Losloopgebieden, liever een grote roedel los of aan de lijn?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Losloopgebieden, liever een grote roedel los of aan de lijn? Poll

De definitie van een grote roedel honden begint bij het aantal..

0-2 honden
2-4 honden
4-6 honden
meer dan 6 honden

honden page profiel Remie met sledehondenteam Silver liningsRemie met sledehondenteam Silver linings

honden foto van Remie met sledehondenteam Silver linings

Wat vinden jullie prettiger/vervelender in een losloopgebied?

 

- een grote loslopende roedel honden

- enkele los lopende honden met een aantal aangelijnde honden

 

Dit uitgaande van de situatie dat je elkaar moet passeren en jouw honden en de vreemde honden elkaar sowieso tegen gaan komen.

 

Wat heb je dan liever, wat liever niet en waarom?

 

Daarbij de aanvullende vraag, bij welk aantal honden begint de term grote roedel volgens jullie?

0-2 honden, 2-4 honden, 4-6 honden of meer dan 6 honden.
Deze vraag is te beantwoorden in de bovenstaande poll.

 

Elk aandeel is welkom, ervaringen binnen losloopgebieden en elke mening mag gegeven worden. Ik ben benieuwd!

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

Een grote roedel is voor mij meer dan 6.
Of ik ze liefst los tegenkom of niet hangt af van de stabiliteit van de roedel.

Zolang de bazen hun honden bijhouden maakt het mij eigenlijk niet zoveel uit. Mijn honden kunnen het wel hebben maar ik heb het liever niet en wil liever rustig wandelen.

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht 3 doggies

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Hm de pol doet het maar half , ik kan niet zien wat er gestemd is .
Ikzelf heb meer dan 6 honden ingevuld .

Ik vermijdt tegenwoordig losloopgebieden ongeacht het aantal honden wat er loopt.
Dus ik weet niet of mijn bijdrage nuttig is.

Ik volg wel.

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Hmmm....ik loop vaker met een grotere roedel en baasjes. Ik roep Maylo vaak bij me dan als we iemand tegenmoet komen met 1 hond. Meestal lijnen wij dan ook onze honden aan, gewoon uit fatsoen. Ik kan me namelijk voorstellen dat een hond het niet prettig vind als er een hele roedel op zich ziet afkomen. Andersom vind ik dat ook niet fijn.

 

Dus een aantal los en een aantal aan de lijn boeit mij zelf niet zo. Maar als de honden die aan de lijn zijn nu puur aan de lijn zitten vanwege agressiviteit i.p.v niet los kunnen lopen omdat ze er vandoor gaan. Dan vind ik het wel iets anders. Met agressieve honden aan de lijn in een losloopgebied is gewoon niet slim. 

 

Maar voor mij is een roedel al meer dan 4 honden.

honden page profiel cantouchcantouch 3 doggies

honden foto van cantouch

Ik heb 2-4 ingevuld. 1 op 1 ontmoetingen kan mijn hond wel aan, een tweede ook nog wel maar als er drie of meer honden tegelijkertijd naar hem toekomen wordt hij zo bang dat hij het niet meer weet.

 

Als ik je tegen zou komen met drie honden of meer dan maakt het me niet uit of ze aangelijnd zijn of niet, als je ze maar bij je kan houden. (De mijne lijn ik dan aan) Van het weekend nog een man met drie honden, hij riep laat ze maar gaan hoor dat komt goed, op mijn reactie nou die van mij is niet altijd even sociaal floot hij ze direct terug en nam een zijpad, geweldig als mensen zo meedenken

 

Misschien is mijn reactie ook niet het meest behulpzaam. Ik ga eigenlijk alleen maar lopen in rustige gebieden om de positieve ervaringen te behouden, daar heb je ook meer de mogelijkheid om het juiste type hond uit te zoeken. 

honden page profiel DogsWithLoesDogsWithLoes 3 doggies

honden foto van DogsWithLoes

ik heb 4-6 ingevuld omdat ik een grote roedel pas vanaf 3 a 4 honden vind

 

Rori kan 2 honden die op haar af komen nog wel aan maar als het er meer zijn kan ze uitvallen uit angst.

