Welke tekenband?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anita Jansen (Gast)

Hallo Iedereen,   Het voorjaar komt er bijna aan, nu ben ik mij aan het inlezen over verschillende tekenbanden, pipetjes of natuurlijke middelen. Ik vind het lastig waar je nou het beste aan doet?De banden geven aan dat je daarmee goed moet uitkijken, ook als je met je hondje wil knuffelen. En ja, wie wil nou 8 maanden NIET kunnen knuffelen met je hond?   Wie kan mij advies geven? Wat gebruiken jullie?   Bedankt alvast!

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Ik gebruik niets preventief.

 

Bij bestrijden alleen, de meeste vlooien reageren niet op zo'n band of pipet. Ook teken kan een hond oplopen, ook al hebben ze zo'n band.

 

 

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Ik gebruik cdvet vlo en teek exit.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Mellow trekt teken aan als een magneet. Vorig jaar was het héél erg, ben zelfs een keer naar de dierenarts geweest om er een te laten verwijderen (zat pal naast haar plassertje).

Hierna heb ik een Scalibor-band gekocht. Had ik veel eerder moeten doen! De eerste week, had ze nog een stuk of 5 lopende teken, daarna niks meer. Wat een verademing! 

 

Elke wandeling was het wel raak bij haar. Soms 1 of 2, soms meer dan 10.

 

Als we bij een waterplas zijn dan doe ik 'm even af, ze zwemt niet, maar haar nek is wel altijd nat, dus dan vind ik 'm fijner om 'm even af te doen.

Ook als het echt heel hard gaat regenen onderweg gaat ie af.

Verder blijft ie altijd om.

 

Ik ga binnenkort zeker weer zo'n band kopen.

 

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Ik wrijf Santa in met een paar druppels tea tree olie.
Andere natuurlijke middelen werkten helaas totaal niet en ik wil ivm een zeer gevoelige hond geen chemische stoffen gebruiken.
Tea tree is giftig voor katten en ook heb ik hier weleens gelezen dat honden er last van kregen dus is zoiets echt wat je zelf moet afwegen.
Ik begin er pas mee als ik de eerste teek gezien heb.
Net als Mellow hier ook een hond die fungeert als tekenmagneet.

honden page profiel MagdaMagda

honden foto van Magda

Hier ook een scalibor tekenband ,is hier ook echt nodig als je niet wil dat je hond  onder de teken komt te zitten ..

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

teken is een vervelend iets, maar je kan het toch voorkomen, zelf gebruik ik cdVet exit, voor vlo en teek, natuurlijk middel, ga ik de bossen in dan heb ik van Ecostyle de spray, natuurlijk...... ik spray haar hele vacht flink in, en dan gaan we daar wandelen, zelden dat ik daar een teek oploopt.

 

van allebei kan men toch teken of vlooien oplopen, dat is soms echt niet te voorkomen, chemie daar waak ik voor, dat zal ik alleen gebruiken als het echt niet anders kan, zoals een vlooienplaag.

 

van chemie kan je hond behoorlijk ziek worden, en toch teken en vlooien oplopen... er zijn genoeg natuurlijke middeltjes.

 

ik heb een grote flink behaarde hond wat ik wel eens doe is puur teatrea pipetje op haar kont en rug uitdrukken, nogmaals ik heb wel een flink behaarde hond, en echt dan komt er zeker geen teek of vlo bij haar in de buurt.

 

wat je ook kan doen is zelf een middel maken en wel..

 

ligt een beetje aan de grote van je hond, ongeveer 10-20 druppels teatree twee doppen water twee doppen azijn, goed schudden en dat kan je nevelen over je hond, geen teek en vlo.... wat inwrijven, en wandel maar, bij zwemmen is het eruit.... geen zwempartij dan houdt dat een paar dagen tot een week aan dat je hond beschermt ... nogmaals toch altijd even nakijken savonds als je gewandeld hebt in teken rijk gebied.

