Pup van 10 weken moet wat dikker worden. Ideeën?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel KyraKyra

honden foto van Kyra

Onze boxer pup is nu 10 weken en 2 weken bij ons. Alles loopt op rolletjes, veel beter dan ik verwacht had, ze slaapt nog veel, speelt lekker, begint al aardig aan de riem te lopen etc. en kent al heel wat commando's. Het enige waar ik even mee zit is dat ze niet fantastisch eet, ik hou me aan drie keer per dag (ze krijgt nu nog de brokken die ze bij de fokker ook kreeg) en ze eet nooit haar bak helemaal leeg. Daarnaast krijgt ze ook een paar goede plakken leverworst per dag in de vorm van beloningen. De dierenarts zei dat er best wat vet bij kon, je ziet haar ribben goed zitten en we vinden zelf dat ze ook best aan de magere kant is. Dus wil haar graag wat bijvoeden met iets wat er goed in gaat, ik dacht zelf aan misschien bouillon bij de brokken doen, of iets anders erdoor, maar wat?  

Het is dus niet zo dat ze haar brokken niet lekker vindt, maar vaak heeft ze geen interesse, of ze valt in slaap, ik probeer haar veel uit m'n hand te voeren want dan gaat er toch nog wat extras in, maar op een gegeven moment is het afgelopen en loopt ze weg. Leverworst gaat er wel altijd in, maar ja, ik kan haar moeilijk een hele leverworst per dag voeren :)

 

Dank voor jullie advies!

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

Als een hond eten echt lekker vindt gaat de bak leeg hoor :-). Het lijkt nu dat je pup enkel eet om het hongergevoel wat te stillen. Wat geef je voor voer? Misschien eens wat warm water erover gieten? Of misschien ander voer overwegen. Ik zou je hond niet gaan verwennen door iets lekkers door de brokken te mengen. Dan willen ze dadelijk echt niks anders meer. Al eens gehoord van KVV? Misschien is dat iets voor jullie?

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Sluit me aan bij Kim.
Ik zou in geen geval bouillon erover doen of uit de hand voeden tenzij je van plan bent om dit zijn hele leven te gaan doen.
Let er ook op dat ie niet te moe is om te eten.
Feit dat ie de leverworst wel eet geef in ieder geval aan dat hij niks mankeert.
Hij vindt de brokken waarschijnlijk minder aantrekkelijk.
Welke geef je?

honden page profiel KyraKyra

honden foto van Kyra

Ze krijgt nu Bosch brokken, het is een duits merk dat de fokker ook gaf, ik heb er dus nu een zak van gekocht en wil in de toekomst wel wisselen, maar nu nog niet. Van KVV heb ik wel gehoord maar weet niet of dat iets voor ons is eerlijk gezegd. Ik heb meer het idee dat ze liever slaapt dan eet, ze slaapt echt nog heel veel.  De brokken ook als beloning gebruiken heb ik ook overwogen om geen leverworst te geven, want dat vindt ze uiteraard veel lekkerder, maar het probleem is dat het eten van een brok gewoon nog te lang duurt, ze moet er echt even op kauwen en een beloning moet natuurlijk hap-slik-weg zijn.

 

Ik dacht dat uit de hand voeren juist goed was trouwens, ik gebruik het vaak om haar "down" aan te leren, of alleen maar "yes", dus aandacht aan me geven. Ik had zoiets van, dan krijgt ze toch weer wat extras binnen!

 

 

 

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii

honden foto van Hettie & Charlii

Charlii was in het begin ook geen fantastische eter, ze heeft het geleerd doordat ik een gedeelte van haar maaltijd in een voerbal deed: leuk spelletje en brokjes tegelijk! Misschien een ideetje?

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre

honden foto van Lizzie en Sterre

Pas altijd wel op met leverworst, want in grote aantallen kan het giftig zijn voor honden. Onze oude sheltie ging er altijd direct van aan de diarree (van 1 plakje al) dus ik geef het nooit meer aan mijn honden.

 

Lizzie at brokken ook altijd met lange tanden, ze vond er gewoon duidelijk niks aan. Wij zijn toen Dan bij ons kwam wonen overgestapt op KVV omdat hij dat van pup af aan al kreeg, en Lizzie is er echt enorm van opgeknapt. Eten is voor haar nu ook dikke pret en het is binnen een minuut weg. Dus ik zou het toch nog eens overwegen als je pup echt niet enthousiaster gaat eten en te mager blijft

honden page profiel KyraKyra

honden foto van Kyra

Dat wist ik niet Maryse, wat kan ik dan beter geven als beloning?  Ik merk niet dat ze er slecht op reageert, ze krijgt zo'n drie plakken per dag in kleine blokjes en haar poep is nog mooi stevig, maar als het inderdaad giftig zou kunnen zijn (waarom eigenlijk, wij eten het toch ook, wat zit er dan in wat zo slecht is voor honden?)

