Moeilijk te kiezen: Pup of asielhond?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Cassy met Pepsi, Shana en Mandy

Hoi allemaal, 

 

Ik wist niet goed waar ik dit topic moest plaatsen, hier dan maar. Sorry als het fout staat. 

 

We zijn er (weer ) over aan het nadenken om een hondje erbij te nemen. Het is zo dat Mandy (DH) eigenlijk de hond van mijn stiefbroer was en na dat mijn moeder en haar vriend uit elkaar zijn gegaan, Mandy met hen mee is gegaan. Ik mis haar enorm en mijn mama ook. 

 

We zijn het altijd eigenlijk gewoon geweest om 2 honden in huis te hebben dus dit kriebelt weer. Stilaan waren we aan het kijken wat het kon worden.

 

Ten eerste dacht ik aan mijn beste vriendin. Haar ouders zijn erkende Whippet fokkers. Ze hebben de renlijn en zijn zelfs met een van hun hondjes 3e geworden op het wereldkampioenschap. Ik zou zelf bij de geboorte mogen zijn en elke woensdag een kijkje gaan nemen naar de pups. Bon alles erop en eraan. 

 

Maar dan dacht ik aan die lieve asiel hondjes. Die verdienen ook wel een mooi leventje. 

 

Maar wat lijkt jullie het meest geschikt voor Pepsi en voor ons? Hij is toch al 11 hij maakt graag een wandelingetje en is graag bezig met ons. Daarnaast hebben we nog 2 katten die hun mannetje staan.

 

Met het "nieuw" hondje zou ik graag gaan lopen (canicross), gehoorzaamheid en dan daarbij een andere sport (liefst agility).

 

Het is vooral over het samenleven met Pepsi en onze twee katten dat ik me vragen stel want sport is trainbaar met ongeveer elke hond. Een pup die makkelijk is op te voeden "naar eigen hand" of toch een asielhondje? 

 

Alvast bedankt!

honden page profiel Linda & MayroLinda & Mayro

honden foto van Linda & Mayro

Een asielhondje heeft een rugtas bij zich, het asiel kan je wel vertellen of deze samen met andere honden/ katten kan. Je kunt zelfs je eigen hond dan eens meenemen en eens kennis maken.

 

Met een pup weet je het nooit. Heel schattig, leuk spelen. Een oudere hond is hier nog wel een keer klaar mee, maar de pup niet. En dan de puberteit. Als de hond gaat testen wie de baas is en misschien wel heel vervelend wordt naar je oudere hond.

Zou voornamelijk naar jullie oudste hond kijken. Kan hij goed met jonge honden

Anoniem (Gast)

als ik jullie was zou ik vanwege de leeftijd van jullie hond van elf,echt wachten met de aanschaf van een tweede hond zodat je je aandacht  voor zolang de duitse herder nog leeft volledig op hem kan geven. en als hij eenmaal heen is gegaan een andere of meteen twee voor mijn part aanschaffen. de dh is al op leeftijd en zo'n drukke pup daar gaat dan toch heel veel aandacht naartoe die je anders aan de duitse herder zou besteden en dat zal hij niet leuk vinden. zou je dat zelf wel leuk vinden????

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ook mijn advies, wacht hier nog even mee, om een andere hond in huis te nemen bij je huidige hond, je hond is op zo,n leeftijd die wil rust en aandacht van jullie hebben, en wees weerlijk , een nieuwe pup vraagt alle aandacht op, 24 uur per dag, en een asiel hond heeft een rugzakje bij zich, ook deze vergt veel van jullie aandacht.

jullie herder laat tie nog even lekker alleen bij jullie zijn, jouw tijd komt echt wel, misschien wel sneller dan je denkt, nu mijn advies, houdt het nog even af een pup of asielhond.

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

Ja eens met Willemijn. Kan veel te druk zijn...Had hier een beschadigde Spaanse hond in huis en die kon er helemaal niet tegen wanneer Ozzie wat druk was....Als je eigen oudere hond dit niet gewenst is zou ik ook niet aan een pup beginnen.

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

Ook wandel ik wel eens met een kennis die een oude hond en een pup heeft. De oudere hond word heel moe van de pup en is continu het bokje door speelsigheid waar de hond geen zin in heeft. Wanneer we samen wandelen heeft de oudere hond rust en Ozzie en de pup spelen zich heerlijk moe. Nog een andere kennis van mij heeft een mechelse herder en er toen een mechelse herder pup bij genomen. De oudere hond trok dit niet en begon probleem gedrag te vertonen en liet zien dit niet te trekken. Deze pup is weggedaan toen naar een goede eigenaar die pakwerk met hem is gaan doen.

honden page profiel kimkim

honden foto van kim

Asielhondjes

 

natuurlijk, die hondjes zijn super lief. En ook niet al te duur. De medewerkers kunnen van alles over de hond vertellen. Toch kunnen de honden ook agressief worden. Ze kunnen gaan bijten of gaan grommen. Maar er zijn ook genoeg lieve  hondjes in het asiel die dat niet doen. Alleen kun je misschien niet heel ver komen in de echte sport. Maar misschien ook wel. Je hebt trouwens ook gewoon pups in het asiel. 

