken en nooit diarree. Verder krijgt ze vooral die runderhuid botten, maar dan wel enkel als ik thuis ben. Soms krijgt ze wel eens een gerookt bot. Als snoepjes krijgt ze frolic, dat is helemaal slecht! Ze heeft een bench en die zit ook nog eens dicht de hele nacht... Één voordeel; Moh is zo braaf dat ik zeer zelden hoef te corrigeren, maar ook ik zeg wel eens nee of foei. Maar prettiger is het uiteraard wel dat het luisteren naar mij heel leuk moet zijn.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

@dobry

 

Ik kan alleen de gifstof vinden in rauwe champignons.

 

citaat

 

Zo maant bijvoorbeeld het Voedingscentrum ons hem toch maar liever niet rauw te eten. In rauwe vorm bevat hij namelijk de gifstof agaritine, een naar de champignon zelf vernoemde gifstof die scheikundigen aanduiden met de iets ingewikkelder naam ?-n[?-l( + )-glutamyl]-4-hydroxymethylphenylhydrazine. Op de site van onze nationale voedingsvoorlichter staat over agaritine te lezen: "deze stof is vooral in grotere hoeveelheden giftig voor de mens en is daarnaast mogelijk kankerverwekkend". Hoe zit dat nou?

einde citaat

 

Bron:http://www.gezondheidsnet.nl/groente-en-fruit/hoe-giftig-zijn-rauwe-champignons

 

 

Op vele websites wordt gewaarschuwd dat champignons in zijn algemeenheid giftig zijn voor honden.

 

 

honden page profiel sammy van Sammysammy van Sammy

honden foto van sammy van Sammy


Ik snap heel goed wat je bedoeld, ik heb weleens een topic geopend en daar werd ik meteen helemaal afgebrand. Toen dacht ik, oke dit was de eerste en de laatste keer dat ik op deze site kom.... ik ben dan ook gestopt met het lezen van de antwoorden. Ik vond het zo raar!!!

Later, toch nog maar eens gekeken, en zelfs toch nog maar eens een topic gestart... En nu bleek dat er
Ook normale reacties kunnen zijn.

fijn, want het best fijn om op een forum info vandaan te halen. Soms doet iemand anders het net even anders dan ik en dan kan ik dat andere eens proberen. Soms werkt dat, maar soms ook niet en dan doe ik gewoin mijn eigen ding :-)

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

thanx Loesje!

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

" - Brokken zijn slecht.
- De bench is 'slecht'.
- Je mag je hond alleen maar positief benaderen, dus negeren als ie iets fout doet.
- Misschien gebeurt er wel iets als je hond met een tak speelt! nou, er kan ook een hoop gebeuren als je hond met een 'goedgekeurd' speeltje speelt.
- Een flexi lijn is een schande.
- Van een bot zou mijn hond wel kunnen stikken..  "

 

Ik snap wel wat je bedoelt hoor Anne. Aan de ene kant wordt er altijd gezegd dat je moet kijken naar je eigen hond, máár... je moet dan wel vlees geven, geen bench gebruiken en alleen een korte lijn gebruiken. Beetje krom dus 

 

1) Mellow doet het vele malen beter op brok. Ik geef wel een goede brok en soms wel eens een dagje vlees (of iets wat erop lijkt, kuipje Renske, blik Lukullus). En als zij op vlees vaak een lekkende anaalklier heeft, altijd een stoffige vacht, oogfriemeltjes en hopen poept waar je u tegen zegt... dan is het duidelijk dat brok voor haar beter is. Mijn hond, mijn keus 

2) Mellow heeft anderhalf jaar in de bench geslapen. Zodra 's avonds het licht uit ging was ik haar nog wel eens kwijt: zat ze al in de bench, keek op het hoekje en wachtte op haar snoepje. Zó erg vond ze het dus blijkbaar niet.

3) Ik ben ook wel eens boos en verhef wel eens mijn stem. Voel me achteraf soms wel schuldig, zij doet het niet voor de lol namelijk (zo enorm bang zijn), maar soms dan word het me ook wel eens teveel allemaal en zie ik het even niet meer zitten. Ik ben ook maar een mens  En we maken het altijd weer goed, even knuffelen, lekker een middagdutje op de bank, even gek spelen. Dan zijn we weer vriendinnetjes. 