 

Als iemand met meer dan 2 honden loopt heb ik liever dat ze de honden bij zich houdt.

 

Als de honden 1 voor 1 komen kijken kan Rori het wel handelen.

 

 

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Ik denk dat het er inderdaad aan ligt wat voor baasjes/honden het zijn. Mijn eigen honden hebben vaak niet zo'n behoefte aan contact met vreemden, ze spelen liever met elkaar. 

 

Ik passeer veel liever een groep van 15 honden waarvan ze netjes bijblijven en niet als losgeslagen projectielen op die van mij afstormen, dan een groep van 4 die dat wel doen...

Ik heb dus bij de poll 2-4 ingevuld, omdat ik die helaas het vaakst tegenkom in mijn wandelgebiedje..   

 

Helaas is het een prachtig wandelgebied, ik kom er graag, dus ik probeer vaak contact met zulke hyper-honden te vermijden door er met een grote boog omheen te lopen. Wanneer mijn honden rustig benaderd worden laat ik ze gerust even kennis maken / spelen. 

honden page profiel Floor, Bouncer & TankFloor, Bouncer & Tank 3 doggies

honden foto van Floor, Bouncer & Tank

Ik loop vaak (2x per maand) samen met dezelfde groep honden, dan lopen we met tussen de 5 en de 30 honden en die lopen los. Wat mij opvalt als wij in de groep lopen, heeft de groep eigenlijk alleen oog voor elkaar, er is dan maar een enkeling die bij honden van buitenaf gaat kijken, tenzij de hond uit zichzelf mee gaat doen in een spel bijv.

 

Ik heb persoonlijk nooit echt last van grote groepen honden, mijn honden vinden het alleen maar leuk. Als het een vriendelijke roedel of groep is dan ten minste. Als je een opgefokte aggresieve groep heb ik het nooit leuk. Ik kom persoonlijk liever een vrolijke groep tegen dan een losse hond bij een losse hond roep ik mijn honden altijd uit voorzorg bij me, omdat het nogal drukke gevallen zijn en niet elke andere hond dat leuk vind, in zo'n groep zijn ze zelf een stuk rustiger en dan gaat het eigenlijk altijd prima.

 

Ik vind het ook altijd leuk om te zien zo'n gezellig groep honden die heerlijk aan het spelen zijn :)

honden page profiel Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk) 3 doggies

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

Ik kom ze liever aangelijnd tegen, voor het geval ze mijn mini-roedel op gaan jagen. Een zestal honden dat op je afgestormd komt is voor menig mens (en hond!) behoorlijk intimiderend. Is het een rustige, stabiele roedel, dan maakt het me weinig uit. Hier in de duinen loopt een vrouw met drie (of waren het er nou vier?) Ierse Wolfshonden. Die drentelen wat rond, snuffelen wat, niks aan de hand.

honden page profiel Floor, Bouncer & TankFloor, Bouncer & Tank 3 doggies

honden foto van Floor, Bouncer & Tank

" Ik kom ze liever aangelijnd tegen, voor het geval ze mijn mini-roedel op gaan jagen. Een zestal honden dat op je afgestormd komt is voor menig mens (en hond!) behoorlijk intimiderend. Is het een rustige, stabiele roedel, dan maakt het me weinig uit. Hier in de duinen loopt een vrouw met drie (of waren het er nou vier?) Ierse Wolfshonden. Die drentelen wat rond, snuffelen wat, niks aan de hand. "

 Maar jij loopt toch over het algemeen met je honden aan de lijn? Dan is het sowieso in mijn boekje ombeleefd om ze er maar op af te laten stormen :)

honden page profiel MartineMartine 3 doggies

honden foto van Martine

Voor mij is een grote roedel meer dan 6 honden.

 

Wij gaan wekelijks met een grote roedel wandelen (10 à 20 honden), de honden lopen allemaal los.  Wat we wel doen als we andere mensen tegenkomen is onze honden aanlijnen of bij ons roepen tot de vreemde honden ons gepasseerd zijn.  Ik vind dit alleen maar beleefd en sociaal, ik zou zelf ook niet graag loslopende honden hebben die naar de mijne komen. (één van de mijne is een draakje dat andere honden gerust laat maar ze moeten niet naar haar toe komen, dus inmenging van buitenaf, stelt ze niet op prijs)

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van cia v.d. heijden

Hier gewoon los met 8 honden.

