Overgang puppyvoer naar volwassen voer grote hond?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel hillyhilly

honden foto van hilly

Beste forumleden,

 

Ik heb een vraag betreffende het voer waar ik niet zo snel een goed antwoord op kan vinden voor onze jonge hond. Het betreft een teefje van 8 maand oud die nu rond de 38 kilo zit. Ze is momenteel loops.

Wij hebben haar vanaf pup af aan op hills puppyvoer voor large breed te staan. Echter word het voor mijn gevoel tijd dat ze over gaat op de volwassen brok maar ik lees hier erg tegenstrijdige dingen over en vind ik niet veel voor een groot ras zoals die van ons. (Am. akita x rottweilerbernersenner)

 

Momenteel staat haar groei wat stil, wat helemaal niet erg is. Qua omvang bouw is ze perfect maar zou misschien wel iets meer vet op de ribben mogen. Ook heeft ze nog het hypere puppy gedrag. Om haar groei en bouw zeg ik persoonlijk lekker over op volwassen voer, maar om haar gedrag en leeftijd zou ik zelf zeggen ik hou haar nog even tot 1 jaar op puppyvoer. Kort samengevat, ik zit ik dubio wat nu de beste keus is.

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Ik zou me zeker met een hond die groter wordt (volwassen) houden aan de richtlijnen op de verpakking. 

Ik heb wel een artikel over groeipijn bij de hond, maar er wordt geen leeftijd genoemd tot waar je puppybrok zou moeten voeren. 

https://www.nlv.nu/rasengezondheid/bestanden/biblio/Verantwoorde_voeding-groeipijn_bij_jonge_LR.pdf

 

honden page profiel hillyhilly

honden foto van hilly

Erg interessant artikel, dankjewel! Het caclium verhaal kende ik wel maar hier staan wel nieuwe dingen in, dan hou ik haar nog gewoon nog even op het puppyvoer :)

Volgende forumvraag: royal canin renal blikvoer
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^