Herder karakter?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Daan - GythaDaan - Gytha

honden foto van Daan - Gytha

Ik heb Gytha mijn mechelse herder van 5 jaar sinds november 2014.

 

Nu ben ik al een tijdje bezig met het aanpakken van probleempjes zoals blaffen als ik niet thuis ben en verdedigend gedrag naar elke hond tijdens de wandelingen.

 

Nu zijn er een paar dingen gebeurd. Zo ging ze erg hard tekeer op een spiegel waarin ze zichzelf zag met het gebit laten zien en blaffen en het besef dat het een spiegel was kwam niet op, en als er mensen in mijn huis komen gaat ze altijd tussen mij en de persoon(en) in staan en houd oogcontact gedurende een kwartier en verzet geen poot en negeert commando's zoals ''zit'' en in beide situaties zeiden de mensen die het zagen ''ja da's echt herders karakter''

 

Nu stond ik net met haar in de dierenwinkel en vroeg daar naar advies voor het alleen thuis laten en omdat er allemaal koekjes enzo verkocht werden die zei kon zijn begon ze zacht te blaffen net toen het gesprek op het gebruik van zo'n anti-blafband viel en toen ik vroeg of zo'n band met spray of citronella zou helpen waarop de medewerkster zei ''nee iet echt want zei heeft echt een herders karakters als u voor zo een band kiest werkt eigenlijk alleen de stroom versie''

 

Nu ben ik benieuwd bestaat ''herder karakter'' nu echt of is het een soort smoesje dat mensen gebruiken als ze het niet weten?, En als het echt bestaat wat zijn daar nog meer eigenschappen van?. 

honden page profiel BlaiseBlaise 3 doggies

Begin aub niet aan halsbanden om gedrag te regelen.

Herders zijn van nature waaks, maar elke hond is erin te begeleiden. En zeker niet met stroom. Dat is mishandeling. 

honden page profiel Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & LunaPauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna 3 doggies

honden foto van Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna

Er bestaat zeer zeker wel zoeits als een herderkarakter maar dit als excuus voor gedrag gebruiken is onzin. Het gedrag naar mensen in huis zou ik niet toe staan. Help je hond en begeleid het naar gedrag wat je wil zien. Het komt op mij over alsof je hond het gevoel heeft het te moeten regelen.

 

Herders zijn graag bij de baas en dus niet graag alleen. Dit kun je trainen maar niet met een blafband. Hier zit veel tijd en geduld in.

 

Herders staan er daarnaast niet om bekend heel sociaal naar honden te zijn, maar her verschilt nogal per hond. Weet je zeker dat het verdedigend gedrag is en geen onzekerheid?

honden page profiel Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & LunaPauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna 3 doggies

honden foto van Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna

ik kan je dit topic aanraden over het herderkarakter

 

http://www.hondenpage.com/hondenforum/197927/herders-.php

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word 3 doggies

honden foto van Love is a four-legged word

Ik vind dat geen gewenst gedrag, ongeacht het ras. Jij bent de baas en als je dat niet wilt hebben zul je de hond moeten (her)opvoeden.

Hoe lang laat je Gytha alleen thuis? Misschien heeft ze verlatingsangst en blaft ze daarom zo als je haar alleen laat. Of misschien verveelt ze zich, of heeft ze simpelweg nooit aangeleerd alleen te blijven. Dan is het absoluut onterecht haar hiervoor te straffen! Bouw het in stapjes op en zorg anders voor een goede oppas.

Citronellabanden en stroombanden zijn dierenmishandeling en zou ik ten zeerste afraden, zeker als je niet weet hoe het te gebruiken. Honden ruiken 100x beter dan mensen en de citronellageur blijft bovendien lang (in de vacht) hangen waardoor de hond constant gestraft wordt, zelfs als ze stil is.

Herdershonden, en zeker mechelaars, zijn pittige honden die zeer veel mentale stimulatie en uitdaging nodig hebben, naast de dagelijkse lichamelijke beweging. Ze zijn actief, werklustig reactief en zeer intelligent en kunnen ongewenst gedrag vertonen als de baas niet in zijn behoeften voorziet. Herders staan niet bekend om hun sociale gedrag dus vriendjes met jan en alleman zal ze nooit worden. Waaksheid zit in hun aard, maar je hoeft het niet te accepteren dat ze bezoek zo benaderd. Je zou haar het commando 'plaats' (mand, eventueel bench) kunnen leren, en haar voordat het bezoek binnenkomt naar haar plaats sturen en haar daar rustig laten. Ze moet leren dat jij het als baasje wel regelt, en zij dat niet hoeft te doen. Desnoods zet je haar (tijdelijk) in een andere kamer.