Komen wij in de verte iemand tegen lopen we een zijpad in.

 

Meer dat wij last hebben omdat een baasje expres een hond op ons af laat stormen omdat het zo "leuk" is om 1 hond met de rest te laten spelen....Nou daar hebben die van ons echt geen behoefte aan. Of een hond die met ons mee wandeld en het baasje maar roepen......

 

Mocht de nood aan de man zijn in dit geval verzamelen ze zich allemaal om ons heen en gaan liggen totdat de andere hond weg is.

Tja en het ras houdt ons liever in de gaten dan andere honden....

 

honden page profiel Rachelle & Hummie Rachelle & Hummie 3 doggies

honden foto van Rachelle & Hummie

Voor mij is een roedel ong 6 honden.

Hier in het losloopgebied, komen mensen om honden kennis met elkaar te laten maken. Veel vaste mensen, dus op weekends na ken je als je er regelmatig loopt wel bijna iedereen, en dus ook de honden.

De honden gaan hier dus wel kennis maken met elkaar.H De honden die ik niet vetrouw, of wat niet zo'n goede match is ontloop ik, draai me om of neem een ander pad.

Mijn ervaring is juist dat het aan de riem snel fout gaat, zeker 1 hond aan de lijn, de andere los. Hier is dan ook geen contact aan de riem, behalve met andere honden. Een hond aan de riem kan moeilijk zijn taal spreken met de andere hond. Hier wordt aan de riem snel uitgevallen, terwijl los bijna niet.

Ik kom honden dus liever los tegen. Ik neem liever een ander pad om een hond te vermijden, dan dat ik mijn hond ga aanlijnen wat voor onnodige spanningen zorgt.
In een vreemd gebied vind ik het wel anders, daar ken je de honden niet wat een ander verhaal is.

Wij lopen zelf iedere dag in een roedel (ong 6 honden, soms meer soms minder) in de roedel gaat dat heel goed. Nooit een akkefietje om wat dan ook.

Op zondag loopt hier een grote roedel van ong 20 honden. Dat is voor mijn hond teveel, en deze vermijd ik ook. In deze roedel ontstaat ook wel vaker een akkefietje omdat het niet allemaal even stabiele honden zijn. Als ik ze tegenkom is het wel prima, even snuffelen en door. Spanning bouwt zich juist op met stilstaan. Als ik een vreemde hond tegenkom op een smal pad, waar ik niet veel keus heb loop ik door zonder stil te blijven staan.

honden foto van Remie met sledehondenteam Silver linings

Oke, tot dusver de conclusie dat jullie graag willen dat de honden luisteren en met de baas mee lopen als dat wordt gevraagd en dan maakt het niet uit of ze vast of los zijn?

 

Het zit namelijk zo, mijn honden zijn sociaal maar luisteren niet altijd even vlot. Als er dan één los is en de rest vast dan luistert de ene hond wel netjes en loopt die wel mee.

Zijn er meer los dan gaan ze ervandoor, of andere honden pesten door er met z'n allen tegelijk er bij te gaan staan.

Ik loop daardoor verschillende rondjes met steeds een andere hond los. Ik merk dat veel mensen het vervelend vinden dat de rest (3 stuks) vast zitten. Ze zeggen het niet, maar kijken dan alsof ik niet welkom ben en maar buiten het losloopgebied moet gaan wandelen. Maar dan kan ik ze niet even lekker los laten lopen.

Ik ga al s'ochtends vroeg en vermijd spitsuren.


Wat denken jullie, is het wel handig?

honden page profiel Rachelle & Hummie Rachelle & Hummie 3 doggies

honden foto van Rachelle & Hummie

Zolang ze sociaal zijn geen probleem. Ik zou het mensen uitleggen, waarschijnlijk kom je vaak dezelfde mensen tegen.