 

Ik zal me eens gaan verdiepen in KVV, maar andere adviezen zijn ook welkom! 

honden page profiel MartineMartine 1 doggies

honden foto van Martine

Ik zou gewoon nog een zak eten kopen met andere, goede brokken en mixen.  Als je hondje alleen is, zou ik zeker nu ze nog pup is gewoon de hele dag door brokken bijvullen.

Vraag in de winkel enkele staaltjes zodat je verschillende merken kan uitproberen, zo zie je wat ze het lekkerst vindt.

Ik zou ook geen probleem hebben met een beetje soep of saus van vlees of een vierde vlootje natvoer door haar eten te mengen.  Ik doe dit regelmatig als er ééntje eens niet op zijn eet is.  Ik kan zelf absoluut niet tegen "ladderhonden" , ik wil geen ribben zien.  Er is een verschil tussen dik en slank, een magere hond wil ik absoluut niet en een dikke probeer ik ook te voorkomen.

Als beloning geef ik steeds kaas of salami in het begin, nu geef ik snoepjes met zalm (omdat de jongste allergisch is).

honden page profiel Clau en NalaClau en Nala 1 doggies

honden foto van Clau en Nala

" Dat wist ik niet Maryse, wat kan ik dan beter geven als beloning?  Ik merk niet dat ze er slecht op reageert, ze krijgt zo'n drie plakken per dag in kleine blokjes en haar poep is nog mooi stevig, maar als het inderdaad giftig zou kunnen zijn (waarom eigenlijk, wij eten het toch ook, wat zit er dan in wat zo slecht is voor honden?)
 
Ik zal me eens gaan verdiepen in KVV, maar andere adviezen zijn ook welkom!  "

 Hallo Kyra,

ik heb hier ook een pup, bijna 12 weken, die zo slecht haar brokken eet. Eerst kreeg ik het advies om een heel klein beetje duck voeding door haar brokken te mengen en toen at ze idd alles meteen op. Toch stap ik nu volledig over op kvv omdat ik er overtuigd van ben dat dit gezonder is en ook omdat Nala dat het liefst lust. Ik heb ook begrepen hier op hp dat brokken en kvv mengen qua vertering niet ideaal is hoewel ik niks heb gemerkt bij Nala op dat vlak. Echter ga ik haar wel enkel 's morgens nog brokken blijven geven omdat ik die hier nog liggen heb. Succes!

honden page profiel Cindy & CoCindy & Co 1 doggies

honden foto van Cindy & Co

" Ik zou gewoon nog een zak eten kopen met andere, goede brokken en mixen.  Als je hondje alleen is, zou ik zeker nu ze nog pup is gewoon de hele dag door brokken bijvullen.
Vraag in de winkel enkele staaltjes zodat je verschillende merken kan uitproberen, zo zie je wat ze het lekkerst vindt.
Ik zou ook geen probleem hebben met een beetje soep of saus van vlees of een vierde vlootje natvoer door haar eten te mengen.  Ik doe dit regelmatig als er ééntje eens niet op zijn eet is.  Ik kan zelf absoluut niet tegen "ladderhonden" , ik wil geen ribben zien.  Er is een verschil tussen dik en slank, een magere hond wil ik absoluut niet en een dikke probeer ik ook te voorkomen.
Als beloning geef ik steeds kaas of salami in het begin, nu geef ik snoepjes met zalm (omdat de jongste allergisch is). "

 Ik sluit me aan bij Martine. Als je kapoen wel eet door er wat natvoer over te doen of te mengen, waarom niet? Doe ik ook wel eens!

En eens een aardappeltje (gekookt) of zo. Hier eten ze nooit van tafel, maar een heel klein overschotje, dat gaat er altijd wel in hoor!

 

Wel in het oog houden dat de stoelgang ok blijft natuurlijk.

En kaas of salami: hier ook gedaan en geen zieke honden gehad!

