Doe ik alles wat betreft mijn hond zó fout? deel 2 ...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

ik geef ook vaak dezelfde reakties, niet omdat ik niet afgesnauwd wil worden maar omdat ik er achter sta en hoop iemand, dus vooral de hond van die iemand,  te helpen.

 

Als je ziet dat iemand afgesnauwd wordt, maak even een melding, want dat is inderdaad niet nodig. Het is de toon die de muziek maakt.

 

 

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Ook ik geef vaak dezelfde reacties. Maar enkel als ik het er zelf mee eens ben.
Als ik wat ander denk zie ik niet in waarom ik dan met andere hun mening mee zal moeten gaan.

Dat er redelijk veel afgesnauwd word.....
Op zich vind ik dit de laatste tijd wel meevallen. Ik heb erger meegemaakt.
Maar het is idd niet nodig.
( heb het zelf ook al eens gedaan *sorry* )

Vaak is dat wel net de emoties die even verkeerd uitgedrukt word.

honden foto van * Baasje Buddie met Anne*

Dezelfde reacties zijn Ok, mits ze niet 20 keer gegeven worden...
En, mits de gene die de reactie geeft het echt meent en niet andere probeert na te lopen omdat diegene anders bang is om afgesnauwd te worden...

honden page profiel stippelteamstippelteamgoedgekeurde fokker

honden foto van stippelteam

okee, mijn honden barfen en eten dus botten, hahaha 

 

ze lopen niet aan de flex want ik erger me aan die dingen:p 3 flexen in je hand werkt gewoon niet!! 

 

Met stokken mogen ze nirt spelen, omdat ik het goed fout heb zien gaan wasrbij een hond is overleden! 

 

Ohjaa van sommige mensen hier op hp hAd liz nooit mogen komen want diPs is zeeeeer agressief.... 

 

ook liz slaapt in dr bench, afgelopen nacht mocht ze op de slaapkamer maar ze stond te krabben aan de deur, en vanochtend lag ze heerlijk in de bench te slapen. 

 

Boos worden doen we ook eel eens, 

en ook zijn ze af en toe alleen! 

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

haha kom eens hier op bezoek, zie je wat een verkeerde baas ik ben 

 

 

nee maar ach, probeer het je niet aan te trekken, het valt uiteindelijk wel mee toch? 

ik zie opzich "laatste" tijd wel veel bench-weerstand...dat dan weer wel..wat ik soms idd wel jammer vind. 

maar niet met alles wat je leest hoef je wat te doen natuurlijk 

net als met brokken of vlees. gaat je hond lekker op brok, prima toch. 

maar volgens mij wordt ook dat gewoon veel geroepen hier

 

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

" Waar het mij om gaat;

Er worden zo ontzettend vaak dezelfde reacties gegeven. Erg vaak, merk ik, dat mensen dat doen omdat ze niet afgesnauwd willen
worden. Want já, hier worden heel vaak mensen afgesnauwd. En dat hoeft niet.. Toch?

Meningen worden gegeven, maar erg veel forumleden maken van hun mening een feit.. "

 Ik reageer niet zo vaak in topics die al meerdere pagina's hebben en vaak reageer ik enkel op de OP dus kan best zijn dat ik vaak dezelfde reactie geef maar dat is dan niet met opzet en al zeker niet om niet afgesnauwd te worden.

 

Je moet ook wat relativeren hé... brokken zijn niet slecht maar iedereen hier weet wel dat pedigree en aldi-brok ed niet het aller beste voer zijn voor je hond en dat daar heel wat brol in zit.

Bench is ook niet slecht maar hoeveel mensen zetten hun pup gelijk in de bench met deurtje dicht en laten ze meteen alleen.

Flexi is een goede oplossing voor honden wat meer vrijheid te geven waar ze niet los kunnen maar het merendeel gaat er niet verantwoord mee om en let niet op hun hond terwijl die 5m uitloopt.

 

Als laatste over botten van dieren eten... 1 hondje gehad waarvan de darmen verstopt raakte door onverteerde botten. Ik kan je zeggen, dat wil je niet meemaken! De hele straat hoorde het toen hij moest poepen, helse pijn heeft hij doorstaan. Ik had nog nooit een hond zo hard horen gillen van de pijn.