Hier lopen ook een aantal honden aan de lijn, meestal omdat ze niet los kunnen ivm jagen. Van die honden weet ik dat, en dat is fijn. Honden die ik niet ken aan de riem vermijd ik, omdat ik meestal denk ze zitten niet voor niets aan de riem.

Met een niet sociale hond in een losloopgebied lopen, vind ik dan weer not done. Vragen om problemen.

En tsja niet luisteren? Zeker als een hond in traning is gebeurd dat vaker, hier ook nog niet altijd hoor. Juist door veel te lopen, veel van deze situaties te hebben heeft Hummie hier veel van geleerd.
Ik heb er geen moeite mee als een hond even niet luistert. Kan gebeuren. Wel als het baasje het niets interesseert en niet ingrijpt, of niet traint.

honden page profiel Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk) 3 doggies

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

"  Maar jij loopt toch over het algemeen met je honden aan de lijn? Dan is het sowieso in mijn boekje ombeleefd om ze er maar op af te laten stormen :-) "

 

Over het algemeen wel, maar soms droom ik over hoe het zou zijn met "gewone" honden.. :P

Neh, alle gekheid op een stokje. Zo nu en dan lopen Cosmic en Luukas bij hoge uitzondering los in de Loonse en Drunense duinen. Maar daar kom ik tegenwoordig nog maar.. eens in de maand of zo. En dan is het dus ook lang niet altijd zeker dat ze een "goede dag" hebben.

 

Maar áls ze loslopen, vind ik het altijd erg vervelend als er een roedel honden bovenop Mik duikt (die is altijd de pineut op de één of andere manier).

honden page profiel Floor, Bouncer & TankFloor, Bouncer & Tank 3 doggies

honden foto van Floor, Bouncer & Tank

"  
Over het algemeen wel, maar soms droom ik over hoe het zou zijn met "gewone" honden.. :PNeh, alle gekheid op een stokje. Zo nu en dan lopen Cosmic en Luukas bij hoge uitzondering los in de Loonse en Drunense duinen. Maar daar kom ik tegenwoordig nog maar.. eens in de maand of zo. En dan is het dus ook lang niet altijd zeker dat ze een "goede dag" hebben.
 
Maar áls ze loslopen, vind ik het altijd erg vervelend als er een roedel honden bovenop Mik duikt (die is altijd de pineut op de één of andere manier). "

 Mijn honden zouden dat waarschijnlijk ook bij Mik doen, maar ik laat mijn honden niet bij honden van formaat Mik totdat de baas zegt dat het goed is of dat het kan.  Ik vind het zelf voor kleine honden te intimiderend om 70 kilo Hallo mag ik je oor likken of je neus of je kont naast zich te zien staan, als baas het goed vind dan mag het wel.

 

TS ik zou dan mijn rondes per 2 lopen en dan alle twee los. Of zoek baasjes zoals mij waarvan de honden het leuk vinden om met zo'n groepje te spelen ga daar een keer samen mee lopen dan zal je zien dat ze waarschijnlijk naar die twee van mij trekken omdat dat leuke nieuwe hondjes zijn die ook lekker willen spelen.

honden page profiel team Shadowteam Shadow 3 doggies

honden foto van team Shadow

Een grote roedel is voor mijn hond groter dan 4 honden. Ik kom liever een roedel tegen dan een enkele hond. Shadow is zeer vaardig in roedeldynamiek. Hij weet hoe hij een roedel moet benaderen. Welke plek hij zelf in zo'n groep heeft. Bij zijn ''eigen'' roedel heeft hij ook een duidelijke rol. Met andere woorden Shadow doet het heel goed tussen een roedel in.

Ik heb dan wel liever dat alle honden los zijn. Puur omdat Shadow anders juist de hond aan de lijn op gaat zoeken en uitdagen. Het verschil in macht ligt dan anders. Als er een roedel aankomt met een aangelijnde hond loop ik vaak de andere kant op of ik lijn de mijne ook aan. Zelf als we in de roedel lopen zit Shadow wel soms aan de lijn (als er met takken tevoorschijn worden getoverd heb ik een agressief mormel)

honden page profiel Sem en yinzSem en yinz 3 doggies

honden foto van Sem en yinz

Liever los, zodat ze de ruimte hebben of kunnen opzoeken.
Aangelijnd geeft vaak nog meer spanning en stress.
Aangezien mijn hond het niet prettig vind wanneer er meerdere honden op hem afkomen, zoekt hij liever de ruimte op.
Kom ze ook liever niet tegen.