 

Wat soms ook werkt, vooral bij het tanden wisselen kunnen brokken wel eens nogal hard zijn en beetje pijn veroorzaken, is heet water over de brokken en dit laten weken. Eens wat afgekoeld eten ze dit meestal wel liever, ook omdat er dan meer geur vrijkomt.

 

Dit kan je wel geen hele dag laten staan natuurlijk. In de zomer komen hier vieze vliegbeesten op af!

honden page profiel KeesKees 1 doggies

honden foto van Kees

Sinds ik een beetje kokosolie door Paddy zijn eten doe eet hij als een grote man. Hij was ook te licht, zwaar is ie nog steeds niet, maar t gaat beter. Daarbij is t gezond. Wel de kokosolie met geur nemen!

 

En ik voer m geregeld uit de hand, waar de geur van de olie aan zit. Ik maak me geen zorgen dat ik m eeuwig uit de hand moet voeren, bij mijn vorige hond ging t ook vanzelf goed toen hij ouder werd.

 

Maar, een beeeetje mager is beter dan een beetje dik! Laat die leverworst maar in de koelkast!

honden page profiel YvonneYvonne 1 doggies

honden foto van Yvonne

Ik geef een beetje zalmolie over de brokjes. Lekker en goed voor de vacht, gewrichten etc.

Zou me niet al te druk maken dat je hondje wat mager is hoor. Heb een jonge boxer van 11 maandjes en dat is net een mensenpuber, lang en erg mager O-) . Komt vanzelf goed..

honden foto van teckelventje Lobke Lodewijk en de rest.

Toen ik mijn boxer kreeg, gaf ik haar eerst ook 3x eten en ze at de bak nooit leeg ook zij bleef mager ben toen de zelfde hoeveel heid gaan voeren in 4 maaltijden ,dus niet meer maar de hoeveel heid van 3maaltijden verdeeld over 4 maaltijden . resultaat iedere maaltijd schoon op en de hond kwam al gauw aan . als je steeds bij vult weet je op het laatst niet hoeveel je pup eet.sterkte er mee boxers zijn zulke goedzakken mis de mijne nog steeds al is zeer sinds 1998 niet meer, ze is 9jaar oud geworden . Hein.

honden page profiel KyraKyra

honden foto van Kyra

Fijne adviezen allemaal. Ik ga eens wat olie kopen en inderdaad wat vaker eten geven. Ze is niet echt supermager, maar ze mag ook van mij wel ietsje molliger, vooral nu als pup.  Onze vroegere boxer was inderdaad ook zo'n slungelige puber, dat ken ik van boxers, maar juist daarom wil ik dat ze nu als pup iets meer vlees op haar botten krijgt. 

 

Ik hou jullie op de hoogte!

 

 

 

honden page profiel --

honden foto van -

" Dat wist ik niet Maryse, wat kan ik dan beter geven als beloning?  Ik merk niet dat ze er slecht op reageert, ze krijgt zo'n drie plakken per dag in kleine blokjes en haar poep is nog mooi stevig, maar als het inderdaad giftig zou kunnen zijn (waarom eigenlijk, wij eten het toch ook, wat zit er dan in wat zo slecht is voor honden?)
 
Ik zal me eens gaan verdiepen in KVV, maar andere adviezen zijn ook welkom!  "

 Honden zijn geen mensen Kyra. Wat wij kunnen eten hoeven zij niet te kunnen eten. Wij kunnen ook chocola eten, zij niet. Net als pinda's.

 

Ik denk dat je al veel hebt aan deze adviezen. Olly eet ook niet zijn hele bak leeg eigenlijk. Wij laten het dan ook de hele dag staan en zo af en toe neemt hij wat hapjes. Het is ook een vreemde eter hahah letterlijk brokje voor brokje. Succes!

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

Waarom ik geen olie oid aan voeging toevoeg is dat ik wil dat er gegeten wordt wat de pot schaft. OK er zijn natuurlijk dingen die je pup echt niet kan lusten. Maar door met 10 weken al extra's tie te moeten voegen om de pup te laten eten sorry dan werk je naar mijn menig moeilijk eten in de hand. 

 

Wat ik ik wel een goede tip vind is dat t misschien juist te veel in ern keer kan zijn en dat je dezelfde hoeveelheid voer over 4 maaltijden moet verdelen.

 

en pups slapen soms we 20 uur per dag. Geen zorgen is normaal. Ipv leverworst zou je kleine blokjes kaas kunnen geven. Salami ging mijn meneer van aan de dunne

Volgende forumvraag: Altijd beste maatjes geweest
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^