 

Ik geef graanvrije brokken, de honden hebben hier ook een hele tijd een bench gehad, wij spelen ook met takken tot ze er op gaan knabbelen dan breken we het af en ik corrigeer ook.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Meid,Don't worry, Be Happy  

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Ach weet je iedereen kent zijn hond het beste en welke opvoeding er bij past. 

 

Ik heb ook wel eens hier dat ik debk tjonge jonge maar dan heb ik weer zoiets van oke gelezen en ik kan het toepassen of niet. Dat is mijn keuze. 

 

Maar hier eet Maylo ook brok maar ook versvlees. En zelfs af en toe een Cesar maaltijd. Nou en? Als alles mooi in balans is maak het toch niks uit. 

 

Hier loopt Maylo niet aan de flex maar ook niet aan een tuigje waar meer dan

de helft van HP voorstander voor is. Reden Maylo haat een tuigje en ik doe hem een groter plezier met halsband en lijn dan een tuigje. 

 

Ja Maylo speelt ook met stokken. Ik kijk natuurlijk uit en neem liever een balletje mee, maar hij speelt er wel soms mee ja.

 

Ja ik wordt ook boos op Maylo soms echt kwaad maar hij mag ook soms weten waar de grens is. Dat laat ik dan ook wel merken met een strenge nee en ga maar naar je mand. Nee = nee bij mij en negeren daar doe ik niet aan. 

Dit werk bij Maylo averechts. Slaan of andere fysieke correctie nee...dat is wel uit ten boze. 

 

Bench.....die staat bij een vriendin. Wel met de puppytijd gehad maar nu niet meer. Volwassen hond volwassen bed zeg ik dan haahha en soms zelfs het bed van het vrouwtje.

 

en zo zijn er nog wel honderd andere dingen die ik anders doe. Je moet gewoon kijken wat past bij het karakter van je hond en wat voelt goed 

voor jouw. Adviezen altijd welkom als ik er wat mee doe is een tweede. 

 

Wel vind ik en dat is mijn mening is dat als je hond een probleem heb vaak hier geadviseerd wordt om het dan maar te vermijden...nee ik wilt het probleem aanpakken en niet verleggen. Zoals met Maylo en zijn katten probleem....ja aanlijnen....en dan? Dan is zijn probleem nog niet weg....dan denk ik soms wel van hmmmmm is dat het beste wat jullie kunnen adviseren? 

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

Wat is fout, wie bepaalt wat goed en fout is..

Volgens de vriend van mijn zus doe ik veel fout. Hij vindt dat ik mijn hond fysiek moet corrigeren wanneer ze iets eetbaars steelt. En dat ik haar met haar neus in de urine moet duwen als ze binnen geplast heeft. Ik doe het in zijn ogen fout, als mijn hond iets eetbaars steelt heb ik niet goed opgelet, en inmiddels heeft zij zichzelf ook al beloond. En haar neus in de urine duwen.. dat is gewoon helemaal mesjogge.

Ik zal echt niet alles goed doen maar doe mijn best. En kom ik er niet uit, dan vraag ik de mensen om me heen om raad. Er is niet één manier om het goed te doen. Verschillende manieren werken voor verschillende mensen en honden. Advies geven via een forum is lastig als je mensen en hun honden nooit persoonlijk meegemaakt hebt.

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Pauline

Advies geven via een forum is lastig als je mensen en hun honden nooit persoonlijk meegemaakt hebt.


Dit ben ik deels wel met je eens.
Maar bijvoorbeeld fysieke correcties kun je verwachten dat het halve ( meer nog dan de helft ) forum al kan zeggen dat dat niet de bedoeling is.
Ook al ken je de hond niet.
Terwijl er zelfs nog hondenscholen zijn die dit wel adviseren. ( denk aan tik met je hiel geven )


Overigens vind ik het best vervelend dat voor elke dingetje al een gt word geadviseerd.
Niet iedereen kan dat zich veroorloven.

