Hoe krijg ik mijn pup zover te slapen s'nachts?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel zorozoro

Ze is nu al drie nachten bij ons, maar als je haar slapend achterlaat heeft ze al na vijf minuten door dat je weg bent en dan begint het constante gepiep en geblaf...

Ik vraag me dus af: moet ik dan naar beneden gaan of gewoon laten piepen?

Ik weet dat het normaal is voor puppy's om veel overdag te slapen, maar slaapt ze dan misschien zoveel dat ze s'nachts niet moe meer is?

Ook als ik haar twee minuten even alleen laat om even iets te pakken gaat ze piepen. Hoe kan ik haar zo ooit ook maar eventjes alleen laten?

Zoro

honden page profiel Sofie & SennaSofie & Senna

honden foto van Sofie & Senna

Dat is normaal, je pup is het nog niet gewoon om alleen te zijn, wij hebben de eerste 1,5 week op de bank geslapen, naast de bench. We legden haar er pas in als ze al in slaap gevallen was en ze sliep dan gewoon verder als ze zag dat je in de buurt bleef.
Wij probeerden wel 's avonds nog wat te spelen en een wandelingetje te maken zodat ze na 9 nog een uurtje of 2 wakker was, als ze bvb om 9u nog een dutje ging doen, was ze ook om 11u weer wakker en was het niet gemakkelijk om haar rustig in de bench te steken.
Probeer dus de rustmomentjes er xwat naar te plannnen, als ze slaap lekker in de bench steken en anders bleef ik ernaast zitten tot ze lekker ging slapen. Snacht even laten plassen zonder aandacht te geven(behalve als ze haar plasje flink buiten doet) en als ik ze er terug in stak weer even ernaast gaan zitten tot ze weer gaat slapen.

honden page profiel lutlut

honden foto van lut

Geduld, dit pupje is nog maar net bij jullie. Als ze piept is dat omdat ze alleen is, ze wilt gewoon gezelschap en dat is normaal als je het plots moet doen zonder broertjes, zusjes en mama... Waarom neem je haar niet mee naar boven ? Zet het mandje of de bench op je slaapkamer, als ze piept even uitlaten, geruststellen en aanraken, als ze wat ouder is ga je merken dat ze zonder problemen doorslaapt. Laten piepen zou ik persoonlijk niet doen, heeft geen enkele meerwaarde buiten dat ze angstig wordt. Je pup moet in de nacht haar behoefte doen en dat is even doorbijten ja, het gaat je enkele uurtjes slaap kosten :-) Alleen laten moet je ook opbouwen, dat gaat niet zomaar van dag op dag, doorzoek het forum eens , je gaat er een bron aan informatie vinden, succes ;-)

honden page profiel zorozoro

Ik ga rond tien uur ook even met haar de tuin in "wandelen" (ze zit dan voornamelijk tussen de planten te snuffelen) zodat ze een beetje moe wordt maar alsnog merkt ze al snel bij het minste geluidje of beweging dat je weggaat (ze houdt een oog op een kier om je in de gaten te houden).

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

" Ze is nu al drie nachten bij ons, 
***
Ook als ik haar twee minuten even alleen laat om even iets te pakken gaat ze piepen. Hoe kan ik haar zo ooit ook maar eventjes alleen laten? "

 

Je pupje is PAS drie nachten bij jullie, niet AL drie nachten.

 

En het is toch logisch dat ze gaat piepen als je uit het zicht verdwijnt, ook al is het maar 2 minuten?

Ze heeft 8 weken bij haar mama vertoeft, broertjes en zusjes erbij (en natuurlijk de mensen waar ze bij woonde). Dan is het héél normaal dat ze zo doet, het is een baby die nooit alleen is geweest en het nu zonder mama en broertjes en zusjes moet doen.

 

Ik hoop echt dat je het beestje wat meer tijd geeft dan 'al drie nachten'. Het kan wel een paar weken tot maanden duren voor je haar alleen kunt laten.

 

Als je het alleen zijn rustig opbouwd, zodat ze weet dat je áltijd weer terug komt, dan kan ze over een week of 2 misschien al wel 1 of 2 uurtjes alleen zijn. 

 

Ik heb het idee dat je véél te veel verwacht in véél te weinig tijd.

Een pup is niet kant en klaar, daar moet je echt aan gaan werken en dat kost tijd en (heel veel) geduld en liefde.

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Sluit me aan bij Mellow, de pup is er nog maar pas en leren zelfstandig en vol vertrouwen op eigen pootjes staan in de wereld gaat niet in 3 dagen.

 

Lekker samen slapen. Pup naast bed of jij op de bank. Je pup gaat vanzelf zelfstandiger worden en op geleide daarvan kun je steeds een stapje meer de afstand vergroten. Dat geldt ook voor overdag het alleen zijn opbouwen.

 

 

Je pup mag gaan leren op eigen pootjes staan en vertrouwen opbouwen dat hij dat kan en dat jij ook weer terugkomt als je uit het zicht bent. Hem laten piepen en janken helpt hem niet in opbouwen van vertrouwen in hemzelf, het leert hem enkel dat het piepen en janken geen enkele zin heeft, leert dat er toch niemand komt, en zal daar mee stoppen. Maar dat betekent niet dat hij zich dan ook happy voelt en met zelfvertrouwen alleen zal zijn. 

 

Wil je nu vanaf de basis goed beginnen geef hem dan de tijd en begeleiding om vanuit geborgenheid de wereld te ontdekken en te leren dat hij vol zelfvertrouwen op eigen pootjes kan staan, stap voor stap.

Volgende forumvraag: rare manier van opvoeden
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^