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Ik merk dat wanneer er 4 honden of meer in één keer op Evy af stormen ze het niet echt leuk meer vindt, dus ik heb dan ook geantwoord vanaf < 4 of meer een roedel. Nu is Evy gelukkig makkelijk, als ze eenmaal gesnuffeld heeft is het weer goed en wil ze spelen.

Als ik kijk naar wat mijn hond prettig vind dan zou ik er dus voor kiezen om, als je perse wilt dat de honden naar elkaar toe gaan, ze per twee kennis te laten maken. Op die manier komt het niet zo intimiderend over. Je hebt dan dus een deel van de roedel los en een deel vast.

 

Wat de rest zegt is ook een hele goede, het hangt af van de stabiliteit van de roedel. Al menig incident gehad waarbij Evy de dupe werd van een niet stabiele roedel. Berners, Herders, Labradors... het ras maakt niet uit, zodra ze met 3 of meer lopen en ze zijn niet stabiel is de eerste de beste hond die ze tegen komen de dupe lijkt wel.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Toen mijn dh ongeveer vier maanden was is ze eens opgejaagd door een groep Weimaraners, doodsbang was ze en ze gilde het uit en ik ben haar een tijd lang kwijt geweest en stond doodsangsten uit. De mensen deden niet eens moeite om hun honden terug te roepen.

 

Ik ben er dus tegen als het op die manier moet. Overigens ben ik zelf bij het joggen eens door 2 deense doggen belaagd, vond ik ook niet echt fijn.

En een keer 2 Rottweilers, die mijn hond en mij splitsten, de een ging luid grommend mijn hond achterna, de ander stond in dreighouding grommend voor mij. Gelukkig kwam de eigenaar snel, die zei dat ze zoiets af en toe helaas deden, het speet hem.

 

Elke hond die andere honden of mensen lastig valt vind ik niet wenselijk, ook niet in een losloopgebied.

 

 

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

" Oke, tot dusver de conclusie dat jullie graag willen dat de honden luisteren en met de baas mee lopen als dat wordt gevraagd en dan maakt het niet uit of ze vast of los zijn?
 
Het zit namelijk zo, mijn honden zijn sociaal maar luisteren niet altijd even vlot. Als er dan één los is en de rest vast dan luistert de ene hond wel netjes en loopt die wel mee.
Zijn er meer los dan gaan ze ervandoor, of andere honden pesten door er met z'n allen tegelijk er bij te gaan staan.
Ik loop daardoor verschillende rondjes met steeds een andere hond los. Ik merk dat veel mensen het vervelend vinden dat de rest (3 stuks) vast zitten. Ze zeggen het niet, maar kijken dan alsof ik niet welkom ben en maar buiten het losloopgebied moet gaan wandelen. Maar dan kan ik ze niet even lekker los laten lopen.
Ik ga al s'ochtends vroeg en vermijd spitsuren.
Wat denken jullie, is het wel handig? "

 Ik denk dat je het goed doet, je kan ook 2 los 2 vast doen? Dankunnen de twee losse ook een beetje met elkaar dollen. Of gaan ze er dan ook gelijk vandoor? 