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

"  Komt omdat er verschillende soorten forummers zijn, ben even te lui om het op te zoeken. Maar waar het op neer komt is dat het merendeel een schaapje is. En daarmee bedoel ik dat het mensen de neiging hebben met de massa mee te gaan: als iedereen A zegt ook A zeggen ook al vind je stiekem B, en je hoofd zeker niet boven het maïsveld uitsteken. Want dan loop je het gevaar dat die eraf gehakt wordt.  
 
Excuses voor de beeldspraak, maar zo werkt het in de meeste sociale situaties. Het is nu eenmaal lastig om tegen de rest in te gaan. Hier zijn trouwens ook allemaal onderzoeken over te vinden :P  "

 Ik vermoed dat je het over mijn uitspraak hebt in het gif-topic. Ik kan inderdaad heel slecht tegen schaapjesvolk. Kom gewoon voor je eigen mening uit. Maar goed, niet verder over dat geval, dit is allemaal uitgesproken en verder verleden tijd.

 

Maar ik word soms ook wel een beetje zot over de opvoedregeltjes, wat je moet doen en vooral niet moet doen. En inderdaad over de voeding nog maar te zwijgen. Mijn ene hond kan niet tegen vers en de andere lust het gewoon weg niet. De ene krijgt nog de "geoorloofde" brok Wolfsblut, maar de andere krijgt Hills . Niet omdat ik slecht ben voor mijn hond, of dat ik haar niet "beters"gun. Zij doet het nu eenmaal alleen goed op deze brok. Je bent bijna een monster omdat je Hills geeft. Ik heb 6 jaar lopen knoeien met allerlei voeding voor haar, bloed bij de ontlasting, regurgiteren, veel te lage pH-waarde. Nu eindelijk voeding waarbij al deze klachten wegblijven. Maar hé, het is wel Hills, dus slecht. Interesseert mij echt allemaal geen fluit, mijn meisje doet het er goed op en dat is hetgeen wat voor mij belangrijk is.

Ook laat ik mijn meidje uit aan de flex. Nee mijn reu niet, daar heb ik geen controle over in bepaalde situaties, dus die loopt gewoon aan de korte lijn.

Mijn honden krijgen beide geen kluiven, gewoonweg uit het feit, dat ze veel te grote stukken wegslikken en zij mij veel te lief zijn om hun leven op het spel te zetten voor zo'n bot. Ik vermaak ze wel met andere spelletjes en bezigheden.

Dan als laatste, mijn opvoeding is zeker niet altijd een kwestie van slecht gedrag negeren, ze krijgen hier echt wel eens op hun falie. Hier een poepeter, moet ik dat negeren? Nee, ze krijgt op zo'n moment echt wel een correctie, d.m.v een rukje aan de lijn + een stemverheffing. En ik geef wel vaker een brul waar het gaat om gebakkelei tussen mijn 2 honden. Als ik dat op zo'n moment niet doe, hangt mijn ene hond in de andere. Twee keer is het gebeurd dat mijn reu in mijn teef hing, op zo'n moment pak ik mijn reu toch echt wel iets harder aan hoor. Dat is gedrag wat ik niet tolereer, we schoppen hem niet, maar hij wordt wel degelijk even aangepakt. Of het nu gaat om kinderen of honden, schoppen en slaan is niet nodig, ben ik ook zwaar tegen, maar die fluwelen handschoentjes werkt mijn inziens ook niet altijd. Daarbij is de ene hond de andere niet. 

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

nouja, weetje. laten we ook niet overdrijven...het is enerzijds best logisch, ondanks dat dit een groot forum is, dat men een beetje een zelfde kant uit denkt. het is eigenlijk gewoon veel vanuit positief, en daar hoort een bepaalde kijk op omgaan met je hond bij. 

dus dat je dan veel antwoorden met eigenlijk dezelfde inhoud krijgt, niet heel gek toch

al is er volgens mij ook echt wel ruimte voor andere invallen, tot zekere hoogte...

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Weet je Anne.
Soms moet je dingen gewoon negeren.
Als jij vind dat het nu beter gaat met hoe je het nu doet is dat toch goed? En soms nog beter zelfs als alle 'standaard' regels die er veel worden neergezet.

