reu of teef?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

marjan (Gast)

Hoi allemaal,   Ik heb een vraagje, wij hebben een hele lieve stafford hond van 11 jaar. Een teefje. Nu willen we graag een boomertje erbij. Ik vraag me af wat ik het beste erbij kan zetten, een reu of een teef? Heeft iemand hier een mening over? Wij hebben zelf van thuis uit altijd alleen maar teefjes gehad, dus ik ben niet anders gewend. Maar ik hoor in mijn omgeving dat juist een reu'tje aan te raden is. Wie heeft er raad?   Bedankt alvast   groetjes marjan

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Ik denk dat het niet veel uitmaakt. teven kunnen met teven én reuen over het algemeen.  Wel moet je nadenken dat als je een reu neemt, je of de reu moet laten castreren of de teef. 
Ik denk niet dat het perse slimmer is om een reu dan een teef er bij te zetten. Je moet zelf nagaan wat jij het fijnste vind, je kent het gedrag van een teef, dus zou ik eerder daar voor gaan. 
Hier ook 2 teven bij elkaar, ook als pup bij elkaar gezet en na anderhalf jaar gaat het nog steeds super. 

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

Wij hebben altijd 2 teven samen gehad.

Ging er een hond dood na ouderdom,ze worden hier oud gelukkig.

Werd het weer een teef.

 

Dit keer een reu erbij.

We hebben nu 2 honden een teefje van 12 en een reu van 1.

De spaniel is gecastreerd.

 

De reu is heel lief maar teefjes gaan anders met elkaar om.

De reu vind het teefje nog steeds heel spannend,regelmatig roep ik hem weg bij haar omdat hij lastig doet.

Anoniem (Gast)

Wij hebben nu 2 teven samen gaat super goed !

er zit toruwens een boomertje in dierenasiel Leiden

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter

Vrienden van mij hadden twee teven, en dat was knokken zonder genade, zo erg dat wanneer ze gescheiden werden ze zelfs de deuren eruit probeerden te slopen. Die twee waren echt vreselijk, maar zaten ook dichtbij elkaar in leeftijd (jaar verschil). 

 

Mijn ervaring; reu en teef gaan vrijwel altijd samen. Twee van hetzelfde geslacht in de meeste gevallen ook, maar *als* het mis gaat, dan zijn 2 teven samen echt vreselijke krengen die met spreekwoordelijke tasjes slaan en elkaar aan de haren gillend over straat sleuren  terwijl reuen in mijn ervaring even de koppen tegen elkaar gooien en het dan vaak alweer klaar is. 

honden foto van Sigrid, Sandy, Diva & Nala

" Wij hebben nu 2 teven samen gaat super goed !

er zit toruwens een boomertje in dierenasiel Leiden "

 


Was ik !
http://www.dierenasiels.com/specshond.cfm?id=321478

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

Ze zeggen dat teef-teef geen fijne combinatie is, teven kunnen écht heel erg naar zijn tegen elkaar.

 

Maar ik heb eigenlijk altijd meerdere teven gehad. Nu twee, in het verleden drie. Ik heb sinds eind vorig jaar voor het eerst een reutje geadopteerd. In het contact met de meiden is hij wat afzijdig. Hij doet z'n eigen ding, speelt met z'n balletjes en z'n knuffeltjes, terwijl de meiden elkaar genadeloos afslachten op speelse wijze, hihi.

 

Maar zeker met een ras dat niet echt bekend staat om de goede omgang met soortgenoten, zou ik voor een reu gaan. Het gaat zelden mis tussen reu en teef, better safe than sorry.

 

Oh ja, en wat wel leuk is aan reutjes (ik was een echte reutjes-hater, teefjes all the way!) is dat ze wat liever/zachter/knuffeliger zijn naar de baas. Althans, da's mijn ervaring ;)

Volgende forumvraag: Voorbereidingen puppy pret :-)
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^