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht 3 doggies

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Geen stroombanden gebruiken of die dingen.
Geen enkel fysiek 'hulpmiddel'

Vraag fokkers , eigenaars of stuur maart van het forum hier een pb over karakter.
Die kan je ook veel vertellen.

honden page profiel Floor, Bouncer & TankFloor, Bouncer & Tank 3 doggies

honden foto van Floor, Bouncer & Tank

Hoe vaak en hoe lang zit de hond alleen en hoe heb je dat opgebouwd? Herder vinden het heel erg naar om weg van de baas te zijn, dus alleen thuis blijven moet met rust en langzaam opgebouwd worden, het blaffen is haar paniek uiten dat jij weg bent.

Herder karakter is trouw naar de baas.

Wat heb je allemaal gedaan aan socialisatie qua mensen over de vloer? Spreek je dingen af met mensen die over de vloer komen met dat zij bijv. de hond moeten negeren, niet aanraken, niet aankijken, niet roepen. Wat gedraag je je zelf t.o.v. de hond als er visite is. Ik snap dat je je hond niet van pups af aan heb, maar in een nieuwe situatie is altijd spannend en dan is zeker visite in hun nieuwe veilige huis er spannend.

Waarom heb je in eerste instantie voor een herder gekozen? Sorry als ik het verkeerd heb, maar als ik het zo lees heb je zelf geen verstand van herders.

Blafband zou ik niet doen, schaad het vertrouwen, is heel dieronvriendelijk en er zijn tal van betere oplossingen.

honden page profiel Daan - GythaDaan - Gytha

honden foto van Daan - Gytha

" Ik vind dat geen gewenst gedrag, ongeacht het ras. Jij bent de baas en als je dat niet wilt hebben zul je de hond moeten (her)opvoeden.

Hoe lang laat je Gytha alleen thuis? Misschien heeft ze verlatingsangst en blaft ze daarom zo als je haar alleen laat. Of misschien verveelt ze zich, of heeft ze simpelweg nooit aangeleerd alleen te blijven. Dan is het absoluut onterecht haar hiervoor te straffen! Bouw het in stapjes op en zorg anders voor een goede oppas.

Citronellabanden en stroombanden zijn dierenmishandeling en zou ik ten zeerste afraden, zeker als je niet weet hoe het te gebruiken. Honden ruiken 100x beter dan mensen en de citronellageur blijft bovendien lang (in de vacht) hangen waardoor de hond constant gestraft wordt, zelfs als ze stil is.

Herdershonden, en zeker mechelaars, zijn pittige honden die zeer veel mentale stimulatie en uitdaging nodig hebben, naast de dagelijkse lichamelijke beweging. Ze zijn actief, werklustig reactief en zeer intelligent en kunnen ongewenst gedrag vertonen als de baas niet in zijn behoeften voorziet. Herders staan niet bekend om hun sociale gedrag dus vriendjes met jan en alleman zal ze nooit worden. Waaksheid zit in hun aard, maar je hoeft het niet te accepteren dat ze bezoek zo benaderd. Je zou haar het commando 'plaats' (mand, eventueel bench) kunnen leren, en haar voordat het bezoek binnenkomt naar haar plaats sturen en haar daar rustig laten. Ze moet leren dat jij het als baasje wel regelt, en zij dat niet hoeft te doen. Desnoods zet je haar (tijdelijk) in een andere kamer. "

 

Om uw vragen te beantwoorden ik denk dat het verlatings angst is want in de eerste weken begon ze al met blaffen en piepen toen ik de hoek om ging de badkamer in nu kan ik wel de deur uit maar dan begint ze binnen een uur wel herrie te maken.

 

Ik heb veel dingen geprobeerd waaronder in de ochtent met de fiets uitlaten zodat ze lekker kan rennen, iets lekkers in de bench geven een kleed voor de bench hangen om prikkels te verminderen(dit had 3 dagen resultaat) en nu probeer ik haar uit de bench te laten met de bench open en dan een gevulde kong geven voor ik weg ga en alles in combantie met tv of radio aan. ook heb ik toen ik haar had gelijk 2 maanden vrij genomen om inderdaad die opbouwende stappen te doen maar dat haalde niks uit.