Anita (Gast)

Ik woon zelf echt naast het bos, ik loop daar ook elke dag met mijn hond. Ik ga mij eens inlezen over de natuurlijke middelen.

In welke maand doen jullie de band al om? Het seizoen begint al in maart.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Ik neem pas maatregelen als ik de eerste teek zie.
Dit is inderdaad meestal rond maart.
Ik wandel zelf ook dagelijks in het bos met de hond.
Maar het schijnt dat ze ook in hoog gras zitten.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Let wel op: er zijn mij verhalen bekend dat te veel Tea tree wel degelijk schadelijk is voor je hond. Daarom gebruik ik CDvet. Daar zit Teatree in, maar in een veilige hoeveelheid en gemengd met andere oliën.

 

Pure etherische oliën op jezelf of je hond smeren, word ook afgeraden. Het word altijd sterk verdund met een basis olie.

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

Nooit veel last gehad van teken, nog geen vlo gezien dus hier niks preventief.

We bestrijden het probleem wel als het zich voordoet

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

cdVet exit vlo en teek kan je NU al aan beginnen, de eerste drie weken doe je dat iedere dag, een drup in beide oren of aanzet staart en nek, meer is niet nodig.... dat doe je drie weken lang dan is je hond beschermt...... daarna 2 x in de week herhalen, meer niet.

 

cdVet exit vlo en teek kan je het hele jaar gebruiken, maar de aanzet is altijd de eerste drie weken iedere dag.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

eco4pets. coogle.

 

CdVet natuurlijke druppels tegen vlo en teek

CDVet Vlo en Teek Exit is het natuurlijke alternatief voor de spot-on producten. Je brengt de eerste 3 weken 1 druppel in de nek en bij de staartaanzet aan. Het product kan ook in de oorschelp worden aangebracht (zie uitleg) Na de eerste 3 weken is een onderhoudsdosering van 1-2 x per week voldoende.

  • Effectieve werking tegen teken en vlooien
  • Veilig en natuurlijk middel
  • Vooral erg effectief in de behandeling tegen teken

Dit flesje bevat 10 ml CDvet vlo en teek exit en is voldoende om 1 hond 1 seizoen mee te behandelen (3-4 maanden)

CDvet vlo en teek exit is de natuurlijk spot-on anti-tekenmiddel voor de hond. Effectief tegen vlooien en tegen teken. CDvet is een flesje met natuurlijke druppels. Honden worden iedere zomer weer geplaagd door vlooien, teken, vliegen en muggen. Deze ongewenste bezoekers steken, gaan in de vacht zitten, zuigen bloed en veroorzaken jeuk.

Vaak toegepaste afweermiddelen zoals sprays, crèmes of ampullen hebben bijna allemaal nadelen. Ze kunnen bijvoorbeeld de hond of de eigenaar en het milieu onnodig toxisch belasten. CDvet afweerconcentraat of vlo en teek exit is een natuurlijk alternatief voor vlooienmiddel en tekenmiddel voor de hond.

honden page profiel BlaiseBlaise

Na elke wandeling je hond kammen met een vlooienkam en mocht er toch eentje zitten dan verwijderen met tekentang. Ik gebruik niets.

honden page profiel Cindy & CoCindy & Co

honden foto van Cindy & Co

" Ik wrijf Santa in met een paar druppels tea tree olie.
Andere natuurlijke middelen werkten helaas totaal niet en ik wil ivm een zeer gevoelige hond geen chemische stoffen gebruiken.
Tea tree is giftig voor katten en ook heb ik hier weleens gelezen dat honden er last van kregen dus is zoiets echt wat je zelf moet afwegen.
Ik begin er pas mee als ik de eerste teek gezien heb.
Net als Mellow hier ook een hond die fungeert als tekenmagneet. "

 Heb je al kampfervaseline geprobeerd?

Ik weet dat dit helpt bij kinderen tegen het krijgen van luisjes. Een streekje achter hun oor en de luizen blijven weg.