4) Met een tak mag ze niet spelen van mij, zij houdt ze namelijk ALTIJD bij het puntje vast. En toen schraapte er een keer een tak langs haar verhemelte. Dus puur voor de veiligheid dat ik dat niet wil, ben als de dood dat zo'n ding in d'r keel beland. 'De Knots' (Kong Safestick) is een goed alternatief.

5) Mellow geniet zó van het rennen aan de Flexi. Kan lekker het water in, door de blubber rennen, op haar rug rollen. Passeren we mensen dan moet ze even bij me blijven, ik laat haar ook niet naar anderen (mens of hond) toe gaan. Laatst passeerden we een stel met klein hondje (ook aan Flexi). Ik hield Mellow kort en zei dat we gewoon gingen doorlopen. Laat die griet haar Flexi lekker voluit, staat dat kleine hondje ineens wel érg dichtbij. Staat ze nog dom te lachen ook... Dan denk ik wel 'ja stomme ****, ik hou mijn hond niet voor niks bij me!' Hoe dom ben je dan...

6) Een echt bot krijgt ze niet van me, vind ik geen fijn idee. Misschien kan het wel, misschien ook niet, maar ik neem dan liever geen risico. Genoeg alternatieven (pensstaafje, runderkophuid etc.)

En dan ook alleen maar als ik erbij ben, aangezien ze het laatste stukje altijd vrij acrobatisch eet.

 

Ik heb het ook moeten leren hoor, liet me in het begin ook best veel leiden door wat ik hier allemaal las. Nu niet meer. Wijsheid komt met de jaren 

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

"  
Iedereen heeft toch ook gelijk (anders zou het niet je gelijk zijn)  dat hoeft daarmee niet een ander z'n gelijk te zijn.
 
Als jij het gevoel krijgt het fout te doen ligt dat in beginsel niet aan de ander z'n gelijk, maar aan je eigen vertrouwen in je eigen gelijk .... lijkt me (Mijn gelijk)
 
Ieder vogeltje vliegt zoals het gevleugeld is en zingt zoals het gebekt is. 
 
Sommige mensen vinden hun gelijk in gelijk willen halen, of veralgemeniseren gelijk vanuit uitsluitend eigen referentiekader, anderen betrekken andermans gelijk wel erg snel op hun eigen gelijk of halen juist hun gelijk uit andermans gelijk en dan is er nog een open minded (spons)type, die bij zichzelf blijft en oppikt wat past en laat vliegen wat niet past. Niets zo interessant als mensen en hun vluchtroutes.
 
  "

 

En wat heb je een ontzettend gelijk, volgens mijn eigen gelijk met deze reactie!!! 

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

"  
En wat heb je een ontzettend gelijk, volgens mijn eigen gelijk met deze reactie!!!  "

 

Ah thanks, die was ik vergeten 

 

Soms ziet men eigen gelijk weerspiegelt in het gelijk van de ander. Het uitspreken hiervan wordt soms ook wel, volkomen ten onrechte volgens mijn gelijk , door anderen voor kuddegedrag aangezien 

honden page profiel Diesel & Bumper Diesel & Bumper

honden foto van Diesel & Bumper

Elk mens is anders, ik zat op een hondenschool die niet bij mij paste, honden op de rug leggen, rukken aan de riem, hard nee schreeuwen, dunne stropjes, of de halti. Ik heb er veel geleerd hoor, maar het paste niet bij mij. Ik was zo blij dat ik hier op HP leerde dat het ook anders kon, en mocht, heerlijk. Een opvoeding moet bij jou passen, een streng en autoritair mens voed anders op dan iemand die van nature heel zacht is. En beide is niet fout.
Wat ik vind van jou lijstje,

Brokken kunnen prima, daar doet mijn hond het goed op.

Mijn honden deden het er niet goed op dus reden om ze op vlees te zetten.

- Mijn hond gaat uit zichzelf in de bench, dat is haar vertrouwde plekje.