 

Ik laat haar zo'n 3-4 uurjes alleen thuis altijd met water en af en toe de 20-30 minuten naar de supermarkt hier en daar

honden page profiel Daan - GythaDaan - Gytha

honden foto van Daan - Gytha

" Hoe vaak en hoe lang zit de hond alleen en hoe heb je dat opgebouwd? Herder vinden het heel erg naar om weg van de baas te zijn, dus alleen thuis blijven moet met rust en langzaam opgebouwd worden, het blaffen is haar paniek uiten dat jij weg bent.Herder karakter is trouw naar de baas.Wat heb je allemaal gedaan aan socialisatie qua mensen over de vloer? Spreek je dingen af met mensen die over de vloer komen met dat zij bijv. de hond moeten negeren, niet aanraken, niet aankijken, niet roepen. Wat gedraag je je zelf t.o.v. de hond als er visite is. Ik snap dat je je hond niet van pups af aan heb, maar in een nieuwe situatie is altijd spannend en dan is zeker visite in hun nieuwe veilige huis er spannend.Waarom heb je in eerste instantie voor een herder gekozen? Sorry als ik het verkeerd heb, maar als ik het zo lees heb je zelf geen verstand van herders. Blafband zou ik niet doen, schaad het vertrouwen, is heel dieronvriendelijk en er zijn tal van betere oplossingen. "

 

Ik heb toen ik haar kreeg direct 2 maanden vrij genomen om inderdaad het weg gaan op te bouwen en het ging toen iets beter eerst kon ik amper de hoek om nu blijft ze rustig tot na ik de deur uit ben soms een uur soms 10 minuten daarna heb ik van alles geprobeerd van proberen energie kwijt te raken met rennen voor ik wegga tot een verdamper met feromonen en een kluif waar ze mee bezig kan zijn ik ben nu met een kong bezig en heb van een dierenwinkel homeopathische kalmeer medicijnen gekregen.

 

Ik merkte gelijk dat Gytha heel nieuwsgierig is dus wat ik gedaan heb ter socialisatie met mensen voor ik de deur open doe vraag ik of het okay is dat de hond even zal geen snuffelen en na dat kwartiertje in het begin kalmeert ze weer wil ze spelen en geaaid worden bij iedereen die ik ken gaat het goed met haar. zelf let ik dan goed op wat ze doet en als ze bijvoorbeeld wel heel lang bij een persoon staat te ruiken of zelfs likken dan roep ik haar bij me wat niet altijd gebeurt maakt niet uit o welke toon ik het eis.

 

Waarom heb ik haar genomen? wel 2 factoren de eerste is dat ik opgegroeid ben met een duitse/mechelse kruising en daar hat ik altijd leuke herinneringen aan.

 

Daarnaast toen we kwamen kijken kwam ze heel enthousiast binnen gelijk naast me zitten snuffelen, likken gewoon te gek toen vertelde die man waarom hij haar verkocht (niet waaks genoeg voor zijn werk en zij niet blaffen naar vreemden aan de ketting) wat achteraf leugens blijken te zijn. en dan tot slot toen ze een balletje niet wou loslaten pakte die man haar bij de halsband en slingerde haar met haar heup tegen de wand aan toen keek ik mijn vader(die mee was omdat hij meer hondenkennis heeft dan ik) en wisten we meteen al dat we haar hier niet wilden laten blijven.

 

en wees maar niet bang ik ben niet van plan zo'n band te kopen het kwam alleen ter sprake.

honden page profiel Daan - GythaDaan - Gytha

honden foto van Daan - Gytha

" Er bestaat zeer zeker wel zoeits als een herderkarakter maar dit als excuus voor gedrag gebruiken is onzin. Het gedrag naar mensen in huis zou ik niet toe staan. Help je hond en begeleid het naar gedrag wat je wil zien. Het komt op mij over alsof je hond het gevoel heeft het te moeten regelen.
 
Herders zijn graag bij de baas en dus niet graag alleen. Dit kun je trainen maar niet met een blafband. Hier zit veel tijd en geduld in.
 
