Heeft er iemand een Bichon frisé ?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DebbieDebbie

honden foto van Debbie

Zo ongeveer mwa 10x per week krijg ik de vraag welk ras zijn de hondjes? Bijna niemand kent ze, of denken dat het poedels/maltezers zijn maar eerlijk gezegd ken ik zelf ook niemand die er een heeft.. haha

 

Loopt hier in de wijk toevallig een kruising rond maar (op de fokker na) ken ik helemaal niemand met een Bichon frisé hondje

 

Toevallig hier iemand ? leuk om eens wat uit te wisselen :)

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Nee ik heb er geen maar ik heb wel een ras wat je ook praktisch nooit ziet, dus ik kan me voorstellen hoe je je voelt.
Ik ken wel wat mensen met een manchester terriër, maar die zoek ik ook op moet ik zeggen. Via de club worden er ook wandelingen georganiseerd (of dat is mijn taak bij de club) en zo komen we ze tegen en kunnen ze lekker samen spelen.

De meeste mensen denken dat ik met een duitse pinscher rondloop, of zelfs een dobberman pup. Ik vind haar dan meer lijken op een grote dwergpinscher haha.

honden page profiel DebbieDebbie

honden foto van Debbie

" Nee ik heb er geen maar ik heb wel een ras wat je ook praktisch nooit ziet, dus ik kan me voorstellen hoe je je voelt.Ik ken wel wat mensen met een manchester terriër, maar die zoek ik ook op moet ik zeggen. Via de club worden er ook wandelingen georganiseerd (of dat is mijn taak bij de club) en zo komen we ze tegen en kunnen ze lekker samen spelen.
De meeste mensen denken dat ik met een duitse pinscher rondloop, of zelfs een dobberman pup. Ik vind haar dan meer lijken op een grote dwergpinscher haha. "

 

Oh dat is super leuk! Ben wel eens opzoek geweest naar een club maar kan alleen showhonden vinden zeg maar, wil ik nog steeds keer naar gaan kijken. 

 

Ons vorige hondje kochten wij als een maltezer van een ordinaire brood fokker.. helaas waren we toen (2000) niet zo op de hoogte en zochten we een hondje simpelweg via de krant haha toen ze paar weken oud was bleek ze geen maltezer te zijn en wij dachten eerder een poedeltje

 

We zijn toen in de brabant hallen meen ik eens naar een dieren show geweest, van paarden, katten tot honden. Daar stonden allerlei verschillende rassen en opeens zagen we 10 kopieën van onze Rusty! Bleken bishon frisé's te zijn en verliefd geworden op het ras, waarschijnlijk was ze voornamelijk bichon frise met vleugje wat anders :)

 

dus toen we afscheid moesten nemen van ons kleine meisje wisten wij al welk ras we wilde alleen bleek dat toch best nog onbekend ras te zijn in Nederland. Niet erg natuurlijk maar vind nu wel apart dat ik ze zo weinig kan vinden haha 

 

Moet zeggen als ik jou zo met je hondje in het park zou tegen komen ik in eerste instantie ook zou denken een dobberman pup (komt denk dat je ze tegenwoordig met normale oren ziet i.p.v. die afgeknipte is echt wennen), of iets van een pinscher mix want die ken ik wel met die tekening haha, maar wel echt mooie beestje hoor! 

honden page profiel ~ Luna & Lèxi ~~ Luna & Lèxi ~

honden foto van ~ Luna & Lèxi ~

Grappig dat je zegt dat mensen vaak denken dat het poedels of maltezers zijn, ik heb hier een kruising poedel/maltezer en ik krijg heel vaak de vraag of ze een bichon frisé is

Ik heb ook een kennis die dacht een dwergpoedel gekocht te hebben, maar na een DNA-test bleek het een bichon te zijn.

Die rassen worden heel veel door elkaar gehaald volgens mij!

honden page profiel Tanja, bazin van VenzTanja, bazin van Venz

honden foto van Tanja, bazin van Venz

Mijn schoonouders hebben er 1, lief beestje is het!

honden page profiel DebbieDebbie

honden foto van Debbie

" Grappig dat je zegt dat mensen vaak denken dat het poedels of maltezers zijn, ik heb hier een kruising poedel/maltezer en ik krijg heel vaak de vraag of ze een bichon frisé is Ik heb ook een kennis die dacht een dwergpoedel gekocht te hebben, maar na een DNA-test bleek het een bichon te zijn. Die rassen worden heel veel door elkaar gehaald volgens mij! "

 

hahaha dat is zeker grappig!

 

De rassen lijken natuurlijk ook veel op elkaar maar worden ook veel gemengd met elkaar.

 

De verschrikkelijke slechte fokker(bestaat gelukkig niet meer) waar ons vorige hondje vandaan kwam fokte in 2000 maltezers, poedels, bichon frise's, westies en nog een ras dat erop lijkt maar dan hoger op de poten weet de naam zo niet meer. Die deed denk ook alles bij elkaar en waar je voor belde werd het ras dan denk ik, oh wit dat kan wel als maltezer door. 

 

2 maanden later kocht een klasgenootje er een hondje ook een "maltezer" en die leken totaal niet op elkaar, ze waren allebei wit maar die van ons kreeg krul haar en die van hun bleef stijl.

 

Poedel, maltezer, fluffy tja gelukkig zijn ze allemaal kei leuk :)  

Ingrid (Gast)

Ik heb 2 havanezertjes en zijn ook lid van de bichonfamilie. Weinig mensen kennen het ras en verwarren met maltezers.

 

Anoniem (Gast)

Ze verwarren een havanezer eerder met een boomer (de donker gekleurde toch).
Want "ze" weten dat maltezers wit zijn.

honden page profiel Frieda Frieda

honden foto van Frieda

Ik heb sinds 3 weken een Havanezer pup hier rondlopen. Die kent hier ook niemand. Verder heb ik hier nog een Kuvasz rondlopen. Hier in de buurt wel bekend (ik woon in Hongarije), maar van mijn familie en vriendenkring had nog nooit iemand daarvan gehoord. En verder heb ik via een Spaanse stichting een hondje geadopteerd, die later een Catalaanse herder bleek te zijn. Had ikzelf trouwens ook nog nooit van gehoord en in mijn omgeving ook niemand. Dus ja, ik krijg ook nog weleens de vraag wat voor ras mijn honden zijn.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^