Vind ik prima, wij hebben nog een bench staan voor Bumper om te veilig te eten, en ze slaapt er s'nachts ook in, helemaal prima.
- Já, ik word ook wel eens flink boos op Buddie. Ze mag best weten wat niet kan!

Ik verhef mijn stem wel eens, wanneer er snel gereageert moet worden, echt boos, nee, eigenlijk niet nodig.
- Er kan goed iets gebeuren als je hond met een 'veilig' speeltje speelt.. een hond moet een hond blijven, vind je niet?


Er zijn zat onveilige speeltjes te koop in e winkel.
- Een flexi-lijn is een goede oplossing voor vele, mits je het goed gebruikt.


Eens, ik gebruik ze ook.
- In het wild eten honden en wolven toch ook van botten van dieren? waarom zou het, nu honden in huis leven, opeens zo gevaarlijk zijn ?


Dikke botten kunnen gaan splinteren, en die splinters zijn levensgevaarlijk voor de hond, geen dikke botten voor onze honden.

honden page profiel kellykelly

honden foto van kelly

" Hoe langer ik hier ben, hoe meer ik het gevoel krijg dat ik alles fout doe wat betreft mijn hond..

Licht het aan mij, of denkt iedereen hier hetzelfde? 

 

- Brokken zijn slecht.

- De bench is 'slecht'.

- Je mag je hond alleen maar positief benaderen, dus negeren als ie iets fout doet.

- Misschien gebeurt er wel iets als je hond met een tak speelt! nou, er kan ook een hoop gebeuren als je hond met een 'goedgekeurd' speeltje speelt.

- Een flexi lijn is een schande.

- Van een bot zou mijn hond wel kunnen stikken.. 

 

  "

 




Hahaha Sorry moest hier even om lachen... kan me in beelden hoe het voelt. Hoe ik het bekijk:
-brokken zijn niet slecht maar (is pakjespuree) tov vlees (verse puree)zou ik voor natuur gaan (vlees of brok).> gebeurt hier dus ook
-bench raad ik noch af noch aan... Sommige honden kunnen gewoon niet los alleen blijven en sommige doen dit van dag 1 prima. Sommige zien het als rustplek (mand, kussen, )>Taico kan alleen los thuis blijven dus doen we dat ook.
-Negeren bij fout gedrag: mijn vraag: hoe weet je hond dan dat het FOUT is? >Hier wordt NO geroepen en afgeleid. Nekvel liever niet maar... wie niet horen wilt moet voelen
-verantwoordelijk speelgoed: ach die van mij speelt op het moment met oude sokken aan elkaar geknoopt (kunnen ze ook eten) gewoon netjes leren spelen...stuk mag opeten niet. >Taico krijgt ook wc rolletjes, moeten we ook snel zijn met uit te laten spugen
-Flexilijn slecht?: kan ik zelfs niets op zeggen...
-bot: ja gekookt bot versplintert (soepvlees,...) waarbij ze niet alleen kunnen stikken maar ook nog eens splinters in maag en darmen kunnen krijgen. >nu hoor ik ook wel vaker nooit een bot geven als die alleen is... het is juist dan dat hij het nodig heeft.Taico krijgt soortgelijke farmfood rawhide (ook in verschillende maten en vormen)

Zo ik hoop dat je iets aan mijn mening hebt.
Ik zie niets fout bij jou... gewoon een andere manier

honden page profiel YvonneYvonne

honden foto van Yvonne

Ach, ik doe het al jaren 'verkeerd'..

Bij mij wordt brok gegeten, vooral ook omdat ik alleen ben, met een eigen huis, en vers voor twee boxers gewoon niet betaalbaar is. Ze krijgen eigen merk brokken van de natuurvoedingszaak voor dieren. Doen ze het allebei goed op. Ze krijgen daar 's avonds wat zalmolie op. Ik heb ook een hele tijd een klein beetje blikvlees er door gemengd (kwart blikje per hond per dag).

