Kan een Shiba Inu met een kat?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Aletta Booij (Gast)

Geachte lezer(es), wij hebben een Shiba inu van 3 jaar oud. Op straat raakt ze super actief als ze een katje ziet en wil er gelijk achter aan.Nu komt me zoon weer thuis wonen en neemt een kater mee. De kater is een rustig beestje van 1jaar die voornamelijk wil slapen. Kunnen we Shiba aanleren om met katjes om te gaan of is dit al bij voorbaat een gemiste kans?   vriendelijke groet Aletta Booij

honden page profiel Jenny & AstonJenny & Aston

honden foto van Jenny & Aston

" Geachte lezer(es),
wij hebben een Shiba inu van 3 jaar oud. Op straat raakt ze super actief als ze een katje ziet en wil er gelijk achter aan.Nu komt me zoon weer thuis wonen en neemt een kater mee. De kater is een rustig beestje van 1jaar die voornamelijk wil slapen. Kunnen we Shiba aanleren om met katjes om te gaan of is dit al bij voorbaat een gemiste kans?
 
vriendelijke groet Aletta Booij "

 Wat je in ieder geval kunt doen, is de kater veel hoge plekken bieden, kattenflat, hoge planken zijn ook altijd ideaal. Katten houden van overzicht en zo kan hij ook een veilige plek hebben waar de hond niet kan komen.

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Ik heb een husky die samen leeft met een poes.
Ik zou alleen in het begin zeker heel goed opletten maar het zou moeten kunnen. Advies van hierboven zou ik zeker aannemen.

honden page profiel Saskia & Duke Saskia & Duke

honden foto van Saskia & Duke

Zien dat je de introductie rustig laat verlopen, inderdaad moet de kat de optie hebben te "vluchten" geef hem dan die plek waar de hond niet kan komen.

Dat de hond buiten achter katten aan gaat wil niks zeggen over hoe hij het binnen doet. Onze hond doet dit ook, maar leeft met 3 katten thuis.
Hij doet er nog weleens onhandig mee, we moeten de katten ook weleens in bescherming nemen tegen ze speelgedrag. Maar er zit niks slechts in.

honden page profiel Saskia & Duke Saskia & Duke

honden foto van Saskia & Duke

Eerste tijd ook zeker niet samen alleen laten, baasjes weg is bv kat naar boven waar de hond niet kan komen.

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

Nou kunnen mijn straatmeiden absoluut niet met katten, jagen er het liefst achteraan, dus hier zou het niet kunnen.

Mijn nichtje had al 3 katten en daar kwam haar Shiba Inu later bij.

Ik moet zeggen, het is geen daverend succes.

Kazumi (heerlijk eigenwijs beest trouwens, ik eet hem op) jaagt best vaak de katten op, die zijn toch vaak op de vlucht voor hem en zijn nu meer buiten of boven als voorheen.

Wat niet wil zeggen dat het met jouw hondje en de kat misschien wel zou gaan hoor, zo bedoel ik het niet. Voor hetzelfde geld ziet ie de kat die je in huis krijgt heel anders dan de katten buiten, dat zie je heel vaak.

 

honden page profiel Danielle, Kim en ElvisDanielle, Kim en Elvis

honden foto van Danielle, Kim en Elvis

Hier een Akita die het prima kan vinden met onze kat. Hij jaagt op die van de buren maar alles wat "eigen" is gaat prima.

honden page profiel IsalindeIsalinde

honden foto van Isalinde

Het is niet zozeer kan 'een shiba inu met een kat', maar:

 

Kan jou hond met de kat van je zoon. En kan de kat van jou zoon met jou hond. 

 

Aan vrijwel elke hond kan geleerd worden met een kat om te gaan. Dat een gezinshond met de gezinskat om kan gaan, betekent niet dat hij met alle katten om kan gaan. Ook is het natuurlijk de vraag of de kat met de hond om kan gaan. Want als de hond de beste bedoelingen heeft, maar de kat is aanvallend.. 

 

http://www.hondenpage.com/honden-encyclopedie/wid_527-hond-aan-de-kat-laten-wennen.php 

 

 

Met veel en goede begeleiding en oplettendheid zal het hopelijk gaan lukken. Succes!

Volgende forumvraag: Schotse Collie
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^