carnibest puppy, hoeveel gram per dag?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel *Jenny & Chabbo**Jenny & Chabbo*

honden foto van *Jenny & Chabbo*

Hallo allemaal

 

Wij gaan per morgen over op kvv carnibest puppy. Ik heb de grote 1000gram 'worst' gekocht. 

Nu wil ik hem in de juiste grammen in stukken snijden voor in de vriezer maar ik zie zoveel verschillende hoeveelheden..

 

Onze chihuahua weegt 2,1 kg

En is ruim 5 mnd.. het is een flinke dus.. ik lees 50 gr per kg lichaams gewicht maat ook weer 30 a 40 gram per lg lichaamsgewicht.. 

 

Wat is juist en wat houden jullie aan???

 

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

Leuk dat je vers voert. Volgens de site van CB kun je pups 40 tot 60 gram per kg lichaamsgewicht geven. Het makkelijkste is om pups van kleine rassen gem. 6 tot 10% van het dan wegende gewicht te voeren. Je stelt dan elke 2 weken bij naar aanleiding van het dan geldende gewicht. Uitgaande van nu 2,1 kg zou je kunnen beginnen met 7%, dat is gemiddeld iets minder dan 150 gram. Maar je begint net met een omschakeling, dus ik zou er voor kiezen om eerst een klein beetje KVV door het oude voer te mengen. Gaat dat een paar dagen goed, dan geef je 1 maaltijd KVV en de rest nog gemengd met het oude voer. En als dat goed gaat alleen KVV. Op zich kunnen pups Cold turkey worden overgezet, maar als je niet weet wat je aan eventuele problemen kunt verwachten, begin dan op safe. Dat is ook beter voor je pup.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^