De bench gebruik ik nu voor het eerst. Lex sloopt anders mijn hele huis als ik niet oplet. Hij zit dus overdag in de bench. Ja, ik werk, ook zoiets, maar de brokken, dierenarts etc kosten ook geld. Ik vraag me altijd af hoe mensen met honden rondkomen als ze niet of nauwelijks werken.. Mijn honden zijn eraan gewend overdag alleen te zijn, geen probleem, als ik thuis jkom gaan we lekker wandelen en rennen. Verder is al mijn vrije tijd voor hun.. Ik ken ook mensen die de hele dag thuis zijn, maar niets met hun hond doen..

Flexilijn is geen optie, ik heb voor Lex een halsband en een korte lederen lijn, voor Babs gebruik ik een hunter jachtlijn, die hoog achter de oren zit. Dat is ook helemaal verkeerd, dat is namelijk zielig omdat het het gevoeligste deel van de nek is. Klopt, maar Babs heeft lijnagressie en hoort of ziet verder niets meer als we een hond tegen komen. Tip van HP: afleiden met iets lekkers.. Je mag het komen proberen, lukt niet..
Heb er een GT bij gehad, die heeft me tips gegeven en ik zie echt vooruitgang, maar daar durf ik echt geen topic over te openen, heeft namelijk best wel wat weg van CM. Maar goed, ik kan mijn boxer die uitvalt als een malle er wel mee onder controle houden.. Eigenlijk wil ik zo'n CM halsband, die de lijn hoog in de nek houdt (Illusion collar), maar die zijn hartstikke duur..
En dat het zielig is? Nee hoor, ze trekt toch zelf? En moet ik anders maar doorlopen met groeiende pijnklachten? Of haar aan een tuig en dan niet kunnen houden, zodat ze lekker op die andere hond kan klappen (ze bijt echt). Denk het niet..

Ook wordt ik wel eens echt heel boos op mijn honden.. Ik geloof niet in het negeren van ongewenst gedag, als niemand die hond verteld dat iets niet mag, hoe moet hij dat dan weten? Moet ik dan maar negeren als Lex bijvoorbeeld aan mijn kamerplanten staat te trekken? Als ik dat niet corrigeer, hoe moet hij dan weten dat dat niet goed is?

Kortom, ik ben echt een hele slechte baas en ben eigenlijk geen honden waard..


honden page profiel LexieLexiegoedgekeurde fokker

honden foto van Lexie

Net met plezier jullie opbiechtingen gelezen. Zal mijn zondes ook delen:

 

mijn honden eten eukanuba. Hier doen ze het heel goed op.

 

Tot Jamie volwassen was en wat minder hyper werd droeg hij een slipketting.

 

als een van de honden poep dreigt te eten krijgt hij een riem naar zijn harsens (gelukkig bijna helemaal afgeleerd, en alleen dreigen is nu voldoende) 

 

sommige dagen zijn ze 9 uur alleen, komt niet heel vaak voor.

 

sommige dagen krijgen ze 3 x een wandeling van 15 min (zeldzaam en wordt dag er na goedgemaakt)

 

ik ben fan van Cesar Millan

 

ik erger me als er hier gezegd wordt:

cesar millan is fout

brokken zijn fout

inenten is fout

dominantie theorie is achterhaald.

 

vooral de stelligheid waarmee dat gezegd wordt. Alsof het niet een mening is, maar een vaststaand feit.

 

volgens mijn honden ben ik de liefste baas en zorg ik goed voor ze. Ze kruipen het liefste kwispelend op schoot :-).

honden page profiel YvonneYvonne

honden foto van Yvonne

Haha, sorry hoor, moest ff ventileren..

honden page profiel LexieLexiegoedgekeurde fokker

honden foto van Lexie

" Haha, sorry hoor, moest ff ventileren.. "

 Toch wel fijn om weer een rein geweten te hebben hè? ;-)

honden page profiel YvonneYvonne

honden foto van Yvonne

"  Toch wel fijn om weer een rein geweten te hebben hè? <img class=" /> "

 




Jep, en fijn om te weten dat ik niet de enige 'foute' baas ben O-)

honden page profiel IsildaIsilda

honden foto van Isilda

Hoi Yvonne,

 

wil ff zeggen dat je boxer er leuk uit ziet. Als klein kind hadden wij vroeger ook een boxer, maar die kon helaas niet bij ons blijven. Is toen herplaatst, maar ik heb nog altijd een beetje een zwak voor ze. 

