hoe haal ik me ouders over??

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel lineline

hallo,
ik wil heel graag een hond.
Maar me ouders zeggen niet dat ze het willen.
Behalve me vader die zou het ook wel willen, maar omdat me moeder nee zegt zegt me vader ook nee :'(
Weten jullie hoe ik ze kan overhalen?
Wij kunnen de hond 3 keer uitlaten en als het eenpuppy is ongeveer 10 keer.
weten jullie misschien ook iets meer over hoe je de puppy alleen thuis moet laten leren

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Als je ouders het niet willen dan is het heel jammer, maar dan gaat het dus niet door. Je ouders horen wat dit betreft 1 lijn te trekken, je vader staat achter je moeder.

 

Overhalen werkt niet, dan komt er een pup (of volwassen hond) 'voor de kinderen'; hoe vaak kom je geen advertenties op Marktplaats tegen omdat er geen tijd meer voor hond/konijn/cavia is?

 

Je kunt ook niet bij voorbaat zeggen "Wij kunnen de hond 3 keer uitlaten en als het eenpuppy is ongeveer 10 keer."

Misschien moet je hond wel 5 keer uit en als pup zijnde moet je misschien wel elk half uur naar buiten. Je moet er 's nachts uit, de eerste tijd (en dan niet een weekje) moet er continu iemand thuis zijn, je kunt niet even lekker gaan werken/naar school gaan/gaan winkelen. Als hij volwassen is kan dat wel, althans, bij de meeste honden wel. Maar dat kost tijd en training, bij de een gaat dat sneller dan bij de ander.

honden page profiel --

honden foto van -

Door te proberen je ouders over te halen, zul je alleen maar irritatie opwekken. Als je ouders het niet willen, dan houdt het op. Zij zullen namelijk de hond betalen, zij zullen hem grotendeels uit moeten laten. Want hoe ouder jij wordt, hoe meer werk je moet verrichten met je studie.

 

Wat je al wel kunt doen is inlezen in rashonden. Heb het er niet over. Zoek honden die bij je zouden kunnen passen. Zo heb je in iedergeval genoeg informatie en hoef je dat achteraf niet veel meer te doen. Ik heb dit in iedergeval wel gedaan. Ik gaf het op en zocht naar hondenrassen die me aanspraken. Achter mijn rug om werd Olly gevonden en mijn moeder vertelde me op een avond dat ze Olly in huis wouden nemen.

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

Nee is nee heb ik geleerd en wie vraagt wordt overgeslagen...

 

 

honden page profiel June de AussieJune de Aussie

honden foto van June de Aussie


Overhalen werkt niet, dan komt er een pup (of volwassen hond) 'voor de kinderen'; hoe vaak kom je geen advertenties op Marktplaats tegen omdat er geen tijd meer voor hond/konijn/cavia is?

 

Eens.

Misschien is het een idee om een tijdje een hond van iemand uit de straat uit te laten. Zo weet je ook of je het leuk vindt en leuk blijft vinden. Als je het leuk blijft vinden, zien je ouders ook dat je er moeite voor doet. Er komt meer bij kijken dan 5 keer wandelen per dag!

honden page profiel --

honden foto van -

"  
Eens. Misschien is het een idee om een tijdje een hond van iemand uit de straat uit te laten. Zo weet je ook of je het leuk vindt en leuk blijft vinden. Als je het leuk blijft vinden, zien je ouders ook dat je er moeite voor doet. Er komt meer bij kijken dan 5 keer wandelen per dag! "

 En je moet je er van bewust zijn dat er in de komende 8 jaar (sowieso, waarschijnlijk zelfs meer) van alles kan veranderen, waardoor 5x per dag te veel gaat worden. Ik heb ook gewandeld elke dag. 3x deed ik dit. En nu heb ik het zo druk met studie, school en werk, dat het vaak maar 1x per dag kan. Olly wordt nog net zoveel uitgelaten, maar je moet wel bewust van zijn dat wat nu kan, misschien niet kan over een hele tijd.

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

Ga samen met je vader naar hondenshows en/of wedstrijden. Laat samen met je vader een buurhond uit. Met z'n tweeën moet het wel lukken je moeder om te praten

honden page profiel Lucia, Lizzy & ZivaLucia, Lizzy & Ziva

honden foto van Lucia, Lizzy & Ziva

"

Ga samen met je vader naar hondenshows en/of wedstrijden. Laat samen met je vader een buurhond uit. Met z'n tweeën moet het wel lukken je moeder om te praten

"


Dit lijkt mij een slecht plan. Ouders horen op 1 lijn te liggen. Volgens mij is dat niet goed voor de relatie.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^