Mijn hondje at taste of the wild.
De een omdat hij niks ander kan hebben
En het heel erg lekker vind. ( mijn hus )
De ander omdat het 'goed' voer is.
Maar echt lekker vond ze het niet.
Nu ze er niet meer is heb ik er héél veel spijt van dat ik dat allemaal niet gewoon genegeerd hebt.

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

" Pauline

Advies geven via een forum is lastig als je mensen en hun honden nooit persoonlijk meegemaakt hebt.


Dit ben ik deels wel met je eens.
Maar bijvoorbeeld fysieke correcties kun je verwachten dat het halve ( meer nog dan de helft ) forum al kan zeggen dat dat niet de bedoeling is.
Ook al ken je de hond niet.
Terwijl er zelfs nog hondenscholen zijn die dit wel adviseren. ( denk aan tik met je hiel geven )


Overigens vind ik het best vervelend dat voor elke dingetje al een gt word geadviseerd.
Niet iedereen kan dat zich veroorloven. "

 

Klopt inderdaad.

 

Maar soms moet je "out of the box" denken. Ik train bijvoorbeeld in principe zonder correcties. Maar werd gillend de voordeur door getrokken door drie idiote Podenco's omdat er steeds een kat voor de deur zat Dit negeren werkte niet helemaal naar wens.

 

Tegenwoordig loop ik terug naar binnen. Gewoon heel relaxt, ik straf ze niet, maar ontneem ze de beloning van de wandeling die ik gepland had. Dit is iets wat voor ons werkt, maar waar ik zelf nooit aan gedacht had en wat ik zelf ook nooit aan iemand geadviseerd zou hebben omdat ik in theorie negatief gedrag negeer.

 

Ik merk binnen mijn eigen "roedeltje" de verschillen al. Wis kan soms best even streng toegesproken worden terwijl dit bij Mik not done is, dan stort ze compleet in. Terwijl ik Mik juist weer op kan pakken als ze met Wis loopt te stieren, wat bij Wis weer niet kan, want die schrikt zich dan te pletter.

 

Zoveel honden, zoveel mensen, zoveel manieren die mogelijk zouden kunnen werken. Dat we hier geen mishandelingen adviseren lijkt me daarbij buiten discussie staan ;)

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

" Waar het mij om gaat;

Er worden zo ontzettend vaak dezelfde reacties gegeven. Erg vaak, merk ik, dat mensen dat doen omdat ze niet afgesnauwd willen
worden. Want já, hier worden heel vaak mensen afgesnauwd. En dat hoeft niet.. Toch?

Meningen worden gegeven, maar erg veel forumleden maken van hun mening een feit.. "

 Eens

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz




Overigens vind ik het best vervelend dat voor elke dingetje al een gt word geadviseerd.
Niet iedereen kan dat zich veroorloven. "

 

Dat vind ik dus ook.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

" waren dat misschien rauwe champignogns, want hier ging het om de slow cooker
 
 
edit, Jenna heeft al vaker champignons gegeten, en ik heb niets gemerkt aan haar.... "

 

Mijn hondje krijgt geen champignons, omdat deze voor honden zeer giftig zijn:

 

http://dier-en-natuur.infonu.nl/huisdieren/96069-wat-mogen-honden-eten-en-wat-niet.html

 

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Ik heb niet alles gelezen dus ik ga reageren op je openingspost, anne

 

ik snap wel wat je bedoelt hoor

iedereen voed zijn hond op zijn eigen manier op, en dan vind ik prima

 

ik vind het belangrijkste dat iemand er tenminste over nadenkt waarom hij of zij iets op die manier doet

wil je met een stok gooien, prima, als je tenminste weet dat er ongelukken mee kúnnen gebeuren, dan heb je een overwogen beslissing genomen 

en dat geld voor alle themas, je weegt voor en nadelen tegen elkaar af 

 

en tja, sommige mensen dringen hun mening op ipv informatie geven, maarja wat wil je eraan doen? ;) 

 

Enne, volgens mij doe jij het allemaal hartstikke goed hoor :) 

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

"  
Dat vind ik dus ook. "

 

Ik heb vooral helemaal niet zo veel vertrouwen in dat de gemiddelde GT wél weet wat ie aan het doen is? 