Herders staan er daarnaast niet om bekend heel sociaal naar honden te zijn, maar her verschilt nogal per hond. Weet je zeker dat het verdedigend gedrag is en geen onzekerheid? "

 Zeker weet ik het niet maar het is een paar keer voorgekomen waar de dierenarts en een medewerker van een dierenwinkel bij was en die konden mij bijna garanderen dat ze mij aan het verdedigen was en dat als ik haar van de riem zou laten dat ze uit ''werk modus'' zou komen en gewoon zou gaan spelen.

honden page profiel Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & LunaPauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna 3 doggies

honden foto van Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna

"  Zeker weet ik het niet maar het is een paar keer voorgekomen waar de dierenarts en een medewerker van een dierenwinkel bij was en die konden mij bijna garanderen dat ze mij aan het verdedigen was en dat als ik haar van de riem zou laten dat ze uit ''werk modus'' zou komen en gewoon zou gaan spelen. "

 Dan kan het nog steeds onzekerheid zijn, de riem belemmert ze namelijk als ze afstand zouden willen nemen van een hond. mijn herder moet aan de riem meestal niets hebben van andere honden terwijl los prima gaat, ze kan dan namelijk zelf beslissen afstand van een hond te nemen. Aan de riem voelt ze zich sneller bedreigd en onzeker. Je zou eigenlijk is iemand moeten laten kijken die veel verstand heeft van gedrag, of het eens opnemen zodat je het hier kan posten. Zeker met het spiegel verhaal en de rest van de problemen neig ik meer naar onzekerheid. Hoe reageer je als.ze zich zo gedraagt? En doe je nog iets aan sport met haar?

honden page profiel Daan - GythaDaan - Gytha

honden foto van Daan - Gytha

"  Dan kan het nog steeds onzekerheid zijn, de riem belemmert ze namelijk als ze afstand zouden willen nemen van een hond. mijn herder moet aan de riem meestal niets hebben van andere honden terwijl los prima gaat, ze kan dan namelijk zelf beslissen afstand van een hond te nemen. Aan de riem voelt ze zich sneller bedreigd en onzeker. Je zou eigenlijk is iemand moeten laten kijken die veel verstand heeft van gedrag, of het eens opnemen zodat je het hier kan posten. Zeker met het spiegel verhaal en de rest van de problemen neig ik meer naar onzekerheid. Hoe reageer je als.ze zich zo gedraagt? En doe je nog iets aan sport met haar? "

 

Ik kan wel met mijn camera iets filmen als het voorkomt je weet maar nooit wat ik mis :)

 

Hoe ik me gedrag? als ik een andere hond zie en ik haar zie aanspannen probeer ik haar aandacht te krijgen eerst met spraak en anders met een koekje, als dat al niet meer wekt en ik merk dat ze gaat blaffen of waarschuwen probeer ik haar uit balans te brengen met een rukje een de riem of aanraken(niet slaan of zoiets gewoon mijn hand tegen haar flank duwen zodat ze een poot bijzet) en dan vraag ik opnieuw haar aandacht. en altijd als ze mee loopt krijgt ze een koekje als beloning.

honden page profiel Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & LunaPauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna 3 doggies

honden foto van Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna

"  
Ik kan wel met mijn camera iets filmen als het voorkomt je weet maar nooit wat ik mis :-)
 
Hoe ik me gedrag? als ik een andere hond zie en ik haar zie aanspannen probeer ik haar aandacht te krijgen eerst met spraak en anders met een koekje, als dat al niet meer wekt en ik merk dat ze gaat blaffen of waarschuwen probeer ik haar uit balans te brengen met een rukje een de riem of aanraken(niet slaan of zoiets gewoon mijn hand tegen haar flank duwen zodat ze een poot bijzet) en dan vraag ik opnieuw haar aandacht. en altijd als ze mee loopt krijgt ze een koekje als beloning. "

 ik denk dat ze onzeker is, maar het is lastig van een verhaal af te lijden natuurlijk. Misschien in combi met waaksheid. Het klinkt iig alsof je het over hayzel hebt (mijn herder) die gedroeg zich precies zo. Eigenlijk moet je direct aandacht vragen als je een hond ziet, nog voor je hond spanning op kan bouwen(of de hond zelfs gezien heeft). Leer haar het commando kijk eens (jou aan blijven kijken), eerst thuis aanleren zonder honden. zorg vervolgens dat je afstand houdt van de hond zodat je hond leert, baas lost het op en laat haar naar jou kijken als je de hond passeert (of laat je hond zitten en je aankijken terwijl de ander passeert). Als dit goed gaat kan je je hond leren kijken naar honden. bij hayzel heb ik dit met de clicker gedaan. Keek ze naar een hond kreeg ze direct een klik en snoep. Nu zijn we zover dat als er een hond aankomt hayzel direct naast me komt huppelen om haar snoepje te innen. Ik zorg wel altijd dat ik afstand houdt want ze vind te dichtbij niet prettig, maar er wordt niet meer geblaft of gemopperd. Het voordeel, je hebt een herder, vaak willen ze het heel graag goed doen en zijn ze slim, hayzel gedrag verbeterde snel maar wel in kleine stapjes. Er zijn meer methodes maar voor omd werkte deze echt goed.