 

Groetjes

 

 

honden page profiel YvonneYvonne

honden foto van Yvonne

" Hoi Yvonne,

 

wil ff zeggen dat je boxer er leuk uit ziet. Als klein kind hadden wij vroeger ook een boxer, maar die kon helaas niet bij ons blijven. Is toen herplaatst, maar ik heb nog altijd een beetje een zwak voor ze. 

 

Groetjes

 

  "

 



Dank je, de boxer op de foto is Babs. Een herplaatser die ik kreeg toen ze 4,5 jaar was. In huis een scheet van een hond, buiten een volledige ramp.. Wordt aan gewerkt..
Ik heb ook, sinds een maand of 2 Lex erbij, een boxerventje van 1 jaar. Heerlijk ding, zonder problemen. Moet mijn G&G wedstrijdhondje worden, dus volop in training

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

Ikke ook vroeger boxers gehad, voor mijn zwervers. En er ook altijd een zwak voor gehouden.

En he, ik schijn ongeveer alles fout te doen wat je fout kunt doen volgens 'de boekjes' met mijn rare honden.

Maar ik hou heel veel van ze en ze zijn dolgelukkig.

En daar gaat het om

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

Ik denk dat je de commentaren moet relativeren : ten eerste is een geschreven woord soms brutaler dan een gesproken woord (intonatie stem enz.), ten tweede zijn er mensen die écht overtuigd zijn van het goede van hun opvoeding en ook het bewijs thuis hebben rondlopen

 

Ik bekijk het zo : ik vind het forum leuk om van gedachten te wisselen met andere hondeneigenaren.  Héél soms vind ik goede tips, die bij mij passen... ik ben niet de meest consequente in opvoeden dus zijn er veel tips die ik gewoon niet kàn opvolgen.

Kwestie van voeding volg ik graag gewoon de opmerkingen, mijn honden krijgen brok, maar ik heb ook vers gegeven, alleen is er één van mijn honden niet mee gediend, ze vind niet alles lekker en van brokken lust ze alles, dat is dus lekker makkelijk voor mij.

 

Kwestie van veiligheid van de hond, kan ik ook erg fel reageren, maar enkel als ik zelf zoiets heb meegemaakt.  Zo heeft bv. de hond van mijn schoonzus een ernstige bloedvergiftiging meegemaakt door een tak te apporteren.  Die tak is afgebroken en een splinter is onder zijn tong terechtgekomen er was niks te zien maar dit gebeurde 's middags en 's avonds lag haar hond voor pampus met hoge koorts en kwam hij niet meer recht.  Zij is 's avonds nog naar de DA gegaan, de DA vertelde haar, als ze tot 's anderendaags had gewacht (na haar werk dan) dat de hond kon overleden zijn aan de bloedvergiftiging.

Dus, takken, neen bedankt, als dit gebeurt in het weekend en je denkt, ik ga maandagmorgen, bestaat de kans dat je je hond mag begraven.  Maar dat ben ik.

 

Een bench?  Goed, maar enkel voor korte periodes, ik zit ook niet graag een halve dag op het toilet opgesloten...   Hier is ook een bench, maar enkel voor korte periodes (wij gaan nooit ergens heen zonder hen en ik ben thuis) toen ik nog werkte zaten de honden gescheiden maar de ene in de keuken en de ander in de woonkamer.  Gewoon uit veiligheid omdat een vriendin van me ooit eens thuiskwam en haar honden in de clinch hadden gelegen: alles maar dan ook alles hing vol bloed en één van de twee had 30 hechtingen nodig.  Beter voorkomen dan genezen, zeg ik dan maar.

 

Een flexilijn?  Niks voor mij maar geen probleem, als het tenminste ééntje met een uitrolbaar lint is en geen dun draadje.  Waarom?  Mijn hond is ooit tegen zo'n (bijna onzichtbaar) draadje gelopen en gestruikeld, maar voor hetzelfde geld kon ze ernstig gewond raken.  Ik kan er ook iets van krijgen dat de hond de hoek om komt en de eigenaar enkele meters daarna, als die hond op één van mijn honden botst (ik heb haar aan de lijn, maar die andere eigenaar ziet niks) dan heeft die hond zijn beste dag niet.  Het is spijtig maar zo zijn er veel eigenaren.  Ik zie zelfs de hond de straat oversteken en de baas moet nog komen...