 

(mijn ervaring is trouwens het tegenovergestelde, als gijs met een paar honden is luistert hij veel beter, in zijn eentje luistert hij veel slechter) 

 

een grote roedel vind ik +/-6

 

Ik houd er zelf niet van om meer dan 3 losse honden tegelijk tegen te komen

ze willen allemaal graag snuffelen aan de nieuwe hond, die van mij dus, en dan kan ik zien aan gijs dat hij het eng vind 

ook al zijn ze nog zo lief en sociaal, dat is gewoon veel in een keer

 

je zegt dat als je er meer los doet ze ervandoor gaan of andere honden "lastigvallen" dus dan denk ik dat je het goed doet zo

er zouden meer mensen moeten zijn die zo goed rekening houden met andere mensen

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

In zn algemeenheid, Ik heb soms trouwens ook het idee dat honden die samen leven anders reageren op een "nieuwe" hond dan wanneer alle honden elkaar voor het eerst zouden ontmoeten

(Dus 4 samenlevende honden + 1 vreemde, of 4 vreemde honden van elkaar + nog 1) 

dE dynamiek vind ik dan heel anders 

honden page profiel Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk) 3 doggies

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

" Oke, tot dusver de conclusie dat jullie graag willen dat de honden luisteren en met de baas mee lopen als dat wordt gevraagd en dan maakt het niet uit of ze vast of los zijn?
 
Het zit namelijk zo, mijn honden zijn sociaal maar luisteren niet altijd even vlot. Als er dan één los is en de rest vast dan luistert de ene hond wel netjes en loopt die wel mee.
Zijn er meer los dan gaan ze ervandoor, of andere honden pesten door er met z'n allen tegelijk er bij te gaan staan.
Ik loop daardoor verschillende rondjes met steeds een andere hond los. Ik merk dat veel mensen het vervelend vinden dat de rest (3 stuks) vast zitten. Ze zeggen het niet, maar kijken dan alsof ik niet welkom ben en maar buiten het losloopgebied moet gaan wandelen. Maar dan kan ik ze niet even lekker los laten lopen.
Ik ga al s'ochtends vroeg en vermijd spitsuren.
Wat denken jullie, is het wel handig? "

 

Je bent niet verplicht je hond los te laten lopen in een losloopgebied. Hier loopt er dus ook één (soms twee) aangelijnd en één (soms twee) los. In mijn geval deels vanwege een handicap, Wis ziet heel slecht dus die laat ik niet los. Zou nogal sneu zijn als dat zou betekenen dat mijn andere honden nooit lekker in een losloopgebied mogen komen..

 

Laat ze lekker kijken. Je hebt je redenen om het zo te doen. Je bent niemand uitleg verschuldigd.

honden page profiel Angelique; Bruno, Charlie & Fenna  Angelique; Bruno, Charlie & Fenna 3 doggies

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

Ik heb 2 tot 4 gekozen op de grote roedel vraag

 

En of ik ze liever los of aangelijnd zal tegenkomen...ookal zou ik alleen met Charlie lopen maakt het niet veel uit. Ookal zou ik met Bruno lopen zou ik waarschijnlijk bij het spotten van zo'n roedel gauw een zijpad proberen te vinden hahah  als die er niet is, hoop ik dat ze aangelijnd lopen want dan moet Bruno ook even aan de riem...en dan is het gewoon vervelend als mensen hun hond(en) alsnog los laten lopen en laten snuffelen aan/bij hem.

 

Bij mij hangt t dus wel van de hond af, als ik met ze allebei loop, tja dan krijg ik Charlie sowieso maar moeilijk bij mij als ik haar roep (veeeel te druk met andere dingen..) en daarbij is spelen met de naderende honden natuurlijk veeeel leuker dan bij baasje komen  en Bruno vind t dan eigenlijk ook allemaal wel prima  als ik met 1 hond wandel luisteren ze gewoon beter en reageren ze ook weer anders op situaties.

 

Ik denk dat je het wel goed doet hoor, als je honden gewoon sociaal zijn is het niet verboden om ze aangelijnd te houden in een losloopgebied. Als ze nou niet zo vriendelijk waren, ja dan was t wel een ander verhaal. Ik zal gewoon zo door gaan

honden page profiel AureliaAurelia 3 doggies

honden foto van Aurelia

Onze hond vind andere honden eng, maar een roedel van 10 is misschien minder eng dan 2 honden... want twéé honden, die willen vaak nog wel bij haar gaan snuffelen. Maar tíen honden... dan willen sommige honden snuffelen, maar andere zijn iets heel anders aan het doen, en niet alle aandacht gaat op onze hond. Ook heb ik het idee dat het zien van die groepsdynamiek haar ook rustiger maakt dan als er maar een paar honden zijn...