 

het alleen thuis zijn zou ik proberen op te bouwen als bij een pup, daarvan zijn veel schema's te vinden online.

 

sport je met haar, of iets van training?

honden page profiel Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & LunaPauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna 3 doggies

honden foto van Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna

Hayzel had trouwens heel snel door, kijken naar hond is snoep. Dus wat ze toen ging doen was heel de tijd kijken, snoep innen, kijken,snoep innen soms wel 10 per hond. Maar daardoor kon ze niet fixeren en spanning opbouwen en werd een hond juist een leuke aangelegenheid. Nu ziet ik soms aan hayzel dat er een hond aankom voor ik het zelf door hen omdat er ineens een blije gup snoep komt innen.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Ze is dus nog maar kort bij je, wat is haar achtergrond behalve dat ze het slecht gehad heeft bij die man?

 

Ik zou  opnieuw beginnen met de herplaatsregels, alsof ze net bij je is:

 

je houding en stem altijd kalm en rustig

wandelingen (fietsen zou ik in dit stadium dus nog niet doen) nog kort en saai en zonder afleiding en aan de lijn

niet storen bij het eten

niet storen als ze op haar plekje ligt, zorg voor een plaatsje waar ze zich veilig voelt, een kussen onder een tafel bijv, of een bench met een doek erover, als een soort hol

geen druk gestoei

geen commando's onder druk, wel leuke denkspelletjes (eenvoudig beginnen) of kleine oefeningetjes voor de leuk

 

Ik denk dat ze meer tijd nodig heeft om het alleen zijn op te bouwen, ik zou hiervoor nog een tijd een oppas inschakelen.

Bach bloesem is misschien een idee.

 

Turid Rugaas beschrijft in haar boekje Help mijn hond trekt een mooie methode om rust te brengen in de wandeling.

 

ik heb nu zelf vanaf juli 2014 een herplaatser, (herder/ogar polski mix denk ik) en zij valt ook nog altijd uit naar andere honden. Ik probeer dit op te lossen door dus rust in de hond te brengen, we zijn al wel wat opgeschoten, maar nog steeds in de fase afstand bewaren, bogen maken en dan gaat het goed. Soms strooi ik snoepjes ter ontspanning waarnaar ze kan snuffelen. Ik ben nu ook bezig met me te verdiepen in BAT (waarbij de hond zelf kiest voor een vreedzame oplossing ipv uitvallen)

 

Bezoek zou ik nog heel gedoseerd ontvangen, misschien aanlijnen en haar voorlopig gewoon bij je houden met een lekkere kluif of kong als er bezoek komt. Zelf zou ik bezoek geen lekkers oid laten geven.

 

Ik ken herders als gevoelige honden, die graag iets voor hun baas doen. Haar vertrouwen in mensen is lijkt me door de vorige eigenaar  flink beschadigd. Arme hond. Fijn dat ze nu ergens terechgekomen is waar wel met respekt en liefde met haar omgegaan wordt. Het kost wel wat tijd, geduld, en inzicht, maar dan zal je er ook een fijne hond aan overhouden lijkt me.

 

Wat links waar je misschien iets aan hebt

 

http://www.moniquebladder.nl/categorieen/

 

http://kynoblog.com/artikelen/kalmerende-signalen-de-kunst-van-het-overleven

 

http://www.moniquebladder.nl/blog/2013/06/17/uitvallen/

 

 