 

Slipketting?  Tegen.  Waarom?  De Berner Sennen van mijn schoonzus is ooit bijna gestikt door zulk een ketting.  Zij hadden een ketting met grote schakels (dit was in de tijd dat het corrigeren nog gewoon was), mijn schoonbroer corrigeerde de hond, de ketting had hoogstwaarschijnlijk een fout en één van de schakels is tussen een andere gekomen.  Ze moesten op zoek naar een tang om de schakel te kunnen doorknippen, tegen die tijd was de hond al bewusteloos.  Gelukkig waren ze op tijd...

 

Reageer ik dan fel?  Ja, omdat ik denk aan die hond die voor hetzelfde geld geschept kan worden door een auto, allemaal doordat die baas niet nadenkt...

 

Moet jij je dat aantrekken ? Neen hoor, want jij doet het immers goed?  Ik hoop alleen dat sommige mensen beginnen na te denken door mijn opmerking, ik wil ze echt niet afbekken maar wakker schudden. 

 

Bij voorbaat mijn excuses voor de zere tenen bij een volgende post (misschien)

honden page profiel Pascale met Kahlúa, Willow en OnyxPascale met Kahlúa, Willow en Onyx

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Haha, leuk om van iedereen te lezen hoe 'verkeerd' ze het doen! :) 

 

- Van Cesar Milaan ben ik ook fan! 
- Kahlúa krijgt alleen lotgering.
- Heeft op de cursussen een slipriem omdat deze makkelijk over haar hoofd is af te doen. 
- Als Kahlúa tegen het aanrecht aan staat krijgt ze een bosje sleutels toegeworpen, ook de riem als ze op het veld niet luistert, dit komt beide niet vaak voor

- vertoont ze ongewenst gedrag, zoals kattenbrokjes eten, ga ik haar écht niet negeren en roep ik hard nee. 

- Ze wordt geënt ( waarom is dit slecht? Ben ik benieuwd naar )  en speelt met stokken. 

 

Flexilijnen en een bench gebruik ik niet. Dit omdat de bench niet nodig is, ze heeft een mand, maar ik ben absoluut niet tegen gebruik van een bench. Toen mijn hond geopereerd werd moest ze 6 weken verplichte benchrust, ze kroop er na een tijd zelf in om zich terug te trekken, ze gaan het zien als hun huisje.
Een flexilijn vind ik ook goede uitkomst als je hond niet los mag maar helaas kom ik alleen maar irritante mensen met irritante hondjes tegen die de lijn zo lang maken dat het hondje bij mijn hond kan. daar is deze niet voor. 

 

Ik denk dat Kahlúa een prima hondenleven heeft en buiten deze dingen hier boven is ze enorm verwent krijgt heerlijke botten (mergpijpen en dragende botten, misschien ook niet goed? wel alleen met toezicht ) en we maken erg veel plezier en lange wandelingen en een hoop knuffel en speelmomenten. 

honden page profiel NymeriaNymeria

honden foto van Nymeria

Didi krijgt ook brokjes (en ook vers vlees maar vooral brok), is opgevoed met een bench en heeft nu een reismand als vervanging want de bench werd te klein maar hij miste zijn veilige hol. Hij loopt altijd aan de flex, speelt ook met takken maar we letten goed op splinters en krijgt botjes en word geënt. 

 

Hebben andere mensen hier problemen mee? Prima ik heb er geen last van. Ik sta open voor andere visies , mede daardoor geven we hem nu ook soms vers vlees en daar is hij dol op. 

 

Het is maar hoe je het bekijkt  , of je het jezelf heel erg aantrekt of niet.