 

Nestjes

 

nestjes zijn ook goed. Al helemaal als je die mensen goed kent. Dan zijn ze gewoon goed te vertrouwen en zijn het zeker geen broodfokkers.

 

wat moet je doen? Dat helemaal jouw keus. Iedereen kan wel zeggen ik zou dit doen. Maar het helpt niks, want iedereen heeft zijn eigen mening. 

Ga gewoon eens in het asiel kijken, zie je daar wat? Fijn! Denk je van: nee, liever een pup van mijn vriendin, dan is dat ook prima!

honden page profiel Erika & JettaErika & Jetta

honden foto van Erika & Jetta

In jullie geval lijkt me een pup geen goed idee, wel een asielhond die toch al zeker ouder is dan 3 jaar, daar zijn de streken al wat van af.
Ik ben ook helemaal pro asielhondjes, er komt maar geen einde aan de hoeveelheid die gedumpt worden en allemaal willen ze zo graag een eigen thuis.
Op facebook is er een groep voor oudere herplaatsers/asielhonden; vaak ook al heel lang in het asiel omdat iedereen een jonge hond wilt.
Als je hond goed met anderen kan en het gewend was met een hond samen te leven lijkt het me geen probleem.
Als ze dus niet te jong zijn, ik zou ook de tijd nemen om naar een goed karakter te kijken.

over de sport, kan prima met een herplaatser. Tosca komt uit het asiel en wij zitten nu op wedstrijdniveau in agility.

Anoniem (Gast)

Ik heb nog nooit een whippet agility zien doen. Weet dus niet of ze daar wel geschikt voor zijn. Agility is zo'n sport waar niet alle rassen geschikt voor zijn. Je hond moet een zekere will to please hebben en een zekere bouw. Maar mischien kunnen ze het wel hoor :) ben er alleen nooit eentje tegen gekomen.

Anoniem (Gast)

Overigens hen ik juist goede ervaringen met een pup bij een oudere hond. Pup werd rustiger omdat de oudere hond ook rustig en duidelijk was. En de oudere hond kreeg weer meer lol in spelen. 

honden page profiel KruyfieKruyfie

honden foto van Kruyfie

Ik heb ook ongeveer het dezelfde dillema. ik heb gezocht honden uit het Asiel website en ik moet zeggen dat er niet veel keuzes, de meeste van hen hebben een gedragsprobleem, ik zeg niet dat dit is gewoon helemaal slecht, soms is het niet de schuld van de hond, maar van dat kan van de slechte opvoeding van hun vorige eigenaar.

Maar als ik eerlijk ben denk ik niet dat ik de juiste persoon om te gaan met de hond met problemen vooral agressieve hond. Dat is waarom ik de voorkeur aan de pup, maar ik wil niet dat een rashond met stamboom lijn enz. Ik heb niet de stamboom zien als de belangrijkste.

honden page profiel De DamesDe Dames

honden foto van De Dames

" Ik heb nog nooit een whippet agility zien doen. Weet dus niet of ze daar wel geschikt voor zijn. Agility is zo'n sport waar niet alle rassen geschikt voor zijn. Je hond moet een zekere will to please hebben en een zekere bouw. Maar mischien kunnen ze het wel hoor :-) ben er alleen nooit eentje tegen gekomen. "

 

 

Ik wel...echt ge-wel-dig! Springt 2x zo hoog als de sprong is...gewoon omdat ie dat leuk vindt. Nou weet ik niet of dit een speciaal geval is, maar ze doet het super.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

" Ik heb nog nooit een whippet agility zien doen. Weet dus niet of ze daar wel geschikt voor zijn. Agility is zo'n sport waar niet alle rassen geschikt voor zijn. Je hond moet een zekere will to please hebben en een zekere bouw. Maar mischien kunnen ze het wel hoor :-) ben er alleen nooit eentje tegen gekomen. "

 Je moet wel wat aandacht aan sprongtechniek besteden. Maar dat geldt voor elke hond. 

honden foto van Sigrid, Sandy, Diva & Nala

Een asiel pup ?

honden page profiel ValerieValerie

honden foto van Valerie

Bij een oudere hond zou ik een volwassen hond zetten of wachten.

Is dit wat voor jullie?











Meer info http://animalaidfoundationuk.weebly.com/

honden page profiel SaapSaap

honden foto van Saap

In het asiel zitten niet alleen honden met problemen. Soms gaan mensen scheiden en moet de hond weg, of de baas is overleden of mensen hadden zich toch vergist in de kosten en aandacht die bij een hond kwam kijken. Daarnaast komen er ook gewoon pups binnen. Je kan altijd naar het asiel gaan en vragen of zij een paar honden hebben die met katten overweg kunnen, als er dan ook een klik is met je andere hond dan kan je voor het asielhondje gaan. Een pup bij de fokker kopen kan altijd nog. Zelf ben ik ertegen zolangs de asiels overvol zitten, maar ik vind dat iedereen deze keuze voor zichzelf moet maken.

Volgende forumvraag: was niet helemaal de planning! !
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^