 

honden page profiel Daan - GythaDaan - Gytha

honden foto van Daan - Gytha

"  ik denk dat ze onzeker is, maar het is lastig van een verhaal af te lijden natuurlijk. Misschien in combi met waaksheid. Het klinkt iig alsof je het over hayzel hebt (mijn herder) die gedroeg zich precies zo. Eigenlijk moet je direct aandacht vragen als je een hond ziet, nog voor je hond spanning op kan bouwen(of de hond zelfs gezien heeft). Leer haar het commando kijk eens (jou aan blijven kijken), eerst thuis aanleren zonder honden. zorg vervolgens dat je afstand houdt van de hond zodat je hond leert, baas lost het op en laat haar naar jou kijken als je de hond passeert (of laat je hond zitten en je aankijken terwijl de ander passeert). Als dit goed gaat kan je je hond leren kijken naar honden. bij hayzel heb ik dit met de clicker gedaan. Keek ze naar een hond kreeg ze direct een klik en snoep. Nu zijn we zover dat als er een hond aankomt hayzel direct naast me komt huppelen om haar snoepje te innen. Ik zorg wel altijd dat ik afstand houdt want ze vind te dichtbij niet prettig, maar er wordt niet meer geblaft of gemopperd. Het voordeel, je hebt een herder, vaak willen ze het heel graag goed doen en zijn ze slim, hayzel gedrag verbeterde snel maar wel in kleine stapjes. Er zijn meer methodes maar voor omd werkte deze echt goed.
 
het alleen thuis zijn zou ik proberen op te bouwen als bij een pup, daarvan zijn veel schema's te vinden online.
 
sport je met haar, of iets van training? "

 

Sporten in welke zin bedoeld u dat? ik probeer elke dag te apporteren in het bos maar ze komt de stok niet terugbrengen of ze legt hem neer en gaat rond snuffelen.

 

Ik heb contact opgenomen met meerdere kynologische clubs die gehoorzaamheid trainen en dingen zoals volgen zonder riem en omgang met soortgenoten maar daar moet je vaak een certificaat hebben voor een basiscursus maar die is ook in groepsverband dus als ik bel zo van ''mijn hond kan niet met andere honden overweg kunnen we iets regelen?'' dan is er geen specialist aanwezig en zouden me terug bellen geen van de clubs hebben terug gebeld en een prive trainer kost zo'n 40 euro per uur als het moet dan moet het maar da's wel erg duur vind ik.

honden page profiel Daan - GythaDaan - Gytha

honden foto van Daan - Gytha

" Ze is dus nog maar kort bij je, wat is haar achtergrond behalve dat ze het slecht gehad heeft bij die man?
 
Ik zou  opnieuw beginnen met de herplaatsregels, alsof ze net bij je is:
 
je houding en stem altijd kalm en rustig
wandelingen (fietsen zou ik in dit stadium dus nog niet doen) nog kort en saai en zonder afleiding en aan de lijn
niet storen bij het eten
niet storen als ze op haar plekje ligt, zorg voor een plaatsje waar ze zich veilig voelt, een kussen onder een tafel bijv, of een bench met een doek erover, als een soort hol
geen druk gestoei
geen commando's onder druk, wel leuke denkspelletjes (eenvoudig beginnen) of kleine oefeningetjes voor de leuk
 
Ik denk dat ze meer tijd nodig heeft om het alleen zijn op te bouwen, ik zou hiervoor nog een tijd een oppas inschakelen.
Bach bloesem is misschien een idee.
 
Turid Rugaas beschrijft in haar boekje Help mijn hond trekt een mooie methode om rust te brengen in de wandeling.
 
ik heb nu zelf vanaf juli 2014 een herplaatser, (herder/ogar polski mix denk ik) en zij valt ook nog altijd uit naar andere honden. Ik probeer dit op te lossen door dus rust in de hond te brengen, we zijn al wel wat opgeschoten, maar nog steeds in de fase afstand bewaren, bogen maken en dan gaat het goed. Soms strooi ik snoepjes ter ontspanning waarnaar ze kan snuffelen. Ik ben nu ook bezig met me te verdiepen in BAT (waarbij de hond zelf kiest voor een vreedzame oplossing ipv uitvallen)
 
Bezoek zou ik nog heel gedoseerd ontvangen, misschien aanlijnen en haar voorlopig gewoon bij je houden met een lekkere kluif of kong als er bezoek komt. Zelf zou ik bezoek geen lekkers oid laten geven.
 
Ik ken herders als gevoelige honden, die graag iets voor hun baas doen. Haar vertrouwen in mensen is lijkt me door de vorige eigenaar  flink beschadigd. Arme hond. Fijn dat ze nu ergens terechgekomen is waar wel met respekt en liefde met haar omgegaan wordt. Het kost wel wat tijd, geduld, en inzicht, maar dan zal je er ook een fijne hond aan overhouden lijkt me.
 