Misschien helpt het ook tegen teken? Dit is ook een natuurlijk product. Elke apotheek heeft het wel liggen of kan het maken, en het kost bijna niks.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Dank voor de tip.
Ik ga er eens naar kijken.
Zou het geen kwaad kunnen voor honden?
Zal vast niet lekker ruiken ;-)

honden page profiel Cindy & CoCindy & Co

honden foto van Cindy & Co

" Dank voor de tip.
Ik ga er eens naar kijken.
Zou het geen kwaad kunnen voor honden?
Zal vast niet lekker ruiken ;-) "

 Valt nog mee, hoor. Is natuurlijk, maar weet niet of het kwaad kan. Mss eens checken bij apotheker. Die weten dat meestal wel, niet?

Of anders de DA.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Ga ik doen!

honden page profiel Hakuna MatataHakuna Matata

honden foto van Hakuna Matata

Wij hebben geen band. 

Hier een hond die teken afstoot. 

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Ik keerde Mellow zowat binnenste buiten na elke wandeling (en ook tijdens het wandelen 2 of 3 keer even vluchtig nakijken).

Met zo'n korte vacht zou je ze toch makkelijk moeten zien. En dat was ook zo, tijdens de wandelingen heb ik er heel wat van haar afgeschoten. Maar vaak genoeg kwam ik een halve dag toch een teek tegen die zich wél had vastgezet. Als het bij 1 of 2 zou blijven: prima, geen probleem. Maar vorig jaar was het écht heel erg.

 

Kon ik de eerste jaren nog probleemloos de teek verwijderen met het koevoetje, vorig jaar raakte ze al van de leg als ik het ding pakte, laat staan als ik 'm ook ging gebruiken.

Heb regelmatig het snuitje om moeten doen omdat ze zo in paniek was en ging happen.

En toen ze er een zo vlakbij haar plasser had en ik die niet weg kreeg ben ik naar de dierenarts gegaan. Assistente had er ook wat moeite mee, maar samen is het ons gelukt.

Daarna kocht ik die Scalibor band, dat was begin juli. Maar toen had ik al heel wat teken van haar afgehaald. 

 

Andere middelen werkten eigenlijk niet. Ik heb van ECOstyle de pipetten én de spray, maar nog steeds was het echt overdreven zoveel als ze er had.

Met Scalibor niks meer. Heb het lang geprobeerd met andere middelen, maar de ellende die we elke keer hadden, een hond die steeds totaal van streek is en de strijd om een beetje uit haar nek te trekken... nee, dan maar een paar maanden zo'n lelijke, witte band om d'r nek.

honden page profiel miekemieke

honden foto van mieke

Voor Boefie heb ik ook altijd een Scalibor tekenband ( in zijn geval 2 want zijn nek is te Breed voor 1 band) Werkt bij Boefie perfect!
Hij krijgt hem altijd om in begin april. De band werkt zo'n 6 maanden. Hij zwemt er ook nog mee :-) hij ligt namelijk in elke sloot of waterplas die we tegen komen.
Er zijn honden die er niet tegen kunnen en er ziek van worden, maar gelukkig heeft Boefie er geen last van

honden page profiel SamanthaSamantha

honden foto van Samantha

Ik heb een serestoband voor de hond. Binnenkort krijgt Yindi er ook 1. 8 maanden lang werkzaam tegen vlooien en teken. 

 

En aangezien ik vorig jaar 3 maanden lang met vlooien heb gezeten met hond én 2 katten DOOR de kapster. Was ik het nogal zat. Ga je langs hebben de honden vlooien, neem je er gezellig een paar mee. Zijn ze eindelijkkkk weg. Kom je er 3 maanden later, denk je, zij zal ook wel d'r honden hebben behandeld. Maar niks was minder waar haar honden hadden gewoon nog stééds vlooien en toen had ik ze ook weer.

 

Sinds de hond die band om heeft en ik de katten heb behandeld met stronghold hebben we geen vlooien meer en dat wil ik graag zo houden. 

Volgende forumvraag: hond wil niet eten
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^