 

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

"
- Ze wordt geënt ( waarom is dit slecht? Ben ik benieuwd naar )  en speelt met stokken. "

 

Heeft te maken met het afweersysteem. Inenten op zichzelf is helemaal niet slecht (noodzakelijk zelfs), maar zoveel inenten als wordt aangeraden door dierenartsen is belachelijk. Zonder diep op de materie in te gaan: geheugencellen (soort witte bloedcellen) van het immuunsysteem blijven jarenlang in het lichaam zitten, en worden weer actief bij contact met de ziekte waartegen is ingeënt. Dat heet immuniteit en duurt vele jaren lang, niet één of twee of drie jaartjes wat de dierenarts je doet geloven. Dit kun je gewoon terugvinden in ieder fatsoenlijk biologieboek, ook kun je er onderzoeken over vinden. Dit is wel even kort door de bocht, er valt veel meer over te zeggen natuurlijk, maar voor de duidelijkheid hou ik het zwart wit. 

 

Je kunt je hond laten titeren (bloedtest) om aan te tonen hoeveel antistoffen nog aanwezig zijn. Steeds meer dierenartsen staan tegenwoordig open voor titeren ipv standaard vaccineren. Die van mij helaas niet en probeert ons nog steeds elke keer weer over te halen om te vaccineren. Helaas pindakaas. 

 

En (even algemeen, niet specifiek voor jou) over die andere dingen... Ik moet kotsen van Cesar Millan, slipkettingen en de dominantietheorie. Ik vind ze alledrie ontzettend hondonvriendelijk en kan me niet alleen ergeren, maar erg boos worden als mensen die drie dingen ophemelen. Maar dat mag ik best vinden toch.  

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Met takken spelen wij veel, de honden vinden het prachtig. Het is ook een van de weinige dingen die ik buiten met de honden kan doen, zonder dat Thalia Gruul continu lastigvalt.

Een bal is niet interessant, een frisbee ook niet, een bestuurbare auto is leuk om achteraan te rennen maar dan gaat Thalia weer vervelend doen bij Gruul.

Ik heb van die honden die met zijn tweeën met een tak in de mond kunnen rennen. Ze dagen elkaar uit om de tak te pakken als 1 hem heeft. Ze rennen vrolijk achter elkaar aan. En wij maken er ook een spelletje van dat wij d tak af willen pakken, en dan mogen de honden voor ons weg rennen. Met een simpele tak kan ik makkelijk een uur de honden bezig houden. Met mooi weer ben ik met de honden en een tak vaker nog wel 1,5 uur buiten met 1 wandeling.

Als we honden vriendjes tegenkomen en Gruul wil spelen dan moet ik Thalia bijna altijd vast maken omdat ze Gruul gaat vervelen. Dus een tak is bij ons altijd welkom.

Flexilijn had ik, sinds er 1 tijdens het wandelen stuk gegaan is ben ik overgegaan op leren lijnen. Dit omdat ik niet weer een kapotte riem wil hebben en mijn hond dus heel apart naar huis moet leiden haha.

Bench hebben wij nooit echt gebruikt, was zonde van het geld om die te kopen.

Thalia krijgt soms ook een ruk aan de lijn als ze weer eens vervelend doet.
Soms heb ik een slechte dag en betrap ik mezelf er ook op dat ik de honden toe schreeuw, of net wat ruwer aan de lijn trek, later heb ik dan ook altijd spijt.

Nog steeds slapen ze tegen me aan en zijn ze kei blij als ik thuis komt. Ook iets wat ik verkeerd doe. Ik negeer de honden niet maar ik ben net zo blij, en spring ook door de kamer om ze alle drie even een lekkere knuffel te geven.
Ik ben soms ook boos geworden op Thalia omdat ze alweer binnen had geplast (ze was al 1 jaar). Ik weet dat ik er niks aan heb, maar als je sochtends met het verkeerde een uit bed gestapt bent. Soms reageer je dan al voordat je denkt.  

Maar aan de andere kant hebben we een hond die zo bang was dat hij niet durfde te bewegen in ons bijzijn, en zichzelf bevuilde omdat hij niet durfde te bewegen. Nu tot een knuffel hondje opgevoed. Een hond met veel minder angst, hij is 2,5 kilo aangekomen, weegt nu 17,5. Dus ergens zullen we ook vast wel iets goed doen.

