accepteert mijn chihuahua van 1 jaar een gehandicapte pup?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Daphne (Gast)

Ik heb een chihuahua van 1 jaar. Nu heeft zijn moeder weer geworpen en daar zit een puppy bij met een krom pootje. Als deze pup straks geen huisje kan vinden wil ik hem wel nemen. Ik vraag mij alleen af hoe dat in de hondenwereld gaat? Afgezien of mijn chihuahua een pup überhaupt accepteert (enig "kind" en een beetje verwend..), accepteren honden wel een gehandicapte hond of worden deze verstoten??  

honden page profiel Dennis: Joy en TessaDennis: Joy en Tessa

honden foto van Dennis: Joy en Tessa

Is de moeder in de buurt, want dan kun je gewoon af en toe op visite komen en kijken hoe de honden in eerste instantie op elkaar reageren.

honden page profiel Takara ( en Caesar R.I.P.).Takara ( en Caesar R.I.P.).

honden foto van Takara ( en Caesar R.I.P.).

Binnen een jaar 2 nestjes van dezelfde moeder ik zou heel ver uit de buurt blijven van deze fokker

 

honden page profiel LadyLady

Haar hond is 1 jaar... Dat kan net zo goed 1.5 jaar zijn en dan is het 2e nestje helemaal niet te vroeg.
Gaat jouw hond hem accepteren, ja lastige vraag. Dat ligt toch echt voornamelijk aan de hond.
Honden kunnen prima op 3 poten leven, zijn misschien wat sneller moe maar zijn niet dom en kunnen gewoon hondentaal (als ze de kans krijgen dit te leren natuurlijk in de socialisatie periode)

honden page profiel Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & LunaPauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna

honden foto van Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna

Ik denk dat honden onderling geen last hebben van het niet accepteren van een handicap, denk hierbij maar aan honden die een poot moeten missen. Ik heb nog nooit meegemaakt dat er een hond raar om deed.

 

Wel denk ik dat je serieus achter je oren moet krabben als hetzelfde teefje nu weer een nest heeft (ik ga er even vanuit dat je hond dus 1 jaar is en niet 1 en 11 maanden ). Dat betekend dus dat ze de loopsheid direct na haar nest weer gedekt is. Een teef heeft tijd nodig om te herstellen van een dracht, bevalling, zoogperiode en dat heeft ze nu niet gehad. Ik kan me dan ook niet voorstellen dat een verantwoorde fokker een teef direct weer zou laten dekken.

 

Nu kom ik met speculaties, en dit kan natuurlijk niet zo wezen, maar als een fokker het niet serieus neemt met herstelperiode van een teef na de bevalling vraag ik me daarnaast af of er een goede reu bij de teef gezocht word. Is het scheve pootje niet door bijvoorbeeld incest?

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker

honden foto van cia v.d. heijden

 

 

Nou nou wat een vooroordelen weer wat betreft de moeder en fokker.

 

Als haar hondje 1 jaar is en de moeder heeft nu een nestje is er niks mis hoor. Er moet gewoon 1 loopsheid tussen zitten......

Bovendien is dit haar vraag helemaal niet!

 

Acceptatie ligt aan je eigen hondje. Hoe gaat deze om met andere vreemde honden? De handicap moet geen probleem zijn.

Daphne (Gast)

Dank je Lady en Cia. De topic neemt iid een zijspoor. 

Ik ken de fokker goed en zij heeft het beste voor met haar hond. Dit is ook de laatste keer voor het teefje.

Ik dacht misschien dat dit soort hondjes verstoten zouden worden. Geen idee hoe dat in de dierenwereld gaat. Ik heb ook geen idee hoe mijn hond op een pup reageert. Hij is niet echt sociaal met andere honden, maar met zijn moeder is hij normaal en rustig, dus ik dacht misschien ook met z'n broertje/zusje.... maar misschien denk ik weer te veel als "mens" :-)
Ik kijk het gewoon aan en neem hem een paar keer mee op visite om te zien hoe hij reageert.

 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

nee hoor, dat hoeft niet, als het hondje zich verder normaal gedraagt.

honden foto van Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna

" Dank je Lady en Cia. De topic neemt iid een zijspoor. 
Ik ken de fokker goed en zij heeft het beste voor met haar hond. Dit is ook de laatste keer voor het teefje.
Ik dacht misschien dat dit soort hondjes verstoten zouden worden. Geen idee hoe dat in de dierenwereld gaat. Ik heb ook geen idee hoe mijn hond op een pup reageert. Hij is niet echt sociaal met andere honden, maar met zijn moeder is hij normaal en rustig, dus ik dacht misschien ook met z'n broertje/zusje.... maar misschien denk ik weer te veel als "mens" :-)Ik kijk het gewoon aan en neem hem een paar keer mee op visite om te zien hoe hij reageert.
  "

 Als je er zeker van bent dat de fokker het beste voor heeft met haar hondjes dan is er geen probleem toch . Van mijn kant was het alleen bedoelt als voorlichting, er komt hier zoveel verschillend volk langs van heel veel kennis tot heel weinig kennis. Helaas worden door weinig kennis weleens keuzes gemaakt waarvan mensen later veel spijt hebben/krijgen, maar dat is hier dus niet het geval.

 

Ik denk niet dat je hondje weet dat de andere hond weet zijn broertje/zusje is. Als hij normaal niet zo leuk op honden reageert zou ik er rekening mee houden dat dit ook het geval kan zijn bij ontmoeting met de pup. Maar ze kunnen natuurlijk altijd aan elkaar wennen.

 

Betreft het pootje, weet de fokker hoe het komt dat deze misvormd is? Moet hier bijvoorbeeld later nog iets aan gedaan worden? Dan zou je hem bijvoorbeeld al aan kunnen leren in een puppyren, of bench te gaan dat mocht hij bijvoorbeeld geopereerd moeten worden je hem hier in kan laten als hij rust moet houden.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Een krom pootje kan van alles zijn inderdaad zelfs een bepaalde vitamine gebrek, soms kunnen ze pootjes weer recht krijgen.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^