Wat links waar je misschien iets aan hebt
 
http://www.moniquebladder.nl/categorieen/
 
http://kynoblog.com/artikelen/kalmerende-signalen-de-kunst-van-het-overleven
 
http://www.moniquebladder.nl/blog/2013/06/17/uitvallen/
 
 
  "

 Wat ik weet van haar verleden komt allemaal van de vorige eigenaar zijn mond en hij heeft haar gekocht als beveiligingshond heeft twee cursussen met haar gedaan waaruit bleek dat ze ongeschikt was omdat ze niet zou blaffen aan de ketting en niet waaks was.

 

Volgens de nummers van de bloedlijnen is ze dachten van een sport reu en een fokteef en daar houd het mee op ben ik bang

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

ah ok, bedankt voor de toelichting.

 

Het lijkt er niet op dat ze een positieve begeleiding gehad heeft

 

Je zou Esther eens een pbtje kunnen sturen zij weet vast wel een goede adres bij je in de buurt om je te helpen

 

http://www.hondenpage.com/baasjes/607/esther.php

honden page profiel Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & LunaPauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna 3 doggies

honden foto van Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna

"  
Sporten in welke zin bedoeld u dat? ik probeer elke dag te apporteren in het bos maar ze komt de stok niet terugbrengen of ze legt hem neer en gaat rond snuffelen.
 
Ik heb contact opgenomen met meerdere kynologische clubs die gehoorzaamheid trainen en dingen zoals volgen zonder riem en omgang met soortgenoten maar daar moet je vaak een certificaat hebben voor een basiscursus maar die is ook in groepsverband dus als ik bel zo van ''mijn hond kan niet met andere honden overweg kunnen we iets regelen?'' dan is er geen specialist aanwezig en zouden me terug bellen geen van de clubs hebben terug gebeld en een prive trainer kost zo'n 40 euro per uur als het moet dan moet het maar da's wel erg duur vind ik. "

 Sporten als in hondensport recreatie. Denk hierbij aan behendigheid,treibbal,speuren. Ik volg met hayzel privelesbehendigheid en dit kost met 20 euro per les en tegelijk helpt ze me ook met gedragsproblemen. Het was wel even zoeken maar het hoeft niet altijd duur te zijn. In welke regio woon je, misschien kan ik iemand adviseren. Ik denk dat het belangrijk is je hond mentaal uitdaging te geven, zeker gezien haar Sportlijn. Sinds ik met hayzel dit doe merk ik gewoon dat de hond relaxter is, onze band veel beter (ze luisterde beter, is gevoeliger voor mijn sturing). Daarnaast zou je thuis haar trucjes kunnen leren, denkspelletjes geven.

honden page profiel Daan - GythaDaan - Gytha

honden foto van Daan - Gytha

"  Sporten als in hondensport recreatie. Denk hierbij aan behendigheid,treibbal,speuren. Ik volg met hayzel privelesbehendigheid en dit kost met 20 euro per les en tegelijk helpt ze me ook met gedragsproblemen. Het was wel even zoeken maar het hoeft niet altijd duur te zijn. In welke regio woon je, misschien kan ik iemand adviseren. Ik denk dat het belangrijk is je hond mentaal uitdaging te geven, zeker gezien haar Sportlijn. Sinds ik met hayzel dit doe merk ik gewoon dat de hond relaxter is, onze band veel beter (ze luisterde beter, is gevoeliger voor mijn sturing). Daarnaast zou je thuis haar trucjes kunnen leren, denkspelletjes geven. "

 Ik woon op ''het dorp'' in Arnhem.

Het zou inderdaad geweldig zijn als je iemand zou kennen :)

honden foto van Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna

"  Ik woon op ''het dorp'' in Arnhem.
Het zou inderdaad geweldig zijn als je iemand zou kennen :-) "

 Ik zie mijn trainster dinsdag weer, ik zal eens aan haar vragen. Maar kan het je echt aanraden, het is zo leuk. En mijn trainster rekent vaak zat weleens een les niet. Je bouwt toch een band op onderling. Wat ik er voor betaal is het iig dubbel en dwars waard. En als ik het omreken vast nog goedkoper als bij een hondenschool. Nu is ze de hele les met de hond en mij bezig, bij een gezamenlijke les zit je vaak toch de helft van de tijd te wachten. Maar ik ga het even navragen voor je

Volgende forumvraag: Roedels op HP
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^