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Ik heb toch vaak het gevoel als mensen hun mening opdringen wat betreft voeding dat ze het goed bedoelen,sommige lijken wel een complete studie ervan te hebben gemaakt.

Opvoedingstips worden volgens mij alleen gegeven wanneer iemand er om vraagt en inderdaad er wordt vaak naar een GT verwezen alsof in die beroepsgroep allemaal vaardige mensen rondlopen.

 

Er wordt soms advies gegeven voor een bepaalde kvv waarvan de prijzen zo hoog zijn dat ik mij afvraag of er wel gerealiseerd wordt dat sommigen mensen zelfs voor hun eigen vlees niet zoveel kunnen uitgeven. De kiloknallers in de winkel zijn goedkoper dan sommige kvv's.

Brokken hetzelfde verhaal brokken van 7 euro voor een kg,is denk ik voor mensen met grote honden of een roedeltje toch niet zo'n haalbare zaak.

Ik vind dat op forums soms een beetje realiteitszin ontbreekt.

 

En wat de hondjes betref,t een warme kussen,iedere dag eten en drinken,veel liefde en beweging,beter kan een hond het niet treffen.

En die hond zal het worst wezen welke brokken of versvoer je geeft.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Ik heb alleen de OP gelezen, maar ik denk dat je je eigen hond het beste kent en met alles waar je uit kunt kiezen je zelf de juiste keuze maakt.
Als je daar zelf van overtuigd bent, wat kan jou de mening van een ander dan schelen.

Mij interesseert het in ieder geval niets, ik kan aan mijzelf uitstekend verantwoorden waarom Santa leeft zoals hij leeft inclusief voeding etc.

honden page profiel marijke bmarijke b

honden foto van marijke b

ik zou het zelf geschreven kunnen hebben , op een gegeven moment durfde ik niet eens te zeggen dat ze bij mij brokken krijgen , én , o schande , óók nog van Royal Canin

dat heb ik inmiddels wel losgelaten hoor , mijn honden doen het goed , komen zeldzaam bij de dierenarts , inmiddels krijgen ze Smôlke , maar het blijft een brok
Lady is 13 jaar , Gentle 14 en onze oude Roxy die nog steeds RC hyphoallergeniq krijgt wordt in Mei 18

verder , alles wat jij wél doet , doe ik ook , ze krijgen alleen geen botten ivm allergie van Roxy

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

" ik zou het zelf geschreven kunnen hebben , op een gegeven moment durfde ik niet eens te zeggen dat ze bij mij brokken krijgen , én , o schande , óók nog van Royal Canin

dat heb ik inmiddels wel losgelaten hoor , mijn honden doen het goed , komen zeldzaam bij de dierenarts , inmiddels krijgen ze Smôlke , maar het blijft een brok
Lady is 13 jaar , Gentle 14 en onze oude Roxy die nog steeds RC hyphoallergeniq krijgt wordt in Mei 18

verder , alles wat jij wél doet , doe ik ook , ze krijgen alleen geen botten ivm allergie van Roxy "

 Dat snap ik dan niet op een forum moet je toch niet verantwoorden welke voeding je geeft.

Al geef je aldi brokken...hahaha dat is ook weer vloeken in de kerk

 

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

Nee hoor Anne, ieder doet het op zijn eigen manier en het gaat toch goed? Niks van aantrekken. Ik schijn ook wel eens dingen 'buiten het boekje' te doen. Maar mijn honden hebben het super

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

"Hoe langer ik hier ben, hoe meer ik het gevoel krijg dat ik alles fout doe wat betreft mijn hond"

 

Iedereen heeft toch ook gelijk (anders zou het niet je gelijk zijn)  dat hoeft daarmee niet een ander z'n gelijk te zijn.

 

Als jij het gevoel krijgt het fout te doen ligt dat in beginsel niet aan de ander z'n gelijk, maar aan je eigen vertrouwen in je eigen gelijk .... lijkt me (Mijn gelijk)

 

Ieder vogeltje vliegt zoals het gevleugeld is en zingt zoals het gebekt is. 