 

voor mij maakt het dus niet uit, net zo lief los. Zo lang ze maar niet agressief zijn, maar dat vind ik in het losloopgebied een given.

honden page profiel SanneSanne 3 doggies

honden foto van Sanne

Vanaf vier honden, vind ik een grote roedel. 

Kwam laatst een grote roedel tegen, ik denk een stuk of 10 honden. Alles liep los en ze waren allemaal zo relaxt, niks geen op je af geren of lomp gedoe, gewoon rustig kennismaken en weer verder lopen. Prima, dan mogen ze van mijn part met zijn 20en los. 

Maar over het algemeen vind ik het niet zo prettig om zo'n grote groep los tegen te komen. 

honden page profiel SanneSanne 3 doggies

honden foto van Sanne

" Oke, tot dusver de conclusie dat jullie graag willen dat de honden luisteren en met de baas mee lopen als dat wordt gevraagd en dan maakt het niet uit of ze vast of los zijn?
 
Het zit namelijk zo, mijn honden zijn sociaal maar luisteren niet altijd even vlot. Als er dan één los is en de rest vast dan luistert de ene hond wel netjes en loopt die wel mee.
Zijn er meer los dan gaan ze ervandoor, of andere honden pesten door er met z'n allen tegelijk er bij te gaan staan.
Ik loop daardoor verschillende rondjes met steeds een andere hond los. Ik merk dat veel mensen het vervelend vinden dat de rest (3 stuks) vast zitten. Ze zeggen het niet, maar kijken dan alsof ik niet welkom ben en maar buiten het losloopgebied moet gaan wandelen. Maar dan kan ik ze niet even lekker los laten lopen.
Ik ga al s'ochtends vroeg en vermijd spitsuren.
Wat denken jullie, is het wel handig? "

 

Dat is toch hen probleem. Ik zou er niet wakker van liggen. Ik laat ook vaak Kiwi los lopen en Teun en Jamie aan de riem. Nooit aan gedacht wat een ander daar van zou vinden, dat interesseert me ook niet. Jamie en Teun zijn niet vals, ik vind het ook niet erg als honden even naar ze toe komen maar ze gaan blaffend op andere honden af als ik ze los laat, dat is niet handig. 

honden page profiel Diesel & Bumper Diesel & Bumper 3 doggies

honden foto van Diesel & Bumper

Nou, als ik een groepje honden tegenkom heb ik het liefst dat zij aangelijnd zijn. Dat geeft mij de gelegenheid om afstand te maken.

honden page profiel Demi - Nova, Jairo, Loki & Kaiyu Demi - Nova, Jairo, Loki & Kaiyu 3 doggies

honden foto van Demi - Nova, Jairo, Loki & Kaiyu

" Oke, tot dusver de conclusie dat jullie graag willen dat de honden luisteren en met de baas mee lopen als dat wordt gevraagd en dan maakt het niet uit of ze vast of los zijn?

 

Het zit namelijk zo, mijn honden zijn sociaal maar luisteren niet altijd even vlot. Als er dan één los is en de rest vast dan luistert de ene hond wel netjes en loopt die wel mee.

Zijn er meer los dan gaan ze ervandoor, of andere honden pesten door er met z'n allen tegelijk er bij te gaan staan.

Ik loop daardoor verschillende rondjes met steeds een andere hond los. Ik merk dat veel mensen het vervelend vinden dat de rest (3 stuks) vast zitten. Ze zeggen het niet, maar kijken dan alsof ik niet welkom ben en maar buiten het losloopgebied moet gaan wandelen. Maar dan kan ik ze niet even lekker los laten lopen.

Ik ga al s'ochtends vroeg en vermijd spitsuren.

Wat denken jullie, is het wel handig? "

 



Ik begrijp niet waarom ze zo naar je kijken wanneer je een deel aan de lijn hebt en één hond los. Het enige wat ik kan bedenken is dat ze dan de conclusie trekken dat de aangelijnde honden niet sociaal zijn. Wat denk jij dan?

Volgende forumvraag: aanmelden met oud account
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^