 

De honden slapen in bed onder de dekens als ze dat willen. Ze liggen op de bank, ze hebben beide een op maat gemaakt tuig. Krijgen 2x per dag te eten, ze hebben waarschijnlijk een beter en gezonder eetpatroon dan de baasjes haha. Er liggen speeltjes door de kamer, we hebben een hondenluik, dus als de baasjes weg zijn kunnen ze alsnog de vogels in de tuin weg jagen.

 

Iedereen heeft zo zijn eigen dingetjes, en we zullen het nooit 100% met elkaar eens zijn. 1 ding zullen we het met zijn allen wel eens zijn, en dat is dat het nooit toegestaan is om je dier te mishandelen, fysiek of mentaal.

honden page profiel IsildaIsilda

honden foto van Isilda

Ik doe lekker nog niets verkeerd ..............heb ook nog geen hond .

Maar Cecar Milan kijk ik graag.

Aangezien ik met mijn kinderen ook fouten maak (wijs me iemand aan die dat nooit doet), maar ook zeker mijn best doe en héééél veel van ze hou........zal ik dat met onze hond ook wel eens iets fout gaan doen.

 

nog 8 nachtjes slapen........

 

honden page profiel LexieLexiegoedgekeurde fokker

honden foto van Lexie


Iedereen heeft zo zijn eigen dingetjes, en we zullen het nooit 100% met elkaar eens zijn. 1 ding zullen we het met zijn allen wel eens zijn, en dat is dat het nooit toegestaan is om je dier te mishandelen, fysiek of mentaal. "

 Dat klopt helemaal. Al vind de één bijvoorbeeld een slipketting of hard foei zeggen mishandeling en de ander pas de stroomband.

 

Ik ben niet heel soft, maar een prikband (veel gebruikt en regelmatig aangeraden bij een rotti) vind ik absoluut geen optie. De basis met je band met je hond moet liefdevol en consequent zijn. Te lief werkt naar mijn idee niet, maar de harde, autoritaire aanpak ook niet.

honden page profiel delubodelubo

honden foto van delubo

Zal ik ook even "biechten" als we allemaal gaan beginnen...

- hier krijgen ze brokken, pro plan. Heb vers vlees geprobeerd alleen lucky lust het niet en bobby krijgt jeuk en verstopte anaalklieren. En met pro plan niet.

-geen bench meer. Lucky nooit in de bench gehad maar bobby wel. Ivm training voor zijn zelfstandigheidsprobleem hadden we een bench nodig.

-ook hier wel eens een correctie wat inhoud een ferme nee! Of ga naar je mand! Verder geen fysieke correcties.

Hier beide een tuig en korte lijn. Bobby soms een flexi. Maar luisterd goed naar "hier".

-ik heb een busje pet corrector in huis. Bobby wil nog wel eens stront eten.

Verder krijgen ze best vaak kliekjes en slechte koekjes. Laat ik ze elk jaar enten en gaat bobby 1 keer in de maand in bad. Soms 2 x.

Wat hebben ze het toch slecht;-)

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx


En (even algemeen, niet specifiek voor jou) over die andere dingen... Ik moet kotsen van Cesar Millan, slipkettingen en de dominantietheorie. Ik vind ze alledrie ontzettend hondonvriendelijk en kan me niet alleen ergeren, maar erg boos worden als mensen die drie dingen ophemelen. Maar dat mag ik best vinden toch.   "

 

begrijp ik hoor, CM heeft ook echt niet altijd de goede methodes, een heel eerlijk, er is bijna niks in mijn opvoeding bij de hond dat ik van hem gebruik, maar ik kijk er wel graag naar! 

Slipkettingen houdt ik ook niet van, wandel er ook niet mee, maar op de cursus moet ze los, wil ze snel weggaan kan ik meteen de riem erom heen doen ( het is trouwens niet zo'n gemene ijzeren maar gewoon een stof) 

 

Dominantietheorie erger ik me ook aan, Wat ik wel doe is de hond na mij naar buiten laten gaan, maar dit puur om het feit dat ik anders naar buiten getrokken wordt, ook moet ze wachten tot ik ja zeg met voordat ze kan eten. 

pagina 3 van 5 12 34 5
Volgende forumvraag: Snuffelspelletjes
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^