 

Sommige mensen vinden hun gelijk in gelijk willen halen, of veralgemeniseren gelijk vanuit uitsluitend eigen referentiekader, anderen betrekken andermans gelijk wel erg snel op hun eigen gelijk of halen juist hun gelijk uit andermans gelijk en dan is er nog een open minded (spons)type, die bij zichzelf blijft en oppikt wat past en laat vliegen wat niet past. Niets zo interessant als mensen en hun vluchtroutes.

 

 

honden page profiel IsildaIsilda

honden foto van Isilda

Hoi,

 

ik ben pas nieuw op het forum. Ik vind het fijn om dingen te lezen en info te vragen/zoeken. Wij krijgen binnenkort een pup en ik heb al heel wat sites bezocht. Ik lees/vraag en denk dan zelf na wat goed bij ons past.

Zo kiezen wij voor brokken omdat met onze levensstijl vers voer waarschijnlijk niet gaat werken. Ook met de vakantie in het buitenland is dat moeilijker. We hebben gekozen voor Dog Lovers Gold, nu afwachten of de hond dat ook wil  er zijn betere brokken, maar geld speelt ook mee. Met het eten kopen voor ons gezin, kan ik ook niet altijd duur kopen.

Verder kan ik niet meer doen dan mijn best en liefde gegeven. En waarschijnlijk zal het net als bij mijn kinderen wel eens fout gaan. Daar kan ik ook wel eens flink tegen schreeuwen als ze voor de zo veelste keer niet luisteren en ruzie maken of zo iets. Ook ik ben een mens met fouten.

Ik vind de informatie fijn, maar gebruik dingen naar mijn gevoel. Onze vorige hond was een top ventje! Nu gaan we een nieuwe huisgenoot krijgen. Nog 1.5 week wachten.......

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Daarom probeer ik altijdte zeggen hoe ik het doe en waarom, dan is het duidelijk dat het mijn mening is en daar kan iedereen mee doen wat hij wil en dingen uithalen die hij wil gebruiken, of juist niet :) 

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Ik zat trouwens eerst op een ander hondenforum en daar vond ik de sfeer.. nouja bedenk zelf maar een woord

 

als daar iemand kwam met een ziek broodfokpupje was het antwoord eigen schuld, wss gaat hij dood, hoe kun je zoiets doen domme koe, etc

hier word ook gezegd dat het niet verstandig was maar word er tenminste ook nog geadviseerd enzo

en aangezien ik denk dat echt niet iedereen van zulke praktijken weet en het dus niet expres doet vind ik de reactie hier beter

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Ik vind het sowieso fijn als je onder medisch iets plaatst dat mensen proberen mee te denken en te helpen,zelfs als nieuwkomer wordt er serieus op je gereageerd ongeacht het ras dat ik heb.

Bij ernstige zaken wordt naar een da doorverwezen is ook goed,soms hebben mensen een duwtje in de rug nodig. Ik ken vb.alle symptomen van een verstopping als er iemand een topic opent met zulke symptomen dan zeg ik ga naar een da en zo zitten hier vele ervaringsdeskundigen en kunnen we af en toe elkaar helpen wat fijn is.

honden page profiel HondenboelHondenboel

honden foto van Hondenboel

je kent je eigen hond het beste dus lekker handelen via je eigen visie. wat voor de ene hond werkt, werkt voor de andere niet. voor mezelf ik weet hoe en waarom ik iets doe of hoe en waarom ik iets voer en dat werkt voor mij en mijn honden. verder heb ik meestal ook niet de behoefte om het uit te leggen, dus dan doe ik dat ook lekker niet. ik lees veel en soms ben ik het er mee eens, soms gedeeltelijk, andere keer niet maar het heeft voor mij geen meerwaarde me er steeds iets van aan te trekken of verdurend mijn menig te verkondigen. ik haal er lekker uit wat voor mij van belang is en dat ik niet alleen op dit forum. ik bedoel wat is nou eigenlijk goed of fout? mijn visie is op dat moment net anders. dus ik zou me er niet druk om maken ;-)

pagina 2 van 5 123 4 5
Volgende forumvraag: Snuffelspelletjes
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^